Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   159 / 570
(#) Szabolcs79 válasza VIM hozzászólására (») Feb 22, 2013 /
 
Ere a csőre gondoltál mert ez ki lett takarítva.

kazán.jpg
    
(#) toro válasza simonbela hozzászólására (») Feb 22, 2013 /
 
Ok, sok sikert!
(#) VIM válasza Szabolcs79 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /
 
Igen, erre a csőre gondoltam. Akkor már csak a rugó marad hátra. Ha könnyen jár ennek a membránnak a rudazata és a rugója is rendben van, akkor a szivattyú nyomó ágában van keresztmetszet szűkülés és ezért nem tudja megnyomni a membrán terét ami a mikrokapcsolót működtetni tudná. "A minden jó de mégse jó" szindróma szimultán nem oldható meg hibátlanul.
(#) Szabolcs79 válasza VIM hozzászólására (») Feb 22, 2013 /
 
A rugó nem lett ki cserélve de lehet hogy elfáradt ezért megpróbálok be szerezni egy másikat hátha. Köszönöm segítő vállaszódat!
(#) VIM válasza Szabolcs79 hozzászólására (») Feb 22, 2013 /
 
Nem is kell kicserélni, csak viccnek szántam! Az visszatérítő rugó, aminek ellenében kellene előállítania a szivattyúnak a nyomást a membrán felületére hatva. A szivattyúnak még úgy is elő kell tudnia állítani a megfelelő nyomást, hogy a szelepek a hidrováltóban nem zárnak megfelelően! A kérdéses membrán feletti részhez csatlakozó "kunkori" csőszakaszról volna szó, mert ha az nem engedi ki a nyomást a bypass szakasz felé, az az nem lesz a szívó oldalnak nyomáscsökkentő hatása, akkor a membrán rúdja nem jön ki és nem működteti a mikrokapcsolót. Egyáltalán, jó nyomás uralkodik a rendszeredben? Ne kelljen a helyes érték meglétéről papolnom.
(#) kokaix hozzászólása Feb 22, 2013 /
 
Hogy kell kiszámolni ,,a tágulási tartály gázoldali térfogata a tartalék vízmennyiség
feltöltése után, liter"?
(#) Protibi hozzászólása Feb 23, 2013 /
 
SD30KLZ kombi kazánunknál az utóbbi hetekben a HMV engedése közben apró fekete szemcsék jönnek. A hideg víznél ez nem jelentkezik. A vízhálózatunkon van vízszűrő, így nem gondolom, hogy a kinti hálózatból kerül be. A bojler részben lehet a hiba ?
(#) VIM válasza kokaix hozzászólására (») Feb 23, 2013 /
 
(#) kokaix válasza VIM hozzászólására (») Feb 23, 2013 /
 
Köszönöm! Kiszámoltam, hogy levegővel 0,8 bar-ra kell feltölteni, vízzel pedig 1,1 barra.
(#) csfejes hozzászólása Feb 23, 2013 /
 
Sziasztok!

Adott egy 2 év 2 hónapos (tehát pont nem garis - milyen érdekes -) Therm 4000 S típusú Bosch turbós vízmelegítő amivel kínlódunk közel egy hónapja! 2 szerelőn is túl vagyunk, nem tudják mi a baja, vagyis azt mondják a bojler jó csak nem működik rendesen. Már csak annyit tudnak mondani, hogy nagy hiba volt Bosch venni, le kell cserélni.
A gond az vele, hogy mindig lekapcsol működés közben, hibajelzés nélkül, viszont nem mindig csak kb. 17 körül kezdi el, 19-20 óra körül a legrosszabb amikor ki be kapcsol de 5 másodpercenként, aztán 23 óra körül mintha semmi sem történt volna tökéletesen működik. És másnap egész nap is amíg el nem jön az este.
Totál ki vagyunk már akadva tőle. Ha valaki tudna segíteni valami ötlettel, akkor szívesen fogadom!

Köszi!
(#) VIM válasza csfejes hozzászólására (») Feb 23, 2013 /
 
Szia! Első nekifutásra jobb lett volna a kazános fórumot kérdezni (egyik és a másik), mert ott vannak a gázos dolgok jobbadán. Amit leírsz a hibáról az nagyon úgy tűnik, hogy időhöz van kötve és a kazán csak szenvedő alanya ennek a történésnek. Valami tápfeszültség probléma lehet, mert a ventillátor láthatja a kárát, ami a feszültségcsökkenésre nem tudja biztosítani a nyomáskapcsoló számára a vákuumot és kikapcsolgat. Azt Neked kell megtalálni, hogy ebben az időszakban mi okozhat nálad ilyesmit a hálózatodon. Jó az a készülék, ne hallgass az ostoba hozzá nem értőkre.
(#) Action2K válasza csfejes hozzászólására (») Feb 23, 2013 /
 
Szia!
Alapból két dologra tudok gyanakodni.
Az első az, hogy esténként több a gázfelhasználás a környezetedben, s picit lejjebb megy a nyomás, amit az óránál lévő reduktor nem tud értékelni és ... bár ez a legvalószerűtlenebb.
Második tippem, hogy az elektromos hálózatra ül rá egyre több zaj, s ezért csinálja. Ezt a legegyszerűbb úgy letesztelni, hogy amikor már elég intenzíven vacakol, pl 19 órakor, fogod, és átkötöd egy szünetmentes tápra. Persze annak az áramellátását megszünteted, csak az aksiról menjen.
Amúgy a termosztátja milyen? Vezetékes, vagy rádiós?
(#) csfejes hozzászólása Feb 24, 2013 /
 
Köszi a gyors válaszokat!

A belépő gáz nyomását már megmértem az mindig állandó 30 mBar (kicsit sok elvileg csak 25 lehetne), akkor is amikor jó és amikor kikapcsol akkor is.
Beállítottam a min. és max. gázégő nyomást is. A min. az jó volt 2 mBar a max nem volt jó az 10 volt a 13 helyett, azt beállítottam 13-ra, de nem változott semmi.
Ami az elektromos részt illeti arra én is gondoltam, tettem rá szünetmentest is, csak az a bibi, hogy nem megy vele ha akksiról adom a delejt, mert nem szinuszjelet adnak ki az olcsóbb szünetmentesek hanem "vágott" nyégyszögjelet, így totál megzakkan tőle az elektronika. A szerverek közül meg nem tudtam még kivenni a szinuszost. De, mivel itt is felvetettétek úgy látom muszáj lesz valahogy kicsempészni egy napra.
Ez csak turbós vízmelegítő, nincs termosztát, csak azért írtam a kazános részhez mert gondoltam több itt a tapasztalat a turbós dolgokkal.
Ha a nyomáskapcsoló miatt kapcsol ki akkor nem kellene piros jelzésű (biztonsági kikapcsolás) hibát adnia?
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
(#) VIM válasza csfejes hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Ennek a berendezésnek a ventillátora és a vízáram érzékelője az ami erre az "időkorlátos" meghibásodásra hibát produkálhat. A ventillátor a közös kürtő miatt, a vízáram érzékelő (ami hall elemes) pedig a nyomás nagymértékű ingadozására. Ha a víznyomással volnának problémák, akkor az áramlás érzékelő turbinalapátjai az esetleges vízkőlerakódás miatt nem ad kellő nagyságú jelet a gyújtáshoz.
(#) DoDo69 válasza csfejes hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Üdv! Azok a leállások, milyenek? Pl. a turbó megy csak a láng elalszik . vagy csak áll és nem csinál semmit, vagy mintha az áram egy pillanatra megszakadna … ilyenkor alig lehet észrevenni.. Azt kellene kitalálni, hogy táp probléma , esetleg a panel valamiért … vagy valami más ..Szerintem nagyon fontos a hiba leírása, működés alatt le áll… indít e azonnal , de nem tud.. Pl. indít : turbó felpörög , de nem gyújt… vagy nem pörög … akkor nem is gyújthat. Ez eltudja dönteni ,hogy a melegvíz igény eljut e a panel megfelelő részébe,vagy nem. Az öt másodperces ki-be kapcsolás simán lehet egy relé a panelen, vagy egy oxidos csatlakozó. A használat során azonnal jelentkezik a hiba, esetleg 10perc múlva… gondolok itt arra , hogy valami túlmelegszik, és okoz táp gondokat.
(#) csfejes hozzászólása Feb 24, 2013 /
 
Hogyan tudom az áramlásérzékelőt lemérni? Vagyis milyen értékeket kellene kapnom? Mert ahogy elnézem az áramlásérzékelőt nem könnyű leszedni. Jobb lenne valahogy lemérni.

A leállások úgy vannak, hogy amikor begyút világít a zöld led és megy az elszívó ventillátor. A hőfokszabályzó érzékeli a kiáramló víz hőmérsékletét (az NTK ellenállásokat megnéztem sőt a szerelő ki is cserélt egyet) és visszaveszi a láng nagyságát normális esetben. Amikor kikapcsolgat ez úgy történik, hogy a láng csökkentésekor azonnal lekapcsol, vagyis elaszik a zöld led, hallatszik, hogy elzárja a gázt gondolom a mágneskapcsoló, az elszívóventillátor megy tovább, néhány másodperc elteltével gyújt újra, begyullad és kezdődik előlről. Nagyon ritkán amikor már teljesen megbolundul és szinte állandóan gyújt kikapcsol gyújt kikapcsol akkor van egy piros hiba. Vagyis kigyullad a piros led és akkor nyomva kell tartani az újraindító gombot. De ez nagyon ritka naponta csak kb. egyszer van a rengeteg újragyújtás közben.
(#) gfeca hozzászólása Feb 24, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy Quadriga kombi kazánom típusa 23 MFFI.
Jelenleg a fűtés köre nem üzemel, ki van kötve, csak meleg víz előállítására használjuk.
A kazán eddig megbízhatóan működött, utolsó hónapokban havonta egyszer-egyszer nem indult be, ez azt jelenti hogy pl. este működött, de már másnap reggel nem. Ha senki nem nyúlt hozzá, akkor egy idő múlva (1nap) újra működött. Erre kihívtuk a szervízet, ők kitakarították, utánna ment kb 2 hétig, azután kezdődtek a problémák előről, de egyre sűrűbben, heti szinten most már.
Jelen esetben is ez a bizonytalan működés áll fent, sőt éjszaka hallatszik egyszer-kétszer be is kapcsol, pedig senki a csapokat meg se nyitotta, és afűtés kör sem megy.
Egy szerelő újra megnézte egy csatlakozót megigazított, majd eltávozott, hogy jól működik semmi baja, csak csatlakozási probléma volt, ma reggel sajnos megint nem indult újra..
Várom segítségeteket, mi lehet a probléma.
(#) DoDo69 válasza csfejes hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Ha nappal használod akkor mindig rendesen működik? Folyamatosan tudod folyatni a vizet , és nem áll le ?
(#) gfeca hozzászólása Feb 24, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy Quadriga kombi kazánom típusa 23 MFFI.
Jelenleg a fűtés köre nem üzemel, ki van kötve, csak meleg víz előállítására használjuk.
A kazán eddig megbízhatóan működött, utolsó hónapokban havonta egyszer-egyszer nem indult be, ez azt jelenti hogy pl. este működött, de már másnap reggel nem. Ha senki nem nyúlt hozzá, akkor egy idő múlva (1nap) újra működött. Erre kihívtuk a szervízet, ők kitakarították, utánna ment kb 2 hétig, azután kezdődtek a problémák előről, de egyre sűrűbben, heti szinten most már.
Jelen esetben is ez a bizonytalan működés áll fent, sőt éjszaka hallatszik egyszer-kétszer be is kapcsol, pedig senki a csapokat meg se nyitotta.
Egy szerelő újra megnézte egy csatlakozót megigazított, majd eltávozott, hogy jól működik semmi baja, csak csatlakozási probléma volt, ma reggel sajnos megint nem indult újra..
Várom, segítségeteket mi lehet a probléma.
(#) miklos40 hozzászólása Feb 24, 2013 /
 
Sziasztok!
Vav egy Saunier Duvál(Isotwin)tipusu gázkazánom .Az a problémám,hogy sürün hetente kétszer kell utántölteni a vizet,mert lemegy anyomás 1.atm.alá.A kiegyenlitő tartályt már leellenőriztem a szelep hibátlan.

Várom a segitségeteket,előre is köszi szépen.
(#) tuci58 hozzászólása Feb 24, 2013 /
 
Kedves molnary, a mi Baxi kazánunk is E 35 -öt jelez. -Hogyan sikerült megoldani aproblémát ? Köszönöm
(#) delta1 válasza delta1 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Köszi hogy reagáltok a kérésemre. Nem tudna tippet adni senki?
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
(#) koryu hozzászólása Feb 24, 2013 /
 
Sziasztok!

Én is a tisztelt közösség segítségét szeretném kérni!
Egyik pillanatról a másikra (persze, hogy zuhanyzás és hajmosás közben!) leállt a cirkom.
Savio típusú, átfolyós cirkokazán.
Az őrláng ég, melegvíz engedésekor illetve amikor a termosztát bekapcsolná a fűtést hallom, hogy "bekapcsol", elindítja a víz cirkuláltatást, de a gázt nem gyújtja be (ugyan úgy csak az őrláng ég), nem indítja el.

Valakinek valami ötlete?
Esetleg Bp. VII ker környékén jó szakember (aki nem kéri el a csillagos eget is így a hónap végén ( )?
(#) norBOSS hozzászólása Feb 24, 2013 /
 
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni 1 ARISTON eurocombi stat 23 MFFI típusú cirkóhoz.A probléma a következő: meleg víz használatakor ha eléri a 60 fok fölötti értéket a víz akkor lekapcsolja a gázt és be se kapcsolja csak ha már kihűlt.Beszéltem a szerelővel és azt mondta,hogy a másodlagos hőcserélőmben lerakódott a kosz és csak ki kell mosni valamivel!Én ezt meg is csináltam háztartási sósavval és vízkőoldóval de még mindig kikapcsol!Ha valakinek van ötlete kérem segítsen.
Köszi a segítséget előre is!!!!
(#) granpa válasza delta1 hozzászólására (») Feb 24, 2013 / 1
 
Sajnos sokféle készülék van már, és hacsak két-háromhoz ért valaki, már nagy penge (és ki van terhelve a feje). Kevesen is olvasunk vissza, tedd be újra a kérdésedet 2-3 naponként, hátha mesterére talál.Tudom ennél sürgősebb, de ez van.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
(#) kissi válasza granpa hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Idézet:
„tedd be újra a kérdésedet 2-3 naponként”

Ezt a modik nem díjazzák !
Steve
(#) granpa válasza kissi hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Tudom, de mint írtam; tapasztalat. Azé', díjazzák... ha rossz kedvük van.
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2013
(#) DoDo69 válasza norBOSS hozzászólására (») Feb 24, 2013 / 1
 
Üdv! Pontosítanál egy kicsit. A víz hűl le, 60 úgy 55-re kb. és indít, vagy a hőmérséklet korlátozó kapcsolja le a készüléket? És csak jó sok idő mire indít megint?
(#) delta1 válasza granpa hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Köszi a biztatást....
(#) norBOSS válasza DoDo69 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /
 
Szia!
A meleg víz használatakor ha a vízhőfokmérő 60 fok fölé ér akkor lekapcsolja a gázt és csak hideg víz folyik mindaddig míg a mutató le nem megy 40 fokig.Utána indítja be megint a gázt.
Köszi,hogy ilyen hamar segítesz!!
Következő: »»   159 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem