Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   386 / 570
(#) Villabarat válasza JZoli hozzászólására (») Szept 24, 2018 /
 
2004-ben építkeztünk és ez az elmúlt másfél évben jött csak elő, úgyhogy ez nem konstrukciós hiba szerintem. Ha ez így lenne, akkor már kezdettől fogva jelentkezett volna ez a jelenség. Ráadásul mikor szombaton délelőtt megcsináltam a cserét - új tágulási tartály és új nyomáscsökkentő - egy napig kifogástalanul működött és a nyomáscsökkentőbe bekötött nyomásmérő is ezt mutatta. Aztán varázsütésre vasárnap délelőtt elkezdett a biztonsági szelepből ömleni a víz és azóta mások a nyomásértékek is. Ma pl beszéltem a Reflex tágulási tartályokat kizárólagosan forgalmazó magyar cég vezetőjével, aki mellesleg épületgépész mérnök is, de ő sem találkozott még ilyen rejtélyes esettel, úgyhogy nem tudom, mi lehet a gond. Most vettem egy 8 baros biztonsági szelepet - a Buderusos kazánszerelő szerint azt még kibírja a kazán - és tovább nyomozok, illetve várom a további ötleteket, mert ez csak tüneti kezelés, a valódi ok nincs meg.
(#) killbill válasza Villabarat hozzászólására (») Szept 24, 2018 /
 
Nem lehet, hogy valamelyik csapnál valami átszakadt és így a hideg víz rádolgozik a meleg ágra? Feltéve, hogy a nyomáscsökkentő csak a bojler előtt van és nem a házba bejövő víznél.
(#) Villabarat válasza killbill hozzászólására (») Szept 24, 2018 /
 
Ez érdekes felvetés, de így néz ki a rendszer egymás után: Nyomáscsökkentő, visszacsapó szelep, tágulási tartály, kazán/bojler. Ma vettem rá egy 8 bar-os biztonsági szelepet egyébként, hátha csak 7 barig megy fel. Emiatt szétkaptam az egész cuccot.Egy órán keresztül rendben működött. 4 bar körül mutatott nyomásmérő és nem volt ingadozás. Fél órával később bemegyek csekkolni és 8 baron van a rendszer, a lavór megint telik vízzel
(#) killbill válasza Villabarat hozzászólására (») Szept 24, 2018 /
 
Ezek szerint a hideg víz a házban nem a nyomáscsökkentett vizet kapja. Azaz a hideg víz nyomása lehet több is.
(#) teglascs hozzászólása Szept 25, 2018 /
 
Sziasztok,
Saunier Duval IsoTwin tárolós kombicirkómmal tavaly óta kiegy. tartályra visszavezethető gonddal küzdök: ha lehűl a víz a rendszerben, olyan alacsony lesz a nyomás, hogy a kazán kiáll hibára. Ha ekkor egy minimális mennyiséget rátöltök (mondjuk 0,8 bar-ig), akkor a kazán elindul, de a víz felmelegedve majdnem 3 bar lesz.
Gondoltam, ellenőrzöm a nyomást a kiegyenlítőtartályban. A kazán előlapját levéve 2 tartályt találtam: egy fehéret és egy pirosat. Melyik a fűtési rendszeré?
A piroson alul van a szelep: a szelepsapkát leszerelve víz csöpögött belőle. Ez így nem jó, ugye?
A fehéren a szeleptűt benyomva semmi nyomást nem tapasztaltam: gondolom, ez sem jó így.
Ráadásul próbáltam bele pumpálni, de nem sikerült levegőt nyomnom bele, pedig sima "motorszelep"-nek nézem azt a szelepet....
Tudnátok segíteni? Köszönöm.
(#) killbill válasza teglascs hozzászólására (») Szept 25, 2018 / 1
 
Belepumpálni nem tudsz, amíg tele van vízzel. Ha a nyomás nagyon gyorsan változik a kazán elindulásakor, akkor az általában annak a jele, hogy nincs levegő a kiegyenlítő tartályban. A fehér a vízé, a piros a fűtésé. Ha a tartaly szelepén viz jön, akkor ott baj van, átszakadt a gumi.
(#) teglascs válasza killbill hozzászólására (») Szept 25, 2018 /
 
Szia, köszi a gyors választ.
Ilyen típusú (méretű és kialakítású) kiegyenlítő tartály kapható?
(#) killbill válasza teglascs hozzászólására (») Szept 25, 2018 / 1
 
Nem tudom. Rá kell keresni a neten és kiderül.
(#) teglascs válasza killbill hozzászólására (») Szept 26, 2018 /
 
OK, köszi.
(#) Villabarat válasza killbill hozzászólására (») Szept 26, 2018 /
 
A hideg víz nyomása alacsony. A melegvíz oldalon szökik fel állandóan a nyomás, tehát ott van disznóság .
(#) killbill válasza Villabarat hozzászólására (») Szept 26, 2018 /
 
Ezt írtad az első post-ban:
Idézet:
„nálunk a hálózati nyomás 8 bar fölött van, mivel "hegyen' lakunk”
Én ebből indultam ki. Ha a hálózati nyomás 8 bar fölött van és az rákerül a meleg víz ágra egy átszakadt csapolónál, akkor az magyarázhatja a meleg oldali magas nyomást.
(#) Renault81 hozzászólása Szept 26, 2018 /
 
Sziasztok!
Van egy Fagor feb turbós kombi kazánom.
A következő lenne a problémám, tegnapig nyári üzemmódban müködött, ma átkapcsoltam télibe, de a vezeték nélküli termosztát nem vezérelte, ezért a termosztát helyén lesöntöltem, aminek utánna el is kezdett fűteni.
Kis idő mulva kivettem a söntöt ,leált a fűtés viszont eggyidőben vele kilökte hibára magát, és hibajelzés közben a keringető szivattyú megy egyfolytában. A reset gombra abba hgyja, de kisvártatva újra kezdi, és sajnos ezt nyári fokozatban is csinálja, kvázi mostmár nemcsk fütés nincs, de meleg víz sem.
Ami hiba látszik rajta, az a víz hőfok mérő, viszont az már kb. fél éve megadta magát.
Van esetleg valakinek valami ötlete, akkor azt szívesen fogadnám?
A led 13- at villant, az internetről letöltött doksikban ,hiba üzenet, csak 10 villanásig van feltüntetve!
Előre is köszönöm!
(#) pompiere hozzászólása Szept 26, 2018 /
 
Sziasztok segítséget szeretnék kérni. Ariston tx 23 mffi gazkazanom folyamatosan szikráztatott panelhibás volt egy profi szaki megcsinálta ezután kitakarítottam csak porszivoval az égesteret . Most az a hiba hogy begyujt de csak a langrozsa egyik része ??? Ha a burkolatot ami az egesteren van nagyon kicsit meglazitom ( hermetikusan zart) akkor tökéletesen működik ??? Mi lehet a probléma . Válaszokat előre is köszönöm
(#) Gafly válasza pompiere hozzászólására (») Szept 26, 2018 /
 
Talán a porszívózás?
(#) pompiere válasza Gafly hozzászólására (») Szept 26, 2018 /
 
Az milyen problémát okozhat valami elallitodott ?
(#) Villabarat válasza killbill hozzászólására (») Szept 27, 2018 /
 
Köszi az ötleteket. Régebben kaptam ilyen tanácsot is. Kipróbáltam, de akkor is felment a nyomás, tehát máshol van a kutya elásva. Úgy gondolom, ha rendszerhiba lenne, az már a kezdetektől jelentkezne, de az tényleg furcsa, hogy a hálózati nyomás jelenik meg a rendszerben a nyomáscsökkentő ellenére. Azt viszont, hogy a nyomáscsökkentő lenne a ludas, azért nem gondolom, mert az is ki lett cserélve. Úgyhogy passz
(#) JZoli válasza Villabarat hozzászólására (») Szept 27, 2018 /
 
Én egész más nyomástartomány miatt használok itthon nyomáscsökkentőt. Két hete ki kellett cserélnem az egyiket , az új viszont egyáltalán nem engedett át semennyi vizet sem, szétszedtem, de látszólag semmi baja nem volt. Csere, a második meg állandóan egy bar nyomást "csinált", de ez sok volt, így azt is cseréltem. A harmadik vált be. Nem lehet, hogy a te nyomáscsökkentőd is hibás?
(#) LillaésaJunkerskazán hozzászólása Szept 27, 2018 /
 
Sziasztok!

Egy régi Junkers kombi gázkazánnal (10-15 éves lehet) van problémám; nem ad szikrát.

Egy hónapja kb megvolt a karbantartás, szaki azt mondta minden ok vele, működött, aztán gázóra csere miatt elzárták a gázt, láng kialudt és onnantól nem kapcsol vissza. Áramot kap, gázt kap, biztosíték nem olvadt el, nyomás van. Ránézésre minden vezeték a helyén..
Nagyon örülnék pár tippnek hogyan lehetne beüzemelni! Balek módon én is akkor próbáltam bekapcsolni amikor bejött a hideg és mindenki megrohamozza a szerelőket :s
Előre is köszönöm a válaszokat!

Pont ez a típusú kazán mint a videón:
https://www.youtube.com/watch?v=Gfpmp6n7f7U&t=111s
(#) balazsgy válasza LillaésaJunkerskazán hozzászólására (») Szept 27, 2018 /
 
Szia! Most volt a testvéremnél a gázóra cseréje. Csak úgy működött újra a kazán (más típus, mint a tiéd), ha reset-teltem. (Tárolós, ezért először a melegvizet folyattam, az nem vált be, de a reset igen.)
(#) Villabarat válasza JZoli hozzászólására (») Szept 27, 2018 /
 
Erre már én is gondoltam, ezért most szombaton beépíttetek egy plusz nyomáscsökkentőt a vízóra aknába is. Egyébként egy új 23.000 HUF-os Honeywell nyomáscsökkentőm van tehát nem gagyi. De az is igaz, hogy amikor a régi - szintén Honeywell - nyomáscsökkentő volt fenn, akkor más "forgatókönyv" szerint hülyült meg a rendszer, noha ugyanaz lett a vége - 8 bar nyomás, ami a melegvíz oldalon jelentkezik. Kompresszorral is teszteljük a rendszert, hogy kiderüljön, nincs-e valahol dugulás és kicseréljük a visszacsapó szelepet is, hátha az rosszalkodik. Több ötletünk nincs
(#) Renault81 hozzászólása Szept 27, 2018 /
 
Sziasztok, az én kazánom vész üzembe kapcsol pár másodperces normál üzem után, ami azt jelenti, hogy folyamatosan keringeti a vizet, és villog a hibát jelző led. Kis idő múlva, ismét helyre áll a rendszer, és így ismétlődik.
Valakinek valami ötlet?
Eggyik ismerősöm szerint panel probléma , azon belül is a relékkel lehet gond!
Mi a véleményetek?
(#) LillaésaJunkerskazán válasza balazsgy hozzászólására (») Szept 27, 2018 /
 
Szia!
Köszönöm a választ! Ma kijöttek szerelők, érdekes mód akkor már volt szikra :o őrláng is, csak hiába nyitjuk a melegvizet kattan de nem lobban be. Jó ötlet ez a reset! csak ezen a régi kazánon még nincs reset gomb..vagy anélkül hogy resetel?
A szerelő rögtön azt mondta hogy panelcsere. De ezt nem szívesen hiszem el az első szerelőnek, tekintve hogy nem érte semmi sokkhatás a kazánt. És nem is voltak túl meggyőzőek, a panel javítást mint lehetőséget fel sem vetették. Annak azért még utánajárok
(#) fpeter61 hozzászólása Szept 28, 2018 /
 
Sziasztok!
Problémám tárgya Beretta smart c.s.i., teljesen random módon produkálja az alábbi hibát.
Téli vagy nyári állásban is az indulási procedúránál a szikrázás előtti utolsó kattanás elmarad, szikráztatás nincs és kiáll piros fénnyel. Teljesen kiszámíthatatlan esetekben produkálja, áramtalanítok, vagy csak ki-be kapcsolom és újra működik, de nem lenne jó, ha a télre állna be teljesen.
Minden ötletet köszönettel fogadok.
(#) Kovidivi válasza LillaésaJunkerskazán hozzászólására (») Szept 28, 2018 /
 
Lekapcsolod a megszakítóját a kazánnak (legrosszabb esetben az egész lakásnak), vársz, majd vissza. Ekkor újraindul. De minden valamire való kazánon van egy nagy reset gomb az elején.
(#) teglascs válasza killbill hozzászólására (») Szept 28, 2018 / 1
 
Az lenne a kérdésem, hogy egy kiegy.tartály a fűtési rendszer bármely részére rácsatlakoztatható?
Mert hogy 30ezer fölött kezdődnek ezek a tartályok, és sokallom: inkább vennék egy pár ezer Ft-osat (ugyanekkora kapacitással), és egy nem látható helyen (kamra) kötném rá a fűtéskörre.
Ezt lehet így?
(#) pözsó válasza teglascs hozzászólására (») Szept 28, 2018 / 1
 
Ezt csinálom én is. A garázsban lesz, ahol nem zavar senkit sem
(#) teglascs válasza pözsó hozzászólására (») Szept 28, 2018 /
 
Jó hír!
Nekem a kamrában vált a fűtéscső rézről ötrétegűre: oda tudnék berakni egy "T"-t a kiegy.tartálynak.
Köszönöm!
(#) balazsgy válasza Kovidivi hozzászólására (») Szept 28, 2018 /
 
Szia! Ezen valóban nincs külön reset, nagyon régi kazán lehet, most néztem meg a kazán kezelési utasítását. Őrlángos kivitel, ha az nyit, akkor már csak a gázszelep lehet a hibás. A panelcserét ezért nem értem, bár ehhez a típushoz semmi ismeretem nincs, csak segíteni szeretnék.
A kezelésit mellékelem.
(#) konop válasza LillaésaJunkerskazán hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
Szia!

Egy fillért se költs erre a kazânra. Ez a junkers szégyene. Mázlista vagy, hogy eddig bírta. Cseréltesd le, ha lehet.
(#) zoszka válasza LillaésaJunkerskazán hozzászólására (») Szept 29, 2018 /
 
Ez egy Nova.. Magától nem fog vissza kapcsolni. Neked kell újragyújtani. A használati utasítás elolvasása után. Ha mégse lehet begyújtani, akkor vagy Te csinálsz rosszul valamit, vagy alkatrész hiba van.
Következő: »»   386 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem