Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   389 / 570
(#) gurami hozzászólása Okt 24, 2018 /
 
Sziasztok!
Teljesen laikus vagyok a témában ezért is fordulok hozzátok.Amiről szó van az egy Euroline Junkers típusú gázkazán. A hiba leírása egyszerű: folyamatosan folyik a biztonsági szelepből a víz. Hiába tekergetem, csak annyit érek el vele hogy egy időre mérséklődik a folyás intenzitása de azután visszaáll folyamatos folyásra. Szerintetek elég a biztonsági szelep cseréje vagy ez utalhat más, nagyobb hibára is?
(#) konop válasza gurami hozzászólására (») Okt 24, 2018 / 1
 
Szia,

Ha nyomásmérő 3 bar körül mutat, miközben folyik, akkor a töltőcsap ereszt át.
Ha nyomâs csak 1-1,5 bar, akkor biztonsági szelepet (esetleg csak a betétet) kell cserélni.
(#) konop válasza konop hozzászólására (») Okt 25, 2018 /
 
Ha melegen folyik, majd hidegen lemegy 0 bar-ra, akkor tágulási tartály
(#) gurami válasza konop hozzászólására (») Okt 25, 2018 /
 
Köszönöm a válaszod, közben nagy valószínűséggel meg lett a hiba. A töltőcsapot nem lehet elzárni teljesen, de jobban kinyitni sem lehet. Teljesen be van állva. Viszont ezt érdekes kicserélni mert egybe van öntve pár dologgal. Ennek mi a neve, hogy keressek rá, hogy mennyibe kerül?
(#) VIM válasza gurami hozzászólására (») Okt 25, 2018 / 1
 
Szia! Talán EZ kell bele. Azt a kis biztosító rugót kell eltávolítani és ki lehet tekerni az egész belső részt. Ehhez persze le kell engedni a kazánból a vizet és elzárni a hideg víz betáplálást. Ha kombinátfogóval ráfogsz a fekete gombra és oda vissza apró csavaró mozdulatokat csinálsz, talán ki tudod tekerni anélkül, hogy ki vennéd a helyéről az egészet. Ha így megjáratod a nyitás-zárás irányokba, egy darabig nem lesz vele gond. Ha kiveszed, akkor a két "O" gyűrű az ami tönkre megy benne. Nekem is esedékes a gyűrűk cseréje de nem tudom, hogy milyen méretűek kellenek bele, mert úgy eltettem erről a feljegyzéseket, hogy nem találom. Ha véletlenül ki kellene venned, mérd már meg légyszíves a gyűrűk átmérőjét és írd meg ide a fórumra. A menetes részt majd be kell kenni szilikon zsírral, hogy legközelebb ne szoruljon meg így.
(#) gurami válasza VIM hozzászólására (») Okt 25, 2018 /
 
Szia! Mindenképpen kicserélem mert a kombinátfogós megoldás nem működött. Azzal kezdtem. Pedig befújtam WD40-el is, hátha... Viszont én nem láttam azt a bizonyos biztosító rugót. Most nem vagyok a háznál, így megnézni sem tudom. Ezt hol találom? Ha sikerül kiszednem, természetesen megmérem az O gyűrűket és beírom ide. Köszönöm szépen a tanácsodat.
(#) VIM válasza gurami hozzászólására (») Okt 25, 2018 / 1
 
Ez akadályozza meg, hogy ki lehessen tekerni az egész betétet a helyéről. Ez mindjárt a fekete gomb feletti szárrésznél a házba van pattintva, alig vehető észre. Azért nyitott a kis háromszög, hogy így lehessen azt a helyére tenni ha kettős szeleptest a helyére van csavarva (el van zárva). Ha még nem törted le a fekete forgató gombot a szárrészről akkor még nem próbáltad elég határozottan a kitekerést. Persze csak óvatosan ...
(#) gurami válasza VIM hozzászólására (») Okt 25, 2018 /
 
Akkor azért nem vettem észre mert hogy a házban van. Legközelebb figyelmesebb leszek. Sajnos sikerült lefaragnom a forgató gombot a fogóval. Ezek szerint elég határozott voltam. De ez legalább bizonyítja hogy tényleg be van állva a csap, rászorult a cserére. O gyűrűket nem lehet ehhez külön kapni? Kiszedem a csapot, elviszem magammal, a boltban látszik hogy milyen kell rá. Hová menjek, melyik boltba, tudsz ajánlani? Talán olcsóbb lenne mint az egész csap.
(#) VIM válasza gurami hozzászólására (») Okt 26, 2018 / 1
 
Csőszerelvényes vagy gázos szaküzletben kérdezd meg. Az átmérők a csapon mérendők és ahhoz kell kérni a gyűrűt.
(#) Zámoricsalád hozzászólása Okt 26, 2018 /
 
Sziasztok! Renova c24 cirkónk van, 16 éves, eddig én szerelgettem, jól bírta Ma délután kezdte, hogy semmi hibakódot nem ad, látszólag tökéletes, akár a csapot nyitjuk, akár a szobatermosztátot kapcsoljuk, kattan, szivattyú működik, de nincs gyújtás, nincs láng. Eddig legalább hibakódok voltak.
Fontos lenne a gyors segítség, akár egy mobil szám is a címünkre: *******@*****. Pest megye Érd környékén vagyunk 5 gyerekkel. Köszönjük!

Mod: E-mail címet ne írj ki nyilvános hozzászólásba a saját érdekedben. Köszönjük.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) szrobert hozzászólása Okt 28, 2018 /
 
Sziasztok!
Buderus Logamax U104..
Meleg vizet csak akkor hajlandó csinálni, ha az előlapi vízhőfok beállító
60 fokra van állítva.. És akkor is csak annyi ideig, míg éppen lezuhanyozik valaki.. utána leáll..
Ha alacsonyabb hőfokon áll a vízhőfok beállító, nem történik semmi, csak folyik a víz.. nem kapcsol, semmi..
Fűtés úgy tűnik rendben megy..
MI LEHET A GOND?

És esetleg tudtok valakit aki meg tudná nézni?

Köszi a segítséget!
(#) VIM válasza szrobert hozzászólására (») Okt 29, 2018 /
 
Szia! Nem ismerem a kazánt csak próbálok segíteni a doksija szerint. A kazán valószínű, hogy fűtés állásban maradt a hibás mikrókapcsoló vagy a belső HMV nyomás kapcsoló rudazat szorulása miatt. A kapcsoló a hidroblokk jobb oldalán van, hátul a vízhiány kapcsoló van. Ha leveszed a mikrókapcsolót, nézd meg, hogy vízcsap nyitásra ki jön e rúd vége. Ha igen akkor valószínű a mikrókapcsoló nem kapcsol amit szintén le tudsz ellenőrizni egy műszerrel. A fűtés azért van rendben, mert az volna az alapállása készüléknek.
(#) szrobert válasza VIM hozzászólására (») Okt 29, 2018 /
 
Szia, hát én nem vagyok nagy spíler, nem merek hozzányúlni...
Esetleg megbízható Buderus szerelőt nem tudsz ajánlani?

Itt a fórumon kihez lehet esetleg fordulni?

Köszi!
(#) Aronora hozzászólása Okt 29, 2018 /
 
Sziasztok!
Elakadtam.
Buderus Logamax
Melegvizet hibátlanul ad.
Fűtésnél viszont egyszer csak gondol egyet, és magától ki-be kapcsol, holott a thermosztát által kért hőfokot már rég elérte.
Sajnos nem a thermosztát a ludas, az alaplapról teljesen kikötöttem, és úgyis fűt tovább a készülék.
Pár percet fűt, aztán kikapcsol, majd újra kezdi.
Alaplapot kiszedtem, elvittem egy szakihoz, feltette tesztpadra, ott nem produkálta ezt a hibát 48 óra alatt sem.
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) JZoli válasza Aronora hozzászólására (») Okt 29, 2018 /
 
A hőfokérzékelői rendben vannak a kazánnak? Mivel, ha máshol jó volt akkor nem a panellal lehet a baj, hanem valamelyik érzékelő lehet a hibás. De még a HMV áramláskapcsolója is lehet hibás, illetve nem ment vissza alaphelyzetbe.
(#) Aronora válasza JZoli hozzászólására (») Okt 30, 2018 /
 
Kedves JZoli, Köszönöm a segítséget!
Hőfok-érzékelőből kaptam kölcsön egy használtat, kicseréltem mindkét csövön, azzal is maradt a hiba sajnos.
A HMV aramlaskapcsolóról még nem is hallottam, így tuti nem cseréltem ki.
De szívesen vennék egy rövidke leírást róla, hol találom, és miként teszem vissza alaphelyzetbe?
Köszönöm!
(#) JZoli válasza Aronora hozzászólására (») Okt 31, 2018 /
 
A pontosabb leíráshoz, kellene először egy pontosabb típus megjelölés (GB042, GB112, GB172T, stb)
(#) Codename hozzászólása Okt 31, 2018 /
 
Sziasztok!
Mi okozhatja azt, hogy a radiant rbs elite cirkóm üzem meleg állapotában berobbanva gyújt be, beleremeg a takaró lemeze is. Ha viszont visszahűl szobahőmérsékletre a rendszer, akkor szép csendben indul el a láng? Egyébként a fűtés és a meleg víz működik rendesen.
Előre is köszi a segítséget.
(#) bb46 válasza bb46 hozzászólására (») Okt 31, 2018 /
 
Sziasztok!

Köszönöm a segítő válaszokat. A szivattyút is kiszereltem megtisztítottam, azóta annyiban javult a helyzet, hogy ez a hang fűtési módban már alig jelentkezik és HMV módban is csökkent az intenzitása. Viszont aggaszt, hogy a szivattyú tengelye egy hajszálnyit kotyogott oldal irányban. Jól gondolom, hogy ennek nem lenne szabad?
(#) Erni16 hozzászólása Nov 1, 2018 /
 
Sziasztok.
Van egy Termomax inka 24k kondenzációs kazánom padlófűtésre kötve. Olyat csinál hogy mikor bekapcsolom a fűtést kb 40 percig szépen működik aztán ilyen folyamatos bugyborékoló hang jön ki belőle, aztán egy idő után leáll f5 ös kóddal(lánghiány 4 gyújtás után). Mi lehet a hiba. Kb 5-6 szerelővel beszéltem egyik se hajlandó segíteni. Mikor meghallják hogy termomax már le is ráznak. Ezért valahogy magam kell megoldanom. Segítséget megköszönném.
(#) VIM válasza Erni16 hozzászólására (») Nov 1, 2018 /
 
Szia! A bugyborékoló hang az levegő jelenlétére utal a rendszerben. Az f5 hibakódot nyilván megelőzi valami automatikusan visszaálló hibakód. A rendszert légteleníteni kellene, mindjárt a kazánnál kezdve és kideríteni, hogy hol kerülhet be levegő (automatikus légtelenítőknél) a primer oldalba.
(#) zoszka válasza Erni16 hozzászólására (») Nov 1, 2018 / 2
 
El van dugolva a kondenzelvezetés valahol (szifon, cső), és feltöltődik az égőtér vízzel. Ahogy átfúj rajta a ventilátor, bugyborékoló hangot ad. Aztán nem tud már átnyomni a vizen és kiál lángvesztés, lánghiány hibára.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2018
(#) steve7105 hozzászólása Nov 1, 2018 /
 
Üdv.
Fég unical Bea 24 kazánom elektronikája megadta magát, az első jelenség az volt, hogy a fűtés folyamatosan bekapcsolt állapotban volt, függetlenül a termosztáttól.
Ekkor még HMV állásban tökéletesen működött
Ki lett takarítva az elektronika ezután viszont folyamatossá vált minden állásban, hogy szikráztat, begyújt, de a szikrázás nem marad abba és leállítja a gázellátást.
A szétszerelés előtt közvetlenül még totál fel lett fűtve a HMV tehát akkor még kifogástalanul működött szenzorok elvileg ebből kiindulva rendben vannak.

Valakinek van esetleg ezzel a típussal konkrét tapasztalata, vagy ilyen jelenség más kazánnál?
Előre is köszi!
(#) zoszka válasza steve7105 hozzászólására (») Nov 1, 2018 /
 
Fordítsd meg a dugvillát.
(#) Erni16 válasza zoszka hozzászólására (») Nov 2, 2018 /
 
Szia. A szifon tele volt szeméttel igazad volt és ezért amíg meg nem telt a rendszer vízzel jól működött. Takarítás után tökéletesen működik. Fél éve vettem a lakást, nem az első dolog ami az előző tulaj trehánysága miatt van.
Nagyon köszönöm a segítséget, jó hogy vannak segítőkész emberek.
(#) zoszka válasza Erni16 hozzászólására (») Nov 3, 2018 /
 
Nincs mit.
Viszont ha a szifon tele volt és vissza is töltődött, érdemes lenne szerelőt is hívni az égőtér ellenőrzése miatt, karbantartás végett..
(#) Pgeorge80 hozzászólása Nov 4, 2018 /
 
Sziasztok! Adott egy Saunier duval kombikazán, aminek 10 év után kiégett a hőcserélője, tehát kuka! Persze az ünnepek alatt!Vettünk egy új kazánt, ami szintén saunier duval, thema as 25 a! A melegvíztároló hőérzélelője ami ntc a régi kazánnál tökéletesen működött, viszont az új kazánban nem állítja le a hmv-t még 80 foknál sem! Utánnanéztem, és S D kazánhoz egyfajta ntc hőérzékelőt lehet kapni! Mi lehet a probléma szerintetek? A hőézékelő ellenállása 25 k ohm
A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2018
(#) Pgeorge80 válasza Pgeorge80 hozzászólására (») Nov 4, 2018 /
 
Ja azt nem írtam, hogy 60 70 c fok között volt 25 kohm az ellenállása!
(#) briki válasza Pgeorge80 hozzászólására (») Nov 4, 2018 /
 
10-12 kohm kornyeken kell lenni szobahomersekleten. 70 c fok nal 1.75 kohm.
A te 25 kohmod 5 c fokos viznek felel meg.

image001.gif
    
(#) Pgeorge80 válasza briki hozzászólására (») Nov 4, 2018 /
 
Köszi a választ! Akkor elképzelhető hogy a régi kazánnak is ez tette be a kaput?
Következő: »»   389 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem