Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   419 / 570
(#) szucs_g hozzászólása Júl 3, 2019 /
 
Kérdésem lenne Tisztelt Fórumtársak. Adott egy kombi kazán. Télen többször eldugult a HMV hőcserélője, túlmelegedett a kazán. Van a visszatërőben mágneses szűrlő, meg y is. Aztán amióta nem kell fűteni, le van a kazánrész kapcsolva, azt hittem nem lesz több dugulás, de tévedtem. Amúgy mágnesezhető a törmelék, olyan, mintha a kazánban lévő vízből válna ki, de kérdem, honnét termelődik?
(#) szucs_g válasza szucs_g hozzászólására (») Júl 4, 2019 /
 
Ja, és tett a szerelő a rendszer átmosása után valami korróziógátló adalékot is a rendszerhez, a víz látszólag tiszta.
(#) pözsó válasza szucs_g hozzászólására (») Júl 4, 2019 /
 
A radiátorokból.
(#) szucs_g válasza pözsó hozzászólására (») Júl 4, 2019 /
 
A nagy hidegek megszűnte óta nem keringeti a fűtést. Először magam is arra gondoltam. Kapott ezért a rendszer egy mágneses szűrőt, majd egy Y-szűrőt (100 um-es szűrőbetét került bele. Mindemellett át lett mosva a rendszer, friss feltöltés után kapott korróziógátló adalékot is. Amióta nem megy a fűtés, csak meleg vizet szolgáltat. Most ugyan többet kibírt, de tegnap már túlmelegedett, szétkaptam a HMV hőcserélőt s megint egy halom, mint a fejen a korpa, de fekete maszatot verettem ki belőle a zuhanyzó slagjával. Olyan érzésem van, mintha magából a fűtővízből a primer hőcserélő belső falán a hő hatására válna ki valami. Rendben, hogy némi rutinra tettem szert s ki tudom magam pucolni, de azért ez durva. Mi lehet azokkal, akik maguk erre nem képesek s az amúgy szűkös szakember felhozatal mellett napokig kell várjanak a fűtésszerelőre.
Már gondoltam arra is, hogy veszek egy szimpla fűtő gázkazánt meg egy villanybojlert aztán jó napot. Idén szigetelik a házat, az idei fűtési szezonban eldől mennyi az épület téli hőigénye s ahhoz adaptálva módosítjuk majd a fűtésrendszert.
(#) pözsó válasza szucs_g hozzászólására (») Júl 4, 2019 /
 
Akkor nem marad más, mint a bejövő hidegvíz ágból jön a kosz.
Nem újítják fel nálatok a hálózatot? Nem volt mostanában csőtörés a környéken?
(#) kovy74 válasza mrex hozzászólására (») Júl 4, 2019 /
 
Westen energy 240 Fi
(#) bandi1967 hozzászólása Júl 5, 2019 /
 
Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Baxi ECO 240i cirkóm van és a nagy melegben a kéményben egy légbuborok szokott képződni, melynek eredményeként a kazán letilt.

Már máskor is volt ilyen és akkor a szerelő egy kapcsolót szokott megnyomni. Sajnos már elfelejtettem, hogy hol és pontosan mit csinál...

Tudna esetleg valaki tanácsot adni?

Köszi!
(#) Gafly hozzászólása Júl 6, 2019 /
 
Renova Star F24.
Fűtés részével soha nem volt gond.
HMV részen elkezdte csinálni, hogy időnként kialudt (hol volt meleg víz, hol nem).
Néha hibajelzéssel le is állt, utána kikapcsol/bekapcsol működött.
Fűtésnél soha, csak HMV.
Mostanában elkezdett HMV vételezésnél lassan begyújtani.
Már be sem gyújt.
Kipróbáltam fűtés üzemmódban, úgy sem gyújt be, majd egy idő után hibát jelez.
De amikor letekerem a termosztátot,vagy elzárom a meleg víz csapot, akkor a hibajelzés megszűnik.

Azt leszámítva hogy hívjak szerelőt (amit értek), miért csinálja (amit nem értek)?
A hozzászólás módosítva: Júl 6, 2019
(#) juclac hozzászólása Júl 7, 2019 /
 
Van egy immergas superior 24 KW-os kazánom, amiben túlfűt (még mindig) a melegvíz. Arra gyanakszom, hogy a váltószelep lehet az oka, hogy nem jár kellőképpen a járatában. Ilyen tipusú van benne: 3.013730. Mielőtt poton pénzért megvenném a javítókészletet, bezsíroznám a jelenlegit. Milyen zsírt kell használnom ebben a melegvizes környezetben? Valami speciális szilikonzsírt? Köszönöm
(#) 444Tibi válasza juclac hozzászólására (») Júl 8, 2019 /
 
Off
de ilyenkor tudok kiakadni es elgondolkodni hogy a rohadt gyartok mindent megtehetnek.
Ha ennek a vacak muanygdarabnak az eloallitasi koltsege meghaladja a 300 forintot akkor en vagyok a dalai lama es a papa egyszemelyben. Nem rossz haszonkulcs, csak 10.000%. Es elkeri erte a 25.000/forintot.
Erre nincs valami jogi szabalyozas?
(#) Kovidivi válasza 444Tibi hozzászólására (») Júl 8, 2019 /
 
Így működik a piac. Ha olyanod van, ami senki másnak, de mindenkinek kell, akkor az árat te szabod meg. Miért kellene ezt törvényileg szabályozni? Szabad verseny van. Ha akarod, kezd el gyártani ezt az alkatrészt, és add el fele akkora haszonkulccsal.
(#) 444Tibi válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 8, 2019 /
 
Igazad van de nem vagyunk egy hullámhosszon a témában, valamint nem akarom gyártani az alkatrészt.
Van egy olyan valami ami jelenleg eltűnt a világból, talán tisztességnek nevezném. Hülye szinonímákkal gazdasági erkölcs, üzleti etika, egy gusztustalan határ nem átlépése.
Igen. Piac. Profit, mindenek felett . Hát szép.

Lefröccsönti és felgumizza 300 forintból, keressen 1000%-ot adja 3000ért és 2rongyért postázza ki. Szó nélkül megadnák érte az 5ezret. De 25öt is megadnak, igazad van. Lehet még 50ezret is. Csak én háborgok itt feleslegesen terhelve offal a topikot, elnézést kérek.

Mégegy, a gyártónál-kereskedőnél ha a szóban forgó cirkó már kifutott, nem gyártott széria, akkor a megmaradt alkatrészeket adják el. 1000szoros áron. Amit ha nem vesznek meg tőlük, kidobnák. Így még "korrektebb" a dolog.
A hozzászólás módosítva: Júl 8, 2019
(#) balazsgy válasza juclac hozzászólására (») Júl 8, 2019 /
 
Javasolom, hogy írj egy e-mailt a gyártónak, hogy ők milyen zsírt használnának e művelethez.
Ha gyantamentest mondanak, akkor az nehéz ár és kevés típus van belőle. Én a szilikonzsírt javasolnám, de szerintük annak is van gyári zsíroldó hatása.
(#) Gombszem válasza 444Tibi hozzászólására (») Júl 9, 2019 /
 
Sajnos nem ilyen egyszerű az a 300 Ft. A gyártáshoz a műanyag fröccs szerszám milliós tétel, plusz a gép amin nyomják, plusz a munkaerő, bér, adó, stb. Ha meg kész van, raktározni kell évekig, addig persze nincs bevétel. Lehet, hogy el sem adja 10 év alatt, akkor mind mehet a kukába. És általában nem a gyártó adja el, hanem átmegy több kereskedőn is. Ha még mindig kell valakinek, az fizetni fog.
Jártam már én is így, háborogtam, és fizettem.
(#) VIM válasza juclac hozzászólására (») Júl 9, 2019 /
 
Szia! Amit elgondoltál erről a váltószelep belső részről azt előbb le kellene ellenőrizni az előtt, mielőtt még szét nem szeded, ki nem szeded a helyéről. A szeleptestet a motor mozgatja ha az nincs akadályoztatva a mozgásában, nincs letapadva, ami nem valószínű. Ezt Te magad is leellenőrizheted ha kiveszed a motort amit csak egy biztosító kapocs rögzít a helyén. Ha kivetted a motort a szeleptest tengelyét kézzel kellene tudni benyomni a benne lévő rugó ellenében, mert az állítja vissza alaphelyzetbe ha motor "behúzza" a saját tengelyét. Ha rendellenesen lehet kézzel mozdítani a szelep rúdját akkor érdemes szétszedni és megnézni, hogy mi az akadály. A motort is le lehet ellenőrizni, hogy át áll-e. Ezt a fűtés kapcsoláskor a motort kivett állapotában kellene megfigyelni, hogy akkor kitolja-e a rúdját a szelep tengelye felé és az akadálytalan-e. Bekenni szerintem nem érdemes, mert esetleg összeszed valami uszadékot a zsír és az is probléma lesz.
(#) juclac válasza 444Tibi hozzászólására (») Júl 9, 2019 /
 
Off
Én az olcsóbbikat linkeltem be
A másik helyen akciósan (42.000 Ft helyett) 33900 Ft.
(#) juclac válasza VIM hozzászólására (») Júl 9, 2019 /
 
Ki a tippet. Még a fűtési szezonban szétszedtem, és megállapítottam, hogy marha nehéz kézzel benyomni. Gondolom, marha nehezen is jön ki. De mivel ez a váltószelep HMV és fűtés között, és mindkettő működik, csak a HMV melegszik túl, csak arra tudok gondolni, hogy nem mozog elég fürgén. Azért biztos nem vagyok benne, azért nem akartam a kazán ára ötödéért venni egy alkatrészt.
Ellenőriztek már benne valami érzékelőt, sőt ki is cserélték, meg felpumpáltam a tágulási tartályokat is, de nem segített. Mikor viszont szétszedtem és összeraktam, akkor pár napig normálisabb hőmérsékletet adott. Ezért gondoltam, hogy mégiscsak a zsír lesz a nyerő. Viszont miután most nincs fűtés, jogos lenne a felvetés, hogy nem is kell mozognia a szelepnek. A baj az, hogy nem tudom, melyik az alapállása. HMV-be kergetni a vizet, vagy a fűtési rendszerbe. Melyik a megerőltetőbb neki a motornak: kinyomnia a szelepet, vagy visszahúzni (a rugónak visszanyomni)... Hát tényleg fejvakarás van.
(#) juclac válasza balazsgy hozzászólására (») Júl 9, 2019 /
 
Írtam. Kíváncsi vagyok, hova kergetnek, melyik szerelőjüket hívjam. Hát nincs nagy bizalmam már hozzájuk. Ketten voltak már itt (márkaszerviz!) egyik éves nagyvizitet csinált, másik szerelt mert leállt a szivattyú. A második feltöltötte a tágulási tartályok közül az egyiket, a másikat nem. Az egyik egyiket sem töltötte fel. Szóval remélem, hogy a konkrét kérdésre, hogy melyik zsírt lehet használni, kapok választ... Bár belátom, hogy az összefüggéseket nem feltétlen vágom...
(#) juclac válasza juclac hozzászólására (») Júl 9, 2019 /
 
jeeee! Már meg is jött a válasz!
Idézet:
„Szilikonzsírt használunk váltószelep tengelyek és o-gyűrűk zsírzásához, amennyiben a betét kialakítása ezt lehetővé teszi.
Javaslom hogy a készülék szakszerű javításához vegye fel a kapcsolatot valamelyik márkaszervizünkkel, elérhetőségeiket a következő oldalon találja:
https://www.immergas.hu/orszagos_szervizhalozat

Ez már egy nagyon jó pont, hogy negyed órán belül válaszoltak!!!!
(#) VIM válasza juclac hozzászólására (») Júl 9, 2019 /
 
Elméletileg a HMV az alapállása a váltószelepeknek. Az erő amivel a rugója visszatolja alaphelyzetbe a szelepet .... hát kissé erőteljesnek tűnik azon az egy ponton a kézi nyomkodásra de a szelepnek nem szabad kinyitnia a szivattyú keltette nyomásra. Ha most a fűtés oldal nem melegszik a HMV készítés alatt akkor azt a szelepet jónak lehet mondani, mert jól zár. A fűtés oldalon feleslegessé váló hőt is a HMV készítéshez hasznosítja amikor visszaáll alapra. A HMV tároló vízrétegződésében lehetne talán vizsgálódni, hogy nem e az okoz túlmelegedést, hogy az érzékelőt hideg bemeneti víz éri és emiatt melegíti túlzottan fel a tartály tartalmát a kazán. A tartály bemeneti vízcsonkján belül kellene lenni egy terelő lapnak vagy kupak szerű kialakításnak ami nem engedi felfelé áramolni közvetlenül a hideg vizet. Ha még nem volt a tartály ilyen szempontból szétszedve, meggondolandó, hogy e miatt kelljen szétszedni.
(#) VIM válasza juclac hozzászólására (») Júl 9, 2019 /
 
Ezen az oldalon találsz egy pdf doksit amiben minden benne van, nem kell hozzá nyelvtudás sem. ITT egy robbantott rajz is található nagyítással együtt.
(#) mrex hozzászólása Júl 10, 2019 /
 
Sziasztok!
Nem tud valaki robbantott ábrát linkelni Baxi Nuvola 240FI váltószelepről?
Köszi
(#) S I 76 hozzászólása Júl 10, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy airfel digifel premix cp1 25 sp kondenzációs kombikazánunk és tegnap este beadta az unalmast.
C1 33 hibát ír. A gyujó elektródák távolsága kb 1 cm, lehetséges hogy a trafója ment meg?
Ha igen, hol lehet beszerezni?
Beüzemelés után volt egyszer egy ilyen hiba, a szerelő álított az elektróda távolságon és azóta működött.
Lehet más probléma is?
Segítséget előre is köszönöm!

Szép mapot mindenkinek!
(#) zoszka válasza mrex hozzászólására (») Júl 10, 2019 /
 
Külön a váltószelepről nincs, mivel szerelve adja a gyártó. Csak a szelep alját engedi bontani. A szelepsort nem.
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2019
(#) mrex válasza zoszka hozzászólására (») Júl 10, 2019 /
 
Köszönöm a gyors választ és a robbantott ábrát.
Ez azt jelenti, hogy nem lehet külön váltószelep betétet venni ehhez a kazánhoz?
A hozzászólás módosítva: Júl 10, 2019
(#) zoszka válasza mrex hozzászólására (») Júl 11, 2019 /
 
Aminek van száma, az rendelhető. Vagyis nem kapsz hozzá külön csak alsó szeleprészt.
(#) mrex válasza zoszka hozzászólására (») Júl 15, 2019 /
 
Nekem az ábra szerinti 119-es tételt kell megnéznem ha jól gondolom.Illetve a 102-est tisztítani.
A HMV megjelenik a fűtőkörben hiba esetén.
(#) peterkolto hozzászólása Júl 16, 2019 /
 
Üdvözletem,
van egy tározós kombi kazánom.
A kazán kímélése szempontjából felraktam egy villanybojlert.
Szeretném leengedni a hmv körből végleg a vizet, hogy elkerüljem a vízkövesedést.
Okoz-e valami funkcionális hibát ha leengedem a hmv vizet a fűtéssel kapcsolatban?
Gondolok itt a hárumutas váltószelepre, stb.
Felhívtam a magyarországi szervizközpontot, nem tudtak biztos választ adni, csak az ntc-vel kapcsolatban mondták, hogy 10 fok alatt ne legyen a kazán mert bekapcsol a melegvíz fűtés.
Írtam az olasz gyártónak, annyit válaszoltak, hogy vigyázzak mert forró lehet a leengedett víz.
Van valakinek ezzel kapcsolatban valami egzakt válasza.
Köszönöm előre is!
(#) VIM válasza peterkolto hozzászólására (») Júl 16, 2019 /
 
Szia!
Idézet:
„A kazán kímélése szempontjából felraktam egy villanybojlert.”
Hát ez egy érdekes elgondolás. Nálam a kerítésen belülre sem léphet a bojler, nem hogy felrakjam a falra, hogy kíméljem a kazánt, pedig az átfolyós rendszerű nem tartályos. De ez csak az én véleményem. A bojlerből ha kifogyna időközben és előbb mint gondolnád a meleg víz, majd akkor lesz mérgelődés. A bojler bajokról nem is beszélek.
(#) zoszka válasza peterkolto hozzászólására (») Júl 16, 2019 /
 
Nekem meg van egy autóm. Baj, ha benzint tankolok bele? (Nincs típus)
Amúgy általánossagban minden indirekt tárolóra vonatkozik, hogy nem vízkövesednek, mivel a kicsapódási határ alatti hőmérsékleten üzemelnek.
Következő: »»   419 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem