Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Labortápegység készítése
Egyéb népszerű labortáp témák:
- SMPS labortáp
- Labortáp javítása
Lapozás: OK   183 / 841
(#) SALáta válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Át kell térnem nekem is fotózásra, Sajnos a vasalás nem kielégítő. Nekem is így készült a tápom. A kijelző nagyon jó, nekem is tetszik. Maga az elrendezés is nagyon jó. A mechanika meg óriási!
(#) nagy hoho válasza SALáta hozzászólására (») Szept 15, 2009 /
 
Köszönöm! Igyekszem !
(#) hapro válasza SALáta hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Van erre célgép, felsőmarónak hívják, biztos ismered. Bele kell tenni egy fecskefarkú marószerszámot, meg egy maró kaloda kell hozzá, és máris mehet a meló orrba-szájba lehet vele gyártani a fogazásokat, tökéletes minőségbe seperc alatt.
(#) SALáta válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Hát azért én ismerek olyat aki képes, remélem ha rendezi a műhelyét lekaphatom a tápja belsejét. Előljáróban annyi hogy a 7 szegmenses kijelzőket is vezetékelte, 4 darab 3 1/2 digites műszer van benne. Ott aztán kibuggyan a kábel ha leemeled a dobozt. Megpróbálom rendezni a vezetékeket ha kész a táp és marad rá türelmem. De érdekes hogy így sem okoz észlelhető zavart, Alkotó ebbe a tápba nagyon beletaposott.
(#) djhans hozzászólása Szept 16, 2009 /
 
Elkezdtem bedobozolni a korábban feltett tápomat. A panel biztos ismerős néhány fórumtársnak. A feszültség és áram potmétereket helipotikra cseréltem ki. A panelműszereket az egyszerűség kedvéért külön 2db 9V-os elemről járatom. Egy 2 áramkörös relé kapcsolja majd amikor a tápot bekapcsolom. Sokáig el fog menni vele így. A külön trafó kellett volna 2 szekunderrel, stabilizátorokkal. Nem akartam bonyolítani.
(#) Doncso válasza djhans hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Ez az amit láttam nálad? Nagyon aranyos, kompakt kis készülék lett belőle,elismerésem, látom te sem unatkozol. Jók a kapcsolók benne
(#) djhans válasza Doncso hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Az amit láttál. Ja de a DC off kapcsolót ki kell cserélnem 2 áramkörösre mert egyik fele meg a LED-et fogja kapcsolni felette. Én szeretem a kis kompakt dolgokat mivel nincs negy helyem. Azért még van mit csinálni rajta. Össze kell huzalozni meg alját és burkolatot csinálni. Ja és persze festeni.
(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Ügyes kezű mester a Jani! [OFF] Csak nem ér rá Vasárnap (sajnos).
(#) djhans válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Látod inkább elkezdtem egy labortápot csak ne kelljen kimenőt tekerni (az EL84PP-ét újratekerni)
(#) nagy hoho válasza djhans hozzászólására (») Szept 16, 2009 /
 
Szia! Most már ketten vagyunk akik ezt a mechanikát építjük. Én azért szeretem mert átláthatóbb a készülék, könnyebb kábelezni, jobb a hely kihasználás. Gratulálok! Még valami felirat az előlapra és egész profi lesz.
(#) djhans válasza nagy hoho hozzászólására (») Szept 17, 2009 /
 
Köszi! Igen ez a távtartós doboz technika nagyon egyszerű és nagyszerű. A suliban mindnet így csináltunk annó és ott szerettem meg. Néha a 10x10-es anyagot nehéz beszerezni. Most vasat tudtam csak de jobban szeretem az Aumínium négyszög rudat.
(#) Alkotó válasza mex hozzászólására (») Szept 17, 2009 /
 
POTMÉTER.
Ez valóban nem a legjobb potméter, de van ez, és van az ALPS. Ez 300, amaz 3000 Ft/db, és a kettő között semmi. Ajánlj nekem márkát, boltot, vagy bármilyen forrást, ahol szerinted kellően nagy méretű, elég stabil mechanikájú potikat lehet venni.
De a sok körülfördulásos típusok nagyon-nagyon nem ide valók (A kijelentésért vállalom a felelősséget. Még olyat is olvastam itt valahol, hogy valaki 40 körülfordulásosat csinált külön áttétellel). Nekem van olyan tápegységem, amiben csak 5 körülfordulásos potik vannak, de minden használatkor megfogadom, hogy első adandó alkalommal kicserélem! Iszonyú pocsék dolgozni vele, már a gombokat is leszedtem, hogy az újamat húzva rajta gyorsabban tudjam forgatni, de mindig az agyvérzés kerülget mire elérem a kívánt feszültséget.
Nálam minden szempontból optimális egy "durva" poti
és egy "finom" poti, amiből mindkettő 270°-ot fordul. Igyekszem úgy beállítani, hogy a durva értelemszerüen átfogja a teljes tartományt, a finom pedig +-1V-ot állítson. Árammérésre is kísérleteztem dupla kialakítással de fölösleges. Minden igényt kielégít egyetlen sima 270°-os típus.
(#) mex válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 17, 2009 /
 
Teljesen egyetértek, nem a 270°-al van bajom egy átlagos táp esetén, hanem a kontakthiba a rémem. Sikerült vennem anno ~ 1000HUF értékű potikat, csak nem minden értéktartományban kaptam, ezeket használom. A Lomex-nél kapható.
(#) SALáta válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 17, 2009 /
 
Én vettem a hestoreban jó potit és ezt amit te is raktál bele. A jó a fémházas, tetszik nagyon. 1K biztos van, 47 K nem biztos. A feszültséghez és az áramhoz 1/10 arányban tettem a durva/finom potmétert, finom 10 körülfordulásos helipot, feszültséghez nekem is feleslegesnek tűnik, talán valami autómata panelmérő jó lenne. Ha helipot és nincs a hestorebe érdemes a ham bazárt megnézni, persze ha szükséges, áramhoz én mindenképp tettem.
(#) slogan hozzászólása Szept 19, 2009 /
 
Sziasztok !


Tudom ,hogy ez nem a hírdetés rovat (felteszem oda is) ,de gondoltam ,aki ide jár ,esetleg befejezné....

Nincs időm befejezni táp viszont kell,ezért vettem egy gyárit.
Szétszedni nincs szívem ,rengeteg munka van benne - nem csak az enyém - ,és innen köszönném meg PCB -nek és mindenkinek ,aki segített !

Akit esetleg érdekel magánban küldök infókat és képeket.....

Köszönöm !

Mégegyszer bocs az OFF-ért

Üdv : István

100_8044.jpg
    
(#) SALáta hozzászólása Szept 21, 2009 /
 
Kész lettem ma a labortápom egyik új hűtőtömbjével. Hátra van a hővédelem, és a ventillátorok vezérlése. A hővédelem Atilla86 írásából proli007 féle megoldás, a ventillátor vezérlése egy at s tápból való kéttranzisztoros vezérlés lesz, azt koppintom le ha sikerül, persze felteszem ide is.
(#) Alkotó válasza SALáta hozzászólására (») Szept 21, 2009 /
 
Bocsi az OFF-ért is, meg a kritikáért is, de szükség lenne végre egy jobb fényképező gépre. Ezeken a képeken csak az látszik, hogy sokkal rosszabbak, mint a szükséges minimum.
(#) SALáta válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 21, 2009 /
 
Sajnos most ilyen gépem van, de ebben a gépben kár is az akkukat pocsékolni, életlen az egész kép. Megpróbálom telefonnal, talán még az is jobb ennél. Szerintem jobb.
(#) Alkotó hozzászólása Szept 21, 2009 /
 
Összeragasztottam a dobozt, beraktam a sarokmerevítőket, megcsináltam a kis trafót és rögzítettem mindent (kivéve a hőfigyelőt, mert annak a helye még átgondolás alatt van). Most már csak drótozni kell.
(#) SALáta válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 21, 2009 /
 
Nagyon igényes, jól haladsz vele.
(#) Frankye válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 22, 2009 /
 
Nagyon szép lesz, csak így tovább!
(#) nagy hoho válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 22, 2009 /
 
Szia! Én így rögzítettem a hőfigyelő szenzort.
(#) nagy hoho hozzászólása Szept 22, 2009 /
 
Ma legyártottam a tápomhoz a burkolatot. Lassan össze áll. Jól fog szellőzni.
(#) huba hozzászólása Szept 22, 2009 /
 
Látom más se lazsál. Egymásután készülnek az Alkotó féle panelek. Az én tápom is alakul, csak nagyon lassít az iskola. Az előlapon két érdekes extrával majd-
(#) SALáta válasza nagy hoho hozzászólására (») Szept 22, 2009 /
 
Nagyon jól néz ki, igazad volt a burkolatban, egyszer beszéltük ezt személyesen, nem akartam elhinni, de nagyon szép. Én ma csináltam a proli007 féle hőfokfigyelőt, tökéletes lett, de csak próba volt.
Elárulod hogy milyen módszerrel csináltad a hűtűbordára a tápcsatlakozót? Valami hasonlót akarok én is egy másik tervemhez. Gratulálok nagyon jó, látszik ez a szakmád!
(#) nagy hoho válasza SALáta hozzászólására (») Szept 22, 2009 /
 
A burkolat monitorházból van kivágva. Milyen táp csatlakozóra gondolsz?
(#) SALáta válasza nagy hoho hozzászólására (») Szept 22, 2009 /
 
A legelső képen a hűtőbordán látható csatlakozó kimunkálására vagyok kíváncsi, hogy van megoldva hogy a bordás rész tovább van munkálva? Bár az a rész épp nem látszik, azért érdekel mert a környéken egy marógép sincs, de még eszterga sem. A monitort említetted, abból készített burkolati elemeket, akkor még hitetlen voltam de most már rájöttem nagyon jól néz ki és a funkcióját is ellátja.
(#) SALáta válasza huba hozzászólására (») Szept 22, 2009 /
 
Talán előszabályzott lesz a tápegységed? A két hosszú kijelzőre tippem IN 13 cső, vagy ledsor, talán hőmérséglet mérésre. A másik extrára a tippem a szimmetrikus soros üzem. Mindenesetre nagyon szép az előlap. És a szerelés is. De a drótdzsungel csinálásban én verhetetlen vagyok.
(#) nagy hoho válasza SALáta hozzászólására (») Szept 22, 2009 /
 
A AC 230 voltos zavarszűrős hálózati csatlakozóra gondolsz? Annak a helye kézzel van megmunkálva. A négy sarka ki lett fúrva a rádiusznak megfelelő átmérőjű fúróval majd vékony fűrészlappal átvágva és reszelve.

227 012.jpg
    
(#) SALáta válasza nagy hoho hozzászólására (») Szept 23, 2009 /
 
Igen erre gondoltam, egy bordát szeretnék hasonló módszerrel csatlakozókkal ellátni, de látom hogy majd a bordás részt inkább maróssal kell leszedetnem.
Következő: »»   183 / 841
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem