Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laminátor (javítás) készítés
Lapozás: OK   4 / 8
(#) soskajoska válasza soskajoska hozzászólására (») Szept 16, 2014 /
 
Magyarázatul még annyi, hogy a "SW" pont a rotary encoder (Lomex: 56-02-61) kapcsolójára megy és a beállított adatok elmentéséhez, illetve továbblépéshez szükséges. Vagyis változatlanul hagyott adatok esetén induláskor négyszer meg kell nyomni a gombot a fűtési ciklus elkezdéséhez.
És még egy dolog. Mivel a panelon 230V van, nagyon fontos az érintésvédelem szigorú betartása.
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2014
(#) Szpisti hozzászólása Szept 16, 2014 /
 
Értem én hogy a laminátor, meg a vasalás jó dolog.
De ez a project pl. belekerül 10-12e Ft-ba és sok forrasztgatásba, időbe.
Ennyiből lehet venni 3 doboz P20-at, amivel átlagos felhasználás mellett 5 évig el lehet panelozgatni.
Én is használok laminálót, de az eredményességi rizikófaktora tapasztalatom szerint sokkal rosszabb mint egy fotolakkos megoldásnál.
Az hogy a P20 használata 15 perccel tovább tart, nekem megéri hogy elsőre
biztos eredményem legyen.
Nem tudom sokan miért félnek tőle?
(#) hotib válasza Szpisti hozzászólására (») Szept 16, 2014 /
 
A fórum nevében is ott van: Hobbi...
Nem minden esetben gazdaságos, bár én is törekszem erre. És ha már itt tartunk: a dry fólia még gazdaságosabb
(#) eyess válasza Szpisti hozzászólására (») Szept 16, 2014 /
 
Idézet:
„Én is használok laminálót, de az eredményességi rizikófaktora tapasztalatom szerint sokkal rosszabb mint egy fotolakkos megoldásnál.”


Ennek az oka a ki ki saját maga elsajátított , és kivitelezett , illetve az adott rendelkezésre álló technika nem megfelelő mivoltában keresendő.
(#) ktamas66 válasza soskajoska hozzászólására (») Szept 16, 2014 /
 
Ha már szóba került az érintésvédelem: az optocsatoló lábai nem véletlenül vannak olyan messze egymástól , az alattuk elvitt 220V felrúg minden előírást (persze az 5V sem mehet alatta). Felhívnám figyelmed a szigetelési távolságok betartására. Mindennek persze csak akkor van értelme ha a buck konverter is megfelel ennek, erről viszont nem vagyok meggyőződve.
A nullátmenetes kapcsolókat kimondottan nem induktív terhelések (motor) kapcsolására javasolják.
(#) soskajoska válasza Szpisti hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Néhány apróság:
- kb. 3500,-Ft 100ml, tehát csöppet sem olcsó.
- Van egy 1 éves szavatossági ideje, amit nem kell komolyan venni? Azonban egy idő után az érzékenysége rohamosan csökken és a maradék pocsékba megy, ha csak alkalmanként dolgozol vele.
- Meglehetősen macerás pormentes helyiséget biztosítani a lefújáshoz és szárításhoz. Nem mellesleg büdös! Fújás után szellőztetni kell.
- Sütő, vagy hőfokszabályozott eszköz ajánlott a "beégetéshez".
- Macerás a tárolása, ha nem használod fel azonnal.
- Nem utolsó sorban a nátrium-hidroxid nem egy kimondottan egészséges vegyszer.

- Ja és még valami. Kell egy UV levilágító (5000÷15000,- Ft) és egy olyan tintás nyomtató, ami fóliára is jól fedve nyomtat.
(#) soskajoska válasza ktamas66 hozzászólására (») Szept 17, 2014 /
 
Igaz, ami igaz! Azonban ezt a hiányosságot urethan lakkos bevonattal küszöböltem ki. Azonban alkatrész oldalról megérinthetők 230V-os részek, bár ott is lakkoztam!
(#) rockersrac hozzászólása Szept 30, 2014 /
 
Bár kicsit off, mégis ide tartozik. Az lenne a kérdésem, hogy van egy HP laserjet 1100, amit szétszedtem, és a fűtőhengert, és egyéb szükséges dolgokat megtartva belőle. A fűtőhengerre két csatlakozó megy a fűtőhengerre, mindkét csatlakozó kétpólusú, az egyik a fűtés, a másik a hőelem. A hőelemre rámérve most semmi feszültség nincs rajta, és az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom meghatározni hogy milyen típusú hőelem van ebben a fűtőhengerben? Mert szeretnék ,,vasalót" csinálni nyák készítéshez, de ahhoz hogy tudjam szabályozni a hőfokot, kellene tudnom valamit erről a csodáról... Remélem tudtok ebben segíteni! Előre is köszönöm a segítséget!
(#) rockersrac válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 20, 2014 /
 
Azóta kiderült, hogy ntc-vel szerelték, nem hőelemmel. Meg idő közben szert tettem egy jobb mechanikára, kisebb, kompaktabb kivitel(egy samsung nyomtatóé volt, ami állítólag gyűrte a lapot... Azt sikerült már kiderítenem, hogy izzólámpás fűtésű, csak a teljesítményét nem tudom még, de este majd megtudom.
(#) costom hozzászólása Okt 26, 2014 /
 
Sziasztok,
Szeretnék vásárolni egy laminálógépet Lötstop fólia lamináláshoz.
Tudnátok ajánlani egy típust, ami nem túl drága (<10K), kapható, és jó erre a célra?
Lehetőség szerint minimális átalakítással.
(#) rockersrac válasza costom hozzászólására (») Okt 26, 2014 /
 
Próbálj interneten használtat keresni, jobhat nem tudok perpill...
(#) costom válasza rockersrac hozzászólására (») Okt 26, 2014 /
 
Próbáltam... már egy hete nézegetem a használt és új kínálatot, de nem tudom melyik a megfelelő. (Vastagság, gumis görgő, megfelelő hőfok, A4 méret).
Ezért gondoltam, hogy felteszem itt a kérdést, hátha vett valaki itt a fórumon nemrég egyet ami bevált, amit esetleg most s lehet még kapni.
(#) rockersrac válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 7, 2014 /
 
230v 750w az izzólámpás egység teljesítménye... A jelenlegi megoldás termisztoros, de valahogy majd át akarom alakítani K tipusú hőelemesre, és akkor akár egy pákaállomás vezérlője is jó lesz hozzá.
(#) Doncso hozzászólása Nov 19, 2014 /
 
Sziasztok, egy kérdésem lenne. Bontottam egy A3-as fénymásolót, melyben oly módon van megoldva a henger hevitése, hogy egy 1kW-os izzó van belehebregálva a hengerbe, ez cserélhető, és nem forog. 169C-fokra van beállitva a hőmérséklete. Alkalmas lehet nyákvasalónak átépiteni? Műnyomós vasalásos laminálós technikára gondolok.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
(#) eyess válasza Doncso hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Alkalmas lehet az adott mechanikájával együtt .A hengereknek forogniuk kell .Bár részemről az az 1KW os fényforrás kicsit húzós.
(#) pjg válasza Doncso hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Az 1 kW-os izzóval fűtött henger hőmérsékletét elektronika figyeli és szabályozza. Ha rákapcsolod a 230-at, hamarosan túlhevül és ki (le) ég.
(#) Doncso válasza pjg hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Egyenlőre egyben van, elektronika, és minden egyéb rajta van, tehát a szabályzás is. Nekem olyannak tünik az izzó, mint egy hagyományos reflektor izzó, a végére rá is van irva, hogy 230v 900w, folyamatos üzemtől kiégne? Nem tudom, csak kérdezem. Elég régi tipus, a főmotor is sima AC motor, még nem brushless mocis, se léptető nincs benne.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
(#) Doncso válasza eyess hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
A mechanika és az elektronika még komplett. A hengerek tudnak forogni természetesen. A 170fok jó lehet a nyák lamináláshoz?
(#) eyess válasza Doncso hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Elég kevesebb hőfok is .Bár sok befolyásoló tényező van , ami a későbbiekben fog kiderülni.
A nyomtatott rajzon lévő tonerpor hőfok bírása a nyáklap mérete, típusa /vastagság stb /. A felhasználandó hordozó fajtája , és így tovább.
(#) Doncso válasza eyess hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Értem. Kicsit jobban szétszedtem, hogy lássam mi van odabenn, elsőre elég biztató.Mindjárt a henger előtt van egy tálca, amin a henger forgásakor befelé mozgó gumi lap van, ami redős és beviszi a papirt, megvezeti a nyákot később. A hengert lehet kézzel is tekerni, van egy erre kialakitott fogattyú, fogaskerekekkel összekapcsolva, gondolom, régen ez volt a papir beakadásakor a kézi tekerő. A fűtött henger alatt helyezkedik el a szoritó henger, ennek magassága állitható egy karos-rugós mechanikával, és szerencsére elég puha, igy a nyák egész jól befér, nem kell reszelgetni. A hőfok szabályzást megtaláltam, igazából egy egyszerü kis cucc, egy hőelem a hengerre szoritva, egy panel relével, és nagyjából ennyi. Szerintem a hőelemben kapcsoló van, vagyis a hőfok fix, nem tudom állitani, de ezt még jobban meg kell figyelnem. Elméletbe jó eséllyel indul szerintem.
(#) eyess válasza Doncso hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Puding próbája is az evés azt mondják.Mihelyt az első nyákot átküldöd rajta a rajzzal együtt minden ki fog derülni.
(#) Doncso válasza eyess hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Kibontom a helyéről, és megpróbálkozom vele. Kicsit félek, hogy túl kemény lesz a henger, ami fűtött, de remélem használható lesz. Igazad van, meg kell próbálni.
(#) sprofan válasza Doncso hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Szia!
Én is nagy irodai fénymásolóból bontott fixáló egységgel csinálom a nyákokat már kb 1 hete. Igaz még csak gyerekcipőben járok a vasalással de ezzel a fixálóval és fényes újságpapírral tökéletes az eredmény.
(#) eyess válasza sprofan hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Mert hogy ? Mintha a fotó technikát láttam volna , hogy preferálod.
(#) rockersrac válasza Doncso hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Biztos hőelem van benne? Amit én bontottam nyomtató, az termisztoros(ntc) szabályzású. A termisztor nem közvetlenült a hengerrel érintkezik, hanem egy kis ragasztószalag féle van rajta, és van alul egy klixon, 195c hőfokra. De én ki akarom cserélni hőelemesre, és akkor egy forrasztópáka állomással tudom szabályozni.
(#) sprofan válasza eyess hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Egyszerűen meguntam a fotózást. Eddig 10-ből 10 nyák sikerült ami azért elég jó ha azt nézem hogy most csináltam ilyet először életemben. Ha ezt sikerült tartani 20 hibátlan nyákig eladom az összes fotós cuccom. Megtetszett a vasalás végtelen egyszerűsége. Nyomtat, vasal, áztat és már mehet is a maratóba. Rossz esetben mindez 5 perc.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2014
(#) Doncso válasza sprofan hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Köszönöm, akkor mindenképp megpróbálom. Jóideje vasalgatok, tulajdonképp jó eredménnyel, de ezt már ki akartam próbálni. A hengertől és a hőfoktól félek kicsit, dehát ha jobban belegondolok, a fénymásoló lézerporral dolgozik, a henger arra van, hogy ezt felhevitse, akkor biztos jónak kell lennie elméletbe. Tennem kell egy kisérletet.
(#) eyess válasza sprofan hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Hoppá érdekeset írtál , hát ehhez biztos lesz egy két fotós hozzászólás is.
Tulajdonképpen én csináltam csinálom mind kettővel , de a nincs jó maszk nélküli fotózás már az elején nem üti meg a mércét , és addig valóban gyorsabb a vasalás laminálás technikája.
(#) Doncso válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
Hát, fene tudja, érdekesen néz ki. Majd holnap jobban szemügyre veszem, csak ki kellene rendesen bontani a helyéről. A gép alján is van egy hőérzékelő mely szintén erre a panelra csatlakozik, gondolom egy biztos egy vész-hő kapcsoló, ha a készülék sasszija túlmelegedne. Ami a hengeren van az nem ilyen, lehet hogy termisztor. Be van csomagolva egy ilyen fehér valamibe és neki van nyomva a hengernek. Nem tudom érdemes e szétszedni. Ha látnám, hogy működik, talán okosabb lennék. Be kellene üzemelni és rámérni, hogy kapcsol, vagy nő az ellenállása, esetleg csökken e. Utóbbi jobb lenne.
(#) eyess válasza Doncso hozzászólására (») Nov 19, 2014 /
 
A kettő por amivel egy lézer nyomtató dolgozik , és egy mondjuk lézeres fénymásoló az nem ugyan az.Teljesen eltérő a szemcseszerkezet az összetétel az olvadási pontja a pornak stb stb stb.
Következő: »»   4 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem