Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   150 / 314
(#) Hollowdrums válasza eyess hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

Szia!

Sajnos képet nem tudok róla készíteni, de találtam egyet róla a neten.
Bővebben: Link
Olyan IC-t amit írtál, nem találok rajta.
Ld1117L (V-regulator 1.25V/1A), TL1451 ( Dual Pulse-Width-Modulation Control Circuit ), 1200AP40 (PWR CURRENT-MODE CONTROL) van rajta.
Azt írtad, nem valószínű a táp, mire gondolsz, mi lehet az még ami ilyet produkál?
Egyébként csinált már ilyet régebben, nem kapcsolódik (szerintem) az előző problémához.
Akkor magától elmúlt ez a készenlétbe kapcsolgatás.
(#) eyess válasza 1984white hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

OK majd remélem jelentkezel , hogy hol tartasz .
(#) eyess válasza Hollowdrums hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

Azért írtam , hogy nem valószínű , mert feltételeztem , hogy már mindenét átnézted a tápnak.
Elsősorban a szekunder kimeneti feszültségeket kellene ellenőrizni , hogy meg vannak e rendesen , és stabilan.
(#) eyess válasza Hollowdrums hozzászólására (») Okt 12, 2013 / 1

Egy kis segítség hozzá.
(#) Buvarruha válasza Hollowdrums hozzászólására (») Okt 12, 2013 / 1

Ellenőrizd a nyomógombokat, olykor néhány megom-os ellenállásuk van alapállapotban. Az sem kizárt, hogy az inverter döglött és amikor indulna a háttérvilágítás leterheli a tápot és ekkor indul újra.
(#) Hollowdrums válasza eyess hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

Húúúú nagyon szépen köszönöm, ez sokat segít!
Jelentkezem!
(#) Hollowdrums válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

Megnézem, köszönöm szépen!
(#) 1984white válasza eyess hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

Ez természetes. Köszi az eddigieket. Kedden kapom az alkatrészeket amik még kellenek hozzá pluszban.
(#) eyess válasza 1984white hozzászólására (») Okt 12, 2013 /

Ok reméljük összejön.
(#) Hollowdrums hozzászólása Okt 12, 2013 /

Nos, a monitor tökéletesen működik.
A problémát valóban nyomógomb okozta.
Szeretném megköszönni a segítséget eyess és Buvarruha!
(#) 1984white válasza 1984white hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Nos, elindult a monitor és köszönöm a segítséget.
(#) 1984white hozzászólása Okt 17, 2013 /

Sziasztok!
Másik kérdésem is volna még.Tudom kicsit nem ide vág, de lcd probléma ez is.
Van egy Dreambox beltéri egységem, aminek egyetlen baja hogy "beégett" az lcd kijelzője az előző tulajnál.
Az lcd kijelzők is "be tudnak égni"??
Úgy néz ki a jelenség, mint a plazma tévéknél ismerős probléma.
Esetleg javítható ún. fehérmosással?
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2013
(#) kerisanyi hozzászólása Okt 18, 2013 /

Tiszteletem a Mestereknek! Ismét a Samsung Syncmaster 720N monitorral kérek Tőletek némi segítséget. Inverter-táp panel javítás tökéletes lett, a monitor három napig tökéletesen működött. Tegnap este viszont "elfelejtett" bekapcsolódni. A hibajelenség: Bekapcsoláskor a led világít, de kép nuku. A kijelzőcsatlakozót lehúzva a háttérvili beindul. A kijelzőpanel fóliás részéről halk ciripelés hallatszik. Ha valaki már hallott ilyen problémáról, kérem segítsen. Köszönöm előre is!!
(#) Buvarruha válasza kerisanyi hozzászólására (») Okt 18, 2013 / 1

A tünetek alapján azt mondanám, hogy a kijelző DC-DC konverterének FET-je rövidzárba ment.
(#) kerisanyi válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 18, 2013 /

Ez gyors, és lehangoló válasz volt ...... igaz, már annyiszor feladtam, aztán mégis jó lett, de csak három napig örülhettem Merre találom ebben a típusban? A táp panelon ?
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2013

A táp kondenzátoriat cseérlted? Ha nem, akkor lehet, hogy csak szimplán nagyon megterheli a kijelző az 5V-ot..

2 kondi csere megvolt, a másik kettőt kiforrasztva mértem, és jó volt (1000mikro,25 V), de akkor azokat is cserélem.

Csere megvolt, változatlan a helyzet.
(#) matyusz válasza kerisanyi hozzászólására (») Okt 18, 2013 /

Inkább cseréld azokat is. Nem biztos hogy látszik rajtuk, de ne azon a +3-400 Ft-on múljon. Szerintem nem zárlat, csak tápelégtelenség, mert ha zárlat van a táp leold.
(#) matyusz válasza kerisanyi hozzászólására (») Okt 18, 2013 / 1

Cseréld ki a pici elkókat is rosszat nem teszel vele. Utána mehetünk tovább.
(#) kerisanyi válasza matyusz hozzászólására (») Okt 18, 2013 /

Ez is megvolt, semmi változás..... Ha a kijelző csatiját lehúzom, háttérvilágítás újrabekapcsoláskor elindul, ha visszadugom, azonnal lekapcsol a világítás

Döglött a kijelző, mérd meg rajta a tápáramköröket.

Szóval. Ha csak simán úgy hogy nincs bedugva a VGA csati, akkor ha bekapcsolod akkor megy a "No Signal" és meg sem áll igaz? Viszont, ha rádugod a vga-t az után hogy ezt látod kikapcsolás nélkül, akkor meg elmegy? A ledje olyankor világít, vagy elalszik vagy villog?
(#) Buvarruha válasza matyusz hozzászólására (») Okt 18, 2013 /

Nem, a kijelzőt dugja rá.

Jaaa, nálam nemrég egy 740N-es csinálta ezt, de ott a táp is sipákolt púpos elkók nem voltak, de mégis leoldogatott a táp. A kijelzőt lehúzva elindult a háttérvilágítás is, ha ezek után ebben az állapotban rádugtam vissza a kijelzőt ment a kép. Nekem a táp gyengesége okozta. Bár én kicsit felélőttem az egyik tápágat, mert nem voltak 680µF-es kondijaim ezért 1000µF ment bele, azon a részen 3db volt párhuzamba. Fáradt lehet a másik panelen is a kis kondik.
(#) kerisanyi válasza matyusz hozzászólására (») Okt 18, 2013 /

Nem megy semmi, nincs "No signal" , a zöld LED virít. Ha visszacsatlakoztatom a kijelzőpanel csatit sincs kép, még "bevilágítás " mellet sem látni semmit.

Feszültségek jók? Ha még méricskélsz, akkor kihúzott állapotban mérd meg a feteket, hogy nem zárlatosak-e valamelyik átmenet között nekem egy nagy 940N esnél volt fet zárlat, de ott leoldott a táp. (Az inverter dual fetei). Még esetleg vedd szemügyre a kijelzőpanelt. (Mármint amibe megy a vga csati )
(#) spgabor hozzászólása Okt 18, 2013 /

Sziasztok!

Tegnap szerencsétlenkedtem és megsütöttem egy STP7NK80ZFP típusú fetet. Az lenne a kérdésem, hogy a STP9NK60ZFP-t be tudom-e tenni helyette, mivel az van otthon.
A kettő közütt az adatlapok szerint Rds ellenállás tér el. Ettől függetlenül berakhatom, vagy vegyek típus azonosat?

Másik kérdésem még mindig az egyik Benq táp. Amelyik zárlatos volt. Tegnap este volt időm nézegetni... Bár ne tettem volna, mert fáradt voltam és egy hiba miatt égettem el a fetet is.
Viszont a hibát leszűkítettem annyira, hogy már kivettem a PF701 és PF702-es átkötéseket, de így is folyamatosan újraindul. Félvezetők mind jók. Elkók mind cserélve, de amit észrevettem, hogy a R614-es ellenállás csak 12K és a R619-es csak 13K ellenállást mutat, viszont kiszerelve mindegyik jó. Jó úton járok, hogy a folyamatos tápújraindulást itt okozza valami? Semmit nem találok hibásnak. Egyedül a vezérlő IC-t nem cseréltem eddig, mert az kicsit drágább, így ha nem muszáj, nem vennék másikat. Tudtok ötletet adni, hogy mit nézzek meg még?

Illetve lehet, hogy most azért indul újra, mert nincs visszacsatolás az 5V-ról az optón keresztül? Mivel a PF702-őt is megszakítottam. De ha nem szakítom meg akkor is újraindul. Viszont azon az ágon nem találok semmi hibás alkatrészt, a z IC701 kivételével, mert azt nem tudom ellenőrizni otthon, hogy jó-e.

Előre is köszönöm a segítséget és üdv:
spgabor
(#) vargaf válasza spgabor hozzászólására (») Okt 18, 2013 /

Szia!
A PF702 átkötést ne bontsad meg, mert akkor nem szabályozza a primer oldalt. Az R614 és az R619 ellenállásokat beforrasztva nincs értelme mérni, mert ott a hozzájuk kapcsolódó alkatrészek a mérést meghamisítják. Kiforrasztva jónak mérted őket, nem ezek okozzák a hibát. Ha kapható az eredeti alkatrész akkor feleslegesnek tartom más típusúra cserélni.
Üdv.: Feri
(#) spgabor válasza vargaf hozzászólására (») Okt 18, 2013 /

Szia!

Szerinted mi okoza a problémát? Mert a PF702-vel visszakötve is újraindul.

Üdv:
spgabor
Következő: »»   150 / 314
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem