Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD-s fedélzeti számítógép öreg autóba
Lapozás: OK   2 / 2
(#) kaqkk válasza Wiver hozzászólására (») Okt 14, 2012 /
 
Azt a kijelzőt nem tudod rákötni ez a kapcsolás nem karakteres kijelzőhöz készült
(#) Wiver hozzászólása Okt 14, 2012 /
 
Igazából csak azért kérdeztem, mert van egy autós rádióm, amiből ez a három kivezetés is jön ki, (Rávan írna a rádió tetejére a szinek jelentése, és ez a három betűs dolgok vannak oda írva) és gyárilag egy egyszerű kétsoros kijelzőn mutatja a rádió állomásokat meg stb... (Suzuki ignis) Szóval a rádióm megvan, de kijelzőm az nincs hozzá. Arra gondoltam egyszerűen csinálhattam volna hozzá.
(#) kaqkk válasza Wiver hozzászólására (») Okt 14, 2012 /
 
Ezek a jelölések spi kommunikációt sejtetnek Az mrq az a reset ,scl az órajel és az sda az adat kimenet a pwr valószínűleg a kijelző fényerejét állítja . Szerintem a suzuki valami cél ic-t használ a kijelzőjéhez ..
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
(#) Medve válasza Wiver hozzászólására (») Okt 15, 2012 /
 
Így valahogy, ahogy Kaqukk írja, azzal a különbséggel, hogy I2C a kommunikáció, de ez alig lényeg. Szerintem azon az oldalon, ahonnan Wiewer rajza származik, lehet találni egy autórádióhoz illeszthető "Opel display"-t, ami egy olyan LCD-ből áll, mint neked van, viszont a kommunikációt még egy PIC igazgatja. Muszáj, mert ha csak a kivezetések számát nézed, már az sem passzol.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2012
(#) Wiver válasza Medve hozzászólására (») Okt 15, 2012 /
 
Köszönöm a infót. Akkor ez felejtős. Kell valami egyértelműen a két kütyü közzé.
(#) Szasza9668 hozzászólása Márc 20, 2013 / 1
 
Jó reggelt!

Nekem is szerepel a távlati terveim között egy fedélzeti computer.
Feliciában a km számlálás úgy van megoldva, hogy az óracsoport hátulján van egy pici mágnes karika amiről le lehet venni a jelet egy hall szenzorral. Na meg persze van benne egy "butuska" motorvezérlő is ami kwxxxx protokollt használ. Ha egyszer megfejtem a működését akkor onnan sokmindent ki lehet majd olvasni.
Üdv!
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2013
(#) Sly hozzászólása Dec 4, 2013 /
 
(#) Joker22 hozzászólása Márc 13, 2015 /
 
Helló minddenkinek. Jutott valaki valamire az opel TID kijelzőjével? Vagy foglalkozott valaki komolyabban a dologgal? Én most szántam el magam hogy piszkálgassam. Összekapcsatoltam egy 16f819-el (SDA, SCL, MRQ) és CCS compilerrel, de valahogy nem akar sikeredni a dolog. A találtak alapján (bár németül többminden van de azt nem igazán értem) összeállítottam a kis programom i2c-vel. Látva hogy a kijelző nem reagál lefutattam proteusba-n i2c megfigyelővel és a program szerint mindent szépen kiküld. Valaki tudna segíteni akinek sikerűlt kiírni valamit bármivel avr arduino pic, asm c basic, a kijelzőre? Bámi segítseg jó lenne mert lehet hogy én nem értettem meg az elvet. Kérésre csatolom a programom. Előre is kösz a fáradságot.
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2015
(#) proba válasza Joker22 hozzászólására (») Márc 13, 2015 /
 
Ha meg tudod figyelni a jelet, egyszerűen keress egy hozzávaló autórádiót.
(#) Joker22 válasza proba hozzászólására (») Márc 13, 2015 /
 
Sajnos nincs oszcilloszkópom, ezért csak arra támaszkodhatok amit az interneten találtam. Ahol egyhangúak a ciklusok, a delay-ek amik változnak. És az i2c_write-ot sok helyen meg írják, csak azt nem értem, hogy miért nem engedik a compillernek hogy elvégezze. Bár ez program nyelvenként és compillereként változó, hogy tud e olyat egyáltalán.

SDA-1
SCL-1
MRQ-1

MRQ-0
delay
MRQ-1

I2c_start
I2c_write(0x94)// lcd cim
MRQ-0
I2c_write // 8 karakter kiírás
.
.
x10
.
.
MRQ-1
I2c_stop

Ez volna az alap i2c portos mikrokontrollernél
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem