Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD-TFT tápegység probléma
Lapozás: OK   7 / 12
(#) sitju hozzászólása Feb 12, 2010 /
 
köszi az infókat, de nem érzek magamban kellő bátorságot ehhez
Viszont találtam egy ilyen panelt a belinkelt oldalon:

19"-os samsung inverter

kísértetiesen hasonlít ahhoz ami nekem elromlott. 19"-os ez is, használhatom ezt a régi helyett?
(#) sitju válasza lanti hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
egy 19"-os monitorban 390mm-es lámpák vannak? Hogy vannak ezek elhelyezve? Nem tudom elképzelni, és még nem szedtem szét.
(#) kadarist válasza sitju hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
Szép ez az inverter, de az ára is, ráadásul csak rendelésre szállítják.
(#) pipi válasza sitju hozzászólására (») Feb 12, 2010 /
 
alul és felül egymás mellett 2-2 cső.
a fénycső hossza majdnem megegyezik a panel hosszméretével
(#) kisjo hozzászólása Feb 20, 2010 /
 
Van egy 19"-os Fujitsu lcd monitorunk és a képe teljesen bepirosodott. sajnos nem is lehet visszaállítani. Érdeklődöm, hogy mi okozhatja a hibát és esetleg lehet-e javítani?
(#) pipi válasza kisjo hozzászólására (») Feb 21, 2010 /
 
gyakran a fénycső igy megy tönkre
(#) Router hozzászólása Márc 8, 2010 /
 
Sziasztok!

A problémám a következő:

Adott egy 19"-os monitor amiben lcd panelt kellett cserélnem mivel a régin valaki felszaggatta a fóliát. Utólag kiderült az új panellel, hogy az inverter is hibás. A kép bekapcsoláskor 1 másodpercre felvillan... Az inverter külön nyákon van. A FET-eket már kimértem, nem zárlatos egyik sem. Az egyik trafót kiforrasztottam és úgy mértem meg ohm ill. induktivitás mérővel és összevetettem a beforrasztott másik trafóval, az értékek ugyanazok voltak ezért a trafó hibát is kizártam. A vezérlő ic egy BIT3105. A csövekkel sem lehet gond mert a panel egy másik monitor elektronikájával hibátlan volt.

Hol kereshetném még a hiba forrását?
(#) kadarist válasza Router hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Szia!
Forraszd ki a másik trafót is, és hasonlíts össze őket. A szakadás és a másikhoz képest kisebb ellenállás(zárlat) szokott hibaként fellépni. Esetleg még a kimeneti fojtó zárlata-szakadása, vagy a kis kék kondik hibája fordulhat elő.
(#) Router válasza kadarist hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Rendben van.
Megnézem mindkét trafót.

A kondik 10pF 3kV-os darabok de a kis kapacitás miatt a műszeremmel nem tudom mérni (nagyjából azonos értékeket mutatott kiforrasztott állapotban mindkettő)
(#) Router válasza Router hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Kiforrasztva az egyik tekercs szekundere 1.13Kohm a másik pedig 1.11Kohm. A primerek egyformán 1.5ohm-os értéket mutatnak.
(#) kadarist válasza Router hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Akkor ezek jók. Fojtók?
(#) Router válasza kadarist hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
Szia!

Én voltam a bolond mint utólag kiderült, én is kezdtem csodálkozni, hogy minden jó mire kiderült, hogy tényleg minden jó volt.

A tanulság kedvéért: Labortápról próbáltam hajtani a kijelzőt, mivel külső tápos volt valamikor. (15/17"-osak) mentek is eddig csak ennek kevés volt 12V-on a 2.5A és ezért nem indult el. PC tápról egyből megy a dolog. Erre nem árt odafigyelni

Köszönöm a segítséget!
(#) kadarist válasza Router hozzászólására (») Márc 8, 2010 /
 
A lényeg, hogy nincs baja!
(#) Router válasza kadarist hozzászólására (») Márc 10, 2010 /
 
Mégsem fenékig tejfel minden sajnos.

Amikor összeraktam, ment jól aztán másnap kapcsolnám be a gépet és a power led szaporán villog és nem ad semmi életjelet a monitor, gombokra sem reagál.

Lehúztam az invertert és az LCD panelt de továbbra is villog. A táp és a logikai áramkör egy nyákon van. A két stabilizátort kimértem. 1.7 és 1.8V mindkettő (ennyinek is kellene lenniük). A fél kondi állományt már cseréltem pedig nem látszik rajtuk hiba. Továbbra is jelentkezik a gond.
(#) imi012 hozzászólása Máj 19, 2010 /
 
Sziasztok!
Kis segítségre lenne szükségem. Van egy 15" Acer AL502-es monitorom.Az a hibája , hogy amikor bekapcsol a táp eléggé hangosan el kezd zizegni.Szétszedtem , megnéztem mi is lehet a hiba forrása.A zizegő hangot a képen látható nagy trafó adja. Lehúztam az inverter csatlakozóját a hiba akkor is fent áll. Ha a monitor lemegy készenlétbe a zizegő hangot akkor is lehet hallani , de jóval halkabban. A monitoron a kép tökéletes , csak a zizegés eléggé zavaró.Esetleg tud valaki segíteni? Mellékelten küldöm a képeket a tápról. Előre is köszönet.
(#) imi012 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Szia !
Ha kiforrasztom a trafót , csinálok egy öntősablont , abba belerakom és Vianova UP 223 öntő gyantával kiöntöm , azt mondod jó lesz? Én azt hittem ennél komplikáltabb a hiba lehet..
(#) mcg válasza imi012 hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Szia imi012,

Korábban is hallottad azt a jellegzetes zizegő hangot, vagy csak mostanában hallható állandóan? Ezt csak azért kérdezem, mert ebben az esetben nem feltétlenül a trafó lehet a gond, hanem, valószínű leesett a kapcsolás frekvenciája a hallható tartományba, ami arra következtet, hogy sajnos a táp primer illetve szekunderkörében lévő szűrőelkók kapacitása a kiszáradás miatt erősen lecsökkent, sőt elképzelhető, hogy a szekunder oldalon az egyik belsőzárlat gyanús is lehet, és ennek ellenére sem old le a védelem.. Ok: ki kéne mérned a szekunder oldalon az egyenirányító diódákat (gyanítom, hogy valamelyik zárlatos vagy záróirányban a szivárgási árama nagyobb a kelleténél) is, mert ha valamelyik záróirányban szivárgó áramot enged (ami elég csak mA nagyságrendben), az terhelés alatt valójában az oka annak, hogy a mögé kötött szűrő kondikat zárlatossá teszi.
Javasolt az összes elkó cseréje. Szükség esetén diódacserével együtt. Épp nemrég találkoztam egy hasonló esettel, amely egy laptop táp volt, és elég ijesztő reszelős zizegést adott ki magából...

MCG
(#) koviferi hozzászólása Jún 4, 2010 /
 
Sziasztok !
Van egy SAMSUNG LE32R71W LCD TV-monitorom,ami kezdetben csak képhibákat produkált(csíkozás,színhibák), de kb 1 hónap után most már nem kapcsol be.Villog a piros készenléti lámpája és se kép se hang.Szétszedtem, a 24V-os tápot ellátó szekunder trafó kivezetés szakadt volt,ezt megforrasztottam.Ezek után semmi változás és a 24V , 13V sem áll fel,még mindig csak 5,6V-ot ad le. A STANDBYE 6V-os táp persze működik.
Az összes primer köri kondit kicseréltem 105 fokosra.A 375V-ról menő kapvsolótáp vez.IC-je F9222L,ez állítaná elő a 24V-ot.
Tud valaki segíteni?Vagy valami pontos rajz kellene, vagy hibakód táblázat, ha valakinek volna.
(#) imi012 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 5, 2010 /
 
Szia! Köszönöm mindenkinek a segítséget. Kicseréltem az elkókat is , de ettől sajnos nem szűnt meg a hibajelenség. Kiforrasztottam a trafót , készítettem egy öntőformát , majd kiöntöttem az egész trafót műgyantával. (Lett egy kis kocka. ) Visszaforrasztva tökéletesen üzemel. Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget.
(#) senszey válasza mcg hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
Szia!

Ugyanilyen monitorral van probléma, de az alkatrészeket vizsgálva úgy tűnik, hogy a D102-es dióda (?) is meg van sülve. Lehet tudni, hogy annak a helyrére milyen paraméterűt kéne tenni?

A.
(#) mcg válasza senszey hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
Szia senszey,

Ha a dióda pozícióját az általam mellékelt kapcsolási rajzról nézted le, akkor nyugodtan beépíthetsz a D102 helyére 1N4148 vagy ezzel ekvivalens bármilyen kapcsoló diódát, amelyek a letörési feszültsége legalább 20V. A kimérésnél remélem figyelembe vetted azt, hogy a diódával párhuzamosan egy 100 ohm-os sönt is bekötve.

MCG
(#) senszey válasza mcg hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
mcg!

köszi szépen!

Még annyit szeretnék kérdezni, hogy az inverter és az lcd panel között melyikre melyik kábelt kell kötni? van ott 4 egyforma kábelpár a táp oldalán, és 2 feketés, 2 rózsaszínes az lcd oldalán. Sajnos elfelejtettem megnézni szétszedéskor, a 4 egyformát néztem csak.

A
(#) mcg válasza senszey hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
Halihó,

Nem teljesen értem, amit a csatlakozókról írtál, esetleg, jól értem, hogy az inverter kimeneti csatlakozását és az LCD panel CCFL csatlakozóit szeretnéd párosítani?

Szóval ha megnézed a (fehér színű) CCFL csatlakozókat a vezetékek végén, egy háromszöggel van megjelölve rajta az 1. érintkező. Erre kell figyelni, hogy a tápegységre is a megfelelő pozícióban legyen csatlakoztatva, azokon az aljakon is ugyanúgy megtalálható a jelölés. Egyébként úgy tudom, hogy mindegyik csatlakozó egy-egy CCFL-csőre csatlakozik, így, ha esetleg keverednének a párosítások, akkor sem okoz bajt. A lényeg, hogy a csatlakozókon keresd az első érintkező (háromszög alakú) jelölését, és jelöléseket megfelelően illesztve csatlakoztass...

MCG
(#) senszey válasza mcg hozzászólására (») Júl 7, 2010 /
 
Igen, erre vonatkozott a kérdés. Csak az eltérő színű kábelek okoztak fejtörést. De akkor a 4 pár kimenet egyforma ezek szerint.

Köszi szépen
(#) aaaaaa10 hozzászólása Júl 12, 2010 /
 
Sziasztok

Lenne egy olyan problémám van egy 19es videoseven lcd monitorom 16:9 es bekapcsol működik, de csak teljes fényerővel ha visszább veszem a fényerőt vizszites fekete vibráló vonalak jelenek meg. De ilyen baja már volt de akkor garis javítása volt, de a gari már lejért ezért szétszedtem de a tápegységben nem cseréltek semmit mert nincs csak gyári forrasztás viszont az egyik inverternek a 7lábából 3at újra forrasztottak ,de nem vették ki plusz 2 kondi felfuvalkodott okozhatja a problémát? Köszönöm előre is a segítséget

Ilyen az tápegységem de nekem csak 2ő van felfújva:

http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://lh3.ggpht.com/_OehrGKkPYJ...isch:1
(#) kadarist válasza aaaaaa10 hozzászólására (») Júl 12, 2010 /
 
Szia!
A púpos kondikat cseréld! Utána kiderül, hogy hogyan tovább.
(#) aaaaaa10 hozzászólása Júl 13, 2010 /
 
Hello

Megoldódott a 2 kondi cseréjével, még tesztelem.
Köszi
(#) kadarist válasza aaaaaa10 hozzászólására (») Júl 13, 2010 /
 
Szép munka!
(#) koviferi hozzászólása Júl 18, 2010 /
 
Sziasztok !
Még mindig a SAMSUNG LE32R71WX LCD TV miatt kérem a segítségeteket.Mivel nincs meg a 24V szec.tápfesz ezért én adtam be külső tápról, és átvertem a tápot előállító F9222L IC szekunder figyelő OPTO kapuját is.Az F9222L most már kapja a 28V tápot és mégsem indul el.Lehet hogy a trafó szekunder kivezetés szakadása miatt az őt meghajtó F9222l IC (MOSFET) meghibásodott?Cserélt már valaki hasonlót? Kérem ha valaki tud bármílyen segítséget adni azt nagyon megköszönném!
(#) brummel hozzászólása Aug 13, 2010 /
 
hi.van egy gateway fpd1960 as tft.bekapcsolás után 1 mp van kép aztán nem világit,de marad bekapcsolva.táp probléma.pupos volt egy kondi hát kiszedtem.működött vagy 2 órát és most megint 1mp ig van kép.kicseréltemakondikat.valakinekvan ötlete mi lehet a gond?jaés mikor bekapcsolom abban az1-2 mp ismig van kép vibrál a fény.

S5006150.JPG
    
Következő: »»   7 / 12
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem