Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD TV probléma
 
Témaindító: ReFi, idő: Szept 17, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   126 / 208
(#) zoli0078 válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 23, 2018 /
 
Szia,

A kis kondinál a 10µF körüli elkókra gondoltam.
Közben kicseréltem az eepromot a készölékben de nem sokat segített ugyan úgy csak egy rezet után hajlandó elindulni de utána megy amíg ki nem kapcsolom de visszakapcsolni csak tápkábel kihúz és visszadugással lehet.
Találkozott már valaki hasonlóval? Tápfeszek minden indításkor jók.
(#) FAZ1 válasza mucsa hozzászólására (») Jan 23, 2018 /
 
Most ha adott egy tápegység, és benne egymás mellett 2 db. 68µF/400V-os kondi, akkor kicsit oda kell figyelni, mert néha van ám olyan megoldás, hogy két kondi azonos értékű, és ráadásul párhuzamos kapcsolásban. AZAZ?
Nem ezért tettek be oda 2 db. 68 mikrósat, mert nem volt nekik 120 mikrós kondijuk, hanem abban van valami tervezői logika, hogy azt miért is?
Lehet kicserélni párban, és lehet betenni mindkettő helyett 100 mikrósat, az a működésbe nem fog bezavarni Ahogyan a képen néztem, a fizikai méretekkel meg valójában nem lehet baj, mert kondiknak való hely - az van ott rendesen.
(#) Rudiur hozzászólása Jan 24, 2018 /
 
Üdv mindenkinek! Lenne egy olyan elvetemült-ördögtől való kérdésem,hogy lehet-e venni valahol csak kijelzőt tévéhez? Előre is köszönöm! (LG 42LB650v)
(#) FAZ1 válasza Rudiur hozzászólására (») Jan 25, 2018 /
 
Hááát -
én egyszer körülnéztem a témában egy Orion TV kijelzője ügyén, amiben persze kínai volt az LCD, de utána az lett a meglátásom - Magyarországon simán nem éri meg! Arányaiban olyan drágán adják, hogy az már szinte a fél TV ára. Plusz a beépítési meló, stb.
Tehát - olcsóbb egy másik TV-t venni.
Persze lehet, sokkal olcsóbban bejönne az ebay-en, alibabán, aliexpressen és a többi internetes vásárolgatós oldalakon, de annak akkoriban nem néztem utána.
(#) FAZ1 válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 25, 2018 /
 
Én akkoriban csak a T2736S típusszámú Orionhoz néztem
- abban kínai Chi Mei Electronics LCD kijelző (80cm) V260B1 -L01

Szerintem - szinte az összes lapos (LCD) TV-ben ennek a gyártónak a kijelzői vannak!
Csak kijelzőt nem árulnak, meg kell venni a fém tartókerettel s az elektronikus áramköreivel együtt.
(#) Rudiur válasza FAZ1 hozzászólására (») Jan 25, 2018 /
 
Sejtettem,köszönöm szépen! Üdv!
(#) mucsa válasza zoli0078 hozzászólására (») Jan 27, 2018 /
 
Szia.
Az én hasonló esetemben a nagyobb elkó annak a helyére amit említek a képen, megoldotta:
(#) kovacspista hozzászólása Jan 29, 2018 /
 
Helló! Visszatérnék az alábbi problémámhoz: Van egy FSP212-3F01 tápegység, egy HANNS.G JT261TP LCD készülékben. A gond az, hogy vibrál a háttérvilágítás. Úgy félmásodpercenként indul és leáll. Az alaplapból a tápon át egy az egyben megy az inverter felé 5 V. Rámérve össze - vissza változik. Az inverterben ellenállások sobakötve és ebbe a soros kapcsolásba sorba van kötve egy kondi is. Ha adok rá 5V-ot külön, nyilván a kondi miatt hatástalan, de, ha teszek rá egy kondit, addig indul az inverter amig feltöltődik, tehát valami változónak kell rajta lenni, négyszög, fűrész vagy akár szinusz jel. A tápban az átmenő 5V - hoz páhuzamosan csatlakozik egy áramkör. A csatolt rajzon jobb oldalon látható két csatlakozó, amelyen az inverte on/off megy keresztül a tápon a másik csatiba és kissé balra látható egy 2 fet - ből álló kapcsolás. Mit csinálhat ez a kis áramkör ezzel az átmenő 5V-al??? Ez volna a kérdésem. Úgy látom a QS1 és QS3 cserélve lett, tehát nem tudom mi lett téve helyette. Nem értem miért van ez az áramkör itt. Mi lehet a szerepe? Két dolog biztos : Ha leválasztom, egyáltalán nem működik az inverter, vagy ha a leválasztott inverterre az on/off pontra
5v-ot adok, akkor sem működik! Itt egy rajzrészlet , meg a panelról ezek fotója.
(#) jdani hozzászólása Jan 29, 2018 /
 
Üdv. Egy Philips 40pfl5527k a következőt produkálja :
Bővebben: Link
Egyértelmű T-con hiba, vagy valami egyéb?
(#) kovacspista válasza jdani hozzászólására (») Jan 29, 2018 /
 
Ha jól látom bemelegszik és abba hagyja. Lehet más is mint t - con. Én fagyasztó spay - vel keresném a hibát. Visszahűteni vele, miután rendesen működik.
(#) roozsa hozzászólása Jan 30, 2018 /
 
Sziasztok,
LG LCD tv bekapcsolásnál nem indul,piros led lassan villog. A tápon 3.3-12-20V megjelenik,valamint az error kimeneten 3.3v. Esélyes a táphiba?
(#) jdani válasza roozsa hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Szia.

A LED villogása konkrét hibára utal.
Számold meg hányszor villan, nézz utánna mit jelent ez a hiba.
(#) proba válasza kovacspista hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Ebben a formában szerintem ha megvan ,vagy kicsit kevés a 24V akkor rövidzárat ad, ha meg sok a 24V szakadás. Ha pulzál, akkor a tápegységed valamiért zünye, vagy a szabályzó része rossz, vagy erősen ugrál rajta a terhelés.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2018
(#) hüblerattila hozzászólása Jan 30, 2018 /
 
Sziasztok! Van egy LG 32LN540B típusú tv-m. A problémám az volna hogy a háttérvilagító led szalagok közül az egyiken tönkrement a 7-ből 5 led. Hol lehet kapni ilyen szalagot olcsón? Vagy van erre valami jó megoldás? Esetleg valakinek elfekvőben lenne ilyen szalagja? Köszönöm előre is!
(#) roozsa válasza jdani hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Szia,
40-nél eluntam
Végtelenbe és tovább.
(#) kovacspista válasza proba hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Szerintem megszaggatja és mondjuk négyszög jel lesz belőle. Erre jutottam sok agyalás után. Ezért először teszek rá egy ellenálláson keresztül 5 v szinusz jelet a hálózatot alapul véve, ha nem vagy valamit akar, akkor meg egy 555 - el négyszöget hajtok rá. Meglátom, majd írom mi lett!
(#) jdani válasza roozsa hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Nincs köztük szünet?
Pl villog 5x gyorsan, aztán egy kicsit hosszabb időre alszik ki, majd újra kezd villogni?
(#) jdani válasza hüblerattila hozzászólására (») Jan 30, 2018 /
 
Szia. Ha akaródzik, kicserélheted a ledeket külön. Nem lesz olyan mint az eredeti.
Vagy pedig veszel komplet szalagot.
Külön ledek olcsóbb megoldás.
Nézd meg mi van írva a szalagra, valami típus szám, vagy maga a TV típusszáma.
Kínába van bőven, baráti áron.
(#) roozsa válasza jdani hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Nincs köztük szünet. A tápot teszteltem minden szempontból,feszültségek,háttérvilágítás stb és sajnos kifogástalan. Marad a több fórumon jósolt alaplap hiba. Vagy proci,vagy szoftver hiba.
(#) proba válasza proba hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Na jó jobban belegondolva, meg aminek értelme is van, amíg nincs meg a 24V rövidzár, ha megjött akkor meg szakadás. Az oszcillációhoz nincs benne alkatrész, meg értelmét sem nagyon látom. Oszcillátor úgy lesz belőle, megjött a tápfeszültség, engedélyezi az invertert, az beterhel, leesik a 24V a kapcsolás letiltja az invertert, a tápegység magához tér, ismét bekapcsolja az invertert... De ezt nem gondolnám üzemszerűnek.
(#) kovacspista válasza proba hozzászólására (») Jan 31, 2018 /
 
Én azért gondolom, hogy valamilyen jelalak kell neki, mert az egyen 5v-ra nem reagál, de amikor leveszem róla vagy ráteszem, egypillanatra beinul az inverter. Na meg a sorba kötött kondi miatt is, hisz azon nem megy át egyenáram. Ezért hatástalan az 5 v egyen.
(#) blasz hozzászólása Feb 2, 2018 /
 
Van egy 10+ éves Sony Bravia 104cm Lcd tévém aminek én szedtem le először a hátulját új kora óta.
Még rajta voltak a csavarokon a matrica zárak. De csak takaritás céljából szedtem szét.Semmi baja sincs.Van egy másik tévém Samsung Hd led, az is 104 cm most volt 3 éves és aggódom mikor mondja be az unalmast.Miért nem tudnak vajon hosszú élet tartamú tévéket gyártani ma már?
A másik kérdésem pedig van e valamilyen megelőzési forma ezeknél az új tévéknél hogy tovább birják?
Gondolok itt kondik cseréjére pl.
(#) kadarist válasza blasz hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Szia!
Nagy mértékben meg lehet hosszabbítani a tévék élettartamát, ha a háttárvilágítás fényerejét visszavesszük. Az LCD-tévék menüjében megtalálható ez az állítási lehetőség.
(#) blasz válasza kadarist hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Ezt megtettem már új korában,most a pontos értékre nem emlékszem de kb 60% megy mióta megvan.
(#) kovacspista válasza blasz hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Az én tapasztalatom az, hogy a magas hőmérséklet teszi tönkre a készülékeket. Ez adódhat abból, hogy meleg helyre teszik a készüléket, de sokszor a lerakódott por akadályozza a hűtést. Tudnának
hosszú élettartamút készíteni de a lobbi nem ezt várja el!
(#) blasz válasza kovacspista hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Persze ezt tudom a tervezett elavulás az létező dolog.De nagyon böki a csőröm hogy pár éves készüléknél már kezdhet aggódni az ember meddig működik még.
(#) erbe válasza kadarist hozzászólására (») Feb 2, 2018 /
 
Mikor megvettem a Samsung LED-es LCD TV-t, nagyon sötét volt a kép. Azzal kellett kezdeni, hogy a menüben max-ra állítani a fényerőt. Ennek ellenére voltak olyan filmek, ami analóg TV-n nézhető volt, ezen meg sötétebb környezetben készült felvételeken legfeljebb kontúrokat lehetett látni. Még szerencse, hogy ismerős TV szerelő tanácsára vettem hozzá +5 év garanciát, így 3 évesen cserélték a teljes LED csomagot. Most észrevehetően világosabb a kép, ahogy megjött, nem kellett világosabbra állítani.
(#) jdani hozzászólása Feb 6, 2018 /
 
Én is sokat javítok LED hibás tévét, kérdésem az, hogy eddig miért nem javítottam 42esnél nagyobb LEDes tvt?
Vagy ritka, nincs pénz, veszik a kisebbet?
Vagy mert a nagyobbakat már azért úgy gyártják, hogy na ez drága TV, úgy gyártsuk le hogy tovább bírja?..
(#) proba válasza jdani hozzászólására (») Feb 6, 2018 /
 
Szerintem mert még nem volt divat 2-3 éve az a méret, mivel ritkaság volt, még jobb minőségű anyagokat tettek bele. Egyébként a megelőző javításokkal is óvatosan, volt hogy a boltból frissen hozott kondenzátor rosszabb volt mint az eredeti.
(#) t65lala válasza jdani hozzászólására (») Feb 8, 2018 /
 
Már cseréltem 47"-os LG és 55"-os Technika (vestel) ami nem direct ledes volt ! Ezek sem különbek a többitől , csak még mindig ritkább méret ! A legnépszerűbb 32"-os , ezeből adnak el a legtöbbet !
Következő: »»   126 / 208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem