Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es villogó fényfüzér
 
Témaindító: sany, idő: Nov 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) _JANI_ válasza _JANI_ hozzászólására (») Nov 30, 2010 /
 
Közben találtam egy LM317/LM337-es áramgenerátor kiszámító oldalt. Ezzel 62 ohm 0.03W-os ( 0.25W os jó lesz) ellenállás jött ki 20mA LED-árammal.
(#) pataki18 hozzászólása Nov 30, 2010 /
 
Nem tudom mennyire lehet ide ilyeneket linkelni.

Most ahogy leírtad ezeket nem is tudom.
Azt hittem egyszerűbb folyamat lesz
(#) _JANI_ válasza pataki18 hozzászólására (») Dec 1, 2010 /
 
Hidd el nem bonyolult!
Ha meglennének az alkatrészek és kitudnád próbálni a meglátnád.
A graetz hidat és az LM317L-es áramgenerátort akár a levegőben is összeforraszthatnád.
Viszont, sokkal szebben és gyorsabban lehet egy forrszems próba NYÁK darabbal dolgozni.
(#) _JANI_ válasza _JANI_ hozzászólására (») Dec 1, 2010 /
 
Elkészült a nyákterve az LM317L-es áramgenerátornak. Lásd mellék.
(#) pataki18 válasza _JANI_ hozzászólására (») Dec 2, 2010 /
 
Amit linkeltem (#853210) HSZ-ben abban az instrukcióban nem írnak ilyenről.
Ha szerinted szükség van rá kérlek vázold az elképzelésed és úgy szerzem be a kellékeket

Köszönöm az eddigi és a további segítségedet is
(#) _JANI_ válasza pataki18 hozzászólására (») Dec 2, 2010 /
 
Egyenlőre csak a diódahidat és az áramgenerátort kelleme megépíteni az SSR elé. S tesztelni. A linkben mintha csak a hangszóróra lett volna kötve a kapcsolás. De sajnos nem látszik elég jól.
(#) pataki18 hozzászólása Dec 5, 2010 /
 
Ezen a képen már jobban látszik hogy mire is gondolok?
(#) uramesi89 hozzászólása Dec 24, 2010 /
 
Hali van egy ledes fényfüzérem 140db leddel. Tönkrement a villogtatója.Csináltam egy egyenirányitó hidat de hogyan kössem a 3 szálat hogy a két külön rész állandóan világitson?Probáltam sokféleképpen de vagy a kék zöld rész világit vagy semi.A piros sárga rész sosem világit.Hogyan van ez?
(#) kevei hozzászólása Dec 2, 2013 /
 
Kérem, hogy segítsetek!
Én nem vagyok szakember!
Van egy kültéri karácsonyi ledes fényfüzérem, amelyen van egy programkapcsoló is. Én a 6 lehetséges programból csak egy programot szeretnék használni, amit a programgomb nyomogatásával ki is lehet választani.
Azonban (mivel a fényfüzér nem üzemel folyamatosan) az újabb bekapcsolása alkalmával már "elfelejti" a kikapcsolás előtt beállított programot! Ez nagy probléma nekem, mert a fényfüzér (és a programdoboz is) magasan van, csak létrával érhető el! Nem szeretnék naponta létrázni, ezért tisztelettel kérlek benneteket, adjatok tanácsot, hogyan tudnám "állandósítani" a kijelölt programot???
Üdv.
(#) usane válasza kevei hozzászólására (») Dec 2, 2013 /
 
Nos, mivel abban egy mikrokontroller van, és nem tudod átprogramozni, így a legegyszerűbb megoldás az lenne, ha azt folyamatosan áram alatt tartanád, és a vezérlő után a LED-ek (feltételezem közös katódját, de lehet, hogy anód) kapcsolgatnád egy kapcsolóval, amit 2 eres vezetéken le tudsz vezetni alacsonyabbra.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2013
(#) _JANI_ válasza kevei hozzászólására (») Dec 2, 2013 /
 
Köss párhuzamosan egy nyomógombot a programkiválasztó bemenettel. Így távolról is tudod módosítani a programot. Ez e legegyszerűbb megoldás.

Megoldható az is, hogy bekapcsolás után automatikusan a kívánt programra lépjen a vezérlő. Persze ez kicsit bonyolultabb áramkör lesz mint a sima párhuzamos nyomógomb.

Az áramkörön valószínűleg jelen van a 230V-os hálózati feszültség. A beavatkozást a lehető legnagyobb gondossággal végezd el.
(#) usane válasza _JANI_ hozzászólására (») Dec 2, 2013 /
 
Nem biztos, hogy bele tud nyúlni a vezérlőbe. Sok esetben préselt dobozan van. Ráadásul forrasztgatni kéne neki benne. Ha kínai vacak akkor pláne gázos. Azt mondta, nem szakember, nem tudom mennyire van affinitása az elektronikában forrasztgatni. Egyszerűbb a veetéket megszakítani.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2013
(#) kevei válasza usane hozzászólására (») Dec 2, 2013 /
 
Tisztelt Uraim!

Nagyon szépen köszönöm a kimerítő válaszaikat, .......döntöttem!
Mivel nem vagyok szakember,....ÍGY MARAD!

Üdvözlettel!
(#) _JANI_ válasza kevei hozzászólására (») Dec 2, 2013 /
 
Bölcs döntés!
(#) hackerpeti hozzászólása Dec 9, 2014 /
 
Üdv! Én most vettem több 180 ledes égősort. Ennek ragasztott műanyag doboza van. Azt szeretném, hogy bekapcsoláskor ne villogjon. Mivel több darabról van szó, belefognék a forrasztásba. Tudna javasolni valaki olyan szakirodalmat, ahol le van írva ennek a vezérlőnek a működése? Vagy van valami egyszerű megoldás? Köszönöm!
(#) kadarist válasza hackerpeti hozzászólására (») Dec 9, 2014 /
 
Szia!
Ha azt akarod, hogy bekapcsoláskor ne villogjon, akkor miért vetted? Vagy azt szeretnéd, hogy állandó fénnyel világítson és ne villogjon?
(#) hackerpeti válasza kadarist hozzászólására (») Dec 9, 2014 /
 
Azért vettem mert ilyet lehetett kapni
Állandó fénnyel szeretném hogy világítson. Ehhez hétszer kell a gombot megnyomni. Ezt szeretném valahogy kikerülni, tehát ha bedugom akkor folyamatosan világítson.
(#) Johnycorp válasza hackerpeti hozzászólására (») Dec 9, 2014 /
 
Szia!

Mérd meg az egyik LED körön a feszültséget a közös ponthoz képest (ezek a füzérek 2 vagy 4 körből állnak). Elméletileg lüktető DC feszültség lesz, ugyanis a köröket tirisztorok vezérlik. Tehát félhullámúan egyenirányított feszültséget kapnak a LED-ek. Kivitel szerint 24V AC vagy 230V AC (hehe) a betáplálásuk. Akár egy megfelelő dióda is jó lehet.
RÖVIDRE NE ZÁRD A tirisztort!
(#) hackerpeti válasza Johnycorp hozzászólására (») Dec 9, 2014 /
 
Köszönöm szépen a tanácsot!
(#) Tom2009 hozzászólása Dec 13, 2014 /
 
Sziasztok!

Van egy csillag alakú dísz, amin három különböző színű égősor van. A három égősor zsinórjai egy, a kapcsolódobozban lévő panelra vannak forrasztva. Sajnos ezek a vékony zsinórok elszakadtak, úgyhogy újból vissza kellett forrasztani őket a panelra. Ezek után úgy gondoltam, hogy nem kellene hálózatról üzemeltetni, mivel elég veszélyesnek tűnik, és az jutott eszembe, hogy talán van valami mód arra, hogy elemmel is működjön. Onnan jött az ötlet, hogy láttam egy üzletben olyan karácsonyi díszt, ami elemmel működött, és ehhez hasonló volt. Mellékelek képet az égősorról és a panelről. A narancssárga és a zöld égőknek 1-1, a pirosnak pedig 2 kivezetése van. (A baloldalon lévő két helyen volt a hálózati csatlakozó zsinórja, ez most nincs ráforrasztva.) A kérdésem az lenne, hogy működtethető lenne-e elemről, és ha igen, akkor hogyan?
(#) gyoran hozzászólása Dec 28, 2014 /
 
Sziasztok

Adott egy nagyon olcsó LED-es karácsonyi fényfüzér. 10 párhuzamos melegfehér LED-del. Két ceruzaelem táplálja, áramkorlátozás 1 db 5.6 Ohm.
A LED-ek véletlenszerűen hol világosabbak, hol sötétebbek (a feszültségük 2,7 és 2,9 V között ugrál). Nem kontakthiba, mert ütéstől, rázástól, hőtől nem függ. Minden LED egyformán csinálja.
Elem, ellenállás cserélve a LED-ek túl macerásak lennének, de már csak azok maradtak.

A dolog elvi szinten aggaszt, mert nem értem, hogy hogyan tud egy LED ilyet művelni.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
(#) etm hozzászólása Dec 4, 2017 /
 
Hello! Olyan villogó ledeket szeretnék készíteni ahol egymás után 6 darab led helyezkedik el,és elkezd égni az első,majd kialszik,és ekkor kigyullad a második,majd kialszik. Ezután kigyullad a harmadik,...és így tovább. Amikor az utolsó is elalszik,akkor indítja előröl az egészet. Tudna-e valaki ehez kapcsolási rajzot adni?
(#) ferci válasza etm hozzászólására (») Dec 4, 2017 /
 
Szia!
Fogsz egy 555-öt, beállítod a frekvenciát, azzal meghajtasz egy CD4017-et és a 7. ütemben visszavezeted a kimenetet a reset lábra, így újra kezdi.
Az aktuális kimenetekről tranzisztorokat kapcsoltatsz, azokkal pedig a ledeket. A kimenetenkénti ledek száma, árama így már tőled függ.
A rajzot te is össze tudod szerkeszteni.
(#) ferci válasza etm hozzászólására (») Dec 4, 2017 /
 
Ha mégsem, akkor így megcsinálhatod.
A tranzisztoros részből 6 db kell, a led részt talán meg tudod te is méretezni, ha több darabot raksz sorba.
Az elkó az 555 2,6. lábán 10...33 µF jó, de ez függ a fiókodban lévő potitól is.

etm.6.led.JPG
    
(#) ferci válasza ferci hozzászólására (») Dec 4, 2017 /
 
A rajzon a Q7 helyett Q6 helyesen, a lábszám stimmel.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem