Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es villogó fényfüzér

Témaindító: sany, idő: Nov 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 3
(#) CHZ válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 2, 2024 /

Köszi, nekem nincs szükségem rá.
(#) CHZ válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 2, 2024 /

Igazad van, nem olvastam végig, bocs.
(#) kaqkk válasza CHZ hozzászólására (») Dec 2, 2024 /

Bocs ....
(#) bitmixer hozzászólása Jún 25, 2025 /

LED füzér hiba

Sziasztok!
Hoztak nekem egy ilyen 80-as LED-füzért, ami ugyan nem villogós (vagy talán mégis?), de egyáltalán nem világít. Próbálom megjavítani, gondoltam, nem nagy tudomány. Mégsem sikerül, ezért tanakodok magammal, hogy hogyan is vannak ebben a LED-ek?
Úgy vélem, hogy (mivel 2 huzalon indul a 31V DC táp felől) az első 8 LED, majd utána nyolcasával sorba vannak kötve, ehhez ugye 3 huzal kell, míg a 8-as csoportok között újra kéthuzalos a kapcsolat. Szerintem innen megtáplálva 31V-tal szintén világítania kellene az egész láncnak, de még csak a szomszédos 2 szektor sem világít. Létezik az, hogy nem is úgy vannak összehuzalozva, ahogy gondolom? Azt kimértem, hogy a táptól a negatív ág végimegy a láncon, a 2 huzalos szakaszokon is, de a pozitív már az első 8-as szektor után sincs meg. A LED gombócokban a kötések szerintetek megbízhatóak lehetnek? Ja, ez a lánc még nem volt felrakva, még új, de nem garis.
(#) sany válasza bitmixer hozzászólására (») Jún 26, 2025 /

Szia!
Miből gondolod, hogy 8-assával vannak kötve?
Persze, hogy létezik, bármi lehet a kötés. Ha minden igaz, akkor a legelső LED-ről megy tovább a pozitív a többi LED-hez, innentől kezdve, már 3 szál vezeték lesz. Lehet itt lesz a baj már az első LED-nél.
A negatív végig megy a füzéren? A legutolsó LED-nél nézd meg a negatív meg van-e, nem-e szakadt.

Nem lesz könnyű megtalálni a hibát.
(#) pipi válasza bitmixer hozzászólására (») Jún 26, 2025 /

A vezetéket varrótűvel, vagy nagyon hegyes multi mérőtűvel -vel megszúrhatod a mérés erejéig.
Szerintem érdemes ilyet begyűjteni: Bővebben: Link
https://www.hestore.hu/prod_10045692.html
Bővebben: Link
Amit a multikhoz gyárilag adnak, az nagyon tompa
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem