Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lemezjátszó beállítása, javítása
Lapozás: OK   71 / 81
(#) Faguri hozzászólása Feb 23, 2023 / 4
 
Lehet, hogy nyílt kapukat döngetek, mert már volt róla szó. Lemezjátszó ellenőrzéshez androidos app:
RPM Speed and Wow
A mobilt a tányérra téve méri a fordulatszámot, eltérést a névlegestől, és a nyávogást.
Készítettem egy kis segédeszközt a méréshez. A pucukák a mobil középre helyezését segítik.
Egy mérési eredmény (Unitra GS-431)
(#) Faguri hozzászólása Feb 23, 2023 /
 
Lassan kész az Unitra GS-431 felújítása. Ma kipróbáltam, de nem tetszik, hogy a váz, az a masszív vasdoboz megkopgtatva úgy döng, mint egy lábos. Szerintetek érdemes a fenéklemez belsejére, meg a váz szabad belső helyeire bitumenes rezgéscsillapító anyagot ragasztani?

A gumilábak közül kettőre fehér filckorong volt felragasztva. A netes képeken, videókon hol van ilyen korong a lábakon, hol nincs. Ez gyári cucc lehet, vagy valami utólagos módosítás?
(#) elektrorudi válasza Faguri hozzászólására (») Feb 23, 2023 / 1
 
Nagyon jó ötlet a mobil újabb felhasználásához. A fordulat kijelzés az OK, de a WOW és flutter méréssel van egy kis problémám: ha ráteszed a mobilod, akkor a tányér tömege megváltozik. Ha megváltozik a tömeg, akkor az egész mechanikus rendszer működése is megváltozik, mivel a fordulatszámot, a tányér sebességéből számított visszacsatolás útján állítja be. Tehát tök jó a két tizedes pontosságú a mérés, de az csak akkor lesz igaz, ha rajta van a mobilod. Ha helyette egy lemezt teszel fel rá, akkor már más lesz a helyzet. Azt nem tudnám megmondani, hogy jobb, vagy rosszabb értéket kapnál-e, de, hogy mást, az borÍtékolható.
Az viszont tény, hogy semminél ez sokkal jobb, és egy sok tíz- százezres műszeparkot lehet vele ingyen kiváltani.

Nem közvetlenül ezzel összefüggő megjegyzésem: sok vájtfülű hifista használ jó nehéz alumínium lemezleszorítót, mert azzal stabilizálja a lemezt, meg nem is tudom, milyen okos érveket hoznak fel mellette. Az lehet, hogy leszorítja, de éppen a tányér tömegének megváltoztatása miatt, a WOW és flutter értékei is változni fognak. Ha szerencséje van akkor jó irányba, de az ellenkezője is elképzelhető. Kizárólag az adott lemezjátszótól függ, hogy jót vagy rosszat csinál vele?
(#) GARFIELD13 válasza Faguri hozzászólására (») Feb 23, 2023 /
 
Szia!
bitumen és egyebek

Gyárilag nekem szürke vastag filcgyűrű rémlik a lábforma miatt, ha hazajutok lefotózom majd.
A konstrukció miatt valami illendő, mert a váz és a láb "szigetelése" eléggé kevés.
Gyorsan el lehet jutni oda, hogy a konyhában nézegeted a vágódeszkákat az izoláció fokozásához.
Aptitlig bambusz
De a családi béke érdekében inkább újat kell venni
Aptitlig IKEA
Viszont ha fokozni akarod a helyzetet, akkor a Diszkónikás homokozó építésébe kell belefogni a nappaliban a csillapítás megvalósításához.
Még egy kérdés:
Mi a gond a stroboszkóppal, hogy a mobil lett bevetve a fordulatszám ellenőrzéshez?
Üdv.
(#) GARFIELD13 válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 23, 2023 /
 
Szia!
A leszorítós részhez:
Tesla "egyforma" tányérok.
NC440=2227g
Kicsit görbe MC400=2334g
Nagyon görbe MC400=2420g
Ehhez jön még az alsó szíjtárcsa forgó rész is.
Szóval Csehül álltak anno az egyeletes gyártáshoz szó szerint...

Akkor én mekkora leszorítót rakjak majd az 1,7 kg-osnak mondott, de 1560g-nak mért Pro-ject debut tányérra, hogy újra a "gyári" forgótömegnél legyek az MC400-on?
(Mindet ugyanazon a konyhai mérlegen mértem, így a mérleghiba egységes, valamint
rutinosabb ismerős szerint ez a 440/400-as csapágy rendesen túlméretezett.)
Üdv.
(#) doktor válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Feb 23, 2023 /
 
Idézet:
„Szóval Csehül álltak anno az egyeletes gyártáshoz szó szerint.”


Utólagosan a gyártó szabályozta egyensúlyozta, ahogy sikerül, az egyen futást megoldani.
Az általad leírt értékek annyira , nem rosszak az értékek a lényeg a nagy tömeg kiegészítők nélkül .
Viszonyítva más lemezjátszókhoz, alapvetően elfogadható gyári kivitel, amit pl a meghajtás módja, elfogadható szintre lehetett, házilagosan javítani.
(#) oriza válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Feb 23, 2023 /
 
Szia!
A minap (6 nap alatt) megérkezett a DaCapo-tól az FF15-t helyettesítő új tű.
Nagyon biztonságosan csomagolt, dobozka a dobozon belül.
mindjárt be is toltam a helyére.
Remeköl szól!

Még az NC440 tányér helyettesítését kutatom.

Köszönöm az útmutatást!
(#) mek-elek hozzászólása Feb 23, 2023 /
 
Mekis információ... Rég volt mikor olvastam róla, és meg is csináltam, az NC-440-hez. Átlagos felhasználónak segítség a lemezjátszó elhelyezése fali-polcon, a háttérrezonanciák enyhítésére. Nem falközépen, inkább a sarok közelében, használati magasságban. NC-440es tapasztalat, hogy a gumiszíjat, és hajtásfelületeket időnként alkohollal nem árt megtisztítani a stabilabb fordulat miatt.
(#) mek-elek válasza mek-elek hozzászólására (») Feb 23, 2023 /
 
Lemaradt, hogy a fali-polc nem virágtartó, hanem stabil súlyos építmény volt. Nekem a játszó alatt volt a tuner, és az alatt az erősítő is ugyanazon építményen négycsavaros rögzítéssel a hátán. Szóval rá is lehetett volna állni, de nem volt miért.
(#) elektrorudi válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Feb 23, 2023 /
 
Szia!
Gondolom a kérdésed költői volt.
Ha nem, az baj, mert fogalmam sincs, mi a válasz?
Úgy gondolom, ennél a kategóriánál nem is terveztek(terveznek) WOW-ra és fluterre. Örülnek, ha forog. Ezt a feltevésem arra alapozom, hogy szinte ugyan arra az alapra tettek öntött tányért, lemeztányért, akril tányért. Azokra meg gumi borítást vagy filc borítást, vagy amit a kedves vevő kívánt az adott kornak megfelelő hóbort szerint. Sőt, a mai napig is lényegében ugyan azzal a futóművel és hangkarral árulják Pro-Jekt fantázianéven, a szivárvány minden színében. Persze a motorokból is volt a palettájukon minden, ami csak lehetséges: 220VAC, Törpefeszültségű DC, háromfázisú (kihagytam valamit?). A szíjakat profilját is gondolom ötlet szerűen választották meg, az anyagáról nem is beszélve.
Szóval, ezzel csak azt akarom mondani (jelezve, hogy nekem is van két TESLA lemezjátszóm, szóval nem pocskondiázni akarom), hogy a helyén kell kezelni a dolgokat.
(#) doktor válasza elektrorudi hozzászólására (») Feb 23, 2023 /
 
Idézet:
„Úgy gondolom, ennél a kategóriánál nem is terveztek(terveznek) WOW-ra és fluterre. Örülnek, ha forog.”

Szia!
A Tesla csúcs lemezjátszója volt, amit lehet beletettek, a gyártás minősége/ egyenletessége/, az olyan volt, mint a jobb iparral rendelkező szocialista országoké.
Meg kell nézni nézni a korabelil , a elirásokat, és a szakemberek publikált adatait, megfelelt a nagy átlagnak./Ez még a négyszög színhatásra vonatkozik/, melyet később lapos szíjasra módosítottak.

Idézet:
„Ezt a feltevésem arra alapozom, hogy szinte ugyan arra az alapra tettek öntött tányért, lemeztányért, akril tányért. Azokra meg gumi borítást vagy filc borítást, vagy amit a kedves vevő kívánt az adott kornak megfelelő hóbort szerint. Sőt, a mai napig is lényegében ugyan azzal a futóművel és hangkarral árulják Pro-Jekt fantázianéven, a szivárvány minden színében. Persze a motorokból is volt a palettájukon minden, ami csak lehetséges: 220VAC, Törpefeszültségű DC, háromfázisú (kihagytam valamit?). A szíjakat profilját is gondolom ötlet szerűen választották meg, az anyagáról nem is beszélve”
.

Ezt más megközelítéssel, szemlélettel úgy is lehet véleményezni, hogy van egy régi " bevált" konstrukció, ami kisebb- nagyobb módosítással, a mai sokkal nagyobb lemezjátszó választék mellett is jó áron eladhatóak a Pro-Ject fantázia névvel
(#) doktor válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Feb 23, 2023 /
 
Alapvetően, ha jó lemezt hallgatsz / sík, tökéletes középpont/, és nagy tömegű lemeztányér, én nem használnám.
Sok időt van , próbáld ki, azonos körülmények esetén, lemez leszorítóval, és nélküle, és ezután van kedved és időd, próbáld, ki a lemeztányér anyagának megváltoztatást.

Ezenkívül a leírtak figyelembevételével, azon is érdemes elgondolkozni, hogy egyáltalán, mikor jelentek ,meg a használatára utaló ajánlások , leírások.
(#) Faguri hozzászólása Feb 24, 2023 /
 
Sejtettem én, hogy a bitumenes csillapítással nem én találtam fel a meleg vizet.

Viszont a lemeztányér súlyozásával játszottam. A Niveás doboz alsó részébe tettem súlyokat, és méregettem a változásokat. A mérések szerint nem nagyon befolyásolta a tömeg a értékeket. Elővéve az direkt hajtású Dualomat, a terheléstől (max 400gr, többet nem mertem) függetlenül voltak állandóan jobbak a paraméterei az Unitránál. Ha a tányértengely nem lóg, csak egy ócska, vagy agyonkoptatott talpcsapágy okozhatja a WOW növekedését. Aki félti a talpcsapágyat, használjon patronos leszorítót, az nagyon lefogja a lemezt, és nem nehéz.
Bővebben: Link

Viszont a kiegyensúlyozatlanság csúnya dolgokat művel. Az alu tányérok 1, 1,5 kg-osak, egy mobil 0.16 kg, az 10% felett van. Ha csak úgy rádobjuk a lemeztányérra, mint egyes Youtuberek, rendesen elhangolódik a rendszer. Ezért csináltam a kis segédeszközt, és a mobil is súlypontban volt odatéve. És mit mértem? Ha a tányért levettem, majd később visszatettem, mindig más lett az eredmény.
Nosza, megjelöltem a szíjtányért, a lemeztányért és mértem. Utána még 3-szor 90 fokot elfordítottam a lemeztányért, és újra mértem. És változtak a paraméterek. A legjobb kombinációt végül összejelöltem. Utána jöhetett a gumitányér...
Az Unitrából ezt sikerült kihozni.

Bocs, hogy hosszú voltam.
(#) Faguri hozzászólása Feb 24, 2023 /
 
Nálam nem jelenik meg a link, ezért beteszek két képet a leszorítóról. Az Alin 6-7 ezer pénz, HIFI "szaküzletben" 19000.-! ????????
(#) GARFIELD13 válasza Faguri hozzászólására (») Feb 25, 2023 /
 
Szia!
Azért ha a bitumenes cikknél belenagyítasz a tányér hátoldaláról készített képbe akkor én azt tippelném, hogy egy problémát megoldottak, de egy másikat meg okoztak. A rezonancia biztosan csökkent, de a bitumenszabás látható eltérései miatt a tányér kiegyensúlyozottsága biztosan kapott egy negatív irányba ható pofont.
A Tesla alutányérokon kívül én még nem láttam olyan keleti blokkos példányt, ahol látható nyoma lett volna az utólagos kiegyensúlyozásnak (a korábbi hozzászólásomban dupla tányér hátoldali képen láthatóak a furatok). De ezt (pontosabban ennek a hiányát) te is észlelted az Unitra tányéron.
Minden kompromisszum, ha valamit módosítunk az másra is hatással lehet.
Nálam a leszorító elsősorban azért merült fel, hogy az új tányér is visszakerüljön az eredeti versenysúlya közelébe, tehát a súly a fontos nem a szorítás most nálam.
Ha növelem a tömeget, akkor egyenletesebb lesz a forgómozgás, de ezzel együtt még fontosabb lesz a pontos kiegyensúlyozás.
Ezt legegyszerűbb egy megfelelő tömegű jó leszorítóval lehet elérni, mert ha én is elkezdem otthon alul kibélelni bitumenlemezek felragasztásával a tányért az tuti minden lesz, de kiegyensúlyozottt nem.
Sorry én is hosszú voltam.
Üdv.
(#) Faguri válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Feb 26, 2023 /
 
Hát a tányér belső peremére ragasztott zajcsökkentő anyag nekem sem tetszett, elég rondán volt szabva és felragasztva, biztos kiegyensúlyozatlanságot okoz.
Én a fenéklemezre és ház belső oldalának szabad felületére akarok ragasztani bitumenes lemezt, persze nem ilyen marha drágát. Az autóm ajtajának szigeteléséből maradt még egy kevés, abból fogok vágni.
(#) Faguri hozzászólása Feb 26, 2023 / 2
 
Ha valakit érdekel, egy gyári fénykép alapján készítettem egy túlnyúlást beállító sablont. Ezt Windows Paint-ben megnyitva, és az alábbi feltételekkel nyomtatva tized milliméteres pontosságú:

Fájl - Nyomtatás - Oldalbeállítás
-papírméret: A4
-tájolás: fekvő
-méretezés: az eredeti 100%

Ezekkel a paraméterekkel a Canon tintasugarasommal nagyon pontos mintát tudtam nyomtatni. A központosító furat 7.1 mm, vagy 7mm kicsit "tágítgatva"
(#) Honda130 hozzászólása Feb 27, 2023 /
 
Üdvözlök mindenkit!

Kis segítségre lenne szükségem. Adott ez a két készülék. A lemezjátszó ugye saját erősítős, de úgy tudom, hogy van neki kimenete is és erősítőre is lehet kötni.
Nos. A használati utasításból kiollózott képen lévő 20-21-es csatlakozás egyértelműen bemenet.
A 23-24-esek a hangszóró kimenetei. Van felettük még a 22 és a 25-ös ...valami. A 22-esre valami quadrofon adaptor connector van írva. Itt egy kis kpak féleség van, amit ki lehet venni. 4db fém lába van, de a csatlakozó pont olyan, mint az átjátszó csinór. Ebbe dugtam próbaképp az átjátszó zsinórt és összekötöttem az Unitra erősítővel. Szólt, de nagyon torz a hang.
Kérdésem az lenne, hogy mit csinálok rosszul? Rossz lehet az unitra? vagy a lemezjátszó iimenete? Vagy talán nem is alkalmas arra, hogy átjátszam a hangot egy erősítőbe?
Válaszokat előre is köszönöm!
(#) GARFIELD13 válasza Honda130 hozzászólására (») Feb 28, 2023 / 2
 
Szia!
A cél bizonytalan, de próbáljuk meg.
Az NZC 431 lemezjátszó és erősítő része rendben van?
Ha igen, akkor a 21-es magnó csatlakozó az elméletileg kétirányú kellene, hogy legyen, mert a kazettás magnónak volt/van olyan furcsa funkciója is, hogy tud felvenni.
Elméletileg itt kifelé is kellene jönni vonali szintű jelnek. Ezt kellene egy régi DIN magnó összekötő kábellel stílszerűen mondjuk a kis Unitra magnó bemenetére kötni.
De itt merül fel a kérdés, hogy mi a helyzet a kis Unitra erősítővel?
Más jelforrásról ki lett próbálva hogyan működik?
Az a Tesla hangszedő és tű is már rendesen benne van a korban.
Azok milyen állapotban vannak?
Ha jók és a saját erősítő rész elkerülése a cél, akkor a hangkarról az erősítő felé menő kábeleket kellene eltéríteni és a kis Unitra lemezjátszó bemenetére kötni, de ez már szerelés, barkácsolás és forrasztás kategória.
Előtte én azért "szakaszolva" kipróbálnám, hogy az egyes részegységek hogyan működnek.
Mindkettőn din hangfalkimenetek vannak, de az Unitra a 8 Ohmot szereti csak, ezért a Tesla 4 Ohmos dobozaival csak szolídan próbálni.
A hangfal kimenetek, meg az az álqadro csatlakozó valamit békén kellene hagyni, mert onnan nem igazán vonali jelszint jön, az nem való a másik erősítő egyik bemenetére sem.
(Csak zárójelben, melyik bementre kötötted a kis Unitrán?)
Zárójelen kívül: Alapvetően mi a cél most?
Üdv.

Ja és a 25-öst békén kell hagyni, mert az a fő biztosíték és oda csatlakozni nagyon megrázó élmény lesz...
(#) kistee válasza Honda130 hozzászólására (») Feb 28, 2023 / 1
 
Gyakorlatilag van két erősítőd. Az egyik egybe van építve egy lemezjátszóval, de nincs olyan kimenet rajta, amit a kis lengyel erősítő fogadni tudna. A magnókimenet ugyanis jó eséllyel DIN felvétel/lejátszás csatlakozó, ami nem vonalszintű jelet ad, hanem pár mV-ot (soros 100-200kOhm-on keresztül), az akkori magnókon ilyen bemenet volt. Ezt a soros ellenállást (2 db van) 1-2 kOhm-ra cserélve lesz vonalkimeneted, amit rávezethetsz a kis lengyel erősítő valamelyik nagyszintű bemenetére (a Phono-n kívül bármelyikre).

A másik erősítődre ráköthetnéd a hangszedő "nyers" jelét (a "Phono" bemenetre), de az nincs kivezetve.

Nem tudom, mi a célod, de az egyik erősítő feleslegesnek tűnik.
A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2023
(#) elektrorudi válasza Honda130 hozzászólására (») Feb 28, 2023 / 1
 
Üdv!
Igen, jól látod. Ennek a készülékenk éppen az ellenkező a koncepciója, mint amit Te meg akasz valósítani. Az elgondolás az volt, hogy ez lenne a központi erősítő, hangdobozokkal, amihez csatlakoztatni lehet a saját lemezjátszóján kívül egyéb műsoforrásokat is: rádió, magnó, kristályos lemezjátszó(!?), és kvadrofon adaptert(!!!???). Agyrém.
A legjobb minőségű hangot a "kvadrofon csatlakozón" tudod elérni. Két érintkezője (L+R) szinte közvetlenül a RIAA korrektor kimenete, a másik kettő (L+R) pedig a végerősítő bemenete.
A kedvedért kipiszkáltam azt a "kvadrofon" dugót, ami az elmúlt 40 év alatt egyszer sem jutott eszembe! A dugó gyakorlatilag egy rövidzár, ami összeköti az előerősítőt a végerősítővel (pontosabban a hangszínszabályzóval).
Tehát, ha továbbra is az a fix ideád, hogy ezt a lemezjátszót (és a korrektorát) akarod az Unitra bemenetére csatlakozatni, akkor ezt a "kvadrofon" csatlakozót érdemes használni. Természetesen, az üzemmód választót a lemezjátszó állásba kell tenni, mert az "univerzális" előerősítő csak ekkor fog "RIAA korrektor"-ként működni.
Ha a hang így is torz, akkor a többiek által felvázolt lépésekkel kell a hibát behatárolni.
(#) doktor válasza Honda130 hozzászólására (») Feb 28, 2023 / 1
 
A Tesla csatlakozások gyári adatai:
tuner, magno 200 mV/0.5 MOhm
quadro 250 mV/5 kOhm

A legegyszerűbb, ha a fentiekről az Unitra nagy szintű bemenetér csatlakozol, ahogy GARFIELD13 fórum társ írta.
Érdemes a DIN-DIN kábelt is, bekötési oldalról ellenőrizni.
Barkácsolni támad kedved, a meglévő, vagy új csatlakozóhüvely felhasználásával kivezetheted , a hangszedő közvetlen jelét is, au Unitra phono bementére.
(#) polpol hozzászólása Márc 1, 2023 /
 
Szervusztok !

Hozzám került egy RAVILL katalógus, ami a SUPRAPHON lemezjátszók részletes adatait tartalmazza ( kapcs. rajz, alkatrészlista, mechanikai rajz, műszaki adatok. )
Feltettem az apróhirdetésekbe de lehet, hogy elkerülte a figyelmeteket.
Üdv!
polpol
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2023
(#) GARFIELD13 válasza polpol hozzászólására (») Márc 2, 2023 /
 
Szervusz !
Lehet, hogy elkerülte a figyelmedet, ezért tedd már be ennek a hirdetésnek a linkjét.
Ha megtalálod...
Üdv.
(#) polpol válasza GARFIELD13 hozzászólására (») Márc 2, 2023 /
 
Sajnos már archiválva van, de így még talán elérhető:
https://www.hobbielektronika.hu/apro/apro_144240.html

Ha nem, felteszem újra.
(#) Honda130 hozzászólása Márc 9, 2023 /
 
Sziasztok!
Próbálok mindenkinek így összességében válaszolni, mert az elmúlt napokban eléggé elfoglalt voltam. Nem kertelek, szégyen vagy nem szégyen, el is felejtettem, hogy feltettem ide a kérdésem.
GARFIELD13
kistee
elektrorudi
doktor
A cél az, hogy a lemezjátszó az Unitrán keresztül szóljon. Így javítanám a zene hangképét. Sajnos a kis Tesla hangfalak 4ohm-osak, az Unitra erősítő pedig 8ohm-os. E miatt, mellőznöm kell majd a Teslákat. Ennek nem örülök, de vannak itthon Videoton 2050-es hangfalaim. Meg kell őket peremezni és meglátjuk, milyen hangot produkálnak.
A válaszaitok alapján kicsit jobban összeállt a kép a fejemben. Jogos a felvetés, hogy ez a Lemezjátszó nem arra a célra készült, hogy egy erősítőre legyen kötve, hanem ő az erősítő. Rá kell kötni a dolgokat és nem őt rákötni másra. Csak ugye, az nekem probléma, mert az Unitrát használni szeretném.
Közben, lettek fejlemények is. Szakember látta a két készüléket. Az Unitrát szépen meg lehetett javítani. Nem zajosak a potik, szépen szól. De nem ez miatt volt rossz hangja, mikor rákötöttem a lemezjátszót, hanem mert lehet hogy nem Phono bemenetre kellett volna kötnöm. Ezt nem tudom, de alapvetően a tesla is szépen szól, meg az Unitra is ki lett próbálva már forrásról.
A tesla lemezjátszó kapcsolóit és potmétereit viszont nem tudták megjavítani. Sajnos kopottak és oxidosak is az érintkezők. Kondikat kellene sserélgetni, meg trimmereket, de állítólag nem tudni az értékeket, meg ilyesmi. Ha úgy vesszük, akkor nincs is túl nagy jelentősége ezeknek a dolgoknak, mert én az Unitrán keresztül szeretném halgatni. Természetesen, nem örülök, hogy nem lehet rendbehozni, de ezt a választ kaptam. Viszont, meg lehet oldani, amit javasoltatok. Kivezetjük a hangkarról a jelet és közvetlenül az Unitrára fog menni. Még egy hangszedőt veszek hozzá és nem igaz, hogy nem fog szépen szólni.
Ez lenne az ötlet: Hangszedő
Szerintetek jó lesz hozzá?
Van egy picit drágább hangszedő is. Ez mennyivel lenne vajon jobb: Másik hangszedő
Köszönöm!
(#) mnyugger válasza Honda130 hozzászólására (») Márc 10, 2023 / 1
 
Unitrához tök felesleges a drágábbik hangszedő.
(#) elektrorudi válasza Honda130 hozzászólására (») Márc 10, 2023 /
 
Szia!
Én a drágábbikat venném, ha belefér a költségvetésbe. Pont annyival jobb, mint amennyivel drágább. Ez pl. a prémium kategóriájú hangszedőknél, nem minden esetben mondható el. A leírásában viszont hülyeséget írtak. Nem kell figyelembe venni.
(#) Honda130 válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 10, 2023 /
 
A leírásban mi van rosszul írva?
Az számít, hogy kúpos, vagy elliptikus a hangszedő?
(#) GARFIELD13 válasza Honda130 hozzászólására (») Márc 10, 2023 / 2
 
Szia!
Mielőtt a hangszedő vásárlással megtöbbszöröznéd a készülék értékét kérdezném, hogy mit mondott a szakember a lemezjátszó mechanikai állapotára?
Milyen állapotban van a talpcsapágy, mennyire egyenletes a tányér futása, hogyan mozog a kar?
Milyen eszközeid vannak a beállításához?
Jó ez a VM-95 család, ide talán túl jó is lehet...
vm95
Az biztos, hogy a hangszedő lesz a lejátszási lánc legjobb tagja, ha megveszed. A kis Unitra erősítő a következő, a DC2050 a harmadik (ha a jó peremet kapja és rendesen felragasztod), majd a lemezjátszó meg rendesen az utolsó lesz a sorban.
Üdv.
(egyenszilárdság...)
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2023
Következő: »»   71 / 81
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem