Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Li-Ion saját akkucsomag készítése
Lapozás: OK   27 / 27
(#) kiborg hozzászólása Ápr 7, 2024 /
 
Sziasztok!
Egy elektromos bicikli akkupakkja megdöglött, akkukat cseréltem, az rendben van. Viszont a gyári BMS letiltott, neten azt találtam, hogy mindenki cseréli, nem foglalkoznak a felélesztésével.
Ahogy nézegetem a felépítését, úgy találom, hogy a töltő pozitív feszültsége elmegy az akkupakk pozitív kapcsára és kimenet pozitívjára, a töltő negatívja a kimenet negatívjára megy. A töltő negatívja és az akkupakk közé megy a BMS,ami a negatívot szakítja meg.
Ha jól értem a dolgot, akkor a BMS Link -en nekem a same port-osat kellene választanom. Tehát a töltő és merítő port ugyanaz.
Nade itt jön amit nem értek: Ha lemerül az akku, lekapcsol a BMS, akkor az akkunegatívot szakítja a terhelés felé, de az egyben a töltő negatívja is. Akkor hogyan fogja tölteni ???
Nem volna jobb, ha a másik (split port) típust választanám, ahol külön van a töltő és külön a discharge port ? Köszi a választ.
(#) mateatek válasza kiborg hozzászólására (») Ápr 7, 2024 /
 
De a 4 darab MOSFET-ből 3 darab van párhuzamosan, valószínűleg a kisütéshez. Illetve 1 darab külön, az pedig a töltéshez.
(#) Régi motoros válasza kiborg hozzászólására (») Ápr 8, 2024 /
 
Mivel "két" fet van sorba, egyik a kisütéshez, másik a töltéshez. Lemerült akkunál a kifelé folyó áram tiltva van, de a befelé folyó áram engedélyezett. Ennél egyszerűbben nem tudom megfogalmazni. Nézegess kapcsolási rajzokat, abból megvilágosodsz.

Itt egy kép, és itt meg a hozzá tartozó magyarázat.
(#) Régi motoros válasza kiborg hozzászólására (») Ápr 8, 2024 /
 
Ui.: Itt van két kép, amin az áramirány is be van rajzolva.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2024
(#) kiborg válasza Régi motoros hozzászólására (») Ápr 8, 2024 /
 
OK, értem, akkor gyakorlatilag mindegy, hogy melyiket veszem, mindkettővel megoldható a feladat.
Akkor veszem azt amelyiken külön van a töltő és kisütő csatlakozó.

Köszi a választ.
(#) Suba53 hozzászólása Ápr 9, 2024 /
 
Lehet hogy ez is egy házi barkács akku pakk lehetett?
Vagy óccó kínai?

https://index.hu/kulfold/2024/04/08/bicikli-robbanas-tuz-tuzoltok-london/
(#) antikzsolt válasza Suba53 hozzászólására (») Ápr 9, 2024 /
 
Vagy felhasználói hiba. Esőben gurulgatni nem épeszű dolog ezekkel a járgányokkal. Mert vízállóak. Pontosabban egy ideig kívülről majd belülről is. Leginkább az aksi tároló szokott vizet megtartani. A többit nem kell részletezni.
(#) Suba53 válasza antikzsolt hozzászólására (») Ápr 9, 2024 /
 
Az ilyen vízmegtartó dobozoknak a legalsó pontjára szoktak applikálni kis furatot, vagy furatokat, hogy ami beszivárog az ki is tudjon csorogni. Ez ma már nem divat?
(#) antikzsolt válasza Suba53 hozzászólására (») Ápr 9, 2024 /
 
Hát nem igazán láttam már pár ilyen videót amibe az aksi csomag a vízben úszott. Sajnos úgy tűnik már nem igazán menő a lyukas aksi tároló.
Következő: »»   27 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem