Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Logikai analizátor
 
Témaindító: dpeti, idő: Dec 31, 2007
Lapozás: OK   1 / 3
(#) dpeti hozzászólása Dec 31, 2007 /
 
Sziasztok!

Tudtok esetleg ajánlani (már ha létezik) általatok esetleg próbált, és megbízható CAN busz analizátor kapcsolást + progit?

Köszi szépen előre is!
(#) dpeti hozzászólása Dec 31, 2007 /
 
ezt találtam, viszont ez korántsem túl teljes...
Bővebben: Link
(#) illestibor hozzászólása Szept 24, 2009 /
 
Sziasztok.Valaki esetle peldaul can bus-rol auto sebesseg jelet tudott mar leolvasni?En szeretnek de nem igazan tudom honnan induljak el.Valakinek valami otlet?
(#) zsimon válasza illestibor hozzászólására (») Márc 10, 2010 /
 
Hali!

Túlontúl a végéről kezdesz neki.
Az első lépés az hogy meg kell ismerned a CAN buszt álltalában, aztán az adott busz protokolját, és ha az megvan és meg tudod szólítani benne az egyes eszközöket akkor benne vagy a mátrixban és bármire képes vagy.

Ha nem akarsz sokat szívni vele akkor ajánlom a microchip CAN Bus Analyser nevű cuccát ami a hazai forgalmazónál 20+FA (amit én sokallok) és így éppen most csinálom a PCB-t a sajátomhoz
(#) barany165 válasza zsimon hozzászólására (») Márc 10, 2010 /
 
Szia! 20e.Ft csak a számtanpéldában van manapság! Megosztanád a kapcsolást, az idézett oldalon sajna nincs, a 18F458 -ét letöltöttem, a Tiéd erre a kapcsolásra készül?Üdvözlettel és köszönettel:Bárány!
(#) bbalazs_ válasza barany165 hozzászólására (») Márc 10, 2010 /
 
Tudok neked kuldeni pcb-t (tango2) ha kivanod, mar megcsinaltam a sajat analizatort. PIC18F2580-assal.
A trukk ugyis a szoftverben van....
Az enyem egyelore csak venni tud.
(#) barany165 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 11, 2010 /
 
Szia Balázs! Köszönettel venném!Üdvözlettel Bárány!
(#) bbalazs_ válasza barany165 hozzászólására (») Márc 11, 2010 /
 
OK, akkor kuldj egy e-mail cimet, akar privatban.
(#) adamhollos hozzászólása Okt 27, 2011 /
 
Sziasztok!

Valaki, meg tudná mondani mi kell egy CAN bushoz? Az ellenállásoktól kezdve a mikrokontrolerig.
(#) vilmosd válasza adamhollos hozzászólására (») Okt 27, 2011 /
 
A MCHP AN-ek kozott talalsz eleg sok leirast.
(#) hbal hozzászólása Feb 2, 2012 /
 
Sziasztok!

Adott egy CAN-buszos hálózat. 15-20db interfészszel, melyekre különféle szenzorok/távadók csatlakoznak.
Az buszon érkező adatok kiértékelését, naplózását egy windows alatt futó szoftver végzi.

Szimulálni szeretném a buszon lévő adatokat a szoftver számára (a valós interfészek fizikai címével és a távadókról érkező adatokkal). Valamilyen szoftveres megoldásra gondoltam, ahol meg lehetne adni az adott interfész fizikai címét és a távadóktól érkező jelet pl. 4-20mA-t, ami aztán felkerül a buszra adatcsomag formájában.
Milyen megoldás létezik erre?

A segítséget előre is köszönöm!
(#) gosztola.laszlo válasza hbal hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
- Fogsz egy CAN kártyát és beteszed a gépbe, írsz valami ügyes kis szoftvert, ami tudja küldözgetni az adatokat, és mehet a mutatvány. CAN kártyája van az NI-nek, Softing-nak, meg még egy rakás cégnek.
- Találkoztam már USB-CAN átalakítóval is, valószínűleg azzal is megoldható.
- Vagy fogsz egy szimpatikus mikrokontrollert, egy CAN transceivert teszel mellé, írsz szoftvert a kontrollerre, meg a PC-re is valamit, és ezzel is megoldható.

Nekem ezek jutnak eszembe. Kérdés, mik a szempontok, amiknek meg kell felelni a cuccnak.
(#) blackdog válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 25, 2013 /
 
Mi a típusa?
(#) nagym6 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 25, 2013 /
 
Digitechnikában nem vagyok jártas, ezért kérdezem, elég a 24Mhz mintavételi sebesség? 64Mhz-es PIC 64/4=16Mhz-es jelet már adhat. Vagy SPI ha jól tudom 10Mhz is lehet.
A hozzászólás módosítva: Szept 25, 2013
(#) nagym6 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 25, 2013 /
 
Akkor ami előfordulhat nálunk, ahhoz elegendő?
(#) nagym6 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 25, 2013 /
 
Nagyon köszönöm.
(#) pucuka válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 1, 2013 /
 
Ezzel a feladattal egy szkóppal megőrültél volna.
(#) Gyimate válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Dec 1, 2013 /
 
Üdv!
Amikor még az SD kártya élesztésével foglalkoztam, akkor analóg szkóppal figyeltem az SPI-n küldött adatokat, hát valóban kihívás volt, de sikerült!
(#) brs hozzászólása Máj 22, 2014 /
 
Beszereztem egy Bus Pirate V3.b nevű eszközt ( Bővebben: Link ), Buszok vizsgálatára akartam használni (SPI, I2C,1-wire) A dokumentáció szerint az eszköz a legutolsó firmwerrel, és bootloaderrel letöltve. A PL2303 -hoz szükséges driver is rendben telepítve a PC-re. Ennek ellenére ha elindítom a terminál programot (pld: PuTTY, com6,9600,6,N,1)
mégsem jelneik meg a terminal ablakban a várt promt, sőt semmi értelmes karakter. Értlmezésem szerint, a terminálon a "HiZ>" promt-nak kellene megjelenni. A kapcsolat meglétét jelző LED is kigyulad. Van valakinek tapasztalata ezzel az eszközzel? Mit kell még beállítani?
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2014
(#) abcdabcd válasza brs hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Nézd meg szerintem legelőször, hogy a soros kábeled megfelelő-e, lehet hogy az eszközödnek 1:1 -es bekötésű kábel kell, de az is lehet, hogy "normál", azaz ahol az egyik oldali Tx láb a másik oldalon az Rx-ben jön ki, és fordítva, valamint a cts-rts lábak is keresztezve vannak, de láttam már olyat is, ahol az rx-tx keresztbe volt, viszont az rts-cts meg egyenesen. Meg van az ahol minden drót egyenes bekötésű, itt az adott készülék paneljén van a keresztezés megoldva...
Esetleg próbáld ki, hogyha van két soros usb átalakítód, elvileg egy gépbe dugva is működniük kéne, de legfeljebb valahonnan csak tudsz keríteni még egy pc-t, és a két pl2303-at a soros kábellel összekötve, két terminált megnyitva, ha az egyikbe írsz valamit, elvileg a másikban meg kéne jelennie a szövegnek, akkor legalább a kábeled tuti jó... a "keresztbe/egyenes" probléma viszont még mindig fennállhat a buspirate és a kábeled illetve a pl2303 és a kábeled között...
Elég bonyolult?
(#) brs válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Van egy ellenőrző alkalmazás a Profilic oldalán és azzal leelllenőrízve látja a PL2303 cshippet, ezért gondoltam hogy a pc-usb-soros port-PL2303 kommunikáció és a kábel rendben van. Sikerült találnom egy segédletet,amiben meg volt említve a terminál beállítás (115200,8,n,1) így egy PowerTerm terminal emulatorral sikerült elindítani, bejelntkezett végre !! Most kezdődhet a tanulmányozás..
(#) abcdabcd válasza brs hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
De azzal szerintem inkább csak magát a pl2303-at ellenőrzi, hogy az usb felől elérhető-e, azt honnan tudná, hogy az arra rádugott soros kábel másik végéről egyáltalán tudhat-e kapni bármi értelmes információt az eszköztől, mert mondjuk nincs valami hiba ami miatt ez kizárt, pl az ottani kimenet az usb ic soros kimenetével van pont szembekötve??
Mert ugye a soros porton bármilyen eszköz lehet, arra meg mekkora az esély, hogy ezt a végtelen kombinációjú végtelen számú eszközt egy tesztprogram le tudja tesztelni, azaz hogy bármit rákötsz a soros portra, abból ez a tesztprogram valami értelmes adatot tud kicsikarni, hogy rendbenlévőnek nyilvánítsa az eszközt?

Esetleg olyat tudhatsz megcsinálni, hogy a soros kábel végén a Tx-et meg az Rx-et egy dróttal ideiglenesen összekötöd (pl szerintem egy breadboard-hoz rendszeresített átkötővezeték pont beledugható) és akkor ha a terminálban beírsz valamit, azt utána rögtön vissza is kell kapnod. Mondjuk itt bejátszhat az a dolog, hogyha a "helyi visszhang" be van kapcsolva a terminálban akkor amúgy is visszakapod amit beírtál, szóval nézd meg a beállításokat, nehogy ez félrevezessen, persze helyi visszhanggal meg duplán kell látnod amit beírtál...

Szerintem amíg ez nincs pontosan leellenőrizve, addig nem sokat lehet kezdeni ezzel a hibával, mert ha a buspirate meg új, akkor az is vélhetően jó... de mégse...
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2014
(#) abcdabcd válasza brs hozzászólására (») Máj 22, 2014 /
 
Amúgy most megnéztem a linkedet, és ha jól látom ez egy közvetlenül usb-re csatlakozó eszköz, azaz akkor nincs soros kábel?
Mert akkor sztornó amit írtam bár valaki másnak hátha hasznos lesz, aki olyan eszközt akar "éleszteni", amiben fizikailag van soros kábel...
Viszont a leírásom másik fele akkor is hasznos lehet a számodra is, hogy leteszteld, hogy a terminálprogramod megfelelő-e. Mert az is lehet, hogy ott van valami gond.

Ja most olvasom, hogy más programmal sikerült működésre bírnod!
(#) holex hozzászólása Jún 4, 2014 /
 
Ebayen 2-3000-ért kapható 8 csatornás logikai analizátorokat hogy lehet működésre bírni? Mert az oké, hogy megkapom a hardvert de utána milyen szoftverrel látom az adatait?
(#) Collector hozzászólása Feb 15, 2015 /
 
Egy ismerősnek szüksége lenne egy elég masszív logikai analizátorra, 10 csatornás 54MHz-es mmmc kommunikációval, 1 GB-os adattárolási lehetőséggel, megvételre, vagy kölcsönbe is. Én nem igazán ismerem ezeket a műszereket, itthon nem találtam hasonlót, tud-e valaki SOS-ben ilyesmit?
(#) Gránátalma hozzászólása Okt 30, 2017 /
 
Sziasztok!
Van esetleg valakinek CY3684 EZ-USB -féle logikai analizátora, aki esetleg tudna némi segítséget adni hogy kezdjek hozzá?
Ebay-ről most érkezett, de a netes útmutatókkal nem sikerül átprogramozni használható analizátorrá.
(#) Hp41C válasza Gránátalma hozzászólására (») Okt 31, 2017 /
 
Saleae logikai analizátor programmal próbáltad?
(#) Gránátalma válasza Hp41C hozzászólására (») Okt 31, 2017 /
 
Természetesen nem ismeri fel.
Olvastam neten, hogy át kell programozni a VID\PID-et az EEPROMban, CyConsole-al, de nekem ott megáll mindig a dolog, hogy megpróbálja ujraindítani a mikrokontrollert.
Ez a fajta dev boardom van.

Cypress- no eeprom -ként ismeri fel a hardverkezelő.
(#) minitrue válasza Gránátalma hozzászólására (») Okt 31, 2017 /
 
Van alternatív szoftver, amivel működésre bírható:
PulseView, ami a sigrok projekt része. Az installer elvileg tartalmazza a dev board firmware-ét is, ha mégsem, akkor a letölthető tartalmak között ott van.
(#) tango51 hozzászólása Márc 25, 2018 /
 
Üdvözletem.

Lht00su1 avagy usbee ax

Kérdezném, valaki foglalkozott-e már vele, vagy esetleg, van-e róla információja. Vettem egy ilyet, de nagy csalódás.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2018
Moderátor által szerkesztve
Következő: »»   1 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem