Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » M50FW040 Flash írás olvasás?
Lapozás: OK   1 / 1
(#) józsef hozzászólása Máj 16, 2010 /
 
Üdv!

Milyen lehetőségek vannak M50FW040 Flash memóriák írására-olvasására?
Elérhetőek e valahol ilyen programozók ,vásárlása ,építése?
Ilyen flash ek vannak a Pc motherboardokon is a BIOS részére.
Innen van a gondom is egy elszúrt BIOS frissítés után .Vagy milyen más lehetőség van a helyrehozásra?
Köszönöm a válaszokat
(#) didyman válasza józsef hozzászólására (») Máj 16, 2010 / 4
 
Elsősorban egy másik alaplap. Lehet kapni univerzális flash-t fogadó kártyákat, de nem hiszem, hogy egy BIOS miatt áldozni akarsz rá, nem olcsó. Keríts egy másik deszkát, ami kezelheti ezt a ROM-ot. Egy kis segítség: Az Intel eszközök FWH-t, azaz firmware hub-ot használnak, az AMD-s megoldások sima párhuzamos, vagy soros megoldást (FWH is lehet soros persze). Ha Pesten laksz, legegyszerűbb egy flopival és a kérdéses IC-vel elballagni a Mikronikába a Budafoki úton és elvégzik potom 400Ft-ért. Biosiras.hu-t és hasonló lehúzócsapatokat felejtsd el.
(#) józsef válasza didyman hozzászólására (») Máj 17, 2010 /
 
Üdvözletem!

Köszönöm a válaszodat .Nen pesti vagyok de sokat járok oda és megtudon oldani hogy elmegyek a mikronikához. Egy próbát megér!
József
(#) harald válasza józsef hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Szia az a gondod hogy elrontottad a Bios frisitést
erre va n megoldás a biosnak van egy része ami soha nem iródik át ez kezeli a floppy meghajtót csak a megfelelő lemezt kell elkésziteni és megcsináljy a frisitést
Bővebben: Linkvagy esetleg egy másikBővebben: Link
(#) didyman válasza harald hozzászólására (») Máj 18, 2010 /
 
Téves, hogy soha nem íródik át, felhasználói kapcsoló szerint íródik, vagy nem íródik felül a BB, olykor egyes frissítések automatikusan kérik, csinálják is. A BB egyébként jó ötlet lenne, ha mondjuk működne az esetek 30-40%-ánál több esetben és mondjuk nem lenne kész kaland megtalálni a pontos ROM nevet, kiterjesztést, mert nem mindegyik keres DOS rendszert. De van olyan is, ahol a lap mellé adott CD-n található minden, és azt kell megetetni vele baj esetén.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem