Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Maratás
 
Témaindító: xanxtus, idő: Ápr 9, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   9 / 9
(#) norbigal válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 17, 2013 /
 
Mea culpa, mea maxima culpa..... Iszonyú nagy segítség volt! Mindkét említett dolgot betartottam és pikk-pakk lemarta az egészet és SEMMIT nem mart alá! Még a vas-klorid sem produkált ilyen eredményt! Soha többet nem fogok használt lúggal előhívni.... Pedig anno is ezt használtam csak a jelek szerint már annyira használt volt, hogy szemmel láthatólag előhívta a lemezt, de a maratáshoz még nem volt elég.

Köszönöm a segítséget!!!
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2013
(#) szabi95 hozzászólása Jan 4, 2019 /
 
Sziasztok!
Elhasznált nátrium-perszulfátos marató oldattal mit lehet kezdeni? Eddig mindig csak halogattam a "megsemmisítését", mert nem találtam róla semmit. Most viszont már összegyűlt egy befőttesüvegnyi, és az üveg fedelét is elkezdte "megenni".
(#) Ivan93 válasza szabi95 hozzászólására (») Jan 4, 2019 /
 
Szia! Az elhasznált marató oldatot én beleöntöm a wc-be és kiürítem az egész tartályt. Ez eléggé felhígítja, szerintem így nem veszélyesebb a környezetre a lefolyó tisztító folyadékoknál. Talán hulladékgyűjtő udvaron le lehetne adni, de úgy tudom azért fizetni kell.
(#) szabi95 válasza Ivan93 hozzászólására (») Jan 4, 2019 /
 
Valahol olvastam még régebben hogy 8 hét alatt lebomlik az oldat. Gondolom úgy már nem annyira ártalmas, bár a lemart fém így is benne van valamilyen formában. Ha nem jön jobb ötlet akkor utolsó keveréstől kb 8 hétre kiöntöm, ahogy javasoltad. Köszi!
Következő: »»   9 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem