Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Témaindító: electorkalandor, idő: Feb 19, 2009
Témakörök:
Akaszd ki az előtolást és mérj rá a kimenetre megnyomott pisztolygombnál! A mért értéket kérjük. Ezután tegyél a kimenetre egy nagyobb égőt (műterhelésként)! 230 V 100 W-os is megfelel. Esetleg egy vasaló vagy kis asztali rezsó. A rákötött teljesítményt is jegyezd. Így is mérd meg! Ebből már valamit kiókumlálunk.
![]() Gyári adatok alapján akár 5 mm-es lemezt is meg lehet vele hegeszteni.
Beszéltünk privátba és nincs meg a teljes egyenirányítása. 1 hónappal ezelőtt javítotam hasonló kaliberű gépet és abban is a híd szált el félig, amiatt nem bírta az ipart. A híd cseréje után nem lesz vele gondja.
Én is arra gyanakodtam ,de éppen előbb írta, hogy jó. A mérés egyből kiszűri.
Nem úgy mérte ahogy gondoltuk, azért volt téves a visszajelzés is. Most kivesézve már tiszta sor a híd csere.
Szia! Bekötöttem a rajzod alapján a panelt,de sajnos nem működik a gép. Olyan mintha a főtrafó nem indulna el a gomb megnyomására. Nem tudom mi lehet a gond, nincs valami ötleted? Lali
Na megvan a terheléses mérés eredménye (Einhell BT-GW 150)
A terhelés eszköze 8 méter 2mm es vas drótszál. 1-es fokozat üresen 20V Terhelve:16,5V 6-os fokozat üresen 36V Terhelve:30V Ezek szerint a trafó és a hid tökéletesen működik. Várom a további hibalehetőségeket.Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2015
Akkor feltehetőleg hibás a panelen levő triac. Az kapcsolja a főtrafót.
Szia. Új volt a panel de cseréltem benne a triacot,mivel én is arra gyanakodtam hogy az a rossz, de sajnos most sem működik. Teljesen tanácstalan vagyok mi lehet a baja. Lali
Kis Einhell tolómocija,nem lenne érdemes szétkapni/becsirozni?
Moci Esetleg nem volna valakinek mégegy?
Amikor kint volt a triac le kellet volna ellenőrizni hogy kap-e elegendő nyitó áramot(feszültséget) a biztos üzemhez .
Sziasztok! Köszönöm a regisztrálást. A problémám a következő.Vásároltam 1 güde 155-ös CO gépet. Sajnos a hegesztő kábel az rövidnek bizonyult. Ezért átalakítattam egy gyors csatlakozósra ahol a kábel 3 méter. Akkor egy darabig lehetet vele hegeszteni de pár alkalom után már csak rakosgatta az anyagot. Nem olvasztotta össze rendesen.Addig amig nem volt cserélve addig a 3mm-es falvastagságú anyagokat is hibátlanul hegesztette. És még azt is észre vettem hogy nem lehet nullázni a huzalt.bármennyire letekerem a potmétert akkor is adja a huzalt.Ha valaki tudja hogy mit lehetne vele csinálni akkor legyenszíves adni egy elérhetőséget mert már 3 éve nem tudom használni.Ujat meg nem szeretnék venni.Hiszen még ez is uj állapotú. a címem : golya01@citromail.hu
Ha használni akarod a gépet akkor alakítsd át.
Nekem is ilyen van és jó! Persze csak átalakítás után. Csináld meg a tolóelekrtonikát külön trafósra hogy ne a főtrafóról vegye a tápot. Aztán a gyári relé helyett rakjál be egy mágneskapcsolót amivel a mágnes szelepet és a főrtafót kapcsolgatod. Szerelj be puffer kondit és hozzá kisűtő ellenállást. Így már használható lesz és a ráírt teljesítményt is fogja tudni produkálni. Olvass vissza pár éve alakítottam át az enyémet és ide van publikálva. A tiednek jelenleg sok baja lehet kötéseket nézd át a testkábel és a diódahidnál. Az eu csatiban is lehet kontakthiba és a spirál is lehet szoros a kis tolómotornak. Valamint a panelon el szokott égni egy ellenállás meg a tranyó szokott elszállni ezeknél a típusoknál.
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy sk-175-ös hegesztőgépem de hiányzik a körkapcsoló belőle,a vezetékeket valaki megjelölte (A,B,C,D,E) de nem tudom hogy milyen kapcsoló volt benne és ,hogy volt bekötve. Egy sima 6 fokozatú kapcsoló jó hozzá?? Ha lenne valakinek egy rajza róla az jól jönne.
Sziasztok! Tisztelt foromtársak! Segítséget szeretnék kérni töletek! Güde 190 kombi CO gépembe úgy néz ki behalt a vezérlőpanem! A kijező világít de nincs huzalelőtolás! A panelon egy 2200 mikros kondi volt felrobbanva kicserérltem de még nem működik! Egyenirányitó jó benne! Mit nézzek át mi lehet a hiba? Köszönöm!
Fotózd le a panelokat mindkét oldalról.
had lássuk mik vannak a panelon. Ha csak a tolás nem megy de a mágneskapcsoló kattan akkor lehet csak a végtranyó lesz meghalva . A fotón jelöld a kondit is ami felrobbant. A 7815 stab ic bemenetén hány volt van és a kimenetén megvan-e a 15 volt?
Szia! Melyik a végtranzisztor? A mágneskapcsló kattan van is kim eneti áram! A fotó kinagyítva látni 2200 mikrofarád! Az a kondi robbant fel Azt cseréltem! 7815 stab ic az melyik? Melyil láb a bemenet? Melyik a kimenet? Van egy greac ott 24 volt váltó, elmenő egyen nagyobb valamivel! Köszi hogy segítesz!
Sziasztok! Tudnátok nekem tanácsot adni? Lenne két egyfázisú co hegesztőgép, az egyikben wel 4.3 as a másikban 4G435 ös elektronika van. Úgy tudom mind a két elektronikát egy gyártó készíti, de a két elektronika közül melyik a jobb, megbízhatóbb, beváltabb. Esetleges későbbi meghibásodás esetén melyik javítható olcsóbban kb milyen árban lehetnek ezek a panelek? A két gép tudása megegyezik, egyforma beállítások vannak rajtuk, szakasz, pont heg, és huzalelőtolás (3poti van rajtuk)pl visszaégés egyiken sincsen pedig lehet hogy az elektronika tudná csak nincs bekötve.
Rosszul írtam NG 431 es az elektronika,(a 4G435 ös elírás)
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2015
A WEL 4.3 egyszerű (nem ipari) hegesztőbe több mint jó. Az NG431 ipari gépbe való, mikrovezérlős kártya- nyilván nagyobb teljesítményű is. A WEL 4.3 olcsóbb, egyszerűbb, könnyebben javítható, hobbi gépekben minden igényt kielégít. Tudásban a WEL 4.3 annyival "okosabb" hogy árammentes huzalbefűzést és gázöblítést is tud, ezen felül állítható a huzalvisszaégés ideje. Én ezt választanám.
A végtranzisztor vagy fet a forrasztási oldal felől nézve a ball felső sarokban található 2 db fekete kocka a panelra ráforrasztva.
Ezen a panelon van 2 táp is ha jól látom. Mindkettő megvan? Mérd meg a 2 grace -en mekkora feszültség van.
Köszönöm szépen a tanácsodat, a WEL 4.3as elektronikával szerelt gépet választom. Még annyit kérdeznék mivel én nem vagyok szakmabeli csak hegesztek, hogy ez a mikrovezérlős panel és nem mikrovezérlős panel között mi a különbség, mit is jelent hogy mikrovezérlő?
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2015
Szia! A stabil tranzisztoron a betáp 7812 16-volt bemenő fesz, az elmenő -12V A 2-db fekete kocka ami rá van forrasztva a panelra ojan mindha a tranzisztor középső laba ki lenne csípve azok melegszenek!! De nem tudom beazonosítani mert vastagon lelakkozták őket! Tudsz segíteni? Mi való bele? Lakkot hogy todom eltávolítani? Nem megy tönkre beforrasztásnál? A nagy grace 25-volt váltó és valamivel több egyen jön le az jó! A kicsit nem mértem! Köszi!
Esetedben a mikrovezérlő azt jelenti, hogy ha meghibásodik akkor dobhatod a kukába a vezérlést, míg egy hagyományos (CMOS vagy TTL, stb.) áramkörökből felépített vezérlés házilag is javítható.
Szia!! Beazonosítottam a feteket az egyik F540NC a másik LZ44NS Honnan tudnám beszerezni ill nincs e valakinek elfekvőbe? A lakkozást körömlakk lemosóval sikerűlt eltávolítani! Köszi!
Ma beszéltem a gyártóval (Bmax kft)és azt mondta, hogy már ők is áttértek a WEL 4.3as elektronikáról az NG431-es re csak a weboldalukon még nem javították át. Úgyhogy be kell vállalnom ezt a mikrovezérlős elektronikával szerelt co gépet. Már nem is tudok más magyar gyártót aki ezt a WEL 4.3-as elektronikát használná. Szerintem a Karcagi Weldi mig 181-es mikrokovezérlős.
Helyettesítheted más hasonló paraméterekkel bíró alkatrésszel is.
Elektronikai boltokban tudnak segíteni ez ügyben . De biztos fogsz találni helyettesítőt vagy pont ilyet a neten.
Az F540NC az IRF 540-es lesz, a másik IRLZ44-es SMD kivitelű FET. Bármelyik elektronikai szaküzletben beszerezhető(HQ,RET,TME,stb...)Ha normális, elektronikai forrasztások készítésére alkalmas forrasztópákával melegíted ki a helyéről és forrasztod be az újat, nem lehet semmi baj. Persze pisztolypákával is lehet ilyent forrasztani de ahhoz kell némi rutin.Egyébként egyáltalán nem biztos hogy a Fetek szálltak el, szerintem ott lesz más probléma is. Próbáld ki önállóan csak a tolómotort pl. egy 12V-os akkuról,működik-e, nehogy a motor legyen hibás, és te az elektronikában keresd a bajt.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2015
Sziasztok! Sikerűlt rendelnem kintről légipostával!! LZ44NS 20-DB ot, ha estleg másnak is kell megfelezem a csomagot! A másikból is rendeltem F540NS abbol is 20-DB ot! A kiforrastással-beforrasztással nem hiszem hogy gondom lessz van némi tapasztalat! Nem kap túl sok hőt mire átmelegíti a páka? Mert itt a fém testelést kell beforrasztani az egyik láb helyett! A szervízbe a vezérlő panelre 78000-huf ot mondtak! A felújitottra meg 30000-huf azért ez nagyon dúrva!! Köszi! Üdv F
Azt szeretném kérdezni, hogy ebben a pulsmig 145-ben a 3. dióda ami a tirisztor katódról a trafó középkivezetésre megy, milyen áramú a valóságban?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |