Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   169 / 278
(#) erbe válasza laacika hozzászólására (») Szept 18, 2015 / 1

Akaszd ki az előtolást és mérj rá a kimenetre megnyomott pisztolygombnál! A mért értéket kérjük. Ezután tegyél a kimenetre egy nagyobb égőt (műterhelésként)! 230 V 100 W-os is megfelel. Esetleg egy vasaló vagy kis asztali rezsó. A rákötött teljesítményt is jegyezd. Így is mérd meg! Ebből már valamit kiókumlálunk.
Gyári adatok alapján akár 5 mm-es lemezt is meg lehet vele hegeszteni.
(#) zosza18 válasza erbe hozzászólására (») Szept 18, 2015 /

Beszéltünk privátba és nincs meg a teljes egyenirányítása. 1 hónappal ezelőtt javítotam hasonló kaliberű gépet és abban is a híd szált el félig, amiatt nem bírta az ipart. A híd cseréje után nem lesz vele gondja.
(#) erbe válasza zosza18 hozzászólására (») Szept 18, 2015 /

Én is arra gyanakodtam ,de éppen előbb írta, hogy jó. A mérés egyből kiszűri.
(#) zosza18 válasza erbe hozzászólására (») Szept 18, 2015 /

Nem úgy mérte ahogy gondoltuk, azért volt téves a visszajelzés is. Most kivesézve már tiszta sor a híd csere.
(#) Lali04 válasza Lali04 hozzászólására (») Szept 20, 2015 /

Szia! Bekötöttem a rajzod alapján a panelt,de sajnos nem működik a gép. Olyan mintha a főtrafó nem indulna el a gomb megnyomására. Nem tudom mi lehet a gond, nincs valami ötleted? Lali
(#) laacika hozzászólása Szept 22, 2015 /

Na megvan a terheléses mérés eredménye (Einhell BT-GW 150)
A terhelés eszköze 8 méter 2mm es vas drótszál.

1-es fokozat üresen 20V Terhelve:16,5V
6-os fokozat üresen 36V Terhelve:30V

Ezek szerint a trafó és a hid tökéletesen működik.

Várom a további hibalehetőségeket.Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2015
(#) mpisti válasza Lali04 hozzászólására (») Szept 23, 2015 /

Akkor feltehetőleg hibás a panelen levő triac. Az kapcsolja a főtrafót.
(#) Lali04 válasza mpisti hozzászólására (») Szept 25, 2015 /

Szia. Új volt a panel de cseréltem benne a triacot,mivel én is arra gyanakodtam hogy az a rossz, de sajnos most sem működik. Teljesen tanácstalan vagyok mi lehet a baja. Lali
(#) laacika hozzászólása Szept 26, 2015 /

Kis Einhell tolómocija,nem lenne érdemes szétkapni/becsirozni?
Moci
Esetleg nem volna valakinek mégegy?
(#) Hetope válasza Lali04 hozzászólására (») Szept 29, 2015 /

Amikor kint volt a triac le kellet volna ellenőrizni hogy kap-e elegendő nyitó áramot(feszültséget) a biztos üzemhez .
(#) stefan64 hozzászólása Okt 11, 2015 /

Sziasztok! Köszönöm a regisztrálást. A problémám a következő.Vásároltam 1 güde 155-ös CO gépet. Sajnos a hegesztő kábel az rövidnek bizonyult. Ezért átalakítattam egy gyors csatlakozósra ahol a kábel 3 méter. Akkor egy darabig lehetet vele hegeszteni de pár alkalom után már csak rakosgatta az anyagot. Nem olvasztotta össze rendesen.Addig amig nem volt cserélve addig a 3mm-es falvastagságú anyagokat is hibátlanul hegesztette. És még azt is észre vettem hogy nem lehet nullázni a huzalt.bármennyire letekerem a potmétert akkor is adja a huzalt.Ha valaki tudja hogy mit lehetne vele csinálni akkor legyenszíves adni egy elérhetőséget mert már 3 éve nem tudom használni.Ujat meg nem szeretnék venni.Hiszen még ez is uj állapotú. a címem : golya01@citromail.hu
(#) dobo válasza stefan64 hozzászólására (») Okt 11, 2015 /

Ha használni akarod a gépet akkor alakítsd át.
Nekem is ilyen van és jó!
Persze csak átalakítás után.
Csináld meg a tolóelekrtonikát külön trafósra hogy ne a főtrafóról vegye a tápot.
Aztán a gyári relé helyett rakjál be egy mágneskapcsolót amivel a mágnes szelepet és a főrtafót kapcsolgatod.
Szerelj be puffer kondit és hozzá kisűtő ellenállást.
Így már használható lesz és a ráírt teljesítményt is fogja tudni produkálni.
Olvass vissza pár éve alakítottam át az enyémet és ide van publikálva.

A tiednek jelenleg sok baja lehet kötéseket nézd át a testkábel és a diódahidnál.
Az eu csatiban is lehet kontakthiba és a spirál is lehet szoros a kis tolómotornak.
Valamint a panelon el szokott égni egy ellenállás meg a tranyó szokott elszállni ezeknél a típusoknál.
(#) giddy hozzászólása Okt 16, 2015 /

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Van egy sk-175-ös hegesztőgépem de hiányzik a körkapcsoló belőle,a vezetékeket valaki megjelölte (A,B,C,D,E) de nem tudom hogy milyen kapcsoló volt benne és ,hogy volt bekötve.
Egy sima 6 fokozatú kapcsoló jó hozzá?? Ha lenne valakinek egy rajza róla az jól jönne.

heg1.jpg

(#) oszika45 hozzászólása Okt 17, 2015 /

Sziasztok! Tisztelt foromtársak! Segítséget szeretnék kérni töletek! Güde 190 kombi CO gépembe úgy néz ki behalt a vezérlőpanem! A kijező világít de nincs huzalelőtolás! A panelon egy 2200 mikros kondi volt felrobbanva kicserérltem de még nem működik! Egyenirányitó jó benne! Mit nézzek át mi lehet a hiba? Köszönöm!
(#) dobo válasza oszika45 hozzászólására (») Okt 17, 2015 /

Fotózd le a panelokat mindkét oldalról.
had lássuk mik vannak a panelon.
Ha csak a tolás nem megy de a mágneskapcsoló kattan akkor lehet csak a végtranyó lesz meghalva .
A fotón jelöld a kondit is ami felrobbant.
A 7815 stab ic bemenetén hány volt van és a kimenetén megvan-e a 15 volt?
(#) oszika45 válasza dobo hozzászólására (») Okt 18, 2015 /

Szia! Melyik a végtranzisztor? A mágneskapcsló kattan van is kim eneti áram! A fotó kinagyítva látni 2200 mikrofarád! Az a kondi robbant fel Azt cseréltem! 7815 stab ic az melyik? Melyil láb a bemenet? Melyik a kimenet? Van egy greac ott 24 volt váltó, elmenő egyen nagyobb valamivel! Köszi hogy segítesz!
(#) oszika45 válasza dobo hozzászólására (») Okt 18, 2015 /

7812 van bent
(#) pisti35 hozzászólása Okt 18, 2015 /

Sziasztok! Tudnátok nekem tanácsot adni? Lenne két egyfázisú co hegesztőgép, az egyikben wel 4.3 as a másikban 4G435 ös elektronika van. Úgy tudom mind a két elektronikát egy gyártó készíti, de a két elektronika közül melyik a jobb, megbízhatóbb, beváltabb. Esetleges későbbi meghibásodás esetén melyik javítható olcsóbban kb milyen árban lehetnek ezek a panelek? A két gép tudása megegyezik, egyforma beállítások vannak rajtuk, szakasz, pont heg, és huzalelőtolás (3poti van rajtuk)pl visszaégés egyiken sincsen pedig lehet hogy az elektronika tudná csak nincs bekötve.
(#) pisti35 válasza pisti35 hozzászólására (») Okt 18, 2015 /

Rosszul írtam NG 431 es az elektronika,(a 4G435 ös elírás)
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2015
(#) mpisti válasza pisti35 hozzászólására (») Okt 19, 2015 /

A WEL 4.3 egyszerű (nem ipari) hegesztőbe több mint jó. Az NG431 ipari gépbe való, mikrovezérlős kártya- nyilván nagyobb teljesítményű is. A WEL 4.3 olcsóbb, egyszerűbb, könnyebben javítható, hobbi gépekben minden igényt kielégít. Tudásban a WEL 4.3 annyival "okosabb" hogy árammentes huzalbefűzést és gázöblítést is tud, ezen felül állítható a huzalvisszaégés ideje. Én ezt választanám.
(#) dobo válasza oszika45 hozzászólására (») Okt 19, 2015 /

A végtranzisztor vagy fet a forrasztási oldal felől nézve a ball felső sarokban található 2 db fekete kocka a panelra ráforrasztva.
Ezen a panelon van 2 táp is ha jól látom.
Mindkettő megvan? Mérd meg a 2 grace -en mekkora feszültség van.
(#) pisti35 válasza mpisti hozzászólására (») Okt 19, 2015 /

Köszönöm szépen a tanácsodat, a WEL 4.3as elektronikával szerelt gépet választom. Még annyit kérdeznék mivel én nem vagyok szakmabeli csak hegesztek, hogy ez a mikrovezérlős panel és nem mikrovezérlős panel között mi a különbség, mit is jelent hogy mikrovezérlő?
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2015
(#) oszika45 válasza dobo hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Szia! A stabil tranzisztoron a betáp 7812 16-volt bemenő fesz, az elmenő -12V A 2-db fekete kocka ami rá van forrasztva a panelra ojan mindha a tranzisztor középső laba ki lenne csípve azok melegszenek!! De nem tudom beazonosítani mert vastagon lelakkozták őket! Tudsz segíteni? Mi való bele? Lakkot hogy todom eltávolítani? Nem megy tönkre beforrasztásnál? A nagy grace 25-volt váltó és valamivel több egyen jön le az jó! A kicsit nem mértem! Köszi!
(#) Ge Lee válasza pisti35 hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Esetedben a mikrovezérlő azt jelenti, hogy ha meghibásodik akkor dobhatod a kukába a vezérlést, míg egy hagyományos (CMOS vagy TTL, stb.) áramkörökből felépített vezérlés házilag is javítható.
(#) oszika45 válasza oszika45 hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Szia!! Beazonosítottam a feteket az egyik F540NC a másik LZ44NS Honnan tudnám beszerezni ill nincs e valakinek elfekvőbe? A lakkozást körömlakk lemosóval sikerűlt eltávolítani! Köszi!
(#) pisti35 válasza mpisti hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Ma beszéltem a gyártóval (Bmax kft)és azt mondta, hogy már ők is áttértek a WEL 4.3as elektronikáról az NG431-es re csak a weboldalukon még nem javították át. Úgyhogy be kell vállalnom ezt a mikrovezérlős elektronikával szerelt co gépet. Már nem is tudok más magyar gyártót aki ezt a WEL 4.3-as elektronikát használná. Szerintem a Karcagi Weldi mig 181-es mikrokovezérlős.
(#) dobo válasza oszika45 hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Helyettesítheted más hasonló paraméterekkel bíró alkatrésszel is.
Elektronikai boltokban tudnak segíteni ez ügyben .
De biztos fogsz találni helyettesítőt vagy pont ilyet a neten.
(#) mpisti válasza oszika45 hozzászólására (») Okt 20, 2015 /

Az F540NC az IRF 540-es lesz, a másik IRLZ44-es SMD kivitelű FET. Bármelyik elektronikai szaküzletben beszerezhető(HQ,RET,TME,stb...)Ha normális, elektronikai forrasztások készítésére alkalmas forrasztópákával melegíted ki a helyéről és forrasztod be az újat, nem lehet semmi baj. Persze pisztolypákával is lehet ilyent forrasztani de ahhoz kell némi rutin.Egyébként egyáltalán nem biztos hogy a Fetek szálltak el, szerintem ott lesz más probléma is. Próbáld ki önállóan csak a tolómotort pl. egy 12V-os akkuról,működik-e, nehogy a motor legyen hibás, és te az elektronikában keresd a bajt.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2015
(#) oszika45 hozzászólása Okt 20, 2015 /

Sziasztok! Sikerűlt rendelnem kintről légipostával!! LZ44NS 20-DB ot, ha estleg másnak is kell megfelezem a csomagot! A másikból is rendeltem F540NS abbol is 20-DB ot! A kiforrastással-beforrasztással nem hiszem hogy gondom lessz van némi tapasztalat! Nem kap túl sok hőt mire átmelegíti a páka? Mert itt a fém testelést kell beforrasztani az egyik láb helyett! A szervízbe a vezérlő panelre 78000-huf ot mondtak! A felújitottra meg 30000-huf azért ez nagyon dúrva!! Köszi! Üdv F
(#) csak1andris hozzászólása Dec 8, 2015 /

Azt szeretném kérdezni, hogy ebben a pulsmig 145-ben a 3. dióda ami a tirisztor katódról a trafó középkivezetésre megy, milyen áramú a valóságban?
Következő: »»   169 / 278
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem