Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   50 / 138
(#) cari válasza Pety_ hozzászólására (») Ápr 30, 2012 /
 
Köszönöm a választ. Valóban a trafó lágy indítását intézné ha rendesen működne de nem teszi és így az ellenállások lefüstölnek.
Most már csak egy ilyen mellére lenne szűkségem /vagy helyettesítőre/, de nem tudom, hol szerezzem be. Ellenállásokat 2X 47ohm 5Watt már kaptam.
(#) Pety_ válasza cari hozzászólására (») Máj 1, 2012 /
 
Nagyban segítene a típusszáma a relének. 12-vagy24V-os,10 - 16A-os? Szerintem nem beszerezhetetlen.
(#) cari válasza Pety_ hozzászólására (») Máj 3, 2012 /
 
Ez van ráírva: ZTUC-D24HS 10/250 v 15A/28V--, 15A 125 vac 28VDC.
(#) PLaci válasza PLaci hozzászólására (») Máj 3, 2012 /
 
Sziasztok!
Inkább csak az archívum kedvéért. Meggyógyult a Sharp mikró. Az ajtócsukó részben van 5 db mikrokapcsoló. Ezek saruinak megtisztításának hatására megjavult a berendezés. Azért elképesztő milyen idétlen hibákat tud csinálni. (nem kapcsol ki, nem számol vissza, nem áll le a ventillátor stb.... )
(#) belfi2 hozzászólása Máj 7, 2012 /
 
Sziasztok!
Annyi lenne a kérdésem nagyfeszbizti nélkül lehet e használni a mikrót.
Most egy hagyományos 1A/250v bizti van benne.
Köszi belfi2.
(#) sanykaraj hozzászólása Máj 9, 2012 /
 
Üdv a múlt héten egyik barátomnál pizzát akartunk melegíteni és ameddig elmentünk a mikró elég nagy füstöt okádott nem tudom mi lehet a baja szétszedtem és egyedül a grill csövek köröl voltak égés nyomok. Pedig nem is használtuk. a csövek ha megrázom zörgő hangot ad és a képel lentétben az egész szürke. A mikro többi részén nincsenek égés nyomok. Vajon csak a csövek voltak a problémásak vagy valami más is lehet esetleg?
(#) decision hozzászólása Máj 12, 2012 /
 
Sziasztok!
Daewoo KOR-868G mikrómban kiment 2 hete a biztosíték. Megkíséreltem beszerezni újat bele. Odáig jutottam, hogy az 5kV 550mA-es üvegbizti helyett rámtukmáltak egy 5kV 800mA-est, de azzal nem megy. Az eladó szerint menni kell azzal is, de más boltban is mondták volna ezt, ha valóban így van szerintem.
Kérdés, hogy hol tudok 550mA-es biztit beszerezni?
Itt találtam egyedül:
Link

Érdemes vele egyáltalán foglalkoznom?
(#) mindenes válasza decision hozzászólására (») Máj 12, 2012 /
 
Ha a 800mA se megy akkor ott egyébb probléma is van. A szekunder részben ellenőrizendő a nagyfeszkondi, dióda és a magnetron. Méréseket a mikróban csakis feszültség mentes állapotban szabad végezni, az előbb felsorolt alkatrészeken működés közben ugyanis kV vannak.
Üdv.
(#) decision hozzászólása Máj 12, 2012 /
 
A mikró megy, csak nem melegít továbbra sem. Akkor azt hiszem szerelő lesz a sorsa, hátha valaki elvállalja.
Köszi szépen!
(#) una038 hozzászólása Máj 13, 2012 /
 
Sziasztok!

A következővel kapcsolatban kérnék némi hozzáértői segítséget:
Adott egy ipari felhasználásra tervezett Amana RS591SS típusú mikrosütő, robosztus, amerikai darab. Jó pár éves már, de megbízhatóan tette a dolgát. Mígnem egy napon egyszer csak a benne lévő 10 A biztosíték el nem szállt. Sajnos nem volt kéznél tartalék, így egy vékonyabb dróttal jól megpatkoltuk. Elektronika, vezérlés fel is éledt, de bekapcsoláskor erős búgás, és mérőfüst jött belőle.

Jelen topik nagy részének olvasása után a következőket mértem a kritikus pontokon:
a magnetron két érintkezője között kvázi rövidzár van, a testhez képest mindkét pont kb. 15-17 Ohm értéket ad;
A kondin a dióda rövidzár mindkét irányba;
A kondi egyik lábáról egy másik dióda vezet a testre (a képen még burkolatban), de mindkét irányba szakadást mutat.
Kondi ellenállása szépen nő méréskor, szerintem az jó.

A sütőtér teteje belülről bontható, alatta egy - feltehetően örvényárammal hajtott - műanyag lapátkerék van, rajta egy alulemezzel (lásd kép). A mérőfüst nyilván ebből jött, merthogy egy ponton szépen elszenesedett. Akadálytalanul forgatható, de a csúszócsapágy már erősen kotyog.

A kérdés tehát az, hogy a mért értékek alapján halott-e a magnetron? Toshiba 2M248J (A) típusú van benne, de neten csak 2M248J GS-t találtam, szemre ugyanolyan, jó lehet-e bele?
A sütőtér tetején (kívül) megy egy ponthegesztéssel alaposan lezárt csatorna. Itt az antenna lehet? S ha igen, tönkre tud menni az is?

A szerkezet újonnan 200K felett van, így hálás lennék, ha valaki tudna segíteni életre kelteni. A mosógép topicban anno kapott értékes segítségnek hála a mosógépem ma is szuperül működik, úgyhogy ezúttal is reménykedem valami hasonló kimenetelben

Köszönöm előre is, elnézést, ha hosszú lett.

Tamás
(#) antekirt válasza una038 hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Biztos hogy magnetron hiba mert a kivezetés és test között szakadás van . Az antenna az maga a magnetron vége abba az üregbe nincs semmi ott csak tükröződik a hullám amit a alu lapát szét szór .
(#) una038 válasza antekirt hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Köszi a választ, sejtettem. Keresgéltem itthon is, külföldi oldalakon is, de épp ilyen számú magnetront nem találtam. És nem tudom, mivel lehetne helyettesíteni, mert szemre, képen mind ugyanolyan (különösen mondjuk egy Toshiba 2M248J, meg egy 2M248K). Mi a különbség? A gyári katalógus szerint eredetileg egy Whirlpool volt benne, de természetesen azt a számút még kevésbé kapni...

Valami infó valakinek ezzel kapcsolatban?
(#) antekirt válasza una038 hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
Én beletennék 2m167 -et . A külömbség valószínű a felfogatásba van a tiéden fixek a csavarok a betűk ilyen kis eltérésre vonatkoznak . Van pár magnetronom esetleg szétnézek van e hasonló ha használt is jó .
(#) una038 válasza antekirt hozzászólására (») Máj 15, 2012 /
 
A csavarok nyilván nem érdekesek, fel lehet azt szépen fogatni külön csavarral/anyával.

Viszont jó lenne ebbe a 2M167? Ahogy néztem, az csak 800W teljesítményű, ez meg egy ipari jellegű sütő, adott esetben folyamatos, nagy terhelést is el kell viseljen.

Egyébként nem baj, ha használt - ha legalább sejtjük róla, hogy egy ideig bírja majd.
(#) una038 válasza antekirt hozzászólására (») Máj 19, 2012 /
 
Miközben a kérdéses mikró magnetronja után kajtattam, a háztartás másik rossz mikróját is nekiestem hibakeresni. Miután még újszerű volt, nem is volt nehéz a feladat: kiégett a nagyfeszbizti. Ha már úgyis kellett a másik mikróba diódapár, akkor gondoltam, veszek nagyfeszbiztit is, a 2 mikróból egy legyen legalább jó.
Vettem is az egyik nagy boltban, tokostul. Hazaviszem, összedugom, nem melegít. Mérek mindenhol, hol lehet még gebasz, hát minden jó. Nézem, hátha megint elment a biztosíték, kinyitom a tokot, s láss csodát: töküres. Biztosítéknak nyoma sincs Nem mondom, hogy nem anyáztam, mert annyira azért nincs közel a bolt, de azért másnap csak elmentem megint. Persze az ember nem hitte el, tisztán leolvasható volt az arcáról, hogy lám egy görény, aki azonnal elveri a biztosítékot, aztán ilyen szar dumával be akar húzni egy újat... de azért csak kicserélte. Kinyitotta az összeset a dobozban, azokban mind volt, csak az enyémben nem...
Az új biztosítékkal a mikró remekül működik, így végül is megérte a dolog, csak nem kicsit volt kellemetlen.
(#) una038 hozzászólása Máj 25, 2012 /
 
Antekirt fórumtárs önzetlen segítségével került helyettesítő magnetron, dióda a beteg sütőbe. Igaz, a tapasztalat szerint az üvegkemény epoxiragasztó nemigen bírja a mikrohullámot (1 perc alatt elolvadt, ezért másképp kellett az antennaként szolgáló ventillátort megkendácsolni) - ettől eltekintve azonban remekül működik a vén kasztni.

Köszönöm a segítséget!
(#) pankotaizsolt hozzászólása Jún 9, 2012 /
 
Üdv.

Aki ért egy kicsit a mikrókhoz az segíthet !
Van egy Earnest tip.digitális kis mikróm.
Az lett vele a gond hogy nem melegít, mi lehet a gond hol keressem a hibát ???

Minden működik, a grill része is üzemképes,csak simán egy kávét sem tudok megmelegíteni ! Mi történhetett vele? Mondom minden működik az órától kezdve,csak épp nem lehet semmit megmelegíteni !

Akinek van valami ötlete kérem jelezze !
(#) mindenes válasza pankotaizsolt hozzászólására (») Jún 9, 2012 /
 
Hali!
A következő http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_700132.html#700132 hozzászólásomat olvasd el.
(#) tilion hozzászólása Jún 9, 2012 /
 
Szervusztok!
Delonghi mw 401 nem melegít és nincs benne nagy bízti,de ezt úgy is tudjátok,kondenzátort már cseréltem de még így sem tudom melegítésre bírni.Tudtok tanácsot adni,hogy tudnám melegítésre bírni.Válaszaitokat előre is köszönöm.
(#) mindenes válasza tilion hozzászólására (») Jún 10, 2012 /
 
Jól megnézted ?mert lennie kell benne Általában fehérszínű müanyag tokban található a kondi és trafó környékén, de ez a te esetedben lehet hogy más színű és kiveitelezésű. Meg kell nézni mégegyszer, ha van kép a belsőről és ide fel is teszed az az azonosításnál segíthet.
Üdv.
(#) tilion válasza mindenes hozzászólására (») Jún 10, 2012 /
 
Én is úgy tudtam eddig,hogy mindegyikben van,de tévedtem.
Már volt egy LG abban sem volt.Remélem minden látszik a képeken.
(#) mindenes válasza tilion hozzászólására (») Jún 10, 2012 /
 
Helló.Ebben az esetben ha nincs nagyfesz bizti a trafó szekunder tekercsét kellene ellenőrizni hogy nem e szakadt meg illetve ha ez rendben akkor a további alkatrészeket a sorban , ugymint dióda, kondi, magnetron. http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_hsz_1104692.html#1104692 Felhívnám a figyelmedet hogy méricskélni a mikróban kizárólag feszültség mentesített állapotban szabad. Egyébbként elég furmányos szerkezet ez a delonghi mikró, a szerelése és a szokásos belső kinézete is elléggé eltér a nagy átlagtól.:S
(#) tilion válasza mindenes hozzászólására (») Jún 10, 2012 /
 
Tudom ezért fordultam önökhöz,egyből trafót cseréltem,de nem jött össze.Soha nem akarok többet Delonghit látni a családban.
(#) tilion válasza tilion hozzászólására (») Jún 10, 2012 /
 
Arra gondoltam,hogy nem lehet be rakni egy nagy biztosítékot,vagy a rendszer úgy van ki képezve,hogy zárlatot okozna?
(#) palanta hozzászólása Jún 15, 2012 /
 
Sziasztok!
Van egy LG digitális mikróm talán már 1 éves is, gari papírja elveszett, ezért kérek segítséget.
Jelenség, nem működik a hűtőventilátor és a tányérforgató csak lassan forog,amúgy melegít rendesen azzal a részével semmi baj.
Biztosítékokat ellenőriztem mindegyik ép és a kapcsolók is rendben vannak.
Mi lehet a baja?
Vezérlő panel hiba, vagy valami más???
Minden megoldást szívesen fogadnék!
(#) mindenes válasza palanta hozzászólására (») Jún 16, 2012 /
 
A vezérlő rész ritkán szokott belenyulni a venti és a tányérforgató motor működésébe így én azt a problémát elvetném. Valószinű hogy a ventivel lessz valami mert a tányérforgató motor is általában erről kapja a tápfeszét. Forrasztásokat a szellőztető motoron és a tekercsek éppségét ellenőrizném.
(#) palanta válasza mindenes hozzászólására (») Jún 17, 2012 /
 
Köszönöm a tippeket ellenőrizni fogom.
Üdv.
(#) palanta válasza palanta hozzászólására (») Jún 17, 2012 /
 
Mégegyszer köszönöm a tippeket, megnéztem és sajna a tányérforgató motor és a hűtőventilátor is kuka.
Mindkettőn szakadt a tekercs.
A gyanús az egészben csak annyi, hogy áramszünet után múlott ki a szerkezet.
Szerencsére volt bontott pótalkatrészem, úgyhogy újra üzemel.
Üdv:Tibi
(#) mindenes válasza palanta hozzászólására (») Jún 19, 2012 /
 
Szívesen nincs mit a lényeg hogy újra melegít.
(#) Gyafi hozzászólása Jún 23, 2012 /
 
Van egy Whirlpool avm-918as mikro; leveri a 8A-es fő biztosítékát. Auto módban 2-3 perc után, 1000w-on azonnal. Magnetront lehúzva is. Magnetron kimérve jónak tűnik, kondi is, dióda is; nagyfesz bizti nincs. Van egy másik avm-414-es mikro, abból lenne trafó. Enyém adatai: 8102N44-70 / 4619 678 41621/ 230V 50Hz / Class 200 /Advance T. Co.. Másik adatai: 8103N44-11 / 4619 678 42742/ 230V 50Hz/ Class 200 /Advanve T.Co. A másikban a magnetron, kondi, dióda pontosan ugyanaz mint az enyémben. Áttehetem a trafót?
Következő: »»   50 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem