Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mozgásérzékelő kapcsoló
 
Témaindító: joses, idő: Ápr 27, 2006
Lapozás: OK   14 / 17
(#) proli007 válasza alac710 hozzászólására (») Okt 5, 2016 / 1
 
Hello!
- Azért nem gond, mert tulajdonképpen csak rövidre zárod a mozgásérzékelő relé kontaktusát. Mert az a fázis és a lámpa között van, ugyan úgy mint a kapcsoló.
- A mozgásérzékelő mindig bekapcsol, ha a tápfeszültsége megjön. Tehát a második esetben, mikor a folyamatosról mozgásérzékelőre váltasz, pont ez történik. Vagy is nem kapcsol le a lámpa, hiába kapcsolod ki az állandót, égni fog a késleltetés idejéig. Ez pont jó neked, vagy éppen zavar, azt csak Te tudod eldönteni.
(#) proba válasza alac710 hozzászólására (») Okt 5, 2016 / 1
 
Ha a mozgásérzékelőnek áramot adsz , az egy ideig világít. Ez minden visszakapcsolásnál megtörténik a második esetben.
(#) alac710 válasza proba hozzászólására (») Okt 5, 2016 /
 
Köszi mindkettőtöknek. Akkor végül is az 1. kapcsolás az ami rendesen működik?
(#) Inhouse válasza alac710 hozzászólására (») Okt 5, 2016 / 1
 
Van olyan verzió, ahol ha kétszer egymás után kapcsolod fel, akkor felkapcsolva marad fixen. Sajnos nem mind ilyen. Vegyél ilyet, ami tudja ezt a pluszt, hogy fixre lehet kapcsolni!
(#) Tylla1 hozzászólása Nov 4, 2016 /
 
Sziasztok!

A következő probléma megoldásában kérném a segítségeteket! Kaptam egy 500 wattos mozgásérzékelős fényvetőt (Düwi Typ:93037), melyet ma felszereltem, de csak úgy tudtam a körülmények miatt, hogy az egész szerkezetet fejre állítottam, vagyis a reflektor test van alul, a mozgásérzékelő pedig felül. Minden jó lenne, csak egy gond van, hogy 3 másodpercenként kapcsol mozgás nélkül is. Lehet az a probléma, ahogy felszereltem? A használati utasításában erre vonatkozóan nincs infó.
A válaszokat előre is köszönöm!
(#) proba válasza Tylla1 hozzászólására (») Nov 4, 2016 /
 
Szerintem hibás, annak minden helyzetben működnie kell. ( más kérdés , hol érzékeny a mozgásra.) Ha kapcsolgat az nem igazán üzemszerű. Biztos nem cserélted össze a kimenetet a fázissal? ( bár a legtöbb arra nem működik, de lehet ez a kivétel.)
(#) Tylla1 válasza proba hozzászólására (») Nov 4, 2016 /
 
Őőőőő, a bekötésnek van jelentősége? A bekötési pontoknál a kéket a kékhez, a barnát a barna vezetékhez kötöttem be. Egyébként érdekes a dolog, mert tegnap a lakásban próbálgattam, akkor is fejjel lefelé, és akkor rendben volt minden.
A fejre állított szerelésnél az nem lehet gond, hogy a lámpa által termelt hő éppen az érzékelőre "csapódik le"? Egyébként a használati utasításában az van írva, hogy a szerkezet a vízszinteshez képest+/- 4 fokot térhet el. Ez miért fontos vajon?
(#) Tylla1 hozzászólása Nov 5, 2016 /
 
Túrva kicsit a netet, egy másik hasonló készülék használati utasításában azt írják, hogy téves kapcsolást eredményezhet a hőmérséklet változás. Ezek alapján a fordított állású felszerelés pont ezt eredményezi, mivel így az érzékelő éppen a hősugárzó felület fölé kerül. Normál felszerelésnél meg az érzékelő a lámpatest alatt van és így nem érheti közvetlen hőhatás.
Ha ez igaz akkor nem tudom hogyan szerelem fel. mert nem függőleges, hanem vízszintes felületre (az eresz alá) kell rögzítenem
(#) proba válasza Tylla1 hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Megint tanultam valamit...
(#) nedudgi válasza Tylla1 hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Ilyen keret nincs a készletben?
(#) Gafly válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Vagy "Hilti" szalag...
(#) Tomi111 válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Üdv! Ez a gyári keret rövid, ha mennyezetre akarja szerelni.
(#) Tomi111 válasza Tylla1 hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Üdv! Működnie kellene fordítva felszerelve is. Nem a saját fényét látja, és arra kapcsol le? Nem a hő, inkább a fény a gond. Nem verődik vissza a fénye az ereszről?
(#) 13_Balu50 válasza Tomi111 hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
A saját fénye igenis bezavarhat, ha csak úgy van beállítva, hogy sötétedéskor kapcsoljon, be. Tehát amikor bekapcsol a világitás, jút annyi fény belőle az érzékelőbe, és azt hiszi nappal van és gyorsan lekapcsol.
(#) Bakman válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Nem. Ha bekapcsol (mindegy milyen esemény hatására, ami lehet áramszünet is), bekapcsolva is marad amíg mozgást érzékel maga előtt a megadott időn belül. Éppen az ilyen véletlen kikapcsolás ellen van beleépítve ilyen "hiszterézis". Ha nappal adsz neki áramot és táncolsz előtte, nem kapcsol ki.
(#) Tylla1 hozzászólása Nov 5, 2016 /
 
Üdv Mindenkinek!

Megfordítottam a készüléket, most úgy van felszerelve, mintha függőleges falon volna. Két polctartó konzol segítségével sikerült. Átnéztem a kötéseket is, minden színhelyes a fázis az L-en, a nulla az N-en van. Ceruzával is ellenőriztem. Sajnos az eredmény ugyanaz. Felkapcsol, majd le és rögtön fel. Az időzítő jó értékeket hoz és a napszak kapcsoló is működik, mert éjszakai üzemre állítva nem kapcsol fel ismét. Nappali körülményekre állítva viszont fel-le. Mondjuk tegnap este is ezt csinálta megfelelő napszak beállítása mellett. A fény a csatornáról nem verődik vissza, mert direkt lefelé fordítottam. "Érzékenység" beállítási lehetőség nincs.
Lehetséges, hogy több éves állás mellett (szekrényben) egy ilyen elektronikai szerkezet megbolondul? Nekem nincs több ötletem
Esetleg a leírtak tükrében valakinek?
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2016
(#) Tylla1 hozzászólása Nov 5, 2016 /
 
Még egy gondolat. A fel-le kapcsolgatásnál addig világít, amennyire az időzítőt állítottam. Ha közben mozgok előtte. akkor a mozgás idejéig, ha megállok akkor lekapcsol, majd nulla mozgás mellet megint fel. Tehát nem villódzik.
(#) 13_Balu50 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Nekem pont olyan van, mint a fentebbi linken, ha a fény potmétert sötétedésre állitom be, akár egész nap is ugrálhatsz előtte nem fog bekapcsolni.
(#) Bakman válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Mint írtam, ha valamilyen oknál fogva bekapcsol, akkor már nem veszi figyelembe a fényviszonyokat, csak a mozgást. Tehát ha nappal áram alá helyezed, mindenképpen bekapcsol, mindegy, hogy a "fényerő" potmétert hova tekered. Ilyenkor, amíg tart az időzítés és mozgás van előtte, nem kapcsol ki.
(#) Bakman válasza Tylla1 hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Ez a mozgásérzékelő hibájára utal, szétszerelés és mérés nélkül csak tippelgetni lehet, de általában az áramkör tápfeszültségi körébnen szokott lenni a hiba.
(#) 13_Balu50 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Oké, értem , nekem mivel direktbe van, fázis helyesen bekötve, ilyen csak akkor fordulhat elő, ha áramszünet van.
(#) 13_Balu50 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Van benne egy 330-470nf-os körüli kondenzátor, az szokott meghibásosdni általában , elég ha veszit a kapacitásából, cseréje után a probléma megoldódhat, a másik kritikus pontja a Zéner dióda, keresek róla képet, ha megtalálom felrakom.
(#) Bakman válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Igazábol ezt a felvetésedet igyekeztem cáfolni, mert nem így működnek a mozgásérzékelők:
Idézet:
„A saját fénye igenis bezavarhat”
(#) 13_Balu50 válasza Bakman hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Oké, rendben, nem vitatkozom. Tylla1 az utolsó hozzászólásom neked szántam, ott keresd a hibát, a fentebb emlitett két alkakrész a táp paneljén van ami a relének állítja elő a müködéséshez szükséges tápot.Több távirányitós készüléknél, tapasztaltam ennek a kondenzátornak a hibája esetén, bekapcsol a távirányitóval, de ki már nem, cseréje után pöpecül müködik. Arra vigyázz ha cseréled megfelelő feszültség értékü legyen, könnyen lehet, hogy 400V-os kell bele, csak azzal müködik majd jól.
(#) 13_Balu50 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Találtam egy képet a neten egy mozgásérzékelő egységről, tehát a kondenzátor a kék relé melletti nagy piros kondenzátor, a zéner dióda meg valamelyik, az passz kapcsolásától függ.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2016

panel pir.jpg
    
(#) Tylla1 hozzászólása Nov 5, 2016 /
 
Köszönöm szépen a tanácsokat, információkat. Már néztem, hogy lehet-e bontani a mozgásérzékelőt, de első blikkre nem. Most leszedem és alaposabban megnézem. Nem vagyok műszerész csak lelkes amatőr, ha eljutok odáig, Balu50 által ajánlott alkatrészeket megpróbálom cserélni. Aztán lesz ami lesz
Még egyszer köszi
(#) 13_Balu50 válasza Tylla1 hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Ha van ESR mérőd mérd meg vele kiforrasztás nélkül, ha nincs nagy eltérés akkor a hiba nem ott van. Tehát pl: Ha az adott kondenzátor Pl 470nF-os és a mért érték nagyban nem tér el kb - 20 százalék akkor kár cserélni. Nekem volt olyan hogy 330nF-osnál még 200-at sem mértem, az már nagyon sok, cserélni kell.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2016
(#) Tylla1 válasza 13_Balu50 hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Sajnos ilyen "mélységben" nem tudom használni a mérőműszert
(#) Tylla1 hozzászólása Nov 5, 2016 /
 
Nem értem a dolgot. Leszedtem a reflektort és behoztam a házba. Fázis azonosan csatlakoztattam egy konnektorhoz. A kinti beállításokhoz nem nyúltam! (éjszakai állapot) Egy tök sötét szobában próbáltam és tökéletesen működik! Nem kapcsolgat csak ha mozgást észlel. Mi a rák van ilyenkor??
(#) Bakman válasza Tylla1 hozzászólására (») Nov 5, 2016 /
 
Elektromágnese zavar, vagy egyszerűen nem bírja a hideget (valamelyik alkatrész). Ezekben általában elektrolit kondenzátor(ok) is vannak, amelyek érzékenyek lehetnek az alacsonyabb hőmérsékletre a kelleténél. Gyaníthatóan a tápegység szűrőkondenzátora rakoncátlankodik.
Következő: »»   14 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem