Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nagyméretű LCD monitor építése
 
Témaindító: Buvarruha, idő: Nov 8, 2014
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 4
(#) Buvarruha válasza kerisanyi hozzászólására (») Jan 30, 2015 /
 
Arra figyelj oda, hogy ez a kijelző 12V tápot igényel, de még én sem láttam 12V-ost ekkora méretből.
(#) kerisanyi válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 30, 2015 /
 
Köszi, láttam a doksiban....de úgy néz ki, hogy a legkomolyabb scalerem sem fhd.... Samsung 920N bontásból maradt
(#) Buvarruha válasza kerisanyi hozzászólására (») Jan 30, 2015 /
 
Akkor kell szerezni.
(#) Buvarruha hozzászólása Júl 7, 2015 /
 
Beszereztem egy eBay-es univerzális mainboard-ot és nagyonjól működik. Minden bemenet értelmesen teszi a dolgát, VGA bemeneten natív felbontást tud késés nélkül, tehát monitornak is teljesen jó. A távirányító sem olyan gagyi, mint számítottam rá, tehát abszolút kellemes csalódás. Egyetlen bugja, hogy hangerőálítás után nem lehet csatornát váltani amíg el nem tűnik a hangerő menü, de ez részletkérdés. hiányosság még, hogy csak 4:3 és teljesképernyős módja van, nincs benne zoom amivel a lapított képet ki lehetne nyújtani, de az 59 végződésű IC-vel szerelt-en már van. Az enyém TSUMV29LU-IC-s. Az 59-es amúgy médiatartalmat is tud lejátszani USB-ről, de ezen az USB csak FW frissítési célt szolgál, a megfelelő felbontású FW-t kell rárakni és megy is, így tényleg bármilyen képarányhoz, felbontáshoz használható. Mellékeltem néhány képet, gyorsan összedobtam egy kijelző hátára, szépen teszi dolgát.
A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2015
(#) Andr3wJ válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 7, 2015 /
 
Szép, tuner is van rajta vagy mi a csoda a jobb szélén?
(#) Buvarruha válasza Andr3wJ hozzászólására (») Júl 7, 2015 /
 
Persze, analóg, de van. Erősítő is van rajta, nem túl nagy teljesítménnyel, de azt tényleg nem gondoltam volna, így hangszórót is lehet közvetlenül ráakasztani, igazából tényleg egy komplett TV és ez a gyáriakkal ellentétben monitornak is tökéletesen megfelel.
(#) szucsistvan123 hozzászólása Jan 7, 2016 /
 
Szia!
Lenne pár kérdésem ezzel az ebay-es mainboard-al kapcsolatban
-Ezt a mainbordot be lehet építeni monitorba? (monitor kijelzőhöz)
-Ezt általában minden LCD kijelzőhöz jó?
-Az előlapi gombsort el lehet készíteni házilag is? (van valami információ a bekötésről?)
Előre is köszi!
(#) Buvarruha válasza szucsistvan123 hozzászólására (») Jan 7, 2016 / 1
 
Beépíthető bármibe amibe fizikailag belefér. Nagyon sokféle felbontáshoz jó, töltsd le a néhány hozzászólással ezelőtt mellékelt PDF-et, abban minden benne van a gombsorról is. Majd felrakhatom a nyáktervet, csak ahhoz a műhelygép kell.
(#) szucsistvan123 válasza Buvarruha hozzászólására (») Jan 7, 2016 /
 
Köszönöm a válaszod!
(#) Buvarruha hozzászólása Máj 16, 2016 / 2
 
Készült egy szintén 47-es monitor, de ez már ledes. Ezúttal sincs semmi extra, gyári novatek IC-s LG monitor scalerja, és egy 12V táp kapcsolóüzemű DC-DC konverterrel, illetve még egy panel ami ki-be kapcsolásért felel, továbbá a fényerőszabályzásért is, de az ezúttal nincs használva. A ledek 95V 250mA-el mennek, amit MC34063-al megoldott step-up konverter álít elő 27V-ból áramgenerátor módban, továbbá PIC is figyeli az áramot és túláram vagy szakadás esetén leállítja a konvertereket. Egy kis panel konvertálja a monitorokban használatos 30pin LVDS-t 50PIN LVDS-re, illetve a kijelző 12V tápját is ez kapcsolja egy P csaornás fet-el.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2016
(#) SzZoli hozzászólása Júl 19, 2016 /
 
Sziasztok,

Végigolvastam a topikot mert van nekem egy 26-os és egy 32-es LCD TV-m amiknek a Mainboard panelja nagy valószínűséggel hibásak.
Láttam át lehet alakítani "kis ügyességgel" az LCD TV-ket monitorrá. A 32-es átalakítása érdekelne első körben és ahogyan olvastam a felbontásnak és a színmélységnek kell passzolni de sajnos olyan monitor scaler panelt nem találtam ami passzolna a TV-m felbontásához. A TV felbontása 1366 x 768 és sajnos ami monitorokkal eddig találkoztam az vagy a 1440 x 900-as felbontásúak voltak vagy 1920 x 1080 vagy esetleg a régebbi 1280 x 1024.
Ezek közül esetleg valamelyiket rá lehet "barkácsolni a TV-m kijelzőjére (természetesen a táp és az inverter megtartásával).

Üdv
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2016
(#) Buvarruha válasza SzZoli hozzászólására (») Júl 19, 2016 /
 
Sajnos az nem fog menni, stimmelnie kell a felbontásnak. Én is rengeteget vadásztam mire találtam egy 1366-os scalert, ráadásul a Tv kijelzők LVDS-e 1 csatornás, de a monitoroknál olykor két csatornás és az sem jó, kész agyrém volt.
(#) SzZoli válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 19, 2016 /
 
Köszi az infót így akkor nem is nagyom merülök bele a keresgetésbe inkább donor TV-t keresek a kijelzőkhöz, kijelzőhibásat úgy is lehet mindig találni.
(#) Buvarruha válasza SzZoli hozzászólására (») Júl 19, 2016 /
 
Ha olcsón tudsz szerezni TV-t akkor jól jösz ki belőle, de vigyázz a netes hírdetésekkel, mert a nagyrészük hibás, vagy nem belevaló panelekből összehángált roncs jó esetben, vagy rosszabb esetben szanaszét vannak tákolva és még hiányosak is. Amúgy ajánlom a korábban linkelt kínai TV panelt, azzal olyan felbontású kijelzőt lehet hajtani amilyet akarsz.
(#) SzZoli válasza Buvarruha hozzászólására (») Júl 28, 2016 /
 
Szia,
Köszi az infót közben az egyik ismerősöm régebbi TV-je betört így gondoltam megpróbálom a 26-os LCD TV-be valahogy belerakni. Megnéztem a két kijelző adatlapján a csatlakozó kiosztást és mind a kettőnek ugyan azok (legalább is szerintem) a csatlakozó megnevezései csak a kiosztásuk és a méretük más. Első körben a 26-os kábelét nem akartam nagyon átalakítani így a csatlakozót lehúztam a Main panelről és abba óvatosan beledugdostam a donor Main-ről jövő kábeleket (figyelve a csatlakozók kiosztását). Az eredeti kijelző V270W1-L04 és aminek a Main-ja menne rá az pedig T315W02. Valamelyest működik de első körben csíkozódott a kijelző majd a a kábel mozgatására csak kékes volt az egész (első kép) majd amikor jelet raktam a donor Main-ra és megpróbáltam csatornát váltani kicsit másabb lett a kép (második kép).
Életképes lehet ez így és csak kontaktos vagy teljesen felesleges vele tovább küzdeni.
Segítségedet előre is köszi
(#) Buvarruha válasza SzZoli hozzászólására (») Júl 28, 2016 /
 
Életképes lehet, de vagy nem stimmel a lábkiosztás, vagy kontakthiba van, vagy hibás a kijelző. Mennyire biztos, hogy jók a kijelzőid? A tápfesz is stimmel?

Most nézem, hogy a legkevésbbé sems timmelnek a kijelzők. az eredeti 1280x720 felbontású, amit rákötöttél, az 1366x768, az eredeti 5V tápfeszről megy, a másik 12V tápfeszről. Tanulmányozd picit alaposabban az adatlapot és akkor érteni fogod, hogy mi nem stimmel. A tápfeszt még meg lehetne oldani, de a felbontást nem.
A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2016
(#) gerleimarci hozzászólása Aug 6, 2016 /
 
Üdv!
Honnan lehetne olcsón 1080P-s IPS panelt szerezni? 80-120Cm-es képátlójú érdekelne. Egy nagyméretű monitort szeretnék a lehető legkisebb összegből. Táppanel legyártása nem lenne akadály, a mainboardnak egy ebay-eset használnék.
Nagyon elvetemült ötlet?
(#) Buvarruha válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 7, 2016 /
 
Egyáltalán nem olyan elvetemült ötlet. Bővebben: Link De eBay-en is biztos találsz, ha már úgyis ott vásárolnál.
(#) gerleimarci válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 7, 2016 /
 
Köszi. Ebayen is néztem, de nem jöttem rá, hogy pontosan hogy keressek rá. Amit találtam, arra drága a posta és a panel sem túl olcsó.
Aminek 178fokos látószöge van, az azt jelenti hogy IPS?
A táppanel legyártása kb. mennyiből jön ki(,ha elsőre sikerül)? Láttam tőled olyat, amin alig volt alkatrész, de olyat is, ami tömve van. A DC-DC konverterhez kell tekerni, vagy lehet viszonylag olcsón készen kapni?
(#) Buvarruha válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 8, 2016 /
 
Árat nem tudok mondani, amin látszólag alig van alkatrész, azon is van bőven, csak SMD. Attól, hogy 178 fokos még nem bztos, hogy IPS, a TN panelt leszámítva mind 178 fokos. Ha LG gyártmány az TN vagy IPS lehet, mivel ekkora méretben nem csinálnak TN panelt, marad az IPS, IPS-t csak az LG gyárt, az a saját technológiájuk.
(#) gerleimarci válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 8, 2016 /
 
Akkor nincs más hátra, mint panelt vadászni. Bár most egy kicsit elment tőle a kedvem, mert találtam egy használt, de jól működő 99cm-es lg-t 75k-ért.
A tápot megcsinálni nem lenne túl nagy akadály, inkább attól félek, hogy valahogy tönkreteszem a drága panelt.
(#) Buvarruha válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 8, 2016 /
 
Ahha, a multkor is hoztak egy LG TV-t, amit 2 héttel azelőtt vettek 75-ért a vaterán, majd kiderült, hogy meg volt már sütve a main-en a processzor, aztán persze két hét után megint meghalt, egy új main 50K lett volna... Tönkretenni a panelt igazából úgy lehet, ha betöröd, ellenőrizni kell a lábkiosztást és a tápfeszt mielőtt beüzemeled, akkor baj nem lehet.
(#) gerleimarci válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 8, 2016 /
 
De ha tönkre is megy a main, még akkor is használhatom a panelt egy ebayes mainnel és az eredeti tápjával.
Az a baj, olyan hibás TV-t nem találok, aminek a panelja használható lenne, csak törött vagy pixelhibásból van ezer.
Van fent egy új LG 32lf5610 1év garanciával 60k-ért. Erről mi a véleményed?
(#) Buvarruha válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 8, 2016 /
 
Attól függ, ha 10 bites a kijelző, akkor nem fogod tudni használni a e-Bay-es main-el. Hogy melyiket éri meg mevenni, azt csak te tudod, és az már nem is tartozik a témához, de legaálbb garancia van még rá.
(#) gerleimarci válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 8, 2016 /
 
Az a baj, hogy TV típusa alapján pontosabb infókat nem lehet tudni a penelről, csak úgy, ha szétszedem és megnézem a panel tipusszámát.
(#) Buvarruha válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 8, 2016 /
 
Igen, ezért lehet szívás, ha kifogsz valami "javított" paneles masinát és utána a kijelzővel nem tudsz mit kezdeni.
(#) gerleimarci válasza Buvarruha hozzászólására (») Aug 8, 2016 /
 
10 biteset csak gyári panellal lehet hajtani vagy erre is van alternatíva?
Találtam az ebayen egy 32"-os LG panelt, ami 10 bites. Kevesebbe kerül, mint a postaköltség.
(#) Buvarruha válasza gerleimarci hozzászólására (») Aug 8, 2016 /
 
A main-nek is tudnia kell a 10bit-et, viszont ez csak ma kezd el terjedni HDR néven, a Tv-kben előfordul a 10bit, de az eBay-es és a monitor scalerek 99%-a 8 bites.
(#) Harza Gyula válasza Buvarruha hozzászólására (») Szept 2, 2016 /
 
Szia
Ilyen lvds átalakítót hol lehet beszerezni?
Üdv Gyula
(#) Buvarruha válasza Harza Gyula hozzászólására (») Szept 2, 2016 /
 
Ha az univerzális mianboard-ra gondolsz, akkor eBay.
Következő: »»   3 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem