Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NGW100 (AVR32)
Sziasztok
Keresek egy ideje gyors és funkcionálisan jól ellátott procit. Rátaláltam az ATMEL AVR32 családra, abból is a 32AP7000 - 150 Mhz - LCD driver - 2 Ethernet - 16b DAC / AC97 - Image Sensor Interface - SD card - USB otg - szokásos kommunikációk Találtam hozzá egy nem is túl drága boardot: NGW100 A dobozban nincs sok cucc, csak a kütyű és egy lap, internetcimekkel ![]() A board előre van installálva linuxxal. Ez elérhető a rajta lévő RS232 portról, és etherneten SSH-val. SD kártyát szereti. Alapból nincs a kernelben az LCD vezérlés és pl. a ISI sem. Van-e valaki, aki már eljutott az LCD vezérlésig? A kernel fordítás nem tünne veszélyesnek, de mivel alig van hely a cuccon és kell neki még egy linux ezért elég bírkózos feladat. Sima eredeti kernel fordítása és updatelésében tud valaki segíteni? Utánna már nem lesz gond... kb 200 linket végignyálaztam, de valahol mindig valamin elcsúszik a dolog.
Nézd meg a www.avr32linux.org címet. Szerintem nem okvetlenül kell befordítani a kernelbe. A saját programodban inicializálod a megfelelő device-t. Én sok példaprogramot találtam hozzá, TFT-hez is. Sőt találtam hozzá xwindow-t is. Linkeket most nem tudok, de utánajárhatok.
A kulcsszó: buildroot
pici: Az avrfreaksen van egy jó wiki abból is lehet csemegézni az NGW-ről.
Sziasztok!
Tudtok ehhez a kártyához valami SPI-s ADC-t? A mintavételi idő 50-100 usec elegendő. Egyébként nem nehéz kernel modult forgatni hozzá, de én inkább user space-ban oldottam meg a hw-s dolgokat (már ami a kernelbe van forgatva , most kínlódok a PWM-mel..) Üdv és köszi, Roland
Foglalkozik ezzel valaki a fórumon?
Érdekelne ki mihez kezdett vele ![]()
Csak fel kell tegyem a kérdés, azt hittem megoldódott, de ismét látom a hibaüzenetet. Szóval:
Valaki kézzel frissítette már a rajta lévő rendszert? Én másodkézből vettem egy ngw100-at amire openwrt-t tettek. Erre sikerült visszagyógyítanom ismét egy ngw100-as környezetet, de dmesgben boot után ezt az üzentet látom:
Google szerint (bár nem pont ngw100 volt a vas) jffs2 fájlrendszerrel kapcsolatos a hibaüzi. Többször rátoltam már a root & usr image fájlokat a párhuzamos & soros NAND memóriára, de úgy tűnik nem szűnt meg. A boot egyébként gond nélkül lefut, rendszer feláll, alap parancsok is mennek. Mélyebben nem elemeztem még, hogy ez a hibás blokk mennyiben problémás a rendszerre nézve.
Ha valaki esetleg erre téved, akkor 2 bejegyzést írtam erről a csoda lapról. Talán segít valakinek.
Atmel NGW100 Atmel NGW100 javítása, firmware upgrade Nem vagyok szakija a témának, én is még ismerkedtem vele, de amit leírtam azt magam is kipróbáltam. A leírt módon sikerült visszavarázsolni a gyári rendszert, mert az előző tulaj openwrt-t tett rá.
Köszi majd én is megnézem.
Anno beleszerettem ebbe a prociba. AVR32 proci 150MHz... de az a BGA tok De aztán már nem is gyártják. ![]() ARM-ra feküdtek ők is rá.
Tudsz esetleg hasonló alternatívát?
Egy ideje érdekelnek ezek a pár wattos kis kütyük. ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |