Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NICE garázskapu elektronika + egyéb
 
Témaindító: kojak27, idő: Jún 1, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 9
(#) yohnsee válasza SzilCsong hozzászólására (») Júl 2, 2021 /
 

COP sorozat, one-time programmable, tehát egyszer írható. Sokat küzdöttem vele, de olvasni soha nem tudtam őket.
Szerk: amilyen makacs vezérlők, kb. olyan elpusztíthatatlanok is. Biztos, hogy az halt meg? Emlékeim szerint A400 és hasonló vezérléseken vannak ilyenek.
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2021
(#) SzilCsong válasza yohnsee hozzászólására (») Júl 3, 2021 /
 
Robo1000-es, sajna processzorhiba mind, a gyártó betette az 5V és a 24V mérőpontját egymástól 1mm-re, nagy részük szerelői figyelmetlenségből eredő hiba miatt szállt el.
Valamit villámosak, amúgy tényleg sziklaszilárd.
(#) majkimester hozzászólása Jan 3, 2022 /
 
Adott egy Nice Spido kapunyitó, amihez van egy Fotomouse infra sorompó, ami a bezáródást akadályozza, ha valami az útban van.

Bekötés szokásos:
Spido 1-2 => Infra TX (24VAC amikor mozog a kapu)
Spido 3-4 => Infra RX táp (24VAC állandó)
Spido 5-7 => Infra RX relé (COM-FOT)

Ezzel már igy pár évet jól üzemelt, de legutóbb nem záródott be, mert az infra nem engedte, és az infra vevőben valamelyik relé erősen búgott. A vevőben lévő 100µF kondi 0 kapacitású volt. Kondi csere után, látszólag jól működik az infra. Inditáskor a TX ad, az RX-en kigyullad a vétel led, a relé behúz, kikötve a relé vezetékét a COM-FOT között ekkor rövidzár van, viszont a kapu mégsem indul el. A relére menő két vezetéket fixen rövidre zárva viszont megy a kapu.
Vajon mi viccel meg? Miért nem indul a kapu a bekötött infrával? Lassan húz be a relé?
(#) gtuby hozzászólása Jan 3, 2022 /
 
Sziasztok!
Nice Spido garázsnyitóval kapcsolatban kellene a segítségetek.
A hiba jelenség, hogy bizonyos időközönként (de talán inkább hideg időben) nem hajlandó teljesen kinyitni/bezárni. Elkezd nyitni majd megáll (változó mennyi idő után), ismét megnyomva a távirányítót akkor elkezd zárni, de jellemzően kis idő után ismét megáll, ilyenkor 1-2 alkalommal még a távirányítóra el-el indul 1-1 pillanatra, de utána már csak a motoron nyomkodva indul el (de akkor is megáll pár mp múlva). Olyan mintha az erőhatároló miatt tiltana le, de az a legerősebb állásba van állítva és ha leakasztom ilyenkor róla a kaput (csak a láncot mozgatja) akkor is megáll.
Próbáltam már úgy is, hogy kihúzom a rádióvevő paneljét, de úgy is csinálja.

0001.jpg
    
(#) yohnsee válasza majkimester hozzászólására (») Jan 3, 2022 /
 
Szia,
relé érintkezői közötti átmeneti ellenállásra tippelnék elsőre. Azt írtad, csak a kondit cserélted.
(#) yohnsee válasza gtuby hozzászólására (») Jan 3, 2022 /
 
Először kondicserét javasolnék. Ez a széria elég idős ahhoz, hogy a relék behúzásához szükséges energia hiányában leesik a feszültség és újraindul a processzor.
(#) majkimester válasza yohnsee hozzászólására (») Jan 3, 2022 /
 
Igen, csak a kondit cseréltem, a relét nem. Mérése nem volt nagy az átmeneti ellenállás.
(#) gtuby válasza yohnsee hozzászólására (») Jan 13, 2022 /
 
Köszi az infót, kicseréltem a 4 kondit rajta és úgy néz ki jó lesz.
220ft.-ból megúsztam...
(#) Remci hozzászólása Jan 26, 2022 /
 
Sziasztok!
SP6060-as vezérlésről kérdeznék. A hiba hogy egyik irányba elindul gombnyomásra, viszont a másik irányba csak akkor forog, ha a gombot folyamatosan nyomom és akkor is csak darabosan megy. Kondik cserélve, végállás kapcsolók, motor jó, ezeket másik vezérléssel kipróbáltuk. Ilyenformán csak panel hiba lehet, szerintetek merre keresendő?
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2022
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Jan 26, 2022 /
 
Idézet:
„A manuális üzemmódnál (kapcsoló állása 1=KI 2=KI) a léptetőciklus gomb megnyomása
közben a mozgás a Nyitásban vagy Zárásban aktiválható.
Ez a mozgás csak addig tart, míg a gombot nyomva tartjuk, viszont megáll, ha a gombot
elengedjük.”

Van egy dip kapcsoló a sorkapocs mellett.
Nem az a gond, hogy mindkettő Off-ba van?
A hozzászólás módosítva: Jan 26, 2022
(#) Remci válasza SzilCsong hozzászólására (») Jan 26, 2022 /
 
Próbáltuk azokat is. Nyitáskor rendesen megy, csukáskor viszont akadozva.
(#) yohnsee válasza SzilCsong hozzászólására (») Jan 26, 2022 /
 
Szia, cseréld ki az irányváltó relét. Képeden bal felső sarok, 2 morzés.
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Jan 26, 2022 /
 
Ja tényleg, bocsi, akkor ahogy az előző írta, lehet relé hiba. ezzel a típussal amúgy is voltak gondok.
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Jan 26, 2022 /
 
Szia!
Sajnos nem találtam itthon belevaló relét, vennem kell egyet. Utána kicserélem és kiderül hogy jobb lesz-e? Köszi a tippet.
(#) Remci válasza SzilCsong hozzászólására (») Jan 26, 2022 /
 
Köszi neked is. Veszek relét és megejtem a cserét.
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Jan 26, 2022 /
 
Ki is tudod próbálni.
Ezek amúgy nem rossz relék, de meg szokott olvadni a hőtől az érintkező nyomó kis fekete műanyag és nem nyomja neki normálisan az NO-C kontaktust. Ennek már kívülről látszódnia kell.
(#) Remci válasza SzilCsong hozzászólására (») Jan 26, 2022 /
 
Nos,gyorsan kiforrasztottam és megmértem. Adtam neki feszültséget és mértem az érintkezők ellenállását. Műszer szerint No-Nc-ben is tökéletes. Megnéztem nagyítóval is az érintkezőket, de nem láttam rajtuk beégés nyomot.
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Jan 26, 2022 /
 
akkor nem az lesz a gond
(#) Remci válasza SzilCsong hozzászólására (») Jan 26, 2022 /
 
Szerintem sem. A tulaj szólt, hogy felnyitni még fel tudta a kaput,de lecsukódni már nem akart. Kimentünk megnézni, de nem akart működni. Az összes kondit kicseréltem,sok volt benne a rossz, de a helyzet nem változott. Csak annyiban,hogy előtte egyáltalán nem mozdult el lefele,de a kondi csere után már igen,viszont akkor is csak folyamatos gombnyomásra és szakaszosan. A motort másik vezérléssel kipróbáltuk, azzal tökéletesen ment,úgyhogy a végállás kapcsolókkal sincs gond. Na mindegy,majd hétvégén szórakozok vele,meglátom mire jutok.
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Jan 27, 2022 /
 
Ugyanilyen vezérlésnél, eprom hiba miatt csinált érdekes dolgokat, áram ráadáskor nyitotta a kaput, ez egy pillanatnyi áramszünet esetén elég vicces tud lenni.
Kitöröltem a tartalmát és rátöltöttem egy jó vezérlését és ezzel megoldódott.
Extrém rossz állapotú kondiknál tud hülyeségeket eltárolni az eepromba, amitől teljesen értelmetlen dolgokat csinál.
93c46
A processzor környéki 10µF kondikat is cserélted?
(#) Remci válasza SzilCsong hozzászólására (») Jan 27, 2022 /
 
Szia!
Igen, az összes elkót cseréltem. Viszont ha eprom hibás, azzal nem tudok mit kezdeni.
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Jan 27, 2022 /
 
Levideozhatád esetleg a dolgot. Amikor megáll a motor, akkor újraindul a processzor?
(#) Remci válasza SzilCsong hozzászólására (») Jan 27, 2022 /
 
Hétvégén megpróbálok videot csinálni róla. A processzor újra indulását honnan látom?
(#) Remci válasza Remci hozzászólására (») Jan 30, 2022 /
 
Szia!
Csináltam videót róla, bár nem lesz Oscar díjas
Bővebben: Link
(#) yohnsee válasza Remci hozzászólására (») Jan 30, 2022 /
 
Szia,
természetesen nem zárom ki az elektronika hibát, de előtte még az alábbiakat tudod megnézni, hátha:
labortápról járatva vagy ampermérővel sorbakötve nézd meg, ha csak a motort táplálod meg (12-24VDC között bármi jó), hogy polaritást cserélgetve az egyik irányba nem-e akar túl nagy áramot felvenni a motor (szénkefe hibára gondolok)
vagy még úgy is ki tudod a motorhibát szűrni, ha a panelon felcseréled a motor bekötését, és akkor a másik irányba csinálja ezt a rángatózást. Videóról nem úgy tűnik, mintha újraindulna a proci. Oszcilloszkópod van?
Szerk: a fentieket azért írtam, mert nekem úgy tűnik, mintha a túláramvédelem oldana le.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2022
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Jan 30, 2022 /
 
Szia!
Azért nem gondolom hogy a motor lenne rossz,mert másik vezérléssel tökéletesen működik. A végállás kapcsolókat is átmértem,azok is jók,a kondik kicserélve,plusz a reléket is cseréltem. Kipróbáltam a motort azért,úgy hogy polaritást cseréltem és a gombnyomásra a másik irányba kezdett forogni,vagyis tolta volna a kaput lefele ha rajta lett volna,nyitáskor meg rángatózott. Ha vissza fordítom a polaritást,akkor pont ellentétesen csinálja. De érdekes dolog az,hogy akár így,akár úgy van bekötve,mindig csak ugyanazzal a végállás kapcsolóval tudom megállítani. A másikra nem reagál. Viszont a vezérlésen jelzi a led a kapcsoló működését. Szerintem az elektronikában lesz a hiba,csak nem tudom mi. Szkópom sajna nincs.
(#) yohnsee válasza Remci hozzászólására (») Jan 30, 2022 /
 
Elfelejtettem, hogy másik vezérléssel kipróbáltad. Még gondolkodom, mi lehet.
Szerk. Másik vezérlés pontosan ugyanilyen? Ha igen, kiszűrhetnéd a mikrovezérlő hibát, ugyanis foglalatban van, és megcserélnéd a két panelon. Ha a hiba átmegy, akkor mikrovezérlő, ha marad a hiba, akkor valami más lesz.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2022
(#) Remci válasza yohnsee hozzászólására (») Jan 30, 2022 /
 
Azt már nem tudom,mert időközben felszereltük azt a motort is. Mi is gondoltunk arra hogy procit cserélünk,de nem mertük,mert ha olyan baja van a vezérlésnek,nehogy a jót is tönkre verje.
(#) Remci válasza Remci hozzászólására (») Jan 30, 2022 /
 
Mármint azt nem tudom,hogy a procikat megcserélem .A vezérlés ilyen volt.
(#) SzilCsong válasza Remci hozzászólására (») Jan 30, 2022 /
 
Azt nézd meg, ha az infra átkötését kiiktatod, ill visszarakod a vezetékdarabot, akkor az a led ami másodpercenként villog, az reagál-e? Mert minden változást a processzor így jelez ki. (ez egyébként egy isteni áldás Niceéknál)
Tehát, az kéne tudni, agyilag felfogja-e, hogy át van kötve az infra. Én meg holnap megnézem, hogy mit reagál egy nyitott infránál lefele csukva.
elvileg van ilyen vezérlésem.
Következő: »»   8 / 9
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem