Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Hö....
Csak nekem tűnik úgy, hogy az óra szkóp vagy nem tudom én miben a piros koordináta rendszer húzza a szemem, és mintha elmozdulna?
Sziasztok: Egy kérdésem lenne hozzátok.
Arról van szó, hogy egy barátom éppen költözés előtt áll és a következő a probléma: A tulajdonos nem engedi, hogy az albérlők ideiglenes lakhatást oda jelentse be. Kérdezem, hogy ez miért lehet?
Mivel ez egy jpg kép, ezért nagyon kicsi a valószínűsége.
Szép estét!
Megint frissült a blogocskánk.Ez alkalommal a fénycsövekről van szó.No meg némi szikrázás. Bővebben: LinkMáté.
No de mi köze annak Matyink szeméhez? Szerintem az bátran elmozdulhat.
Hallottál már az agyfárasztó becsapós képekről ami az eltérő jobb és bal féltekét használja ki (egyik szem ide a másik oda), és úgy látod mintha rövidebb hosszabb lenne, pedig egyforma, és forogna pedig áll?
Hogy a fenébe ne hallottam (láttam ) volna róla.
Az azért van, mert interferál az agyad, vagyis a két szemed. ![]() szerk.: persze amit írtam azt csak poénból írtam, nagyjábból sejtem mi a "működési elve" az ilyen képeknek.
A két féltele voltaképp összeveszik. Te meg egyszer az egyik másszor a másik szemeddel nézed, csak nem veszed észre. Szerintem itt is hasonló lehet.
Soros feldolgozású lenne az agyunk? És multiplexelve van a két szemünk? :guluszem1:
Ez ennél egy kicsit bonyolultabb. Neurológia / pszichológia. 2 agyi féltekéd van. A jobb és a bal. Ezeket a kérgestest (corpus callosum) köti össze.
Az idegpályák keresztezve vannak, tehát a jobbkezeseknek a bal félteke a domináns, a balkezeseknek a jobb félteke. A szemidegeknél is fennáll. A domináns félteke adja a "vezető szemet" is. Aztán vagy annak a szögéből látsz, vagy a másik is belekotyog, mert térlátás van. És mivel a két szem ellentéteset lát (a képek úgy vannak szerkesztve, hogy zavaró legyen a látvány), és az agyad nem tudja mitévő legyen.
Neked mindent meg kell magyarázni tudományosan?
Ez a kép az alsó féltekédre hat, de le ne merd írni hogyan!
Az a férfiaknak a harmadik féltöke. Amolyan szögediesen.
Pedig roppant egyszerű. A működését akár egy szőke nő is megértheti. A lenti négy féltöke (négyszer fél az kettő ugyebár) és a hozzá kapcsolódó "kisagy" (Egyesek "nagyagy"-nak becézik, miközben nincsenek tudatában annak, hogy az anatómiailag kisagy) egy kétállapotú eszköznek tekinthető. Aktivitását bizonyos külső események idézik elő, mint például egy ilyen kép, akár 3D-s eredeti kiadásban is. Ekkor érzi a férfiember azt, hogy "elfutja az agyát a vér". Nőknél hasonló állapotot a "van vér a pucájában" kifejezéssel jellemezzük. Mindenképp fontos megjegyezni, hogy ugyanarról az alanyról 40 évvel később készült fotokópia már nem kelt ilyen hatást. Tömören ennyit tudok a témához hozzáfűzni.
Köszönöm,hogy egy derűs napot szereztél .Gondolom nem csak nekem. :taps:
Igyekszik az ember. Szami megadja a kezdőlökést, a többit én teszem hozzá. Egyébként addig örülj, amíg nem ismersz. Ugye srácok?
Biztos nem a "kisagy", mert akkor elájulsz.
Én az izomra tippelek. Idézet: Esetleg annyit még, hogy talán a maradék vér is elhagyja, és félelmében visszahúzódik, mint a csiga szeme. „indenképp fontos megjegyezni, hogy ugyanarról az alanyról 40 évvel később készült fotokópia már nem kelt ilyen hatást.”
Mai fő teendőm : Átalakítottam, átpakoltam rendesen az " eddigi tanulószobát " , ami most már műhelyként működik! Szépen felpakoltam mindent, anya régi Nivea-s dobozaiba alkatrészeket raktam, felcímkéztem őket, a hosszabbító kábelt kihúztam az asztalra, a műszereket, szerszámokat kipakoltam... Remélem nemsokára a kicsiny család bővülni fog pákával, polccal, ónszippantóval.
Idézet: Azaz innentől befejezted a tanulást? „Átalakítottam, átpakoltam rendesen az " eddigi tanulószobát " , ami most már műhelyként működik!” Viccet félretéve: Csak így tovább, a könyveknek azért mindig legyen helye a polcodon. A műszereknek pedig nem a garázsban a helyük, hanem fűtött térben, mint az embereknek. Hidd el, meghálálják a "gondoskodást".
Köhöm, ez a kis szoba, bent a házban van
. Amúgy fogok tanulni, meg persze a könyveknek is van hely. Már csak egy számítógép hiányzik, na de arra várhatok. Bár nem kell, elénekelgetek én magamban...
Akkor nézz meg jól, hadd szűköljön össze!
Hát, ha férfira nézek, nem fog el semmilyen izgalom.
Es kulonosen alkalmas egy fertozott geprol a virusok terjesztesere. Ilyenekben csak linux alapuakat illik hasznalni a biztonsag erdekeben. Az viszont van 100 szamra.
És melyik a férfi két legerősebb szerve?! :hide:
Szerintem a rendőrség és a katonaság.
Hát a "szív meg a f***om"... :whistle:
Ne vegye senki személyeskedésnek, a csillagozás miatt pedig remélem maradhat...
Ha Pesten keresnek lakást szóljál! Mi engedjük az ideiglenes bejelentkezést...
A megoldás napjaink energia problémáira: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Viccet félretéve: Csak így tovább, a könyveknek azért mindig legyen helye a polcodon. A műszereknek pedig nem a garázsban a helyük, hanem fűtött térben, mint az embereknek. Hidd el, meghálálják a "gondoskodást".