Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Üdv. Gumiszíjat hol lehet venni, régi HIFI készülékekbe, pld.: Pioneer PL100 lemezjátszóba.
Köszönöm.
Én legutóbb a Déli-nél (Nagyenyed u.) kaptam. Azóta (itt írta) más is vett ott. Azt hiszem a 'hol kapható' témában szerepel.
A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2014
Sziasztok!
Mi a véleményetek a panel házban való életről? Jelenlegi álláspont szerint, sok albérletben laktam (nem egykét hetet-hónapot) de csak azért mert sokat tűrtem, és kezdem únni a családi házak hátrányait... Egy normális kertes ház ami úgy-ahogy be van rendezve és műanyag ablakos 70 ezertől/hó kezdődnek Pesten. Ami szóba jöhetne az a havi 50-es. Ezért meg szinte -bocsánat a kifejezésért- de jobb sufnyit tákolok össze. Mert igazából erről van szó. "Mama ház" éppenhogy kifestve felújítva, régi ajtók/ablakok, mindíg valami elromó eszköz (lefolyó, zár, konvektor), az állandó beázásról, rossz tetőről, és a földből felszívódó vízről frászt kapok, hogy minden penészedik. Áhh elegem van már. Valahogy valamiért mindig ilyen albérletet sikerült kifogni. Ha meg valamit szóvá teszek: én vagyok a hibás meg oldjam meg, vegyem meg én, fújkáljam a büdös penészoldót, szellősztessek napi 20 órát és a probléma nincs megoldva. Az ablak ugyan úgy párásodik, az ajtó szorul (fa), csurom víz minden. Elég. Szóval a panelos véleményre lennék kíváncsi. A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2014
Ha nem túl magas a rezsije jó lehet, bár hátrányok ott is vannak. Egy rövid ideig 1,5 év éltem panelben, de nagyon nem szerettem. Az ablak alatti parkolóból minden reggel négykor indult az egyik lakó a Trabatjával, miután egy negyed óra túráztatással kellően bemelegítette. A felettünk lakó néni egy csontra kopott fapapucsban szaladgált szinte éjjel nappal. Mondjuk neki karácsonyra vettem egy papucsot és ettől sokat javult a helyzet. Az alattunk lakó néni egy partvissal verte a plafont, ha este nyolc után fürödni merészeltem, vagy lehúztam a WC-t. A rezsi iszonyatos volt, körülbelül a duplája, mint amennyit aztán a kertes házban. Az autómat háromszor törték fel az ezer forintos rádió ellopása miatt. Mondjuk akkor szoktam rá, hogy be sem zárom, mert inkább vigyék a rádiót de ne törjék be az ablakot vagy le a kilincset. De valóban egy kertes házba több munka van.
Szia,
panelban néha iszonyatos toleranciára van szükség, az esetleges lakókörnyezet miatt. Alapból nem tudod "ki" lakik alattad, feletted, melletted, csak idő múltán. Ez egy családi házban tágabb dolog, maximum három vagy négy szomszédod van, azok is "távolabb. A panelben ugyan úgy vannak, lesznek elromló dolgok, amik vitásak lehetnek a tulajdonossal, de ezeket szerintem nem árt előre tisztázni és akkor nincs vita. Penész is lehet a panelban. Meg csótány. ![]()
Nekem is az hiányzik a használhatósághoz. Tudsz méretet?
50+rezsi alatt hibatlan panel sincs, szerintem. Es nem Pesten, hanem mondjuk Százhalombattan. Laktam panelban sokat, nagyon utalom. Sot, laktam 8 evet egy friss epitesu onkormanyzati emeletes tegla epuletben is. Gyonyoru, 72 nm-es lakas volt. 0 km-es. Ott a berleti dij a vegen olyan 40+rezsi volt havonta, de peneszedett a fal. Tudott rola az onkormanyzat, azt mondtak, hogy fujjuk be Szavo-val... A csopogo csapot nekem kellett kicserelni. A rezsi alacsony volt, mert thermoszelepes radiatorok voltak es igazi homennyisegmero minden lakashoz, plusz atalanydijas gaz. Az asszony allandoan kenyeret meg zsomlet sutott... De a szomszedok felettunk, az kriminalis volt. Kover kisgyerek a muanyag motorral a kockakovon. zaka-zaka-zaka-zaka.. Orulet! Meg a sok kedves lako, aki a kilincset csak kinyitasra hasznalja, becsukas helyett inkabb a beb@szas volt divat a lepcsohazajtonal. Nekem a haloszobammal kozos falon volt az ajto. Ha birod a zajt, akkor kenyelmes, nem kell havat lapatolni.
Inkább lapátolom a 30m havat. Vasárnap, minden vasárnap, reggel fél nyolckor, 2 emelettel feljebb a kislány gyakorolta a zongorázást. Amikor beköltöztünk, vadi új volt a ház. A kislány meg kezdő. Szerencsére 7-vagy 8 év múlva felcsinálták. Többé nem volt zongorázás. Lett gyerek sírás.
![]()
zolika60, ronin75, killbill, pjg köszönöm a válaszokat!
Hát igazából azért kérdeztem, mert hébe-hóba amikor átmentem valaki ismerőshöz aki panelban lakott, mindig meleg volt, nem hallottam zajokat és ha kérdeztem meg volt elégedve vele. Én meg hazajövök (kertes), kutyasz..r ami nincs eltakarítva, kutyaugatás, vonyítás, hideg van, ez nem megy az nem megy, de a penész azjön! Szellőztess többet duma is van. Komolyan ha tehetném inkább vennék egy telket aztán rá vágnék valami bunkert azt jól van...
Már nem azért, de a lakótelepek is tele lehetnek taposóaknával, Meleg meg csak addig van, amíg meg nem csinálják a fűtésmegosztást, hőszigetelést.
Ez a panelházas történet is csak szerencse kérdése. Semmi több.
Simán ki lehet fogni olyan házakat, ahol a szomszédok normálisak, illetve alul éppen semmiféle rendszeres mozgás nincs (parkoló, garázs vagy üzlethelyiség). Ki kell fogni a jót. Ennyi. ![]()
En sem banom a kerteshazat. A fal itt is peneszedik, de ennek legalabb ismert az oka. De a szomszedokat itt is ki lehet fogni. Ha az illeto felig suket es egesz nap a Kossuth radiot hallgatja az udvaron kerteszkedes kozben, akkor ezt nehez elviselni. Nem tudsz egy kavet meginni a teraszon, mert a madarcsicserges helytt a katolikus felorat vagy kenytelen hallgatni. Meg a szomszed szerencsetlen kutyajat. Golden retriever lancon. Nekem is van kutyam, de ha en raszolok, akkor abbahagyja az ugatast. Ja, es a havat a zasszony lapatolja
![]()
Igen, valóban abban a témában említik "Mikrovill Kft.". Megkérdezem telefonon. Köszönöm.
pjg Nem tudok méretet, de ha sikerül felderítenem a szíjat, szólok. Idézet: „Meg nyaron azert egy bogracsozas, grillezes az sokat er.” Ez teszi fel a pontot az i-re. ![]()
Én már elég sokszór rendeltem onnan, szerintem nagyon jó dolog!
Egyedül az eladó statisztikáját kell figyelni, aztán nem érhet meglepetés. Sok sok jó dolog van ott, jó áron!
Nézd:
mindkettőnek vannak pro és kontra érvei. Nem tudjuk, miből gazdálkodsz, a pénztárcádban pedig az "itteniek" ( ![]() Jómagam egy Újpesti családi házba születtem, de immár harminc éve élek a "kaptárban", jelenleg (20 éve) Szekszárdon. Szerintem simán viselhető. Nyilván nem egy Bérkocsis utcai kecóról beszélünk. Próbálj valami olyant választani, ahol a lépcsőházban túlnyomórészt nyugdíjasok laknak. (Feltéve, hogy nem a death metal a kedvenc zenestílusod, 1 kW-tal ![]() Persze a tolerancia-hányadosodtól is függ, hogy mennyit viselsz, de szerintem nem lesz gond! Minden esetre: FEL A FEJJEL! ![]()
Én vettem 24K-ért egy RC Brushless szettet, itthon kb 45-50K lenne, és még monda valaki hogy nem jó biznisz.... Meg a futómű, alumíniumból, kerékagyak stb, ilyen nincs it itthon!
Üdv mindekinek!
Úgy tudom, innen sokan olvassák Békát, de ki vett is tőle valamit? Hogyan is történik ez? Egyébként egy régi telefon vagy ajtócsengő kéne, gondolom neki biztos van. További szép estét mindenkinek!
Küldesz neki egy mail-t, hogy mit szeretnél és van-e neki, a többit megtudod tőle gondolom.
Én is láttam nála egy-két hasznos dolgot ami szerintem "nem áll túl közel a szívéhez" és szívesen megválna tőle.Bár amit mostanában a pincével művel....
![]()
Épp most olvasom. Én is láttam a nála felhalmozott mennyiségeket, meg írta is sokszor, hogy ezt most postázza egy kedves olvasónak.
![]()
Először én is furcsálltam hogy vajon kinek adhatja oda?A gond ott van hogy minden "új" cikk min 1 éves és nem biztos hogy meg van neki még amit Te kinéztél magadnak.Nem is beszélve az öregebb cikkekről.
Ezt láttad?Bővebben: Link
Természetesen.Volt hogy órákon át az oldalt olvastam.Én az ettől jóval öregebb cikkekről beszéltem.No meg arról hogy Ő maga irta le hogy az új cikkjei is 1 évesek minimum.Bővebben: Link
Esetleg a hírlevél? Nem tudom, nekem nincs ,,előfizetve" az oldal.
Nekem jár ugyan de ezek szerint nem értitek.1 évre előre megírja a cikkeket tehát amit a hírlevélben küld az sem friss!Vagy lehet hogy nekem gyenge a felfogásom?
Értem én, nem tudtam mikor küldi a hírlevelet ezért kérdeztem. Itt volt már olyan cikk is belinkelve egyszer amit csak 3 nap múlva láttam a frissülésekben de itt a linkben már olvasni lehetett. Amúgy próbáld meg, kérdezd meg őt.
![]()
A hírlevelek általában hétfőn délelőtt jönnek.Majd írok neki.Egy DVD felvevőt és egy rádiót láttam nála.Bár eléggé régi volt a cikk kérdés megvan e még neki.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |