Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2401 / 3649
(#) zolika60 válasza mrobi hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Idézet:
„Kérdés, hogy azt figyelembe kell-e vegyem, hogy 6 sor kalapács van? Mert ha leosztom 6-al, úgy már mindjárt barátibb és reális érték jön ki.”
Akkor félre értettem amit írtál. A fűrész csak akkor vág ha éles. A darálónak ezt lendületből kell elintéznie.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2014
(#) orcika70 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Nálunk a dél Balatonon meg torlaszokat emel már az erős szél.
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Dec 28, 2014 /

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne a kedves fórumozókhoz, hogy esetleg, van-e aki foglalkozik stúdió dolgokkal?
Napok óta szemezgetek egy usb-s hangkártyával, konkrétan az Behringer UM2 U-Phoria eszközzel. Valakinek van vele tapasztalata, vagy véleménye róla?
Előre is köszönöm a válaszokat. Ha nem jó helyen kérdeztem, elnézést kívánok.
(#) pjg válasza orcika70 hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Most érkeztem Hajdú.Bihar megyéből. Püspökladány-Szeghalom-Békéscsaba útvonalon csak Mezőberényben és Békéscsabán van 1-2 cm hó. Az előbb Békéscsabán szállingózott.
(#) gernerakos hozzászólása Dec 28, 2014 /

Kaposvár és Bonyhád környékén 10 cm hó, Dunakeszin semmi!
(#) zolika60 válasza gernerakos hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Nagyjából ez lehet az országos hóhelyzet. Szerintem nem tragikus.
(#) sastas01 válasza pjg hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Debrecen környékén eddig egy szem nem esett...
(#) Gery78 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Feltettem Nektek az igazolást a Vicces topicba, hóesés esetére.
(#) pucuka válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Csak a médiában van túldramatizálva, az nem lehet, hogy nálunk ne legyen valami katasztrófa, mikor máshol annyi van.
(#) botesz válasza pucuka hozzászólására (») Dec 28, 2014 /

Hát igen...tipikus TV2 RTL színvonal.A hiradó inkább gyászjelentés...
(#) pjg válasza botesz hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Én a híradót "Kék fény"-nek hívom.
(#) nagym6 válasza botesz hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Én ezen kívül a műsorvezetők betanított, nem természetes személytelen hangsúlyozását nem bírom elviselni. Tévét heti 1 órát nézek, abból is 10 perc a műsor, többi reklám.
(#) Gabó hozzászólása Dec 29, 2014 /

Ma eléggé megijedtem, mikor haza értem a melóból. Leülök a kis asztalkámhoz, épp méricskélném amit javítok, erre a multiméterem meg se mukkan... Gyors elemcsere, semmi... szétszed, választó kapcsoló pucolás, semmi... elemtartó vezeték csere, újra semmi... Hát mondom, te is megadtad magad, vagy mi? Akkor lássuk, adok labortápból 3Vot, simán megy, mér, hát átforrasztottam az elemtartót is, elemek vissza megint semmi. Na távirányítóból ki az elemek, bele a műszerbe, megy mér, na akkor had mérjek azokra az elemekre, erre az egyikbe 75mV a másikba 176mV... Kiveszem a harmadik elemet is a tartóból, (új elemek, most vágtam fel a műanyag tokot 2016,10hóig jó elvileg) na a harmadik elem már közel 775mVal vezet, mondom a negyedik vajon milyen állapotba van, az meg működik rendesen. Szép arány, a 4ből 3 elem kuka. Most már értem, miért merül a távirányítóba is ez a fajta gyorsan, míg az előző több évet bírt Nem nagy márka, de ez volt az utolsó amire gondoltam, új elemnél.
Van benne egy pici elektronika, de remélem ez még elmegy itt
(#) pjg válasza Gabó hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Euronix-ben vettem 12V-os távirányító elemet. Bőven a szavatossági időn belüli volt. 1V-ot mértem rajta.
(#) Gabó válasza pjg hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Az is szép, remélem visszavitted nekik
Csak az lepett meg, hogy rengeteg elemet csereberéltem, meg minden, és most meg ilyen van. Nem baj, van másik, csak akkor is idegesített, hogy a műszer adta meg magát, míg nem adott életjelet
(#) voodoo hozzászólása Dec 29, 2014 /

Hali!

Mi tévő lehetek az ügyben ha én mezőgazdasági szántó/üdülő/külterületi telken szeretnék valami kis házat felhúzni magamnak és abban élni?

Az a baj, hogy a belterületi telkek kb 3x drágábbak (még ha ugyan ott is vannak). Nekem nem létfontos, hogy városközpontban lakjak, sőt inkább város szélén.
(#) pjg válasza voodoo hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

A helyi építési hatóság megmondja. Amúgy meg vegyél egy tanyát. Az a legegyszerűbb.
(#) voodoo válasza pjg hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Tanya? Mármint? Az milyen besorolással van meghirdetve?

Tanya eladó. Például.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2014

Szóval egy külterületire, ha elkezdek építeni viszonylag korrektül akkor lebonttatják, de ha egy sunyit húzok oda ami düledezik akkor az maradhat?
Mert én a tanyát így képzelem el.

Nem! A tanya már ott van. Akár 200 éve. Ez is tanya.
Ha engedély nélkül építesz akkor lehet probléma.

Jaa értem. Szóval ugyan úgy kell rá építési engedély. Csak mondjuk olcsóbb maga a telek.
(#) gkari válasza voodoo hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Mezőgazdasági telken még valamilyen művelési kötelezettség is van, valamint bármely telekre elő van írva a max. beépíthető építmény legnagyobb alapterülete, magassága, stb.
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Dec 29, 2014 / 1

Talán tavalyelőtt télen volt egy pár hidegebb havas nap. Ment a TV2-n a katasztrófa riport Csíkszeredáról. Egy idősebb székely bácsit faggatott a riporternő.
-Mentek-e a gyerekek iskolába?
-Miért ne mentek volna?
-Nagy a hó.
-Húztak csizmát.
-Nagy hideg van.
-Felöltöztek.
-Hoztak valami rendkívüli intézkedést?
Látszott az öregen nem érti a dolgot, majd megvakarja a fejét és azt mondta: Hát... éjjelre béengedtük a kutyát.
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Hmm... ez jó
Most a napokban (talán tegnap vagy tegnap előtt ) volt katasztrófa összeállítás a felsorolt adók valamelyikén.Csak egy kérdés.Szerinted ki kíváncsi arra hogy mennyi rossz érte az országot az évben?Szerintem senki....
(#) elektroncso válasza botesz hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

De tudod milyen a magyar ember:
Azon nevet amin sírni kéne.
(#) zolika60 válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Még mindig jobb mintha azon sírna amin nevetni kell.
(#) botesz válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Itt nem a nevetésről van szó hanem arról hogy így befolyásolják az embereket.Az állandó ilyen jellegű hírektől lesznek az emberek Pesszimisták.
(#) botesz válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Most mind a ketten ugyazt írtátok le
(#) zolika60 válasza botesz hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Ne nézz TV-t bármelyik rossz mosógép érdekesebb.
Következő: »»   2401 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem