Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2688 / 3649
(#) Szárnyas válasza szamóca hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Akkor örülök, hogy ilyen pontosan célba találtam!
(#) Kovidivi válasza szamóca hozzászólására (») Jan 4, 2017 / 1

Ha tudjuk, hogy a megtekintések számával arányos a kifizetett összeg, akkor könnyen összehozható egy ilyen átverés. Megeszi az erős paprikát, elég, ha csak annyira erős, hogy folyjon az orra, az öklendezést meg tudja játszani. Aztán a vágások között ismét megjátssza, hogy neki mennyire rossz. Végül eszik valamit, ami vérre hasonlít, iszik egy kis hánytatót/ledugja az ujját/vagy reflexből megy neki, kihányja a piros színű valamit, le is kamerázza. Kész a produkció. A kórházig elviszik, közben kamerázza magát, de a szeme csukva van. Most akkor ájulás határán van, vagy mégis tudja tartani a kamerát? Minden csak a pénzről szól. Csak úgy, mint ez az előre megrendezett zárjuk be a lopós feketét a furgonba "tehéntrágyával", ami nagyon büdös lehet. Szerintem a zacskós trágya szaga egy jó ideje nem fürdött hajléktalan szagához képest rózsaillat, ezek meg ott erőltették az öklendezést, hogy mennyire büdös is. Gyerekként kézzel dobáltam...
Itt a videó: Bővebben: Link
A srácok csinálnak még olyan videót, hogy táskába raknak "kakit", és mikor valaki kinyitja, akkor belerobban az arcába. A táska tulajdonosa megkér egy ismeretlent, hogy vigyázzon a táskájára, amíg ő telefonál. Teljesen életszerű szituáció, én is mindig vigyázok mások táskájára...
És persze, 10-ből 10 ember bele is néz... Utána pedig a kamera elé áll, hogy "hát nem tudom mi történt, tiszta trutyi az arcom, most mi lesz". Sajnos nekem is meg kellett néznem 1x, hogy ez kiderüljön, most meg is osztom, tehát a srácok jól csinálták. Gyűlik a pénz.
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2017
(#) Kovidivi hozzászólása Jan 4, 2017 /

Megjött már régen a szárítógép, lefolyt a teszt fázis.
Leírom a tapasztalatokat: a hálóban eddig 50-60% volt a páratartalom, most lecsökkent 38-45% közé.
A ruhák puhábbak lettek sokkal! Viszont össze is mentek kicsit. Vagy az eddigi szárítási módszer nyújtotta volna meg őket, és most a normális? Egy nap alatt ki lett mosva ágynemű, lepedő, egy 2x2m-es pokróc, 2 programnyi ruha. Mire lejárt a mosógép, kész lett az előző szárítás. Összehajtogattam, és kész. Szerintem gyors, nem kell várni, időt biztosan spórol vele az ember.
A fürdőszobában először csukott ajtónál szárítottunk, mivel kondenzációs a szárító. 10 perc után folyt az ablakon a víz. Most nyitott ajtónál megy a gép, a keletkező meleg a lakásban eloszlik, minimális pára jut csak ki a légtérbe. Hangos a szárítási folyamat
Számomra meglepő, hogy ennyi felesleges hő keletkezik. A gép a legalján fújja ki a meleget, az előlapján szívja be a hideget, kis szobában vagy zárt térben egy idő után már csak a meleg levegő lesz keringetve. Kíváncsi leszek mi lesz nyáron, mert elég jelentős hőforrás a szárító... Lehet visszajön a régimódi teregetés?
Gondolkozok rajta, hogy érdemes lenne-e beépíteni egy ventilátort, ami a fürdő ablakán keresztül a légudvarba szívná ki a meleg levegőt? Valószínűleg problémát okozna a levegő pótlása, ha csukva vannak az ajtók, és valószínűleg csak nyáron lenne értelme ennek, télen a lakásban kell tartani a keletkező hőt.
Másnak is hasonló tapasztalatai vannak?
(#) Norberto válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 4, 2017 / 1

Akko' én most azése nyitottam meg.
(#) botesz válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

A kényesebb ruhákhoz használj kímélő programot ott csak fél gázzal fűt,alacsonyabb hőfokon szárít.A kifújt meleg levegő a szoba levegője ugye azzal hűti a kondenzáló egységet.Ha hidegebb helységbe rakod akkor gyorsabban szárít.Az enyém ugyan nem fűt annyira
Mert hőszivattyús de ha a fürdőben van semmi képpen nem jó rácsukni az ajtót.vagy ha igen akkor nyitva van az ablak.
(#) Kovidivi válasza botesz hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Hőszivattyús vagy kondenzációs, nem ugyanaz? Nálam csak egy passzív hűtő egység van, ami sűrű lamellás, és a pára nekiütközik, és rajta marad, mint egy szita.
(#) elektroncso hozzászólása Jan 4, 2017 / 2

Sziasztok.
Nagy öröm ért bennünket, ezen a télen először havazik végre!
Szép nagy pelyhekben hull a hó.
Kinél havazik még?
(#) Frankye válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Budapesten (IX-X. kerület) reggel esett a hó, de nem maradt meg, mostanra el is állt.
Viszont az időjárás kegyes volt hozzánk, ugyanis szenteste - ha nem is sok - de volt hó otthon. (Legalább látszatra volt fehér karácsony...)
(#) zolika60 válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Itt most kezd szállingózni, a fene sem tudja, lesz-e belőle hó. (Bp. XI. kerület.)
(#) granpa válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 4, 2017 / 1

Zuglóban sűrű, apró hó esik, szél is fú. Én kibírnám nélküle, meg +25 C°-ban, de kell ez is.
(#) pjg válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Tőlünk kb 25km-re északra esik. -1°C van. Ha kb. 3 óra után kezd esni, nagy eséllyel meg is marad.
Megvan miért szédelgek.

Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 4, 2017

A szárítás elve ugyanaz de az egyikbe van fűtőtest a másikba nincs,kompresszor van helyette és úgy működik mint egy hűtőszekrény.
(#) elektroncso válasza Frankye hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Sajnos nálunk is olvad.
Megyek, viszek ki a madaraknak enni, addig amíg van hó.
(#) Frankye válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Módosítás: Kb. 1 órája ismét, intenzíven esik a hó erre, és részben meg is maradt. Az időjósok szerint nagyon hideg jön, tehát várhatóan meg is fog maradni.
(#) Kovidivi válasza botesz hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Nektek milyen fajta van?
Ami nálam, az kondenzációs. Sebaj, meglátjuk beválik-e, ha sok gondot nem okoz, marad. Legrosszabb esetben le lesz cserélve hőszivattyúsra. Az is fúj ki meleget, de gondolom sokkal kevesebbet? Valószínűleg onnan a pára ki sem tud jutni a környezetbe. Nézem a szoba páratartalmát, lassan 35%-ra esik, be kell indítani a párásítót? Vagy ki kell teregetni? Jó vicc, semmi se jó.
(#) zolika60 válasza Frankye hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Itt is hasonló a helyzet azóta.
(#) pjg hozzászólása Jan 4, 2017 /

Na! Esik már a hó.
(#) elektroncso válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Na, nálunk már abbamaradt a havazás, 5 cm hó esett. A tetőkről már lassan le is olvad sajnos. Remélem fog még ma-holnap esni, mert a hétvégére kemény mínuszokat mondanak felénk. Ha estig kibírja, akkor már legalább ez megmarad.
(#) Sam Seed válasza elektroncso hozzászólására (») Jan 4, 2017 /

Ne olvadjon már le.. Elvégre jó a szigetelés.
(#) Kari55 hozzászólása Jan 4, 2017 /

Jelentem, nálunk is szép nagy pelyhekben esik a hó. Túrony, Baranya
(#) erdgab hozzászólása Jan 4, 2017 / 1

Zala,nálunk nincs hó,csak a hűtőben látok nyomokban,nekem ez is elég.

Nekem hőszivattyús van de már előre félek hogy mikor fog tönkremenni.( csak nem tudom miért van kint a műhelybe 10 másik ...) A sima kondenzációs sokkal jobb üzembiztosabb szerintem. Mert hogyha hőszivattyús ba kompresszor kifekszik na az bizony zsebbenyúlós. Kondenzációs kivitelű nem párásít van a szoba levegőjét fűti a hőszivattyús pedig semmilyen meleg levegőt nem enged ki a légtérbe .
(#) Qju válasza pjg hozzászólására (») Jan 5, 2017 / 2

Kik várják télen a havat?

Hát a hóhányók, ... mert hogy én nem az hétszentség!
(#) kameleon2 válasza Qju hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Csak az hányja a havat aki előtte sokat evett belőle
(#) mark.budai hozzászólása Jan 5, 2017 /

Sziasztok!
Mivel elég sokrétű a társaság, gondoltam rákérdezek itt is, hátha tudok valami jót mondani.
Hoztam egy autót Ausztriából, amit szeretnék itthon lepapírozni. Tegnap felhívtam az NKH-t, elmondtak mindent, be is mentem hozzájuk az autó papírjaival, és adtak időpontot "KPM-es" műszaki vizsgára, 23-án hétfőre. Én kértem erre, mert tudtak volna jövő hétre is, de fel kell készítenem az autót rá. Hazafelé még elmentem a biztosítóhoz, és megkötöttem rá a kötelező biztosítást, egyelőre alvázszámra.
A vizsgaállomás tőlem 40km-re van. A kis országunk jólszervezett törvényei szerint csak vizsga után intézhetem rá a rendszámot. Még véletlenül sem előtte, amire kérhetnék útvonalengedélyt.
Hogy vigyem el én ezt az autót vizsgáztatni? Mivel elég szigorú ez a vizsga, csak tökéletes állapotban lévő autóval érdemes elindulni, mással felesleges is. De ugye próbarendszámot nem bérelhetek, mert ma már nagyon csúnya szemmel néznek érte a rend éber őrei. Rendszám nélkül tarkólövést ér a furikázás. Másik ilyen autó meg nincs az ismeretségi körben, amiről kölcsön kérhetném a rendszámot. Csak a tréler marad? Ezzel egy olyan gond van, hogy az én autóm 1190kg, a szállítandó autó 1120kg, a tréler pedig kb 500kg. Ezt el sem húzhatom vele, mert nehezebb a vontatvány, mint az autó, tehát nem elég csak egy tréler utánfutót bérelnem vagy kölcsön kérnem.
(#) zolika60 válasza Qju hozzászólására (») Jan 5, 2017 / 1

Például én akkor hóhányó vagyok.
(#) zolika60 válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Az is kérdés milyen jogosítványod van, mert B-vel nem húzhatod akkor sem a szerelvényt ha az szabályos. Amikor még én szereztem a B-t akkor 3500kg ig lehetett húzni vele bármit, de ma már csak C-vel húzhatsz trélert. Rendszám nélkül nem adnak útvonalengedélyt? Régen volt ilyen is.
(#) mark.budai válasza zolika60 hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Szerintem húzhatnék trélert B jogsival, de nehéz az autómhoz képest. Ha 750kg felett van a vontatmány, akkor 3500kg-ba kell beleférnem a vontató autóval együtt, ha 750kg alatt lenne, akkor 4250kg-ba. A 3500-ba beleférnék, ha szerzek egy autót, ami 1620 és 1880kg között van, feltéve hogy a tréler 500kg. De így már túl sok mindent kell kölcsönöznöm, vagy kölcsön kérnem. Lehet mégis egyszerűbb lenne egy ugyan ilyen autót keresni? De ha jól tudom, az ismerős körömben nincs, egy ismeretlennek meg én sem adnám oda az autóm rendszámát a forgalmival együtt.
Rendszám nélküli autóra sajnos nem adnak útvonal engedélyt.
(#) Frankye válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Az osztrák rendszám nincs meg rajta? Elvileg - szerintem - addig azzal mehetnél.
(#) pjg válasza mark.budai hozzászólására (») Jan 5, 2017 /

Az autót nem lehet vontatni?
Következő: »»   2688 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem