Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A melegítésnél az lenne a lényeg,hogy a csavar jobban felmelegedjen,mint a többi alkatrész. Ez főleg a berohadt csavaroknál van. Itt lehet,hogy a ragasztó nem enged. Jártam így traktor kormánymunkahengerrel. A japó beleragasztotta a gömbfejet a végébe,2 36-s kulcsot nyújtottunk ki. A másik oldalt megmelegítettük hegesztőpiszollyal,az sokkal jobban kijött.
Egyre jobban gyanakszok a ragasztóra. Szinte a motor a levegőben volt már majdnem és mégsem fordult meg. Ezek a japók...
Már kínomban megnéztem egy szerelős videót hogy hátha, de nem
![]()
Tekerés feszítő ereje alatt enyhe kocogtatás kalapáccsal az anyára tengelye irányba.
Sziasztok!
Valakinek van valami információja legalább nagyságrendileg átfolyós gázbojler kéménykivezetés cserének az áráról? Ma voltak a kéményseprők, és van 30 napunk cserélni.
Nagyban függ a kémény hosszától és keresztmetszetétől. Valamint attól milyen a jelenlegi kémény állapota. Szerintem még saccolni sem lehet. Hívj egy kéményes szakembert megnézi és megmondja.
Kémény rendben van abba nem kötöttek bele, csak a készülék és a kéményig vezető csőbe, hogy nem EU szabvány.
A szakinál már elő vagyunk jegyezve, csak érdekelt hogy mennyire fogok letérdelni az ártól. Tekintve hogy 10 napja van munkám. ![]()
Az tán nem nagy tétel. Bár ez is hossz és átmérő függő.
Szerintem szereléssel 20-30e körülre tippelném. Miért nem mondtad hogy ez a legújabb EU szabvány?
![]()
Nem hitték el, látszik hogy 30 éves kb
![]() 20-30-tól még gond, ilyenkor csak az zavar hogy ők döntik el mire költsem a kis pénzem. Remélem igazad lesz.
Belefogtam a kerítés rendbe tételére. Talaj felett 30cm beton, alatta 15. Oszlophelyen azt hiszem 40. Ez összesen 85 centi. LESZ. Ha elkezdem. 23 méteres szakaszról van szó csak esztétika-költség hatékonyság szempontból mi legyen közte?
Ha véget ér a fűtés szezon a kályhát is elkezdem építeni. De: melyik anyag tárolja tovább a meleget? A tégla vagy a vályog? A két tervből melyik a jobb szerintetek?
Nálam 80cm alapja van a kerítésnek. Költség hatékonyság szempontjából a bebetonozott zártszelvény oszlopokra kapupántcsavarral rögzített, pucolt, festett széldeszka a legjobb. A vályog tűzveszélyes, nem ajánlanám kályhaépítéshez. Maximum a megépített tégal köré szigetelésnek. Samott tégla, vagy Ytong az alapanyag ilyenkor. Samotthoz samottliszt, Ytonghoz pedig van jó drága hőálló ragasztó a Bauhausban. Ytongot vízüveggel nem árt kikenni építés közben a hőnek kitett oldalról. Tűzteret mindenképpen acélból érdemes építeni, vagy kész kandallóbetétet, kéményt használni, huzatolót, kéményt, hődobot beépíteni stb. Ez is egy önálló szakma, ráadásul az eredmény lehet életveszélyes. A szénmonoxid nem játék.
Nem elég a mélység. A fagyhatár alá kell menni, másképpen pár év múlva olyan lesz, mint a Kínai nagy fal. Nem olyan magas, Olyan girbe gurba.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2017
Cserépkályha belseje samottéglából van sárral kitapasztva. Kb 10 évet bír. Utánna újra kell rakni.A füst járat annál jobb minél hosszabb. Nagyméretű téglából is lehet készíteni csak hagyni kell hogy teljesen kiszáradjon. Mert máskülönben szétreped.
Nem járnál jobban egy mobil kandallóval? A jófogin így tél vége felé ki lehet fogni olcsó példányokat. Vagy a tömegkályha irány az ami neked jobban fekszik?
István
Nem mindegy hogy mire akarja használni. A cserépkályha meg egy mobilkandalló ég és föld, nem csak fűtőteljesítményben hanem hatásfokban is.
Nagyanyámnak van egy 8Kw-os mobilkandallója, igazán jól úgy 30 nm2 ert lehet vele befűteni, emellett meg eszi a fát elég rendesen.
Jé, mikor változott meg a cím?
![]()
Gondolom a moderátorok megunták az OFF topik szétoffolását.
![]()
Évszakonként változik, szerintem.
Majd jön a kertészet is. Nálunk már úgyis nagyon mondják a madarak, hogy "nyitni kék" ![]()
Nem értem mivel van bajod. Hol itt az elektronika, vagy a politika? Pihenés képp nem beszélhetünk a fűtésről?
![]()
Az nem lehet egy jó típus. Én egy ilyennel kicsivel több mint 100m2-t fűtök.
Nem értelek. Rosszat mondtam talán?
![]()
Nem mondtál rosszat. Én voltam figyelmetlen és nem vettem észre, hogy megváltozott a topic címe.
![]()
Képzeld, a tűzrakóhelyben kihajtott két hóvirág. Az egyik virágzik is.
![]()
A többek között a nekrofília sincs külön kiemelve, mégsem megy róla a társalgás hetek óta.
Érezni kellene, hogy ez azért már a lónak az a bizonyos másik oldala. Van építkezős kitárgyalási lehetőség a NET-en bőven. |
Bejelentkezés
Hirdetés |