Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
De a kutya nyugger gazdája sem semmi volt, és ő is a csend része lett....
Ha az ügy a bíróságon landolt volna, azóta a kutyának is elment volna a hangja, meg a kedve az ugatástól.
Pár liter? A Körösök völgyében?
No meg a sok belvíz.
Nálunk félbe vágott gumik vannak felállítva a határ több pontján. Értem én, hogy itatónak szánták de ez túlzás.
Dehogy nincs. Tisza mellett lakok, ami épp árad. Majd mi lesz még, ha apad és megmaradnak a vizek az ártéren. Tegnap még ki lehetett menni, ma meg megduplázott a szúnyogok száma. Különben kullancs is sok van.
Tavaly július 3-án voltam Szentesen az ártérben. Húúúúúú! Ott is volt szunya rendesen.
Tegnap a híradóban volt róla szó, hogy - talán EU előírás miatt - légi úton nem lehet szúnyogot irtani. (Hogy ennek mi az értelme, nem tudom, de tény, hogy tavaly akkor tűntek el a dögök a környékünkről, amikor jött a permetezős helikopter.)
Azért remélem, ez a magas UV sugárzás a pocsolyákat is szárítja. De lehet,hogy nem.
Itt a vàrosban füstőlni, gőzőlni szoktak. Na azután nem lehet kimenni, megvadulnak a szúnyok. Néhány biztos elpusztul, ha éri. Így van ez a kullancssal is, azt sem permetezhetik.
Csak emlegetnem kellett a szúnyogokat.
Hajnali fél kettőkor megjelent egy masina és fehér füsttel fedte be az utcákat. Ma reggel kimenve nem támadott meg egy sem. Ha minden kívánságom ilyen egyszerűen teljesülne..... ![]()
Na várj csak, lehet, hogy csak a melegedő idő miatt bújtak el.
Itt egész nap szoktak támadni.
Estére szalonnasütést tervezünk.
Engem a szobában is simán letámadnak.
Ha nálatok már akkora szúnyogok repkednek, hogy a szalonnájukat meg tudd sütni, akkor ott tényleg időszerű lenne az irtás
![]()
Disznó!
A szalonna gazdája. ![]() Ha szúnyog jön a tűzhöz, közelebb tessékelem hozzá.
Üdv!
Fém feketítésre mi a legjobb és legolcsóbb módszer? (Festés kizárva.) Köszi! ![]()
Mekkora méretű? Illetve fel lehet jól melegíteni? Ha igen akkor olajban barnítás.
Amennyiben réz, bronz, akkor patina: vegyszerboltból "kénmáj", vagy patinázó folyadék üvegműveseket kiszolgáló (Tiffany, ólomüveg) boltból.
Nem nagy méretű.
Étolajjal próbáltam, de nem barnult meg. ![]() gkari Sima vas lemez, és csavarok.
Motorolaj vagy valamilyen gépolaj . Fel kell melegíteni egészen sötétpirosig aztán az olajat ráönteni hogy rá tudjon égni az olaj.Nem kell nagyon sok olaj hogy ne hűtse le a fémet.
Felmelegíted, tudtommal kb. 400 °C-ig, majd motorolajba dobod: Bővebben: Link.
Egyébként ez mennyire lágyítja / keményíti a fémet?
Egyiket sem szeretném. A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2020
Jó sütőgetést!
![]() Itt még "csak" 2-3 egyed jön az emberre kb. 2 percenként. Még messze a csúcs, amikor majd a közvilágítás világító lámpaburájánál este kb. 300 egyed lesz. Meleg napok, este ki lehetne menni erre, ott vannak ezek a piszkok. ![]()
Beleszól a fém keménységbe, keményebb ridegebb lesz a hirtelen lehűléstől, hacsak nem eredetileg már edzett, akkor esetleg lágyulhat. Fémtől, gyártástechnológiától, és felmelegítési hőfoktól függ ennek mértéke. Próba egy felesleges darabon.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2020
Ez tűnik a legegyszerűbbnek
A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2020
Vidd profi helyre. Ahol barnítanak. Mert olcsóbb mint lötyikkel kísérletezni. Ez is egy szakma még ha nem is tanítják.
Jelszó: hidegbarnitás. Olcsóbb mint lötyizni aztán elvinni a profikhoz. A hozzászólás módosítva: Júl 2, 2020
Állítólag a méhek védelme és a permetezés hatásossága miatt mellőzik a levegőből történő szúnyog írtást.
Fotólakk és sütés a kívánt barnasághoz.
Barnításról van szó, nem egyfajta lakkozásról/festésről. A lakk belemegy a menetek közé és idővel lepattoghat a külső felületekről.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |