Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3275 / 3550
(#) sargarigo válasza bbb hozzászólására (») Máj 14, 2021 /
 
Hasznos, köszönöm!
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Máj 14, 2021 /
 
Jó a segédlet, nekem egyetlen dolog nem jött le: Mi az alapvető különbség ha bepipálom a "privát torrent"-et, a torrent létrehozásakor? Ezzel pl. korlátozható a letöltők köre? Hogyan?
(#) Kovidivi válasza Skori hozzászólására (») Máj 14, 2021 /
 
Van olyan torrent kliens, amiben van torrent kereső is. Gondolom erre gondol.
(#) SzervízMacska válasza Skori hozzászólására (») Máj 14, 2021 1 /
 
Felesleges okoskodni, a torrent oldalakon a tartalmak túlnyomó többsége illegális. Senki nem azért gyárt filmet, fejleszt programot, hogy azt jópofiból osztogassák ajándékba. (Kivétel a shareware.)
A tv felvétellel meg az a helyzet, hogy általában kódoltan történik. Bár előfordulhat, hogy tudod többszörözni, megosztani, de másik készüléken lejátszani nem lehet…
(#) Skori válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 15, 2021 / 1
 
Ez nem okoskodás. Aki illegális célokra használja, annak a saját felelőssége. Mint ahogy egy kés esetében is. Ha valaki nem rendeltetés-szerűen használja, arról nem a kés tehet, nem a kést áruló üzlet, és még csak nem is a kést gyártó cég, hanem egyedül a használója.
Magyarországon minden adathordozón és sokszorosításra alkalmas eszközön plusz adót szed az Artisjus (pendrájvok, nyomtatók, fénymásolók, fényképezők, winchesterek, SSD-k). Ha ilyesmit vásárolsz akkor az eszköz árába ez bele van építve. Ebből a pénzből kompenzálják a tartalmak előállítóit, cserébe a saját célra történő letöltés nem számít illegálisnak. Ennélfogva nem blokkolják a torrentoldalakat, és nem tiltják a használatukat sem. A torrent oldalak pedig le szokták szedni a kifogásolt tartalmakat, és a továbbiakban ezek nem is kerülhetnek fel újból. Ami pedig fent van, azt egyszerű letöltőként nyugodtan úgy veheted, hogy az adathordozók megvásárlásakor már megfizetted a jogdíj rád eső részét. Tehát szerintem hiba lenne azt állítani, hogy
Idézet:
„a torrent oldalakon a tartalmak túlnyomó többsége illegális”
. Sokféle torrent oldal létezik, különböző tartalmakkal, nem valószínű, hogy mindegyiket ismered, tehát gyakorlatilag általánosítasz.

A tv-kkel kapcsolatban oprendszer függő is hogy a felvétel milyen formában történik. Egy androidos tv esetében pl. sokféle program telepíthető. De ha a PC-be dugsz bele egy pendrájv mértű tv vevőt, arról gyakorlatilag korlátozások nélkül rögzíthető a műsor. Nem kell semmit sem hekkelni hozzá, csak használni.
(#) Skori válasza bbb hozzászólására (») Máj 15, 2021 /
 
Ugyanakkor, hogy a saját magad által előállított tartalmat osztod meg, annak tulajdonosaként, mégis fizettél jogdíjat, amikor az adathordozókat (amin az általad előállított tartalmat tárolod) megvásároltad.

Ezen el lehet gondolkozni, hogy mennyire jogos vagy sem - de jelenleg ez a helyzet akár tetszik akár nem. Magyarországban ez egy kompromisszumos megoldás a jogdíjak beszedésére, de cserébe senki sem nézi, hogy mit töltesz le. Csak a példa kedvéért említem, hogy ez Németországban pl nem így van, ott nincs plusz jogdíj, viszont a jogdíjas anyagok letöltéséért büntetés járhat! Vannak olyan országok ahol ezt szigorúan kezelik, és van ahol még ennél is sokkal lazábban.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2021
(#) SzervízMacska válasza Skori hozzászólására (») Máj 15, 2021 /
 
Már ne haragudj. Ha én mondjuk fél év alatt kifejlesztenék egy programot, amit egy jópofa meghekkel és felrak a torrentre, az miért lesz attól legális, hogy te fizettél a pendrájvod árában harminc forint jogdíjat? És hogy jön be abból nekem a munkadíjam? És sokra megyek-e vele, ha megtalálom, és leszedetem? Mert addigra már x ember letöltögette, és egyéb oldalakon a végtelenségig terjesztik tovább- miközben én vígan éhen dögölhetek. Persze itt nem egy zseblámpa programra gondolok, hanem komplett irodai, grafikai meg egyéb program csomagokra, melyek tucatjával vannak fent a torrenten, vagy a milliós költségvetésű mozifilmekre. Ha csak viszonyítod mondjuk egy mozijegy árát - letöltött filmenként - a szutyvadt artisjus matricádhoz, rögtön kiviláglik, hogy mekkora aránytalanság áll fenn. Ezt a büntetöjogban orrgazdaságnak hívják.
Segítek, ha legális volna az adott program és ingyenes, akkor közvetlenül a fejlesztőtől töltenéd le, hiszen akkor tutira nem lenne benne ártó kód, és szupportot is kapnál mellé. A legnagyobb gond itt, hogy szerintem komolyan is gondolod, és ez nagyon szomorú.
(#) gyerek67 válasza Skori hozzászólására (») Máj 15, 2021 /
 
Most mindegy is, a tegnapi meccset nem akarom még egyszer látni....
(#) bbb válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 15, 2021 /
 
Már ne haragudj, de te egy technológiára (torrent) mondod, hogy illegális. A technológia maga nem az.

Ami illegális lehet, az bizony azok a tartalmak, amiket megosztó oldalakon elérhetsz. Ez két különböző dolog ám. Ezek az oldalak akkor is ugyan olyan illegális tartalmakat tehetnek elérhetővé, ha azt nem ezzel a technológiával teszik, hanem mondjuk valami felhő alapú tárhelyre pakolják fel. Viszont ezt nem torrentoldalnak hívják, hanem warez oldalnak - más a hangzása is...

A jogdíjmatricázást meg hagyjuk, az csak egy újabb sarc, ami csak az artisjustnak jó, nem hiszem, hogy más hasznot látna belőle. Elvileg a jogdíjasdi árát vissza is lehetne kérni, ha bizonyítani tudod, hogy saját tartalmat állítasz elő és arra használod, de nem éri meg vele foglalkozni. Csak arra volt jó, hogy a 20forintos CD lemez azután 50 legyen.
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Máj 15, 2021 /
 
Lehet, hogy a privát funkció az a trackeren (vagyis nálad) lévő torrentek keresését akadályozza meg, s csak azokat lehet tölteni, amikhez már odaadtad a torrent fájlt. Nem tudom mi a különbség a privát torrent és a nem privát között. Én csak arra figyeltem oda mindig, hogy miután elkészítettem, megfelelő ddns címet rakjak be azon a porton, amit erre megnyitottam. Onnantól meg tök jó volt, hogy míg tőlem csak egyszer, de kevesebbszer mint kétszer töltötték le a felvételeim, közel egyszerre több barátomhoz is eljutott az anyag, mert egymástól is tudták tölteni a darabkákat. Amikor meg szóltak, hogy megérkezett hozzájuk az egész, akkor simán csak leállítottam a programot és kész.
(#) jani1987 hozzászólása Máj 15, 2021 /
 
Miért nem tudok egy youtube-os videót se végig nézni anélkül, hogy ne tolnák a pofámba az oltás videót? A reklám blokkolós böngésző sem tud vele mit kezdeni.
(#) szs válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 15, 2021 /
 
Valakinek ki kell fizetni a szolgáltatást.
-Vagy a hirdetők fizetik -és nézed a hirdetést,
-Vagy előfizetsz a premiumra -és akkor nem nézel hirdetést.

Valószínűleg neked is felugrik naponta, hogy előfizethetsz, csak kinyomod, átugrod.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2021
(#) Skori válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 15, 2021 /
 
Ha nagy értékű szoftver fejlesztesz, akkor abban nyilván teszel valamilyen aktiválási, és/vagy regisztrációs megoldást, hogy csak a megfelelő jogosultságokkal rendelkezők használhassák. Ha ez a "jópofa meghekkeli és felrakja a torrentre" az ennek a "jópofának" a felelőssége, és nem a torrent oldalé. A hacker ugyanúgy feltehetné egy weboldalra, FTP-re, felhőbe vagy bárhová. Egyik esetben sem az adathordozó/tároló vagy annak szolgáltatója a felelős érte, és pláne nem a felhasznált technológia, hanem az aki engedély nélkül feltöltötte. A webhelyek üzemeltetői, vagy ugyanúgy egy torrent oldal üzemeltetője pontosan ezért, ha tudomására jut, akkor eltávolítja - ha ezt nem teszi meg onnantól már az ő felelőssége.

Ha valaki a felhasznált technológiát (pl. torrent) teszi felelőssé, az kb olyan mint régen a géprombolás... (vagy mint a késes hasonlatok amiket korábban írtam )

A jogról lehetne vitatkozni, de semmi értelme, az van ami van. A magánvéleményem az, hogy a jog és az igazság már elég régóta két különböző dolog.

De azért kíváncsi vagyok a véleményedre:
- Szerinted pontosan miért fizetjük az Artisjus által beszedett adót? Mármint hivatalosan mi a funkciója ennek?
- Amit állítottam, hogy Magyarországon saját célra minden további nélkül letölthetek egy filmet, és ez szerintem jogszerű: szerinted így van vagy sem? Kérdezem ezt attól függetlenül, hogy igazságosnak érzed-e vagy sem.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2021
(#) Skori válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 15, 2021 /
 
Frissíteni kell időnként a szűrő szabályokat.
(#) SzervízMacska válasza bbb hozzászólására (») Máj 15, 2021 /
 
Teljesen igazad van. Az nkor például ilyen szűréseket kínál: film, sorozat, zene, xxx, játék, program, könyv. Ezek közt egyet sem látok, ami túlnyomó részt ingyenes tartalom volna. És a köztudatban ezeket az oldalakat nevezik torrentnek, nem magát a technológiát, mely ezt (is) lehetővé teszi. Mondjuk, ha a hülye késes hasonlatot vesszük, alapjában szeletelésre használják az emberek. Senkinek nem a gyilkolászás jut róla elsőnek eszébe. De nem csak ez, számtalan egyéb felhasználása is lehet. Csavarhúzás, szög beütés - kihúzás, zenélés stb. Mégsem ezek jutnak a késről az emberek eszébe. Ugyanúgy, a torrentről sem arra asszociálok, hogy a haverjaimmal megosszak egy fájlt. Arra egyébként sokkal előbb használnám a felhő szolgáltatást, vagy a nas-omról küldök egy letöltési linket.
(#) Skori hozzászólása Máj 16, 2021 /
 
Másnál se megy rendesen a freemail? Webfelületen elérem, de levelezőprogrammal nem megy.
(#) TAttila77 válasza Skori hozzászólására (») Máj 16, 2021 /
 
Sokónknál sűrűn nem megy. Nekem egy darabig volt, de mióta sűrűn megrogyik gmail van. Épp a minap panaszkodott egy rokon a freemailre. Tehát nem vagy egyedűl.
(#) nagym6 válasza Skori hozzászólására (») Máj 16, 2021 /
 
Egy éve sokszor használhatatlan. Mást használok.
(#) sargarigo válasza Skori hozzászólására (») Máj 16, 2021 /
 
Még létezik a freemail?
(#) ferci hozzászólása Máj 17, 2021 /
 
Sziasztok!
Egy postai ügyintézésben jártas fórumtársat keresek, vagy aki kapásból ismeri a legújabb szabályokat.
Túlméretes levelet legutóbb postára lehetett küldeni simán, most már csak ajánlottként.
Az ÁSzF-ben lehet, hogy el van rejtve valahol, de hátha így gyorsabb lesz.
üdv, ferci
(#) Skori válasza ferci hozzászólására (») Máj 17, 2021 / 2
 
Én már egy ideje nagyon nem szeretek postára járni, mindig megpróbálnak átverni, külföldről nem tudok rendelni, mert "eltűnik", emiatt egy barátom címére kell rendelnem mindent, tele van velük a hócipőm. Legutóbb egy sima levelet akartam feladni, de értékmegjelöléssel - de ezt így nem lehet (pedig ott van a díjtáblázatukban) csaj ajánlottan, és +"postai lezárást" is felszámoltak, amiről nem tudom mi, csak azt, hogy ezzel együtt már olcsóbb csomagként feladni... Így aztán vagy csak üzleti csomagban adok fel bármit is értékmegjelöléssel (így még sosem tűnt el érdekes módon), vagy méginkább futárcéggel (pl. GLS, DPD) mert az olcsóbb valamivel. Ezenkívül némelyik postán gyakran ugyanaz a hozzáállás, mint 20...30 évvel ezelőtt is volt, hogy "mit zavarod itt őket, holmi hülye csomagokkal meg levelekkel"...
(#) ferci válasza Skori hozzászólására (») Máj 17, 2021 /
 
Ja, ismerem ezt a "nem tudom" vagy "nem lehet" hozzáállást.
Csak az a gond, hogy néha többe kerül(ne) a levélküldés ilyen módon, viszont sok helyre meg nem lehet automatába küldeni.
Na mindegy, az új szabály a vevőkre nézve kérdés.
(#) Skori hozzászólása Máj 17, 2021 /
 
Gondolom használunk néhányan TeamViewert, nekem az utóbbi időben amikor kellett volna, reklamált, hogy üzleti célú felhasználást észlel, és nem működik... Amúgy az itthoni PC-men van, portable verzió, és nincs üzleti célú használat. Tud valaki megoldást erre? Avagy létezik olyan free program, amivel ki tudnám váltani (portable verziók előnyben)?
(Free VNC-t ismerem, de az nem alkalmas teljes mértékben a feladatra, mint ahogyan a "távoli asztal" sem)
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2021
(#) Kari55 hozzászólása Máj 17, 2021 /
 
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Win 10 Posta alkalmazásban miért nem tudom beállítani a Freemail fiókomat. Állandóan reklamál hogy a Freemail fiók beállítása elavult. Ezt a hibaüzenetet kapom:
“Nem sikerült hozzáférni ehhez a fiókhoz Lehet hogy frissíteni kell a jelszavát Hogy engedélyeznie kell a fióknak hogy adatokat szinkronizáljon erre az eszközre”

Eddig jól működött most egy pár napja kezdte ezt velem játszani.

Köszönöm előre is.
(#) bbb válasza Skori hozzászólására (») Máj 17, 2021 /
 
Nekem is csinált ilyet, de ezt azért tette, mert tartományi hálózatban lévő gépről futtattam és olyan gépet akartam átvenni vele, ami szintén tartományi hálózatban van (csak másik tartományban).
A VNC és távoli asztal sajnos csak akkor működik, ha van átjárás a két hálózat között (mondjuk VPN és a portok is engedve vannak, vagy port redirect a routeren). A legjobb megoldás persze az, ha előfizetsz a programra.
Létezik egyébként az anydesk program is, de azt én sose használtam még és egyelőre nem is tervezem (telefonos átverős emberkék szokták ajánlani, hogy átvegyék a géped felett az uralmat).
(#) bbb válasza Kari55 hozzászólására (») Máj 17, 2021 /
 
Skori pont pár hozzászólással ezelőtt panaszkodott ugyanerre. Menj fel a webes felületükre és ott a kapcsolat menüpontban kérd ki a véleményüket a dologról!
(#) Kari55 válasza bbb hozzászólására (») Máj 17, 2021 /
 
Köszi, az egyik mailomat sikerült beolvasnia,
ezekkel a beállításokkal.
"bejövő: Pop3
freemail.hu:995:1
kimenő: SMTP
freemail.hu:465:1"

De mit jelent az egyes? a többi ok.
(#) sargarigo válasza bbb hozzászólására (») Máj 17, 2021 /
 
Éppen javasolni akartam pedig az anyDesk-et, én azzal érem el a NAS-t otthon.
(#) pipi válasza Skori hozzászólására (») Máj 17, 2021 /
 
ultraviewer.net
(#) SzervízMacska válasza sargarigo hozzászólására (») Máj 17, 2021 /
 
Érdekes, én nem is gondoltam, hogy program kéne ehhez. Beütöm az ip címét a böngészőbe, és megjelenik a natív felülete, ami nagyon hasonlít egy pc munkafelületéhez. Itt mindenre van saját app, de ha nem volna, telepítek a gyártótól. Ezen kívül a fájlkezelőben is megjelenik a nas hálózati meghajtóként, ahogy bekapcsolom a gépet és csatlakozik a wifihez. Út közben pedig a szintén gyári mobil alkalmazásokat használom. Tudok le-föl töltögetni, filmezni, zenét hallgatni róla. Ha otthon vagyok, a mobilos videószerkesztő programba lehet közvetlenül importálni, a végeredményt pedig exportálni…
Következő: »»   3275 / 3550
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem