Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Onkyo erősítő hiba
 
Témaindító: preq, idő: Nov 30, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 10
(#) prol4nd hozzászólása Nov 14, 2014 /
 
Közben arra jutottam hogy a c726 kondenzátor lehet a problémás
(#) prol4nd hozzászólása Nov 14, 2014 /
 
Az volt a hibás
(#) prol4nd hozzászólása Nov 15, 2014 /
 
elkiabáltam sajnos, kb 5 percig tartja a memóriát csak. Minden ötletet szívesen veszek
(#) prol4nd hozzászólása Nov 15, 2014 /
 
feltöltöltöttem a kapcsolást ide: http://www.filedropper.com/onkyoreceiver
(#) ntaylor73 hozzászólása Jan 8, 2015 /
 
Sziasztok, van egy onkyo tx sr307-es házimozi erősítőm és két furcsa hibát észleltem, az egyik:
- Ha át kapcsolok a "B" csatornára, csak nagyon halványan, maximum hangerőn lehet hallani, hogy szól valami.
- A másik probléma, hogy a mély ládám egyszerűen nem működik, teszt hang van, tudom állítani a fehérzaj hangerőt, akkor hallom, hogy szól, de mikor üzemelni kéne neki, akkor standby üzemmódban marad.
Tud nekem valaki segíteni?
(#) szabi1980 hozzászólása Okt 14, 2015 /
 
Sziasztok.
Hozzájutottam 1 Onkyo tx-sv373 erősítőhöz. Bekapcsolom hallani hogy kattanik a relé de a displayen nem jelenik meg semmi.Távkapcsom nincs meg hozzá. Mikor nyomkodom az A ill. B gombokat akkor is hallani hogy kattognak a relék. Szétszedtem, szemmel nem látni semmi elégett alkatrészt.
Szívesen fogatok bármi javaslatot, segítséget.
(#) janigx hozzászólása Máj 15, 2016 /
 
Sziasztok! Nekem lenne egy nagy problémám! Van egy Onkyo TX DS 575x típusú erősítőm, két éve vettem kéztől, tökéletesen működik, meg még a gyári fólia is rajta a kijelzőjén. Na nem is ez a baj. Körülbelül 3 hete volt egy nagy áramszünet, mert előttünk egy építkezés folyik és kiütötték az oszlopot. Na ugye elment az áram, készenléti állapotba volt az erősítő és azóta ha bekapcsolom elveszti a memóriát és nem tudom mit tegyek vele, lehet-e valamit cserélni benne, vagy mi lehet az oka? Jelenleg a hangszín beállítások maradnak, a rádió adókat nem próbáltam, egyedül bekapcsolás után a hangfalakat helyezi le 0 db-re és maximumon voltak mindig azaz +12 db-en. Ez lenne a problémám, mit tudok vele csinálni, hogy ne kelljen mindig külön állítgatnom a hangerőket? A válaszokat előre is köszönöm. További szép napot!
(#) steelbird válasza janigx hozzászólására (») Máj 15, 2016 /
 
Szia.
Próbáltad már resetelni?
(#) radocz0307 hozzászólása Jún 4, 2016 /
 
Üdvözletem!
Onkyo TX-7530 típusú sztereo erősítőm van.Egyik pillanatban még működött,majd újbóli bekapcsolás után maximum hangerőn is csak nagyon halkan szól.Minden funkció működik rajta,hangerőt veszi,potméterek is megfelelően működnek.Nem leégés a probléma.Nem tudom mi lehet.Olyan mintha csak az előerősítője működne,a végfokja nem.De nem tudok rájönni,kontakthibára gyanakodtam de nincs megoldás.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
További Szép Napot!
(#) mate886 hozzászólása Okt 6, 2016 /
 
Sziasztok'
Van egy Onkyo integra A8430 as erősítőm. nagyon szép hangja van, VISZONT elég hamar felmelegszik, kézzel érezhető, hogy áramlik ki belőle a hő. Illetve azt vetem még észre, hogy a jobb csatorna picit halkabb, és basszusnál picit berecseg(jobb első és a hátsó hangfal is.) a bal csatorna hibátlanul szól.
az egész egy lapra van integrálva, mit kéne megnéznem?
KÖszönöm!
(#) rascal válasza rascal hozzászólására (») Márc 4, 2017 / 3
 
Filmnézés közben egyszer csak elhallgatott az erősítőm (TX-SR500E), miközben látszólag minden más szempontból működött. Távirányítóra, gombokra reagált, csak éppen hang nem jött belőle. Az is feltűnt, hogy a rádió adókat sem fogja be, mert az auto tuning végtelenítve ment körbe-körbe a frekvencia sávon, de nem talált semmit. Az esélytelenek nyugalmával szétszedtem reménykedve, hogy hátha nincs nagy baj, és kiderült, hogy az 5V-os táp egyenirányítójában az egyik dióda zárlatos lett. Ott 1n4003 féle diódáknak kellene lennie, de a kiégett dióda 1n4083-volt. Adatlap szerint ez egy zéner, olyan 120V-os, 13 év kellett neki, hogy rájöjjön nem oda való. Egy 0.22 ohmos ellenállást még magával vitt, ami védelemnek volt csak berakva. Ezeket cserélve szerencsére visszajött a hangja. Ha már így szét kaptam, megnéztem a végfog kimeneteket is mert pár éve a surround gyakran néma, vagy recseg és csak nagyobb hangerő után kezd el tisztán szólni. A kimenetet kapcsoló relé volt a bűnös, mert zárt állapotban kb. 100-200 ohm-os ellenállása volt. Szétszedtem, a érintkező pogácsákat finom smirglivel megpucoltam, és az álló érintkezőket közelebb hajtottam a mozgókhoz, hogy nagyobb erővel érintkezzenek. Egyenlőre megoldotta a problémát, halkan is azonnal és tisztán szól a surround. Mind a két javításnál vagy 20-20 csavart és pár másik panelt ki kellett szedni, hogy a problémás részhez hozzá tudjak férni. A stabkockák és a hűtőbordáik közül szépen kispórolták a hővezető pasztát...
(#) mrkatona válasza rascal hozzászólására (») Márc 4, 2017 /
 
Köszönjük a részletes beszámolót, jó az ilyeneket olvasni. Gratulálok a sikeres javításhoz!
(#) rascal válasza mrkatona hozzászólására (») Márc 4, 2017 /
 
Köszi!
(#) Bencze.k hozzászólása Ápr 9, 2017 /
 
Szép napot kívánok szakemberek és hobbit űzők.

A problémám a következő lenne amiben kérném szépen a segítségeteket illetve figyelmeteket.
Beleszaladtam egy kicsi problémába,ami nem hagy nyugodni.. De viszont idegesítő.. 1 hete került hozzám egy Onkyo TX SR803E type készülék.Minden rendbe is ment / megy. Bekapcsolásnál 1msp eltéréssel elindul a táp,majd rá 7-8 msp után kb a védelem is.. (gondolom a hangfalvédelem az utolsó)..
Terheléstől függetlenül a kütyü tetején a burkolat kb 40-50c' körül alakul,ennek a pontos behatárolása úgy néz ki,hogy a végfokozat hűtőborda mögött egy 10x2cm kiterjedésű másik hűtőborda blokk termeli a hőt. Eddig 3x fordult elő,hogy zenélés közben gondolt egyed és magától kikapcsolt.Próbáltam vissza kapcsolni nem igazán szerette volna.. Majd rá 2 percre sikerült bekapcsolni.. ez egy 20 perces zenélés követte... Majd tegnap megint volt egy ilyen,csak kb 6 órás nem hangos zenélést követően... 2x 10percen belül.

Tudom igazi Oszkár díjas kérdés,mi lehet a probléma Ez viccesen hangzik/látszik.. De nem az.
Több kérdésem is lenne.
-a hűtőventilátornak mikor kell üzemelni? (Gondolok arra,ahogyan bekapcsolom a power gombot) azonnal indul? Láttam hőfok szondát több bordán,gondolok arra ha szerencsétlen kapcsolna de nem tud mert kihalt a ventilátor...
Ha nem azonnal kapcsol,akkor mikor kellene? Nyilván nem akkor mikor elhamvadt az erősítő..

-Lehetséges-e,ha nem működik a ventilátor mikor kellene,akkor a túlmelegedés elleni védelem beleszól,és lekapcsolja a tápot és ameddig hőfok felett van,nem engedi bekapcsolni??

Most jelenleg felraktam 2db 10x10cm ventilátort és veretem neki a levegőt.. 30perce megy.. eddig nem kapcsolt ki. Olvastam külföldi oldalakon,hogy másnak is volt "elmegy a hang" szitu... de nem részletezték,milyen formában.. Szóval a táp is kikapcsol,vagy csak a hang megy el.. illetve a végfokozat kerül lekapcsolásra. Minden építő hozzászólásra igényt tartanék. Van multiméterem,türelmem.. Nem ver hülyére a villany sem.De addig nem akarom feleslegesen szétszedni,míg nincs lehetséges opció arra mit kellene keresnem.. Tudom nem sztereó Videoton Cleopatra..
(#) Bencze.k hozzászólása Ápr 9, 2017 /
 
Előre is nagyon köszönöm a tanácsokat illetve ötleteket - válaszokat. Legyen szép napotok!!
(#) rascal válasza Bencze.k hozzászólására (») Ápr 9, 2017 /
 
Szia! Kezd ennek a letöltésével, ha még nem tetted meg: Elektrotanya, service manual. Azután bogarászd át a kapcsolási rajzát, hogy a hűtés hogy működik és találsz-e benne olyan mérőpontokat amit mérve látod, hogy indítaná a ventit. Ha az ilyenkor is álldogál, akkor azon a részen lehet a gond. A Ventillátort külön tápról is kipróbálhatod. Általánosan nehéz tanácsokat adni, mert annyi minden baj lehet, de ellenőrizz le minden tápot, és azt is, hogy az érzékelők rendesen rögzítve vannak-e még a bordákhoz. Szerencse sem árt, hogy könnyen cserélhető és beszerezhető alkatrész rosszalkodjon.
(#) vector71 hozzászólása Ápr 28, 2017 /
 
Sziasztok!
Onkyo A-9211 imádott erősítőm bekapcsoláskor kb. 1-2 másodpercig "nyávogó" hangot ad. Üzemelés közben semmi gondja nincs, csak az a hang, ami zavaró
Tapasztalt valaki ilyen hibát?
Orvosolható a hibája?
Köszönöm!
(#) rascal válasza vector71 hozzászólására (») Ápr 28, 2017 /
 
A hangszórókból, vagy a készülékből jön a hang? Utóbbi esetben nincs benne valami mozgó alkatrész, pl. ventilátor, motoros poti stb?
(#) Jeszi1 hozzászólása Aug 8, 2017 /
 
Tisztelt Fórumozók!
Adott Onkyo tx-9031 RDS erősítőmben kicseréltem a hibás 2 db Végfoktranzisztort,és a kijelzőn még mindíg megjelenik a Protect hibaüzenet.
Valaki tudna esetleg segíteni,mi lehet az esetleges hiba,kondenzátorokat cseréljem a tápban,esetleg milyen alkatrészeket keressek amik a hibát okozhatják?
Válaszukat,segítségüket előre is Köszönöm.
Tisztelettel.
Jeszi.
(#) levaitamas válasza Jeszi1 hozzászólására (») Aug 8, 2017 /
 
Üdv!
A meghajtókat is ellenőrizd.
(#) Jeszi1 hozzászólása Aug 8, 2017 /
 
levaitamas,pontosan mire gondolsz?
Esetleg tudnád szűkíteni a dolgot?
(#) levaitamas válasza Jeszi1 hozzászólására (») Aug 8, 2017 /
 
Rajz nélkül nem (nem kerestem). TO-92 vagy TO-220-as tokozású tranzisztorok általában.
(#) Jeszi1 hozzászólása Aug 9, 2017 /
 
Köszönöm szépen a segítséget! Már nézem is,mérem is
(#) Bandika_23 hozzászólása Okt 1, 2017 /
 
Sziasztok!
Van egy Onkyo TX-8211 rádiós erősítőm. A rádió része nem tökéletes. Pontosabban semmit sem fog,hiába van antenna. FM-en is csak zaj. Mi lehet a baja? Hol keressem a hibát?
(#) ianikj hozzászólása Feb 20, 2018 /
 
sziasztok,
vasaroltam egy onkyo tx9031rds erositot, talaltam hozza uj utangyartott taviranyitot is(rc-250s) , minden tokeletesen munkodik csak arra lennek kivancsi h a hangzasokat (prologic hall stb) hogyan lehet valtani mivelhogy sem a taviranyiton sem az erositon ilyen gomb nincs. Az rc207-es is kompatibilis tudtommal, de kep utan azon sincs. gondolom nem csak disznek vannak a kijelzon. infra kod (idkey -rcc creator)is megtenne, onnan megoldanam .
Koszonom
(#) levaitamas válasza ianikj hozzászólására (») Feb 20, 2018 /
 
Szia!
Elképzelhető, hogy olyan kijelző van benne, amit más típushoz is használnak.
Pl. nekem van egy TX-SV373 és annak a kijelzőjén szerepel a MPEG DTS, karaoke, IPM.
Természetesen nincsenek ilyen funkciói.
(#) ianikj válasza levaitamas hozzászólására (») Feb 21, 2018 /
 
koszi . azt tudom h az egyik verziohoz , amelyhez az rc 209 tarsul lehet kozephangsugarzot tarsitani es gondolom annal mar aktiv ez a funkcio.. a hangzas igy is felulmulja az uj tipusu erositoket( volt egy gagyi 5.1akai-m, az fx audio 802-est szeretem de nem szereti a 4 omos magnatjaimat) .. szoval meg1xkoszonom a hozzaszolast.
(#) rascal válasza ianikj hozzászólására (») Feb 21, 2018 /
 
Szia! Kezdetnek csak az előlapját néztem, de szerintem ez a készülék nem tud surroundot. Azért van csak 4 hangfal kimenete, hogy kettőt kivezethess mondjuk a konyhába, hogy ott is normálisan hallgathasd, ne a szobából üvöltsön. Szerviz manuált az Elektrotanyáról letöltheted, az sem utalt surroundra, de kereshetsz hozzá sima felhasználói kézikönyvet is.
(#) Gmooe hozzászólása Feb 26, 2018 /
 
Üdv mindenkinek!
Érdeklődök itt is, hátha hamarabb kapok segítséget.

Az alany egy Onkyo tx sr308
Nem régen jutottam hozzá. Eddig minden jól működött semmi hibája nem volt.
Tegnap este mikor használni szerettem volna nem kapcsolt be, sőt standby lámpa sem világított.
Azóta sem reagál semmire. Ha bedugom a hálózatra nem hallani hogy áramot venne fel (nem hallani azt a jellegzetes sercenést).
A burkolatot levéve nem látni rajta semmi hibát, minden jónak tűnik. Biztosítékok is sértetlenek.
Azt szeretném megtudni, hogy merre érdemes elindulni a hibakereséssel. Nekem táphibának tűnik, de hátha valaki járt már így és tud segíteni.
Előre is köszönöm a segítséget!
(#) reloop válasza Gmooe hozzászólására (») Feb 26, 2018 / 1
 
Üdv! Mérd meg a táp panel JL 901 csatin a feszültségeket testhez képest! Csatolom a doksi ide vágó részletét.
Következő: »»   2 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem