Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Onkyo erősítő hiba
 
Témaindító: preq, idő: Nov 30, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 8
(#) Imi68 válasza alfa008 hozzászólására (») Márc 11, 2020 /
 
Nagyon szépen köszönöm a válaszod!! Értékes volt a számomra. Próba közben rájöttem hogy a Pre+ Pre- lábakat sem kötöttem be 47ohm-mal gondoltam tápra kötni vagy keressek 62ohmost. Remélem jó lesz így.Esetleg kondenzátor közé??

onkyo.PNG
    
(#) Imi68 válasza Imi68 hozzászólására (») Márc 11, 2020 /
 
A kapcsolási rajzon a BIAS lábon ott van még a +táp is 56Kohm-mal a Gnd pedig 33Kohm-mal .Ezzel a feszültség osztóval lehet beállítani a nyugalmi áramot??
(#) alfa008 válasza Imi68 hozzászólására (») Márc 11, 2020 / 1
 
Szia! A többi STK ic-nél általában egyetlen ellenállással állítják be a Bias-t. Erről a típusról sajnos nincs adatlapom. A teszt erejéig kipróbálhatod, a szervizkönyvben leírt értékekkel. A pre± 100Ω-os ellenállása, a bemeneti fokozat feszültségének szűrése, simítása miatt van. Ott használhatsz 47Ω-os ellenállást is, de teszteléskor akár ki is hagyhatod. Élesztéskor feltétlenül zárd rövidre a bemeneteket!
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2020
(#) Imi68 válasza alfa008 hozzászólására (») Márc 12, 2020 /
 
Szia! Tesztelem az Stk-Ic még csak a régebbit, bármit csináltam nem terhelte be a tápot ,mert nem zárlatos. De amikor hangszórót tettem a jó kimenetére és újjal érintettem a bemenetet akkor világított a tápágba kötött égő. Az új Ic-n sem tudtam zárlatot mérni ,lehet hogy ez erősítőben is valami ilyesmi történik azért füstölt az ellenállás a tápágban.Ha ez így van akkor mi nyithatja ki a tranzisztorokat,én a bemenet választó Ic-t gyanúsítom.Valahogy blokkolni kellene a védelmet, vagyis átverni a processzort hogy bizony van ott végfok, engedje fel a bemenet választó tiltását és az általad is említett kondenzátoron akkor bele lehetne hallgatni, mi jön át a bemenetválasztón
(#) alfa008 válasza Imi68 hozzászólására (») Márc 13, 2020 / 1
 
Szia! A processzor a kimenetre kerülő egyenfeszültséget és a kimeneti áramot figyeli, az emitter ellenállásokon képződő feszültségesésből. Kivett végfokkal mindkét érték 0, tehát onnan nem kaphat tiltást, azt pedig nem látja, hogy van, vagy nincs benn a végfok. Ennek végfok nélkül is működnie kéne. Esetleg valami hibaüzenet nem jelenik meg a kijelzőn? Ha nem, akkor a védelmi rész meghibásodása is kizárható. (Meglehet, hogy a meghibásodott bemenet választó matt gerjedt be a végfok.)
A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2020
(#) Imi68 válasza alfa008 hozzászólására (») Márc 15, 2020 /
 
Szia! Úgy néz ki itt tényleg Stk Ic hiba van ,már megint! Vagy én nem csináltam valamit jól. Végfok nélkül hibátlanul működik,de ugye nem tudtam belehallgatni.Megreklamáltam az eladónál remélem vissza küldi a pénzt.Esetleg küldenél egy rajzot csak a be és a kimenetre te milyen kondenzátort, ellenállást kötnél teszteléshez

Stk.PNG
    
(#) alfa008 válasza Imi68 hozzászólására (») Márc 16, 2020 / 1
 
Szia. A kimenetre nem kell semmilyen kondenzátort rakni. A kimenetről, a visszacsatolásra menő 120K-os ellenállással párhuzamos kondi, a magas frekvenciájú erősítést csökkenti, azáltal, hogy a kondi látszólagos ellenállása magas frekvencián kisebb, így mérsékli a 120K-ot és vele az erősítést is. Egyébként üzemi körülmények között elhagyható, az ellenállással párhuzamos kondi. Az invertáló és nem invertáló bemeneteken lévő R-C tagok alul, felül áteresztő szűrrést végeznek. Ha kisebb értékű kondenzátort használsz, a szervizkönyvben leírt értékekhez képest, legfeljebb kevesebb lesz a basszus, de ugyanúgy működnie kell. Az alul-felül áteresztő szűrők -3dB-es töréspontú frekvenciáját magad is kiszámolhatod, e képlettel: f=2πxRxC

STK-s erősítőket a mai világban szinte lehetetlenség javítani. Egyes STK áramköröket a Sanyo már vagy 15-20éve nem gyárt. 2011-ben megszűnt a Sanyo félvezető gyára, tehát azóta semmilyen STK gyártás nincs. Ráadásul 2000-es években divatba jött, a még akkor gyártásban lévő típusok utánzatának előállítása, szerintem mondanom sem kell milyen minőségben. Én tranzisztoros, illetve FET-es kapcsolással szoktam pótolni, a kimúlt IC-ket. Minden IC-vel gyártott erősítőt, nem csak STK-st, szinte reménytelen évtizedek távlatából javítani, mert addigra egy végfok csip gyártása általában megszűnik, mással nem helyettesíthető. Ezért jobbak azok az erősítők, amiket diszkrét alkatrészekből építtettek, mert ha olyan tranzisztort nem is, de hasonló paraméterűt még 50 év múlva is kapni fogok. Tapasztalatom szerint, a diszkrét végfokok strapabíróbbak is.

Esetleg szétszedhetnéd a rendelt STK-t és küldhetnél róla képet.
(#) Imi68 válasza alfa008 hozzászólására (») Márc 18, 2020 /
 
Szia! Köszönöm a válaszod!Ha lehet kérném a további segítségedet! Rendeltem még egy Stk Ic-t , mivel nem ez a szakmám,ezért még most ezt látom egyszerűbbnek. Amíg erre várok, azt szeretném kideríteni miért nem jön át a jel a bemenet választón.Az 51-es a mute láb 100kohm-mal a földön van, azon nem jöhet tiltás a processzorból.Te látsz esetleg erre más lehetőséget?. Ha pedig jó az Ic és nem is tiltja semmi akkor át kellene jönni rajta a jelnek,ha csak nem hangerő szabályzási hiba van,vagy nem jó az Ic. Nem nagy ára van E-bay-en lehet hogy megrendelem.
(#) bubazozirea3 hozzászólása Nov 25, 2020 /
 
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.Van egy Onkyo TX-SV727R erősítőm ami néha bekapcsolás után 1-2-10 perc elteltével ad csak hangot. ( A kijelzőn megjelenik normálisan minden)
Ha tudnátok valakit aki meg tudná nézni és megjavítani kérlek küldjétek el a fellelhetőségét.
Én Budapesten lakom de ha úgy alakul vidékre is elküldöm.
(Én nem értek hozzá így nem is szeretnék belenyúlni.)

Előre is köszönöm a segítséget.
bubazozirea3
(#) dokidoki válasza bubazozirea3 hozzászólására (») Nov 25, 2020 /
 
Csak egy kérdés lenne. Használtok -e otthon sógyertyát, és ha igen mennyi a páratartalom átlagosan ekkor.
(#) tdi1 hozzászólása Dec 14, 2020 /
 
Sziasztok

Keresnék valakit aki meg tudna gyógyítani egy ONKYO TX-NR 616 erősítőt.
Elment a hangja, majd firmware frissítésnél lefagyott 80%-nál. Most bekapcsolás után írja, hogy restore from net, de a hálókártyártyáját nem aktiválja. Tud valaki megoldást? Budapesten vagy környékén.
Előre is köszönöm a segítségetek.
Következő: »»   8 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem