Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Onkyo erősítő hiba
 
Témaindító: preq, idő: Nov 30, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 7
(#) Imi68 válasza eyess hozzászólására (») Sze, 0:29 /
 
Köszönöm!! Azt teszem!
(#) Imi68 válasza Imi68 hozzászólására (») Sze, 0:48 /
 
Igazad volt! Így elindult! Kitudom-e szűrni a hibás Ic-t.?Bár az egyik a3 csatornás az új,attól még lehet rossz.Vegyem ki őket és mérjem ki a vég tranzisztorokat?
A hozzászólás módosítva: Sze, 0:51
(#) eyess válasza Imi68 hozzászólására (») Sze, 0:50 / 1
 
Igy van most már van egy műkődő készüléked végfokok nélkül.Most már csak annyi a teendőd , hogy kiszűrd , hogy melyik oldal a hibás , és már meg is vagyunk.Először az egyik oldalt próbáld beiktatni , és utána újra bekapcs , ha elindul az az oldal jó .Ha nem , akkor az másik oldalt is leellenőrizni , de mint írtam az is lehet , hogy minkét oldal hibás.
A hozzászólás módosítva: Sze, 0:52
(#) Imi68 válasza eyess hozzászólására (») Sze, 0:59 /
 
Ugye az nem járható út ,hogy kiveszem az egyik Ic-t azután esetleg a másikat? .Mert ugyan úgy lefog tiltani.Jól gondolom?Közben megválaszoltad a kérdésem!
A hozzászólás módosítva: Sze, 1:01
(#) eyess válasza Imi68 hozzászólására (») Sze, 1:07 / 1
 
Nem jól gondolod , mert már most sincs benne , azért lettek kiiktatva , hogy ne kapjanak tápot.Viszont megkíméled magad sok forrasztgatástól.

Annyit csinálj , hogy először az egyik ic 1, és 2 lábáról próbáld a forrasztást eltávolítani , hogy lehetőleg az ic 1, és 2 es lába ne érintkezzen az áramkörrel , tehát ne érjen se a forr szemhez , se a nyákhoz.Ekkor ugye a másik oldal benne lenne az áramkörbe , mert az nem lenne leforrasztva .És akkor jöhet a bekapcsolás .Ha bekapcsol , akkor az az oldal jó amelyik benne maradt , és elvileg ahhoz nem is kell hozzá nyúlni.Ha úgysem kapcsol be , akkor a másik oldal 1, és 2 lábát is függetleníteni kell , és jöhet az újjabb próba.

A P6901B , és a P6902B pontokat , azért iktasd vissza .
A hozzászólás módosítva: Sze, 1:08
(#) Imi68 válasza eyess hozzászólására (») Sze, 19:59 /
 
Szia! A P6901B , és a P6902B pontokat vissza kötöttem, de csak úgy engedi a bekapcsolást ha mindkét Ic-t kivettem .Bár amikor a két csatornás Ic volt csak benne akkor hosszabb ideig gondolkozott ugy 4mp mielőtt kikapcsolt.A panelen esetleg nem lehet hiba??? Köszönök mindent!!! Várakozás Ic-re
(#) eyess válasza Imi68 hozzászólására (») Sze, 21:07 /
 
Akkor ott sajnos mindkét végfok ic eltávozott . Ha megjönnek majd az újak mindenképpen izzós előtét legyen az első bekapcsoláskor .
(#) Imi68 válasza eyess hozzászólására (») Csü, 22:29 /
 
Szia!! Ma Beszéltem az erősítő gazdájával.Azt mondta, hogy neki elég lenne ha csak simán sztereóban szólna az erősítő,eddig is így használta.Akkor ez megoldható az egyik(a három csatornás) Ic beszerzésével, illetve beszerelésével? Nem kell a másik Ic Figyelését blokkolni? Vagy van más teendő esetleg?
(#) eyess válasza Imi68 hozzászólására (») Pé, 11:35 / 1
 
Az , hogy a gazdája mit használt , és hogyan az kérdéses.Ez a készülék egy 5.1 es házimozi erősítő lenne.Bármelyik végfok is kimegy nyilván az ahhoz tartozó hang az hiányozni fog az 5.1 ből.Ha csak egy végfokot kicserélsz a többit pedig kiiktatod az még attól nem lesz teljes értékű .Az erősítő gazdája véleményem szerint kötözgette a hangszóróit amíg szerencsétlen készüléken még egy kimenet is működött .De az már valójában nem sztereó hangzás volt .Hiába , hogy mondjuk két hangfalat , vagy hangszórót kötött egy kimenetre.Nem beszélve arról , hogy most melyik végfokot használná a center , vagy a front , vagy a surrand kimeneteket? Mert ugye az ezekhez tartozó bemenetek , és kimeneti hangzás más , és más.
(#) Imi68 válasza eyess hozzászólására (») Pé, 13:12 /
 
Nagyon szépen köszönöm a fáradozásodat! Igen igazad van, tényleg úgy az igazi ha teljesen jó.De úgy sem lenne kihasználva. Két hangfala van a srácnak!Az Stk443-530 Ic a center a jobb és a bal csatorna,az Stk442-730 Ic a surround-ok és ez a drágább .Javítottam máskor egy yamaha erősítőt az belehetett kapcsolni szervíz módba és lehetett ideglenessen használni még megérkezett a másik Stk Ic blokkolva annak az Ic-nek a dc figyelését,és persze azt a csatornát nem használva.Csak hát a bekerülési összeg ugye az sem mindegy 1Stk Kb 6000 kínából. Még egyszer köszönöm hogy foglakoztál a témával.
(#) eyess válasza Imi68 hozzászólására (») Pé, 16:13 /
 
Nincs mit szívesen.Át kell gondolni , hogy megéri e .Véleményem szerint igen , mert jó tulajdonságokkal rendelkező készülék ez .
(#) alfa008 válasza Imi68 hozzászólására (») Szo, 7:16 /
 
Szia
Ha a gazdájának elég sztereóban, inkább valami diszkrét elemekből felépített végfokozattal pótold a gyári stk-t. Sajnos a
ma kapható STK IC-k kivétel nélkül hamisak, nagyon rossz a tapasztalatom velük. Egy Kenwood házimozi erősítőt én is kénytelen átalakítani sztereóra, mert a csere IC ~1,5hetet bírt ki.
(#) Imi68 válasza alfa008 hozzászólására (») Szo, 15:25 /
 
Szia!!Én is ott tartok,hogy egy Ic már megérkezett ,amit be is tettem.Rosszabb volt mint az eredeti. Most rendeltem másikat máshonnan,persze ezt is kínából. Nálam is ez az utolsó próba ezen a téren. Azután az lesz amit te is írsz!
Következő: »»   7 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu