Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   118 / 167
(#) Bakman válasza tbarath hozzászólására (») Feb 23, 2018 /
 
Személy szerint én 30 - 35 000 Ft-tól többet nem adnék érte. Már persze akkor, ha minden működik rajta.
(#) tbarath válasza Bakman hozzászólására (») Feb 23, 2018 /
 
Hát az van, hogy 1-2 hete nézegetem az ebay-t és a hazai oldalakat is, és 30-35 körül sokszor hibást hirdetnek, vagy 20 megás analógot, néha még ezeket is drágábban.
Utánanéztem, Dave nagyon dícsérte ezt a szkópot, bár ebben a nosztalgia is nyilván benne van, de impresszívnek tűnt. Ez egy magyar srác 130 körül hirdeti ebay-en, annyit persze nyilván nem ér, hamarosan lejár a hirdetés és gondoltam rákérdezek hogy mégis mennyiért válna meg tőle, ha ennyiért nem megy el, de szerintem 35-tel kiröhögne.
(#) nagym6 válasza tbarath hozzászólására (») Feb 23, 2018 /
 
Idézet:
„szerintem 35-tel kiröhögne”
Szerintem is. Van benne 16 csatornás logikai analizátor is, nem csak szkóp. A mintavételi sebesség analóg módban 200Ms, nem sok, de azért sok mindenre jó.
(#) Bakman válasza tbarath hozzászólására (») Feb 23, 2018 /
 
Idézet:
„30-35 körül sokszor hibást hirdetnek, vagy 20 megás analógot, néha még ezeket is drágábban”
Itt is közrejátszik a megszépítő messzeség. Viszont. Meg kell nézni a ma kapható, új, garanciális oszcilloszkópokat, a tudásukat összevetni a kínálttal és kb. azonnal látható, hogy sokan csak árulnak és/vagy palimadarat keresnek.

130 000 Ft-ért már sokkal jobb szkópot lehet kapni, kevesebbért is. Vagy az ember nem hódól egyéb szenvedélyeinek egy ideig, hogy összejöjjön egy normális szkópra.

Ha pedig szóva teszed az eladónak, hogy egy sokkal jóbb szkóp nettó ára az, amit kér a több éves, néha leharcolt, ne adj Isten hibás készülékért, még ő van megsértődve.

Annó csomagban árultam egy szkópot és egy függvénygenerátort, szerintem reális áron. Nem kellett 30 perc, hogy megvegyék. Értem én hogy az eladónak sokat ér, de azért maradjunk a talajon.

Én így látom a használt műszerek piacát. Akinek inge, vegye magára.
(#) tbarath válasza Bakman hozzászólására (») Feb 23, 2018 /
 
Értem amit írsz, de ott van a kereslet és a kínálat "törvénye" is. Hiába ér mondjuk szerinted reálisan valami max. 15-öt, ha 30 alatt nincs a piacon és nem akar valaki 100-at adni egy sokkal jobbért.

Nem is csodálom hogy 30 perc alatt elvitték amit hirdettél, de az ilyet elég nehéz kifogni. Néha persze sikerül.
(#) jattila48 hozzászólása Feb 24, 2018 /
 
Egy Hameg analóg 35 Mhz-es megér 47e Ft-ot? Teljesen új állapotú, hibátlan. A 20 Mhz-es kistestvérét előttem vitték el 25e-ért.
(#) tbarath válasza jattila48 hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Hát szerintem max. akkor ér annyit, ha múzeumi állapotban van - de akkor is a kiállítás miatt elsősorban.
Az apróban hirdetnek most egy kombi hameg-et 40-ért, én inkább azt vinném, ha jó - már ha ebből a kettőből lehet választani.
(#) jattila48 válasza tbarath hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Erre gondolsz?
Hameg 205-3
Ez csak 20 Mhz-es, de tárolós. Szerinted jobban megéri mint a 35 MHz-es?
(#) tbarath válasza jattila48 hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Én nem tudom, hogy neked mire lenne szükséged. Az előbbi kommented alapján egy 20 megás analóg Hameg megfelelt volna, ez alapján gondolom azt, hogy ez a 20 megás Hameg is megfelelne, ez viszont nem 22 ezerrel, csak 15 ezerrel drágább annál. Nem tudom, hogy a 20->35 Mhz jelent-e számodra bármilyen pluszt, illetve nagyobb pluszt jelent-e, mint hogy a szkóp tárolós.

Alapvetően az analóg szkóp csak az ismétlődő jelek vizsgálatára alkalmas, ha egy egyszeri jelet szeretnél hosszabban nézegetni arra nem. Viszont

Azt nehezen hiszem, hogy egy analóg szkóp teljesen új állapotú, még ha hibátlan is. Ez akkor is egy - hasamra ütve - 20-30 éves készülék, amit azóta szerintem használtak, mindez 47-ért, miközben itthon kisker bruttó 78 ezerért kapsz új 25 megás szkópot 2 év garanciával.

Tudom hogy ez 30-cal több, de ha a 47-ért vett "teljesen új állapotú, hibátlan" szkópod 1 hét múlva megmakkan, akkor vadászhatod hozzá ebay-en az alkatrészeket heroináron...
A hozzászólás módosítva: Feb 24, 2018
(#) Lezli46 hozzászólása Feb 28, 2018 /
 
Sziasztok!

Autos célra szeretnék valamilyen PC- USB szkopót.., pl két csatornást.,természetesen nem a legismertebb -legmárkássabb fajtából...,és csak elfogadható áron ., amatör felhasználási szintre.,mert csak alkalmi használatra kell., élő gyakorlati tapasztalatokat megtudna osztani valaki?

Köszönöm a segitséget és üdv.
(#) Lezli46 hozzászólása Márc 1, 2018 /
 
Tudós Szakértő Urak!

Tudnátok segiteni???? Autos mérésekre véleményeznétek alkalmassági szempotból , a mellékelt USB ps-s szkopót??? Esetleg , ha még valaki gyakorlatban használja is.., az plusz volna.

Köszönök minden hozzászólást!
(#) Ge Lee válasza Lezli46 hozzászólására (») Márc 1, 2018 /
 
Vannak kimondottan gépjármű diagnosztikához készített általában 4-8 csatornás PC szkópok, de ezek elég drágák. A több csatorna azért jó mert adott időben több szenzor jelét egyszerre tudod vele rögzíteni. Itthon ezek ára úgy 40-50000Ft-tól a csillagos égig tart.
Olcsó kínaiban van pl. a Hantek 1008B de ez a 2,4Ms/s mintavételével inkább a gyerekjáték kategóriába sorolható. Ennél a Hantek 6022BE-vel is jobban jársz (48Ms/s), de az csak két csatorna.
Egy normálisabb (200Ms/s) és itthon is kapható autódiagnosztikai szkóp pl. a Hantek DSO3064.
(#) Lezli46 válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 1, 2018 /
 
Hello!

Csak hogy bénázásom bizonyitsam...,:a Hantek-6022BE..modell specifikációját "tanulmányozva"..,lehetséges hogy, a max 20V bemeneti feszültség használátához valamiféle adapter-feszültségosztó használata elkerülhetetlen?? Ha igen akkor minden csatornára külön kell egy ? Éb ugy emlékszem kb 3V-t olvastam-értelmeztem ki bemenetei feszültségnek..,ha igen akkor mi ennek a hivatalos neve? és vajon hol lehet kapni???

Köszönöm
(#) Ge Lee válasza Lezli46 hozzászólására (») Márc 1, 2018 /
 
A doksijában minden le van írva nézd végig. Az x tengelyhez képest 4-4 osztás van fel és lefele, 5V/osztást tud megjeleníteni, azaz alapból 20V amplitúdójú jelet tudsz vizsgálni vele. Ír olyat hogy input protection 35V peak, tehát elvileg van a bemenetén valami védelem (zéner vagy akármi) ami 35V után vágja a jelet.
A mérőfej amit adnak hozzá az átkapcsolható, van benne egy 10-es osztó, tehát ha átkapcsolod akkor 200V amplitúdóig tudsz mérni vele (a 200V-ot ugye leosztja a mérőfej a tizedére).
(#) Lezli46 válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 1, 2018 /
 
Összgezve : Tehát max 20V AC/DC értékig , ( Az átkapcsolható 10-s osztó mérőfejt elfelejtve..)
minden extra tartozék nélkül használható autós mérésekhez?
Jól gondolom?

Köszi!
(#) tbarath válasza Lezli46 hozzászólására (») Márc 1, 2018 /
 
Ne felejtsd el, a szkóp mérőfejek jellemzően 10x-es osztó állásban "működnek jól"...
(#) Skori válasza jattila48 hozzászólására (») Márc 1, 2018 /
 
Két éve adtam egy kiváló állapotú 2x50MHz-es Hitachi analóg oszcilloszkópot 38eFt-ért, kicsit régebben az RFT 2x10MHz-es oszcillószkópomat szintén jó állapotban 15eFt-ért adtam el. A Hameg valahol e kettő között lenne reális árban... Ne kapkodd el, mindíg lesznek eladó szkópok, várd ki a kedvező alkalmat. Anno azért adtam el a Hitachi-t mert találtam egy még szimpatikusabbat, analóg, de digitális is, igaz digitálisban csak 45Ms/s, de analógban 100MHz-es.
A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2018
(#) Ge Lee válasza Lezli46 hozzászólására (») Márc 1, 2018 /
 
Jól gondolod, de általában nem 1:1-es osztásban használja az ember a mérőfejet hanem 1:10 osztásban, mert egyébként a kapacitásánál fogva csak néhány MHz sávszélessége van. Jó ha látod a gyorsan változó tranzienseket is egy jelen, sőt mondjuk egy kontakthibás gázpedál esetén kifejezetten előnyös, tehát ha csak nem akarsz nagyon alacsony jelszinteket (mV-okat) mérni akkor a mérőfejnek mindig az 1:10-es állásban kell lenni, azaz 200V DC vagy AC peak értékig tudsz mérni.
Extra tartozék az kell hozzá, lévén ez egy USB-s PC szkóp, tehát PC az kell hozzá, legalább egy olcsó laptop.
(#) Lezli46 válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 1, 2018 /
 
Kedves Ge Lee!

Elbüvölsz segitőkészségeddel...a szkop kezelés ABC-je rögös utján téblábolva., egyébbkėnt gondolkodom még., de lehet hogy egy ilyen gyagyi határán egy lépéssel túli H.6022BE- t rendelek aliéktól.., de láttam EU- n belüli szállitást is kb 5E FT - al drágábban .., de legalább tutti biztos a custom stb miatt.., most hogy olvasgatok a témáról.., az autôn valô kezelés szempontjából egy szkopméter sokkal szimpibb mivel sokkal jobban kézreesik..,de gondolom hogy , valami hasonló paraméterü ,mint a laptopos változat.,tõbbszörös árért kapható csak?? Meg aztán melyik ., ami "olcsó" és még használható azért? Mondjuk annyit tud mint a Hantek 6022BE laptopos verziô?
(#) Ge Lee válasza Lezli46 hozzászólására (») Márc 2, 2018 /
 
Néhány oldallal ezelőtt tettem fel olyat is. Ezek elég drágák, lévén hogy teljes értékű szkóp, azaz benne van a kijelző is, ráadásul hordozható, akkus kivitelű. Többe kerülnek mint egy asztali DSO. Egy példa és egy másik. Ebből ami olcsóbb azokról ebben a hozzászólásban esett szó, az egyik 1 a másik 2 csatornás. Ezek mintavétele 200Ms/s, tehát négyszer gyorsabb mint a Hantek 6022BE. Ha ennek fényében nézzük az árát, és hogy nem kell hozzá PC, hordozható, strapabíró kivitelű és akkuról működik, akkor használati értékét tekintve olcsóbb mint a Hantek.
(#) Lezli46 válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 11, 2018 /
 
Szia!

Hantek 6022BE lett a befutó., kizárolag anyagi megfontolások alapján..,tegnap jött meg..,ezzel csak egy kérdésem volna , ha lehetne : miért van ,mire kell használni stb a a dupla USB kábelt..,ami a szkópból jön ki .,"Y"-ba., egyik Fekete USB., a másik Piros USB csatival.., semmi utalást nem találtam a gépkönyvben hogy mi a manó lenne...

Másik véleményem : A kompakt szkóp véleményezésed abszolult korrekt.., mondom én halál bölcsen utólag..,ha valaki professzionális autójavitás közben használja., az könnyen kitermeli a jelentős árkülönbséget.., ami biztos hogy ki is fizetődik..., Ugyanis egy laptoppal és ezzel az utólag hozzácsatolt modullal .,fölöttébb kényelmetlen az autón való használat..,gyakori használoknak javaslom ezt átgondolni...

köszi és üdv
(#) Bakman válasza Lezli46 hozzászólására (») Márc 11, 2018 /
 
Az Y USB kábelt külső HDD-khez szokták adni mert azoknak általában nem elég annyi energia, amennyit egy USB alzat szolgáltat. Oszcilloszkópnál nincs jelentősége, valószínűleg olyan kábelhez jutottak olcsón, azt rakták a csomagba.

Az Y kábel egyik ága csak 5 V-ot továbbít, a másikba van bekötve az 5 V mellett mindkét adatvezeték. Ha zavar, cseréld le egy normál USB kábelre.
(#) Lezli46 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 11, 2018 /
 
Értem---- köszönöm szépen az infót.

Üdv
(#) Alkotó hozzászólása Márc 20, 2018 /
 
Igyekeztem alaposan tanulmányozni a fórumtémát, és találtam is információkat, de nem minden egyértelmű. Kimondottan hangfrekvenciás mérések céljára szeretnék vásárolni egy ilyen megjelenítőt. Nem egy príma szkópot akarok mobil eszközzel megtámogatni, hanem csak ezt használnám. Az ára kevesebb mint egy húrozás az ütőmbe, tehát ez mindenképpen megéri.
Arra nem találtam a választ a vásárláshoz tartozik-e kezelési utasítás, illetve ha létezik ilyen akkor azt hol lehet előre tanulmányozni. Ezen kívül az eszköz használhatóságáról csak ködös utalásokat találtam, ezért aki használ ilyet, annak szívesen olvasnám a véleményét. Nincsenek túlzó elvárásaim, de a realitást szeretném előre látni.
Mekkora az áramfelvétel a tápcsatlakozón?
(#) chrlee válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 20, 2018 /
 
A DSO138 készülékről itt találhatsz gyártói infókat:

https://www.jyetech.com/Products/LcdScope/e138.php
(#) dB_Thunder válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 20, 2018 /
 
Ezek faék készülékek!
Kb 15-20 perc alatt kiismerhetők, mindenféle kezelési instrukciók nélkül is.
Kb játék kategória, alacsony felbontás stb,
A DSO Shell-em sajnos zajos is, és nem az analóg résznél, kb azonos gond az akku/elem hiánya.
1 amperos tápról biztos elmegy de szerintem félről is..

Kerítsd elő a kapcsrajzát azon vannak áramfelvételek szerintem, legalább is az enyémen voltak..
(#) Lezli46 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 20, 2018 /
 
Az Y kábel az androidos verzióhoz adják szériában.., abból a célból pl mint irod.., gyenge kapacitásu telefon akksi stb-stb..., ezt csak mellékesen., mert elsősorban az iránt érdeklődnék, hogy van- e valakinek élő tapasztalati a G.M.-t ből letölthető free , illetve a Pro (kb 3000Ft) változatával kapcsolatban???
(#) Alkotó válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 20, 2018 /
 
Tanulmányoztam a kapcsolást, és a leírást is. Nem találtam a táplálásról áramigényt. Maximum 12 V-ról, mehet, és a felírt feszültségeket 9,3V-os táplálás mellett mérték. Csak ez van a dokumentációban.
Akinek van ilyenje otthon, megkérem mérje meg az áramfelvételt. Nem kell csak a nagyságrendet tudnom.
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2018
(#) teddysnow válasza Alkotó hozzászólására (») Márc 20, 2018 /
 
Szia,
nekem ilyenem van kb. 3 éve. Én csak hangfrekis mérésekre használom. Frekvencia átvitel mérésre, kimeneti jelalak vizsgálatra, hobbi szinten szerintem teljesen jó. Nincs hozzá kezelési utasítás, mert alapszintű oszcilloszkópnak megfelelő a szolgáltatása. Nekem volt "hagyományos" katódsugaras és nagyon utáltam számolgatni, hogy mennyi az annyi. Ez kiírja hány Volt, hány Hz. Ha elromlik biztosan ugyan ilyet veszek. Amire használom, arra nagyon megfelel számomra.
(#) Alkotó válasza teddysnow hozzászólására (») Márc 20, 2018 /
 
Köszönöm. Hasonló célokra szánom én is.
Mivel táplálod? Ezt a kérdést valamiért kikerüljük. Ha van ilyened, mérd meg nekem legyél szives az áramfelvételt.
Következő: »»   118 / 167
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem