Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   120 / 167
(#) Ge Lee válasza jattila48 hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
A 67-hez teszel még egy keveset és veszel egy új DSO-t. Az nem lesz 100 megás csak 50, de jóval kisebb, könnyebb, és sokkal sokkal többet tud. Nem mellesleg kapsz rá 2-3 év garanciát. Ha a TEK megáll mondjuk néhány hónap múlva, akkor vakarózhatsz hogy meg tudod-e javítani, ez ebből a szempontból már nem a hobbi kategória. Analógból olyat érdemes venni ami olcsó, és amit meg tudsz otthon javítani bármi baja is legyen, a csövet leszámítva.
(#) elektro777 hozzászólása Jún 21, 2018 /
 
Sziasztok!
Digitális szkópot szeretnék vásárolni, az olcsóbb kínaiak (Rigol, Siglent, Owon) közül nézelődtem. Egy relatív olcsó de használható, jó minőségű szkópot szeretnék, Jelenleg ezek az opciók:

Rigol DS1054Z

A 4 csatorna miatt talán legjobb ár/érték arányú termék, több fázisú jelek esetén hasznos, csak 50MHz a sávszélesség, viszont olvastam hogy lehet upgrade-elni a szoftvert.

Siglent SDS1202X-E

Hasonló árban 2 csatornás, viszont 200MHZ sávszélességgel.

Rigol DS1102E
Siglent SDS1102CML+

Valamivel olcsóbb 100Mhz-s szkópok.

Szeretném kikérni a véleményeteket, esetleg tapasztalatokat ezekkel a szkópokkal kapcsolatban, melyiket ajánljátok, esetleg hasonló árkategóriában mást is szívesen megnéznék, csak feltétlenül magyaroszági rendeléssel a garanciális ügyintézés miatt.
Egyébként értékelések és tulajdonságok alapján a 4 csatornás Rigol tűnik a legjobb választásnak, de a 200MHz Siglent is vonzó választás.
(#) nagym6 válasza elektro777 hozzászólására (») Jún 21, 2018 / 1
 
A Rigol DS1102E én kiejteném, kijelzője csak 320 pont vízszintesen, többié szélesebb, ez előny. Használattól függ, hogy a Rigol 4 csatorna 50MHz, vagy Siglent 2 csatorna 200MHz jobb. A Siglent SDS1102CML és Rigol DS1102E megjelenítése darabosabb-pixelesebb hatású, mint az előbbi kettőé, amelyeknél foszforhatáshoz hasonló a kijelzés, eléggé jobb. Ennyit tennék hozzá a kérdéshez.
(#) Ge Lee válasza elektro777 hozzászólására (») Jún 21, 2018 / 1
 
Mindig az a kérdés, hogy mire akarod használni. Ha elsősorban egy szkóp kell, akkor a Siglent. Ha pedig elsősorban jelanalizátor akkor a Rigol, bár a 1202X-E-ben ugyanúgy van protokoll dekóder. Akiknek volt azt mondták, hogy a Rigol csak addig tűnik a legjobb ár/érték arányúnak amíg el nem kezded használni, mert ha már használod, akkor rá fogsz jönni hogy miért annyi az ára amennyi.
Ebben az olcsóbb árszegmensben ha a minőséget, tartósságot nézzük, akkor a Siglent verhetetlen, ráadásul olcsóbb is mint a Rigol vagy az Owon. Ezt nem csak én mondom, többen mondták már itt a fórumon, meg külföldi fórumokon is. Meg az sem mindegy milyen mérőfejet adnak hozzá, mert ha mondjuk a Rigolhoz 50MHz-eset, akkor hiába upgrade-eled nem fogsz tudni vele 100 megát mérni.
A 1202X-E-vel én is szemezek, csak el kellene adnom előtte a 1052DL-t.
(#) elektro777 hozzászólása Jún 22, 2018 /
 
Köszönöm a válaszokat!
Lényegében egy általános szkópot akarok venni, nem specifikus dologhoz.
Megfigyeltem hogy Itt lényegesen olcsóbbak a szkópok. Van valakinek tapasztalata erről a webshopról?
Úgyhogy ráakadtam az SDS1104X-E szkópra illetve a sima SDS1202X -re, ami az Agetánál drágább kategória volt.
Ezekről vélemények?
(#) Bakman válasza elektro777 hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
A lap alján: "Az oldalon feltüntettt árak az ÁFÁ-t nem tartalmazzák.". Egyébként megbízható bolt.
(#) elektro777 hozzászólása Jún 22, 2018 /
 
Igen tudom, ahogy az ageta.hu-n is az az áfa nélküli árak vannak feltüntetve.
Például ez a szkóp:
Folder Trade SDS1104X-E 93 214 HUF (áfa nélkül)
Ageta SDS1104X-E 135 190 HUF (áfa nélkül)

A SDS1202X-E esetében is kb 30 ezer ft különbség van. A sima SDS1202X meg 85 ezerrel olcsóbb az akcióval együtt az agetától!
Az amazonon is ennyibe kerül körülbelül ezért furcsálom.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2018
(#) Bakman válasza elektro777 hozzászólására (») Jún 22, 2018 / 1
 
Elnézést, ennyire nem hasonlítottam össze a kettőt. Azt hittem, a nettó - bruttó különbözetek adják a nagy eltérést. Párszor volt már dolgom a Folder Trade Kft.-vel, rendben ment minden, ahogy emlékszem, más is ezt írta róluk. Ugyanakkor ez jelentős árkülönbség. Ha jól emlékszem, a Folder Trade árajánlatot küld, akkor még bőven eldöntheted, hogy kell-e a masina vagy nem. Nincs kizárva, hogy hibás árak szerepelnek az oldalon, esetleg valamilyen oknál fogva olcsóbban tudják beszerezni azokat a szkópokat, netán kevesebb haszonnal is beérik...
(#) Ge Lee válasza elektro777 hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
A 1202X-E most még pár napig akciós a műszerdeponál, és 3 év garit adnak rá ami szintén nem utolsó szempont, bár ezekkel inkább csak szoftver gondok szoktak lenni, az meg ha van, úgyis előjön az első néhány használat alkalmával. Szerintem jelenleg ez a legjobb ár/érték arányú szkóp itthon.
Nekem csak az nem tetszik benne, hogy a vízszintes helyből elvettek a régi Siglentekhez képest. Az enyémen még 14 osztás van vízszintesen, ezekben már csak 12, amit azért sem értek, mert alulra teszi ki menet közben az infókat.
Illetve alighanem rosszul írtam. Az enyémben 18 osztás van vízszintesen, ebben meg csak 14.
A hozzászólás módosítva: Jún 22, 2018
(#) Ge Lee válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Itt a képen látszik is a 18 vízszintes osztás (illetve nem látszik mert levágtam amit a menü éppen kitakart belőle), meg az átvitele ami ha jól emlékszem nem is mérvadó, mert a saját mérőfejével készült ami csak 70MHz-es.

90-150MHz.jpg
    
(#) nagym6 válasza elektro777 hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Én a Siglent SDS1104X-E venném FolderTrade nettó 93214Ft.-ért.
(#) Ge Lee válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Lehet benne valami, mert a 200 megás is 1Gs/s mintavételű, az a mintavételi sebesség meg szerintem csak a 100 megára elég. Az egy dolog, hogy egy mezei szinuszjelet bőven feljebb is megjelenítenek. Az én 1052DL-emnek ami elvileg csak 50MHz-es, szinuszjellel itt van az abszolút vége egy 100MHz-es mérőfejjel. Egy 200MHz-es mérőfejjel talán még tovább menne.
(#) Cinema válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Ezekből az újabbakból ezt érdemes megvenni, de a kezelése kicsit bonyolultabb.
Lehet a belső működése e-miatt lassabb is lehet a dupla-modulhoz, ha lehet, valahol működés közben ki kellene próbálni.
Árban verhetetlen azért a tudásért.

Üdv!
(#) Ge Lee válasza elektro777 hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Beszéltem telefonon és emailt is váltottam a folderékkel, mert engem is meglepett az ott látott 78ezer Ft-os nettó ár a 1202X-E-re. Telefonban még azt mondák, hogy ez nem konkrét árajánlat, de lehetséges, mert a Siglent cég jelenleg sok termékére 30%-os akciót ad. A webshopok viszont ezt az akciót nem vonják le az áraikból, mert nem tartanak készletet. Aztán kiderült hogy ők sem, mert email-ben már ugyanazt a 135ezres bruttó árat mondták mint amennyiért máshol is van (mostanra át is javították a reggeli 78 ezres árat 105 ezerre). Szóval már kezdtem örülni hogy ma meg is rendelhetem, aztán lemondtam róla, annyiért nem kell.

Mekkora egy köcsögség már ez? A gyártó 30%-kal olcsóbban adja, tehát 78 körül lenne az ára. De nekünk nem annyi, nekünk 57%-kal több, mert az itthoni kereskedők nem adják annyiért, plusz ott van még az áfa... Tőlem elnézegethetik az oldalukon egy darabig...
(#) Massawa válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Ez a mai átverések egyike.
Sajnos bele fog kelleni törödni. Azért, hogy egy bolt árulja valamelyik cég termékét egy sereg szerzödés meg agytágitás kell ( ugye az eladonak legalább nagyjábol ki kell ismernie magát a készülékben). Mindezt betetözi, hogy neki elöre meghatározott árakon kell vennie - többnyire raktárra - a készülékeket.
Ha meg a gyárnak rosszul áll a szénája fogja magát és mindenféle ilyen akciokkal ássa alá kereskedöi/viszonteladoi bizalmát. A kereskedö hogyan adjon neked 30% kedvezményt ha gyakran többért szerzi be az árut és még az AFÁt is elöre kell fizetnie...???? ( A kereskedö ilyen alkalmakkor remeg, hogy ne maradjon ülve a drága terméken.)

Egy év mulva bujik ki általában a szög a diványbol, amikor kosarat adnak az ilyen praktikákat üzö gyáraknak, ami végül senki nem jo, sem nekünk, mert eltünik a termék a boltokbol, a gyárnak sem, mert elveszti a piacát. ( sajnos ez egyes ütödött közgazdászok munkájának az eredménye). Az ilyen akciok gyakori végeredménye, hogy eltünik a márka majd egy uj név alatt kerül ujra elö, és keresik az ujabb (balek) partnereket, és ismétlödik a leirt körforgás.
(#) Triger válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Fura ez a kereskedői hozzáállás, magam sem értem. De ennél furább dolgok is vannak a használt szkópok piacán. Na ott aztán vannak népművészeti cserépedénységek.
(#) Bakman válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 22, 2018 1 /
 
Leírtam, ezt is, hogy hibás ár is lehet az oldalon. Valóban, nem szép dolog, de ettől cifrábbal is találkoztam már. Weboldalon keresztül kifizetettem egy terméket, másnap reggel jött egy levél, hogy elnézést kérnek, az oldalon hibás ár szerepelt, utaljak még 10 %-nyi összeget. Elálltam a vásárlástól, némi unszolásra vissza is utalták a pénzt. Mindezek után kb. három héttel ránéztem ismét az oldalra, hogy-hogy nem, az általam elöször megismert ár szerepelt még mindig.
(#) Ge Lee válasza Bakman hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Amikor én az enyémet vettem akkor sok helyen nézelődtem, de 3 kiemelt volt, az ageta, a depo meg a folder. A folder árai voltak a legmagasabbak, így azt egy idő után már nem is nézegettem, eltettem a gyártót magamban egy képzeletbeli polcra. Ezért is lepett meg durván ma délelőtt a többihez képesti 30%-kal alacsonyabb ár. Mint kiderült csak beetetés lehetett, mert még azt sem mondták hogy bocsi, el volt írva, az email-em után szimplán csak átírták a 78 ezret 105 ezerre. Most már hasonló áron kínálják a készletet mint a többi webshop. Szerintem a gyártó sem akciózott, azt is csak úgy mondták, mert akkor annak az akciónak lenne nyoma a gyártónál vagy külföldi cégeknél, de nincs, ott is hasonló árak vannak.
(#) Bakman válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 22, 2018 /
 
Félreértés ne essék, nem akarom védeni a boltot de jobban örültél volna ha úgy jársz, mint én? Írtam, hogy ajánlatot küldenek.
(#) tbarath hozzászólása Jún 23, 2018 /
 
Találtam a postaládámban egy Conrad újságot, és annak a hátulján szerepel egy DSO-1084E nevű szkóp bruttó 145-ért. Az papír alapján 4 csatorna, 80 MHz, 1 Gsa/s, 64 kpts/ch, 7" 800x480.
Nem is tűnik annyira rossz vételnek. Szerintetek ez melyik gyártó átcímkézett terméke?
Bővebben: Link
(#) gcsabee válasza tbarath hozzászólására (») Jún 24, 2018 /
 
(#) tbarath válasza gcsabee hozzászólására (») Jún 24, 2018 /
 
Tényleg, köszi. Akkor mégse akkora biznisz ez...
(#) FLEXTER hozzászólása Jún 29, 2018 /
 
Elnézést hogy közbeszólok de valaki tudna ajánlani Szeged környékén lévő üzletet
ahol személyesen tudok szkópot vásárolni.KÖSZÖNÖM
(#) Ge Lee válasza FLEXTER hozzászólására (») Jún 29, 2018 /
 
A guglival nem nagyon találtam ott olyat, de ha lenne sem biztos hogy vennék, mert egy eleve ezzel foglalkozó nagykerből biztosan olcsóbban megkapod. Már ha újról beszélünk.
(#) FLEXTER válasza Ge Lee hozzászólására (») Jún 30, 2018 /
 
KÖSZÖNÖM akkor marad az internetes vásárlás.
(#) nlf46 válasza Massawa hozzászólására (») Júl 18, 2018 /
 
Tisztelt Massawa!
Korábbi hozzászólásaiból tudom, Önnek van Tek464-ese. Érdeklődnék, vannak-e az "öregnek" várhatóan tipikus hibái. Nekem jelenleg "csak" a store üzemmódjával van némi gondom. Az enyém tetején van egy DM44 is.
(#) mtomihun hozzászólása Júl 18, 2018 /
 
Sziasztok
Kezdem azzal, hogy az oszcilloszkópokhoz minimálisan értek, amatőr vagyok, és nem tudom, hogy milyen adatokra kell figyelni, ha szeretnék valami olcsó készüléket vásárolni.
Amire használnám pl PWM jel ellenőrzés, ABS jeladó, motorfordulatszám jeladó ellenőrzése, ilyesmi.
Ezekre megfelelhet ez, vagy esetleg ez ?
Pipi kolléga ezt ajánlotta, de ezzel az a baj, hogy erre már áfát kell fizetni, annyit meg már nem szeretnék kiadni érte.
Mit javasoltok? Esetleg valakinek használt eladó szkópja, ami megfelel nekem?

Köszi
(#) Kovidivi válasza mtomihun hozzászólására (») Júl 19, 2018 /
 
A DSO138 (meg a másik linkelt is sztem) 100KHz-ig használható. A nagyon rövid tüskéket nem tudja elkapni, single shot módban sem. A triggereléssel is problémái vannak.
Arra viszont jó, hogy megnézd, milyen frekvenciájú, kit. tényezőjű a PWM-ed, ha van utána RC tag, szépen látszik, mekkora rajta a "ripple", a hullámzás. Nekem most ez a DSO138 van, és mivel volt már normál szkóppal is dolgom, így tudom, mit kell a DSO-n nézni, keresni. Külön kell az ábrákat értelmezni, nem kapja meg az ember az infókat egyből... Számomra elegendő. A nagy szkópot sokkal ritkábban kapcsoltam be valamiért. A kis DSO meg akksiról megy, oda csippentem a mérőpontokat ahova akarom. Ennyi pénzért szuper.
(#) teglascs hozzászólása Júl 26, 2018 /
 
Sziasztok,
azt szeretném kérdezni, hogy a DSO138-hoz képest >>EZ<< mennyire használható?
(Nem értek az oszcilloszkópok használatához (sem). )
Köszi!
(#) Ge Lee válasza teglascs hozzászólására (») Júl 26, 2018 / 1
 
A DSO138 is csak gyerekjáték kategória, amaz pedig még olyan sincs. Előbbi 1 millió mintát vesz a jelből másodpercenként, utóbbi pedig csak kétszázezret. Arra jó, hogy 20kHz-ig nézegess vele valami periodikus jelet. Persze csak az alapjelet, mert hogy milyen egyéb tranziensek vannak rajta, vagy hogy milyen a jel felharmonikus tartalma azt nem fogod látni rajta.
Ezért az árért sokkal inkább vennék egy régi csöves szkópot.
Következő: »»   120 / 167
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem