Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Lapozás: OK   127 / 168
(#) Cinema válasza devergo74 hozzászólására (») Feb 27, 2019 /
 
Biztos nem. Nagyon jó az a Siglent oszcilloszkóp, nagy memória, színes kijelzés, meg általában elég a két csatorna. A hálózattól el van választva galvanikusan, tehát a megadott bemeneti feszültség-határig lehet vele bárhol mérni. Persze, eleve érdemes a x10-es osztós mérővezetéket használni, vagy csak ilyen kábelt (fix x10-es osztású) alkalmazni, akkor biztosan nem érhet meglepetés.
Ettől jobbat csak nagyobb felbontással, 12-16bites az, ami jobb, amit érdemes vásárolni, az összes többi átmenet, hol kisebb, hol nagyobb memória, beépített generátor, multiméter, egyéb. Meg pénz kérdése is.

Üdv!
(#) Sanyesz5 hozzászólása Feb 27, 2019 /
 
Üdv!

Érdekelne a véleményetek az alábbi szkópról:

Bővebben: Link

Kínlódom a használtak keresésével, de feladom, veszek újan, otthoni hobbi célra kellene.
(#) Bakman válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Feb 27, 2019 /
 
Az oldalon három is van. Egyébként ha nem valami extra dologra kell, bőven jó a legolcsóbb is.
Idézet:
„Kínlódom a használtak keresésével”
Ezen nem csodálkozom.
(#) Ge Lee válasza Bakman hozzászólására (») Feb 27, 2019 /
 
Az apróban egy sincs, azok mind csövesek. Lehetett volna neki, jó árban és állapotban, de hát az úgy nem jó... Én a hibátlannak árult, egyébként teljesen használhatatlan, és minden tartozékától mentes owont is megvettem 55-ért itt az apróban, és megjavítottam, meg tettem bele akkut. Mert 55-ért ilyenek vannak általában használtan... Vagy nevesincs, 25 megás alap DSO-k. A csöves meg már ingyen sem nagyon kell senkinek.
(#) Sanyesz5 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 27, 2019 /
 
"Lehetett volna neki, jó árban és állapotban, de hát az úgy nem jó..." Mire célzol ezzel?
Ha arra gondolsz amit félre tettél másnak, de azért felajánlottad, és 5 ezer forinton bukott a dolog az érdekes, sajnos sokan nem értik meg hogy a keretem annyi, nem alkudni akarok. Ezért van az hogy inkább várok hozzá, veszek boltban újat, nem kínlódom..
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2019
(#) Ge Lee válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Feb 27, 2019 /
 
Nem tettem félre csak elvben odaígértem, nem ugyanaz, mivel nem is hirdettem. Beszéljétek meg, én nem akarom mindenáron eladni, sőt, meg fogom kérdezni a gyártót, hogy nincs-e mégis valami lehetőség a memóriabővítésre. Amit mondasz az egy kicsit érdekes, hogy a használtra csak ennyi a keret, de az új megvétele ami több mint kétszer annyiba kerül, az nem probléma.
(#) Sanyesz5 válasza Ge Lee hozzászólására (») Feb 27, 2019 /
 
Szerintem tegyük már túl magunkat egy sikertelen üzleten, legyen már az én dolgom mire mikor mennyi jut, ne kelljen egy idegennek megmagyarázni. Gondolom nem merült fel benned hogy jövőhéten esetleg jön a fizetés?! De részemről ez itt lezárva, nekem erre nincs időm, a személyeskedést te kezdted, Bakman-nak miért kellett bármiféle megjegyzést tenni rólam? Sok az unatkozó ember...
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2019
(#) Bakman válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Feb 27, 2019 /
 
Elnézést kérek, de milyen személyes megjegyzésre gondolsz? Én általánosságban, a használt oszcilloszkóp piacra értettem a dolgot. Néha, csak unaloműzés gyanánt nézegetem itt-ott az eladó használt műszereket, nagyjából képben vagyok, mi folyik a neten (tisztelet a kivételnek, általában szemetet akarnak eladni jó drágán). Arról, hogy itt kivel és hogyan próbáltál üzletet kötni, semmit sem tudok és igazábol semmi közöm sincs hozzá, legfőképpen nem is érdekel.
(#) Sanyesz5 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 27, 2019 /
 
Nem neked szólt, "Lehetett volna neki, jó árban és állapotban, de hát az úgy nem jó... " erre gondoltam.
(#) (Felhasználó 1947) válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Feb 27, 2019 /
 
Teljesen jó választás otthonra.
Annyira elérhető áron vannak már DSO-k, hogy nem látom értelmét használtat venni.
(Nem beszélve a gyári garanciáról)
(#) Ge Lee válasza (Felhasználó 1947) hozzászólására (») Feb 28, 2019 /
 
Én meg az újnak nem látom értelmét. Megvettem annak idején újan az Owon-t, rájöttem hogy nem tetszik, nem kell, néhány hét után eladtam, mindjárt buktam rajta vagy húszezret. Csak azért muszáj újat venni, mert használtban szinte biztos hogy nincs olyan amilyet az ember szeretne. Nem olyan, általában semmilyen sincs. Azért nincs, mert a szoftverhibák már új korában kiderülnek, és ha nem adja meg magát a tápjában valami, vagy nem enged el egy BGA forrszem valahol, akkor sokáig hiba nélkül működnek, tehát miért akarná bárki eladni. Leszámítva az Owont, aminek az enkóder megoldása alapból szériahiba. Nyilván nem fognak 40 évet elmenni mint egy csöves, mert a konstrukció eleve nem olyan, nem arra lett tervezve.
Én szívesen vennék használtban pl. olyat ami legalább 200 megás, 12 bites, és van benne akku opció. Mert ez újban 320+tréfánál kezdődik, és annyit én nem adok egy szkópért. Használtban meg ugye nincs ilyen...
A mostani szkópomat is szívesebben megvettem volna használtan, ha lett volna. De nem volt.
(#) devergo74 hozzászólása Feb 28, 2019 /
 
Volt lehetőség jobban összehasonlítani a Rigol DS1054Z és Siglent SDS 1202X-E oszcilloszkópokat, hát nekem az a meglátásom hogy a Rigol-ban több az állítási lehetőség, szerintem jobban kivitelezték a kijelzőelrendezést is, nem zavaró a négy csatorna közötti váltás, igaz "csak" 50Mhz-es. Mondjuk az eddigi opcionálisan rendelhető 4db-kiegészítő, 2018 novemberétől hivatalosan ingyen is elérhető, nem kell hackelni. Majd meglátjuk melyik lesz időtállóbb.
(#) Ge Lee válasza devergo74 hozzászólására (») Márc 1, 2019 /
 
Nem tudom mit mivel hasonlítottatok, de amikor én az enyémet vettem, előtte hónapokon át nézegettem az ilyen összehasonlító videókat, olvasgattam fórumokat, néztem szétszedős videókat.
Általában az volt, hogy ebben az olcsó kínai kategóriában a Siglent volt az, ami összeszerelését tekintve talán a legjobb minőséget képviselte, és a videókban is általában ez maradt bekapcsolva, a másikat amivel összevetették (rigol, owon, stb) egy idő után kikapcsolták.
Nyilván szolgáltatásokban sem egyformák, talán nincs is olyan ami mindenben jó, olyat több gyártó termékeiből lehetne csak összeollózni, mert az egyikben ilyen opció van a másikban olyan, a harmadikban meg amolyan. Ha nem tetszik a 1202X-E kiteszed az apróba féláron, szerintem még aznap elkapkodják. Ha más nem, én biztosan.
(#) t-dani válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Márc 1, 2019 / 1
 
Idézet:
„Sok az unatkozó ember...”


Tökéletesen igazad van. Milyen jogon is turkál bárki más embernek a pénztárcájába és saját meggyőződésébe / elveibe? Ahogy mondottad is, vannak itt a fórumon sajnos olyan emberkék, akik ha kell-ha nem alapon, mindenképpen írogatnak valamit - passzióból. Nem azért, mert a véleményük bármennyire is fontos és tartalmas, hanem mert mindenáron meg akarját mutatni, hogy ők nekik itt mindenbe van beleszólásuk, bármilyen áron. Nem beszélve az időmilliomosságukról. Nem tudják megállni a pofátlankodást mások magánügyeibe (pl. pénzköltés mennyisége, módja, stb.). Sajnálatos és baromi szomorú, elviekben tanult emberektől ezt az erőltetett görcsölést látni...
(#) Sanyesz5 hozzászólása Márc 5, 2019 /
 
Üdv!

Róla mi a véleményetek, használ itt valaki ilyent?

Bővebben: Link
(#) Bakman válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
A kép megtévesztő, MSO van rajta, a DS változatokban nincs logikai analizátor. Hasonló (MSO) van nekem, szerintem igen jó masina, nem szívesen válnék meg tőle.
(#) Sanyesz5 válasza Bakman hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
Köszi, jól értelmezem most akcióban, ingyen jár mellé 4 opcionális kiegészítő?
(#) Bakman válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
Erről a boltot kérdezd. Első pillantásra úgy tűnik, hogy mind a négy opció jár a géphez.
(#) horcsab válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
Igen, de ne itt vedd meg. A német Batronix cégnél van ugyan ez, olcsóbb is, ha cégesre veszed akkor is jól jársz, Eu-n belől ingyenes szállítás. Nekem is ugyan ez van csak Rigol DS1104Z-S. (csak megsúgom, hogy nyitható a szkóp, de a többit privátban!)
A cég megbízható, én már 2 szkópot vettem tőlük. Ha találsz valahol még olcsóbban, akkor spec rabatot adnak.
(#) Zserigta hozzászólása Márc 5, 2019 /
 
Sziasztok.

Oszcilloszkóp (logikai analizátorral) vásárlásán gondolkozom, de nem tudom milyet vegyek.
A legfőbb baj, hogy évente csak 1x-2x ha szükségem volna rá, viszont akkor nagyon jól jönne, ezért nem akarok olyan sokat rászánni.
Csak hobbi szinten foglalkozom elektronikával, akkor is legfőképp PIC és arduino.

Igazából nem tudom, milyen méréstartománnyal rendelkezőt válasszak.
Többségében azt olvastam, hogy az 50Mhz-már nagyjából szinte mindenre elég, viszont ezen eszközök ára 40e Ft és a felett van én viszont olyan 25e Ft-ba szeretnék beleférni ha lehetséges.

Van ötletetek, hogy mit érdemes venni, vagy inkább felejtsem el, mert ennyiért nem kapok megfelelő eszközt!?
(#) Bakman válasza Zserigta hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
Ennyiért nem kapsz normális szkópot, esetleg olyat, amit mindenképpen PC-hez kell kapcsolni. Évi egy-két alkalomra elég lesz.

Logikai analizátor legyen inkább külön történet. Kis kontrollerek mellé ez bőven jó (ilyet is szoktam hazsnálni): USB logikai analizátor.
(#) Zserigta válasza Bakman hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
Az abszolút nem probléma, ha PC-hez kell kötni.
Ez egész jónak tűnik amit linkeltél, tetszik az ára is.

Akkor már csak egy oszcilloszkóp érdekelne.
(#) Bakman válasza Zserigta hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
Itthon kb. ez a legolcsóbb: Owon VDS1022. Ugyanakkor javaslom, kezdj el ebben a témában visszafelé lapozgatni, mások is ajánlottak már ilyesmit, hátha az jobban tetszik, mint amit én mutattam.
(#) gyoran válasza Bakman hozzászólására (») Márc 5, 2019 /
 
Szia,
Én ezen pár éve sokat gondolkodtam.
PC-hez kötőst azért nem választottam, mert eddig már két olyan kütyüm van, amit megvettem, évente néhányszor akartam használni, két-három év után kiesett alóla a WIN XP, ill. IOS 7 vagy 8 és azóta halott. Nincs hozzájuk driver ill. app. Nem szkóp, lehet, hogy azzal más a helyzet.
Így aztán standalone szkópot vettem, egy középkategóriás OWON 7102-t.
Jónak jó, de a kezelése nem európai agyra van gyártva, főleg évi 2-3 alkalmi használatra. Lehet, hogy többet kellene gyakorolnom vele.
Hozni viszont hozza, amit igért, egy analóghoz képest messze jobban tudtam használni, főleg logikai analizátor irányba.
(#) Ge Lee válasza gyoran hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
Logikához egyszerűbb és olcsóbb is logikai analizátort venni ahogy már írták is. Mostanság az új szkópokba már beleteszik ezt a funkciót is az igaz. Annak az Owon sorozatnak egy nagy előnye van, hogy házilag is tudsz bele olcsón akkut tenni, nem kell megvenni drágán bele a gyárit. Az akkuval meg ugye, olyan mintha 2 műszered lenne egyben.
Viszont nekem a 7102 sem a tranzienseket nem tudta úgy lekövetni mint az analóg, sem a mérése nem volt pontos (a Siglent a tizedes után csak 2 digittel is pontosabb mint az Owon a 3 digittel), és a nagyfrekis fokozata is jóval zajosabb, ezért is adtam el már új korában.
Vettem ugyan nemrég egy használt 6062-t, de kizárólag az akkus üzem miatt. Simán mérek vele a hálózaton, vagy autóban, vagy bárhol ahol nincs hálózat.
(#) mlaci79 hozzászólása Márc 6, 2019 /
 
Sziasztok!

Van még értelme analóg oszcilloszkópban gondolkodni? Én jobban szeretem, de a piacon egyre kisebb a kínálat.
A digitálistól kicsit félek, hogy mellényúlok. Fő gondom a kijelző minősége. Mennyire helyesen adja vissza a jelalakot főleg mikor hibát keresek....

Ami nekem szempont: 2x 20 MHz csatorna. Tárolás. Kurzoros mérés.

Elsősorban mikrovezérlős
(#) Ge Lee válasza mlaci79 hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
Ha tárolásban meg kurzorokban gondolkodsz akkor ne vegyél analógot. Már csak azért se, mert az olyanokért gyakran egy DSO árát is elkérik. Az analóg inkább a kapcsolóüzemre való, ahol tranzienseket meg fel lefutás meredekséget, esetleg modulációt nézegetsz, és nem lényeges hogy tároljon.
(#) mlaci79 válasza Ge Lee hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
Mikrovezérlők ellenörzésénél pont kell a fel/le futás, tranziens stb...

Ami most van analóg szkópom nagyon szeretem. Tárol, kurzoros két csatornás, de sajnos öreg. 2-300 kHz feletti jelekkel már nem boldogul. Tele kontkat hibával stb.... És nem vállalja senki a javítását a közelemben.
(#) rolandgw válasza Cinema hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
Idézet:
„Nagyon jó az a Siglent oszcilloszkóp,”

Inkább úgy mondanám, hogy jók a LeCroy oszcilloszkópok, Siglent néven. Az esetleges minőségi különbség nincs publikálva.
Bővebben: Link
(#) Ge Lee válasza mlaci79 hozzászólására (») Márc 6, 2019 /
 
Akkor meg kell próbálni eladni, és vedd meg kb. a legolcsóbb DSO-t, én is ezt csináltam és nem bántam meg. Amit bánok az a kevés memória, meg hogy nincs benne akku opció, mert akkor az életben nem adnám el. Viszont nagyon sok egyéb olyan funkció van benne ami gyakran jól jön, és a csövesben ezek nincsenek. Csövesben csak a nagyon olcsókat érdemes megvenni.

A kontakthiba 3 dologból tevődik össze, ezek arányától függ a javítás sikeressége, mert ugye a csere általában szóba sem jöhet, lévén hogy pl. egy forgókapcsoló egyedi darab, olyat nem kapsz a boltban, de még hasonlót sem. Az egyik az oxidáció, a másik a kopás, a harmadik pedig az anyag öregedése, rugóerejének csökkenése. Ha az oxidáció a fő probléma akkor azt a pucolás meg szokta oldani, de ha az utóbbi kettő akkor tökéletes sosem lesz. És ezeket csak házilag lehet javítani, mert ha valakinek odaadod hogy számolja fel az összes kontakthibát, akkor annyit fog érte kérni, hogy annak az árából veszel egy másikat. És nem biztos hogy jó lesz, mivel cserélni ő sem tud, hisz nincs mire, az anyagfáradáson nem tud segíteni, és a kopásból eredő anyaghiányt sem tudja visszaállítani, pótolni azt az ezüst vagy akármilyen ötvözetű bevonatot a felületeken.
A pucerálás általában szokott segíteni, de ahhoz ugye ki kell a helyéről venni, az sem piskóta, egy bemeneti osztót kibontani.
Következő: »»   127 / 168
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem