Fórum témák
» Több friss téma |
Szia? Igen érdekes cikk, nemhiába, "Tudnak valamit az Oroszok
" Fogom a PIC-em s elviszem egy agysebészhez, hogy nyissa már fel, s törölje a rossz emlékeit! Egyébként igen, valami ilyesmire gondoltam, ami csak az 'olvasásvádelem' bitet törli, s a program-memóriát nem bántja. De most már kíváncsiságból azért is keresek egy bontottat s csinálok rá ablakot, mint a régi EPromokon volt. Köszi a linket! Üdv: Mike
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek. Egy usb-t játékvezérlőt szeretnék építeni, amit ezen az oldalon találtam. Sajnos nincs sok tapasztalatom az építéshez. Szeretem a "csináld magad" dolgokat, mert nem szeretném több ezer forintból megvenni ha olcsóbban is megépíthetem. Szerintem nem lenne nehéz megépíteni viszont a pic-et nem tudnám "beprogramozni". Ebben tudnátok segíteni, hogy hogyan lehetne megoldanom? Előre is köszönöm, Üdv janni
Maga a PIC kb. 1000 Ft. A programozáshoz meg egyszerűen feldobsz egy hirdetést, tuti lesz valaki a közeledben aki esetleg egy túró-rudiért megcsinálja neked.
Srácok, van olyan utasítás ami egyszerűen törli egy memória teljes tartamát vagy végig kell léptetni és üres hellyel feltölteni a foglalt területet?
25LC640-es memóriáról van szó...
Szerintem tervezz a nyákra egy ICSP csatlakozót a programozáshoz, hogy könnyedén módisítható legyen bármikor a cucc.
PICKIT2-vel utána szépen lehet programozni. Pesti vagy?
Ne légy lusta elolvasni az adatlapot! A 3-1 táblázat szerint mindössze hatféle utasítása van, el győzöd olvasni. Ebben nincs törlő utasítás, de minek is lenne? Azt írsz bele, amit akarsz.
Hali!
Nem pesti vagyok sőt, távol lakom a városoktól is, emiatt nem is hiszem, hogy találni fogok a közelben olyan embert, aki ezt elkészítené nekem. Nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz csak a számítógéphez szeretnék saját készítésű kontrollert csatlakoztatni, és ezt találtam ami aránylag egyszerűnek tűnik. A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
Nem voltam lusta, és ezért is mertem megkérdezni mert nem találtam törlő parancsot.
És ezek szerint meg is válaszoltam a saját kérdésem, de szerettem volna, ha leellenőriztek. Köszi
Akkor ez így gáz.
Esetleg még Fehérvár lehet jó, ha az közelebb van neked. Engem is foglalkoztat a dolog, szóval majd, ha időm engedi áttervezem a nyákot és megépítem illetve belenézek a programba is. Már letöltöttem. Egyelőre 2eFt körül találtam csak ilyen PIC18F2455-ős chipet, tehát a megépítése olyan 3-4eFt lesz. A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
Sok-sok éven át gyakorolták... Mit gondolsz, hogyan készült a KP580BM80A ?? Az I8080 2.5 mm -es lábtávolsággal készült véltozata? Szgyelano v szszszr
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
Szuper! Egy ilyen lábkiosztású IC-t én is találtam egy autóriasztóban, azóta sem tudom beazonosítani. Lehet valamilyen PIC? Csak gyanakszom, hogy a kódhoz lehet köze, mivel közvetlen a rádió-modul panelje mellett van. /Azt már kivettem./ Üdv:Mike
Szia, Köszi! Nem tudom, nekem miért nem adta ki.....
Először én is a felső karaktersorozatra keretem rá, arra nem talált semmi értelmeset.
Üdv!
Idézet: „The circuit is designed for a PIC18F2455. However, PIC18F2458/2550/2553 can be used as well. (No changes at the hardware or HEX-file would be necessary.)” Az oldal szerint változtatás nélkül a következő kontrollerekkel is jó: PIC18F2458/2550/2553 Talán ezek közül találsz valamelyiket olcsóbban. A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
Köszi, nem olvastam végig...
PIC18F2555-re hozott fel 950Ft-ért SMD-ét és 1055Ft-ért DIP-es tokozásút. Így csökken az ár...
PIC18F2455 I/SO 940Ft+Áfa a ChipC@d -nál.
Thanks, nem ismertem az oldalt.
SMD-ébe látom van náluk. Idézet: „nem ismertem az oldalt” Végülis a MicroChip magyarországi hivatalos forgalmazója...
Végül is most kezdtem el foglalkozni a témával
Sziasztok!
Egy 12F629 -s piccel kapcsolatban lenne kérdésem. Készítettem egy egyszerű kapcsolást hozzá (kondi, 5vstab ic, kondi, pic, ellenállás , led) egy egyszerű led villogást akartam megcsinálni vele, de sehogysem akar működni, sőt olyat csinál hogy nem is értem. Ha valahogy elkezd villogni a led, akkor csak felvillan majd ki, (pedig a programban ugye delay_ms(1000) szerepel. Van olyan mikor nem is csinál semmit, de nagyon furcsa hogy mikor ujjal vagy csavarhúzóval közelítek a pic hez akkor led folyamatosan világit. Mit csináltam rosszul, vagy lehet a pic már bedöglött?
Az MCLR? 4,7k-10k felhúztad Vdd-re?
Vagy kikapcsoltad programból? Tedd fel a CCS-s topicba a programot.
Ez volt a gond!
Köszönöm szépen!!
Vagy majd, ha esetleg kicsi helyen kell elférned és ez az MCLR ellenállás nem fér el akkor amit vicsys ajánlott CONFIG-ba MCLR = OFF és így bemenetként is tudod használni az MCLR-t.
valami gond lehet a kódommal, c ben írtam, microC pro ban, de sehogysem megy.
Valahonnan leszedtem egy hex kódot ami egy síma led villogtató azzal meg megy
sziasztok, egy 4mhz-es oszcillátor van a pic-emben, és én szeretnék egy 50%-os kitöltési tényezőjű négyszögjelet érzékelni az egyik lábán (clock) hogy egy másik lábon ezzel szinkronban adatokat küldjek (felfutó élen) a clock periódusa 32us.
a következőt próbáltam a dologra:
ez a kód a felfutó élen a byteOUT változó i-edik bitjét küldi el. azonban nagyon nem működik a dolog... hogyan kéne ezt? lehet hogy túl lassú az oszcillátorom? köszönöm a segítséget, fontos lenne. A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
Üdv!
Mi lehet a gond egy Pic 12F629 essel ha olyat csinál hogy: Kezdetben villogtat egy ledet majd ha a GP5 öt kapcsolóval felhúzom akkor át kellene kapcsolni egy másik led re. De nem csinál semmit. Megáll. Olyan mintha pause lenne. Ha akkor kapcsolom át mikor a led felvillan akkor úgymarad, vagy ha akkor mikor nem világit akkor szintén úgymarad. Olyan mintha a programban megállna. Tudja valaki mi eredményezhet ilyet?
A TRISIO beállítását hex.-ben add meg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

" Fogom a PIC-em s elviszem egy agysebészhez, hogy nyissa már fel, s törölje a rossz emlékeit!