Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Piezokristályos nyomtatófej direkt működtetése
Lapozás: OK   1 / 1
(#) vaszil29 hozzászólása Jún 22, 2016 /
 
Üdvözlet!
Szeretnék építeni egy olyan áramkőrt, amivel direkt tudok vezérelni Piezo kristályos nyomtató fejeket.
Ehhez kérnék segítséget, ötleteket. Köszönöm.
(#) Medve válasza vaszil29 hozzászólására (») Jún 22, 2016 / 1
 
Üdv: például így: Tipp
(#) vaszil29 válasza Medve hozzászólására (») Jún 23, 2016 /
 
Szia! Köszönöm a válaszod, átnézem az oldalt! Üdv Vaszkó
(#) vaszil29 hozzászólása Jún 23, 2016 /
 
Találtam pár érdekes képet és az jutott eszembe, hogy esetleg a nyomtató fej direkt meghajtását esetleg PIC-el meg lehetne oldani egyszerűen. Nem az a célom, hogy nyomtassak vele betűket, vagy grafikát, pusztán működtetni akarom, hogy a fúvókákat teszteljem. Erre létezhet esetleg valami kapcsolás??
Válaszokat előre is köszi.
(#) vaszil29 hozzászólása Jún 23, 2016 /
 
(#) Medve válasza vaszil29 hozzászólására (») Jún 23, 2016 /
 
Nekem úgy is sikerült, hogy csak ráadtam 30-40V-ot...jött belőle tinta. Nincs ott semmi trükk. Egy MOSFET és jó lesz. (teszthez) PIC miért kell?
(#) vaszil29 válasza Medve hozzászólására (») Jún 24, 2016 /
 
Szia! Ahogy néztem a működési elvét, ha azt akarom, hogy folyamatosan lövellje a festéket, akkor az alábbi időzített diagram szerint kell pumpálásra kényszeríteni a piezo kristályt némi polaritás fordítással. így nem csak átcsurog rajta a festék, mert nyitott állapotba kerül a kamra, hanem, letesztelhetem a fúvókákat, hogy működnek-e tökéletesen. Arra gondoltam, hogy az időzítéseket meg lehetne oldani pic segítségével, valami gyors tranzisztoron keresztül.
Még az is az eszembe jutott, hogy esetleg egy potival szabályozható lehetne az impulzusok sűrűsége. (gyorsítás-lassítás) Ezáltal tökéletesen tesztelhető a nyomtató fej. Vagy túl bonyolítom??
(Az a célom, hogy a fejet, úgy használjam, illetve teszteljem, mint ha az a nyomtatóban dolgozna.)
Csak az íróasztalomon!!
(#) Medve válasza vaszil29 hozzászólására (») Jún 25, 2016 / 1
 
nem bonyolítod túl, ez a "minimal config"
(#) vaszil29 válasza Medve hozzászólására (») Júl 22, 2016 /
 
Szia! Szerinted melyik lábra kéne rakni a 37v?? Van egy rossz fejem és szétszedtem. A képen láthatod a panelját. Egyébként a fetes kimenetben tökéletesen igazad van, így sokkal egyszerűbb, viszont én mégis maradnék a pulzálásnál és eszembe jutott az NE555. Ezzel lehetne szabályozni a kimeneti jel sörűségét Mit gondolsz??
(#) Medve válasza vaszil29 hozzászólására (») Júl 22, 2016 /
 
Ha jól emlékszem a szabályzat szerint nem írhatom azt, hogy nem tudom. Nem is írom le. A fejet ki kell "lámpázni", nem tart sokáig. Aztán kellő figyelemmel, vagy optikai célszerszámmal azonosíthatod, hogy melyik kivezetés melyik fúvókát működteti. Vagy google. Az 555 szerepét nem értem még, ha van PIC, átveheti a szerepét. Ám a tesztelésnél hasznos lehet, egy cseppet nehéz észrevenni.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2016
(#) vaszil29 válasza Medve hozzászólására (») Júl 22, 2016 /
 
Szia! Köszi a választ! Elvileg a NE555 egy időzítő ic, amivel lehetne kapcsolgatni a feteket. Amolyan impulzus generátorként tud működni. Arra gondoltam, hogy az ic segítségével eltudom érni, hogy a fetek nyitását - zárását időzítve (Szabályozva) megtudom oldani.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem