Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Probléma a kábel TV-vel
 
Témaindító: Varga Péter, idő: Szept 30, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   7 / 7
(#) mikrodigit válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 4, 2019 / 2
 
Ha legalább az egyik műsor egy set top boxon keresztül jön, akkor nem kell dugdosni, csak 2 távirányítót kell nyomkodni.
(#) nedudgi válasza mikrodigit hozzászólására (») Dec 4, 2019 /
 
Frappáns megoldás, teljesen igazad van. Akkor "csak" egy koax kell a második tévéhez.
(#) mikrodigit válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 5, 2019 / 1
 
Úgy értettem, hogy az egyik szolgáltatótól a koax a TV-be, a másiktól (a set top boxból) egy HDMI (vagy SCART) ugyanabba a TV-be.
(#) Massawa válasza mikrodigit hozzászólására (») Dec 5, 2019 / 1
 
De az STB-be szintén kell egy koax ( vagy hasonlo) bemenet a másik TV csomaghoz. Azaz a házon belül továbbra is két kábel kell.
(#) nedudgi válasza Massawa hozzászólására (») Dec 6, 2019 /
 
Köszönöm a hozzászólásokat. Feleségemmel megegyeztünk, hogy jövőre úgyis aktuális egy festés, tehát elfogadható a további koax, így a kábelcsatorna cseréje is. Megrendeltem a flipet, hétfőn be is kötik. probléma megoldva.
(#) vmsgrg hozzászólása Jan 28, 2020 /
 
Sziasztok,

Gondoltam illik a kezdő problémához az enyém.
Adott egy UPC-s előfizetés, mediabox + modem. Minden tökéletesen működik, azt leszámítva, hogy bármi ami a mediabox közelében van ráz, mint amikor statikusan feltöltődnek a dolgok. Megráz, majd ha 10-15 perc múlva hozzáérek, újra. Ha a TV-re egy második hdmi-vel kötök egy laptopot az is ráz. A lakás összes konnektora földelt és csak ott jelentkezik a dolog, ahol a mediabox van. Feltételezem a bejövő koax okozhat ilyesmit, esetleg a kábel EPH-ja nem megfelelő. Mit tegyek? Földre a koax splittert? Vagy galvanikus leválasztó? Gyanítom UPC-től nem nagyon foglalkoznak ezzel..
(#) Massawa válasza vmsgrg hozzászólására (») Jan 28, 2020 /
 
De foglalkoznak, hivd fel öket, és vagy adnak tanácsot vagy megcsinálják.
(#) kadarist válasza vmsgrg hozzászólására (») Jan 28, 2020 /
 
Szia! Kösd be a védővezetőbe (földelés) a bejövő koaxkábel árnyékolását. Máshol is így tesznek. Bővebben: Link.
(#) Massawa válasza kadarist hozzászólására (») Jan 28, 2020 /
 
Azért ezt igy ne tedd! Ez komoly galibát okozhat. Europában egy kicsit mások a szokások meg a hálozatok és a kintröl bejövö kábel földelése a szolgáltato technologiai földje. Azaz ha te ezt helyben földeled még a biztositékot is kiverheted (F1, az USAban Angliában ismeretlen dolog).
Ha földelni kell, arra vannak megoldások, de azt igy a távolbol nem lehet megmondani, melyik jo az adott kábelre.
(#) kadarist válasza Massawa hozzászólására (») Jan 28, 2020 /
 
Jó. Ha rajtam múlna, akkor meg jól megbüntetném az ilyen trehány rázós bandát.
(#) Massawa válasza kadarist hozzászólására (») Jan 28, 2020 /
 
Te ne nagyon büntess, ez adva van a technologiával. Ne felejtsd ezek ma már nem TV müsor továbbitok, hanem igen bonyolult komplex kommunikácios rendszerek ( bármilyen kommunikáciora és elvben legalább 4 kilences (99,99%) biztonsággal kellene müködniük, mint valaha a telefonnak - az még többet is tudott). Sajnos ettöl még fényévekre vannak és egyre inkább távolodnak (valamennyien a piacon), mert egyre több az az adat amit továbbitani kell és a vevö általában egyre kevesebbet akar ezért fizetni ( meg egy nagy része az adatoknak szinte tulajdonmentes, csak ingyen foglalja a hálozatot - szinte valamennyi rendszer frissités).
(#) Cinema válasza vmsgrg hozzászólására (») Jan 29, 2020 /
 
Ne földelj le semmit!
Az alábbiakat viszont kipróbálhatod, hátha segít; - ha nem, vagy nem elég, akkor ki kell hívni a szolgáltatót és szüntesse meg a rázós helyzetet! Ne hagyd lerázni magad, kötelességük megoldani, ha az a probléma forrása, ami tőlük bejön.
Szóval az egyes készülékek hálózati dugójának a fordítva való bedugása a kipróbálandó dolog.
Jó lenne, ha volna egy multiméter, amivel indikálni lehetne a kisebb feszültséget adó dugóállást, a KTV-kábel külső, hidegpontjához képest és a másik készülék hidegpontjához mérten. Minden készüléknél külön-külön, tehát ne legyenek összekötve a HDMI, vagy akármilyen kábellel sem. Minden készülékkel kipróbálandó és a kisebb feszültséget adó állás a jobb, esetleg ez a rázós dolog is megoldódik, ha a minden dugó helyesen van bedugva a konnektorba. Célszerű ezt megjelölni, valamivel.
Sok sikert és türelmet ehhez.

Üdv!
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2020
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Jan 29, 2020 /
 
És ha földelt berendezés is van a rendszerben, ahol a testek egyéb kábeleken keresztül össze vannak kötve?
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 29, 2020 /
 
A szabványok szerint az antennabemenetek nem szoktak földelve lenni, azaz ott nincs baj. Baj néhány trehány modemmel meg STB-vel és tápegységgel van, ahol fütyültek a fentiekre és összetákoltak mindent. (Ki is verte egy pillanat alatt a biztositékot, mert még a LAN kimenet is galvanikusan össze volt kötve a kábel bemenet árnyékolásával.) Na szoval ezért kell a szakember, hogy eldöntse mit lehet meg mit nem. Az a nagy cég is hidegre tett egy konténernyi modemet pontosan emiatt...vannak galvanikus leválaszto elemek meg miegymás, de igy látatlanban nem lehet megbizhato tanácsot adni.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2020
(#) deebo válasza vmsgrg hozzászólására (») Jan 29, 2020 /
 
Minden nem földelt fémházas kapcsolóüzemű cucc ilyen. A gond az, hogy az EMI szűrőt a képen látottak szerint kötik a fémházra, de földelés nélkül, így a C1 és C2 kvázi feszültségosztóként működik. A BOX házát kötheted földre, gyári cuccok is vannak földelve, a régebbi LCD TV-k is egytől egyig földeltek, mégsem égnek el a biztosítékok. Maga a COAX is földelt a kábeltévés rendszereknél, de, ha a földelés messze van tőled, akkor az is rázhat picit.

Az, hogy a LAN nincs galvanikusan leválasztva pedig nonszensz, mivel trafós csatolású minden esetben, persze vannak árnyékolt kábeles meogldások is, de leginkább iparban használják.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2020
(#) Massawa válasza deebo hozzászólására (») Jan 29, 2020 /
 
A LANnal az a baj, hogy nagyon gyakran a modemet egy switch követi, ami, ha nagyobb méretü, akkor már fémházas és ott van a galvanikus föld kapcsolat. ( a kisebbek is fémházasak, de azokhoz földmentes dugasztáp jár, de az árnyékolások össze vannak kötve).
A modemek általában dugasztáppal jönnek, ahol a te kapcsolásod nem jellemzö, de ha megmarad a galvanikus csatolás a kábel föld meg a LAN árnyékolása között, akkor más baj van, mert az hordhatja szép a hálozat feszkülönbségét a többi hozzákapcsolt berendezéshez.
A másik gond a nagyobb társasházakban szokott lenni. A helyi erösitö ami szétosztja a jelet és az rendszerint helyben a helyi földhöz kapcsolodik galvanikusan. Mire onnan a kábel eljut a legmesszebb levö lakásba, már megjelenhet akkora feszültség a kábel palástján ami kiveri az FI-t.
(#) Bakman hozzászólása Júl 1, 2020 /
 
Estét!

Újonnan bekötött kábel TV, DVB-C. A TV nem engedi a csatornák sorrendjének megváltoztatását. Ez normális DVB-C esetén vagy a TV ennyit tud? Az előző előfizetéssel (DVB-T) nem volt ilyen gond. Természetesen nem katasztrófa, csak érdekel a dolog. A TV egy LG márkájú LCD (a pontos típust elfelejtettem felírni), kb. 6 - 8 éves.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Júl 1, 2020 /
 
Valoszinü, hogy a szolgáltato küld ki ilyen metadatát amit a TV-d nem tud felülirni. Egyes szolgáltatoknál nagy a verekedés, melyik csatorna melyik helyen van, és ezért hajlandok extrán fizetni, igy a szolgáltato köteles ezt betartani.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Júl 1, 2020 /
 
Rokonnál van a TV, jobb ötlet híján műsorfüzetet nyomtattam neki ideiglenes jelleggel de úgy látom, végleges megoldás lesz. Álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen is van, mindenesetre érdekes. Igaz, amilyen masszív TV néző vagyok, tőlem éhenhalhatna kb. mindegyik csatorna.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Júl 1, 2020 /
 
Ez is csak Amerika majmolása. Ott a kezdettöl ugy volt, hogy egy egy csatorna, az egész országra megvette a csatorna számot (pl 13) és USA szerte ezen a csatornaszámon ment a müsor. Europa ettöl még szerencsére fényévekre van, de már itt is megy a harc, hogy melyik ado melyik csatornán foghato. Ambiciozus bunkok meg mindig lesznek.
A hozzászólás módosítva: Júl 1, 2020
Következő: »»   7 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem