Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Probléma a kábel TV-vel
 
Témaindító: Varga Péter, idő: Szept 30, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 7
(#) Massawa válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 3, 2016 /
 
Akkor az a HuMAX rossz. ( egyedi hibás).

Még lehet egy galiba, a lapos TV-n HD-ben vagy SD-ben nézed a müsort? Ma már több ado HD-ben van, a Humax meg lehet, hogy SD-be alakitja, mert a SCARTon csak az megy át.
(#) elektrorudi válasza Massawa hozzászólására (») Márc 3, 2016 /
 
Lehet egy kis "magyarázat" szükséges az előző leveleimhez, mert már túl hosszú a levelezés, és nem minden értelem szerű, amit az elején leírtam (vagy még nem írtam el így összefoglalva):
- a lapos TV-t, a lehető legjobb minőségben nézem, ahogy csak lehet. Azaz: a HD minőségben jövő csatornákat (ez kb. 10-15 csatorna) HD-ben, a többit SD-ben. Itt nem az SD/HD közötti különbség a kérdés.
- a lapos TV-n (értelem szerűen) nem használom a DVB-C-t, hiszen az fogadja a digitális jelet, és "megfelelő minőségben" nézhető.
- a képminőség összehasonlítását (STB kontra HUMAX) a CRT TV-n teszem.
- Mindkettőt a T-home adásával hasonlítom össze. A leírt problémát elsősorban így tudom detektálni.
- A HUMAX-ot tudom a DIGI adásával is tesztelni, mert a T-com, és a DIGI adását is tudja dekódolni. Sajnos a Digi adásával ugyan olyan sz@... mint a T-com-al.
- Az STB-t csak a T-com adásával tudom nézni, mert a DIGI adását nem dekódolja.
- Az nyilván való, hogy a CRT TV-n nem HD-ben akarom nézni az adást. A probléma nem ilyen jellegű.
A lényeg:
Ha teljesen megszűnik (számomra) a T-com adása, akkor szükségem lesz egy JÓ, NÉZHETŐ, DVB-C vevőre a DIGI adás vételére. Ebben kértem segítséget, mert a neten lévő vélemények és árak összehasonlításából nem sikerült levonnom a szükséges konzekvenciát. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2016
(#) Massawa válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 3, 2016 /
 
Nem egészen világos most mit is nézel. Most még jobban kevered mint eddig
A laposTV-n a digitális adást szintén DVB-C-ben kell venni, azaz a laposTV-ben van a DVB-C vevö, amennyiben koaxiális kábelen csatlakozol a hálozathoz. Amennyiben nem, akkor más a helyzet ( nem világos a leirásodbol). (A DVB-C maga a digitális jel!)
Az STB-t mivel csatlakoztatod a TV-hez (hdmi,LAN)? Illetve mivel csatlakozik az STB a hálozathoz?
(#) Inhouse válasza elektrorudi hozzászólására (») Márc 3, 2016 /
 
Idézet:
„a lapos TV-n (értelem szerűen) nem használom a DVB-C-t, hiszen az fogadja a digitális jelet, és "megfelelő minőségben" nézhető.”
Azaz a DVB-C jelet fogadja, azt nézed vele. Inkább külső egységet nem használsz hozzá, mert benne van a TV-ben. Most már én is egyre kevésbé látom át. Szerintem az, hogy külső vevőt SeTopBox-nak, vagy DVB-C ill. DVB-T tunernek, vagy bármi másnak hívjuk attól az ugyanaz, csak a szolgáltatók is szeretik keverni...
A lapos TV-knél az analóg adással szokott gondot okozni a CRT-ről való átállás. Rá kell szánni egy kis időt a beállítások próbálgatására (kontraszt, fényerő, élesítés, szűrők), hogy melyik beállítás adja azt a képet, amit már jobban fogad a szemed, na meg az időt amíg hozzászokik. Digitális jelnél elképzelni nem tudom, hogy mitől lenne rosszabb képe egy laposnak, mint a CRT-nek. Persze vannak a digitálisan adott adásban is olyan csatornák, ahol vagy ezeréves, vagy sokszor konvertált, tengerentúli, vagy egyéb más okból elbarmolt kép van és ott segíthet a szemnek a CRT "szebbé" tenni, elfedve a valóságot. Legutóbb a Digi műholdasnál láttam ilyen vacak képet az ordítós konyhafőnök műsorában a Galaxy-n.
(#) elektrorudi válasza Massawa hozzászólására (») Márc 3, 2016 /
 
Jaj.
Fájlalom, hogy nem jutunk előrébb. A "DVB-C vevő" alatt egy külső dobozt értek, amelynek a bemenetére a digitális jelet továbbító koaxiális nagyfrekvenciás kábelt kell csatlakoztatni, a kimenete pedig (esetemben) egy SCART szabvány szerint készült csatlakozó aljzat. Ezt az aljzatot és a CRT (katódsugárcsöves) televízió SCART szabvány szerint készült csatlakozóját egy boltban vásárolt SCART-SCART kábellel csatlakoztatom. A többször hivatkozott "DVB-C vevő" (nem akarom megint leírni, hogy külső doboz... stb.) esetemben egy HUMAX márkanevű készülék. E helyett szeretnék venni egy másikat. Így jól fogalmaztam (érthető)?

Megjegyzés 1:
az STB (Set Top Box) alatt, egy másik külső készüléket értek, ami csak a T-com-os hálózaton használható, mert kell hozzá egy kártya, a DIGI-n nem használható. Az Set Top Box elnevezést a T-com szolgáltató használja, azért neveztem én is így.

Megjegyzés 2:
Az interneten, a televíziós vevőkészüléken kívül elhelyezett szabadon vehető (vagy kártya csatlakoztatására alkalmas) DVB-C (-S; -T) szerint kódolt külső egységek, készülékek megnevezését egyszerűen "DVB-C (-S; -T) vevő"-ként találtam meg. Függetlenül attól, hogy az adott DVB-C elnevezés csak a digitális jel elnevezése és nem a dekóderé, amely vagy benne van a készülékeben (lapos TV-k esetén) vagy nincs benne (az én esetemben.
Szóval vagy tényleg hülye vagyok, és nem tudom leírni, hogy egy katódsugaras televízió vevőkészülék dobozán kívül elhelyezett digitális DVB-C szabvány szerint kódolt, jelfolyam analóg jellé történő átalakítására való készüléket keresek, amely analóg jel tulajdonsága a SCART csatlakozókon jellemzően továbbított hang és kép jelek szerinti, vagy csak elbeszélünk egymás mellett.
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 3, 2016 /
 
Hát igen sajnos a digi minden csak nem mérvado a minöségben meg a technologiában.

Ettöl függetlenül még mindig nem tudjuk, higy valojában mit is büvészkedik a kolléga.
A lapos TV-n nyugodtan foghatja a HD adást is a CRT-n ez nem dog menni és azt hiszem a Humax sem igen tud valamit kezdeni a HD csatornával.

Ezért jo lenne végre tudni mit és hogyan hasonlit össze.

Ennek ellénére ha ránk hallgatna, akkor már régen kizárhatta volna a hibát ha a Humax kimenetét egyszer a lapos TV-be dugja egyszer meg a CRT-be.
Nem tudom mit ad arrafelé a digi, ezért olyan csatornát kellene keresni ami biztosan csak SD-ben van meg és azt kéne összevetni a laposTV-n a CRT képével.
(#) szabiika1111 hozzászólása Feb 2, 2017 /
 
Sziasztok!
Lenne gy kérdésem
Csillágpontos utcáról bejövő kábel tv m van
A lakásban van 4db tv.A szolgáltató tett be a programcsomagba még új csatornákat de azt a kettő régi tvn nem lehet beállítani nem találja sem az autómatata kereső sem a kézivel nem lehet az egyik egy kb 6 éves Samsung LCD a másik egy régi nagyhátuljú Ha szolgáltató álltal megadott frekvenciát beirom (714MHZ) akkor sem ad képet.
Van kettő ujabb lapos tv azon meg simán bejön.
Mi lehet a gond?
(#) zolika60 válasza szabiika1111 hozzászólására (») Feb 2, 2017 /
 
Lehet azok az adások digitálisak már és azok a TV-k csak analóg adásokat fognak. Set top-boxal tudod megoldani.
(#) szabiika1111 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 2, 2017 /
 
Én is gondoltam rá.
Es milyen fajta vagy tipusu boxot kellene vennem?
(#) zolika60 válasza szabiika1111 hozzászólására (») Feb 3, 2017 /
 
Nézd meg a szolgáltató honlapján. Nálunk például DVB C van.
(#) pucuka válasza szabiika1111 hozzászólására (») Feb 3, 2017 /
 
Inkább a szolgáltatótól kellene beszerezned. Ha magad veszel, akkor nézheted azt a néhány szabadon fogható csatornát (ha egyáltalán van ilyen). A második box ugyanis egy új előfizetéssel együtt van, aminek a díja a box bérleti díja. A szolgáltatótól kártyával együtt kapod, nem tudom, de lehet, hogy csak kártyát nem is fogsz tudni kapni. Mindenesetre érdeklődj a szolgáltatódnál.
(#) zolika60 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 3, 2017 /
 
Nálunk tíz olyan csatorna van ami digitális és szabadon fogható, az alapcsomagban az ötven analóg mellett. De az analógok több mint felét digitálisan el lehet érni.
(#) szabiika1111 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 4, 2017 /
 
Hát nalunk nincsennek beltéri egységek meg semilyen kártya nincsen.Csak egy ilyen koax eloszto van a padláson ahonnan bejön az utcáról a kábel és onnan közvetlenül a tvbe megy a kábel
(#) pucuka válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 4, 2017 /
 
Nálunk hét van, ezért írtam, hogy néhány. Analóg is van, de erősen fogyatkoznak a csatornák. Ha megszűnik egy, akkor a helyette betett csatorna már az analóg választékban nem jelenik meg.
Digitális előfizetésünk van, és mivel csak analóg TV -k van, van két set top box is.
(#) pucuka válasza szabiika1111 hozzászólására (») Feb 4, 2017 /
 
Nem tudjuk ki a szolgáltatód, meg azt sem, hogy milyen előfizetésed van. A digitális csatornák vételénél könnyen megoldható, hogy csak azokat a csatornákat nézhesd, amikre előfizettél. Erre való a kártya. Vagy van a TV -ben kártyafogadó, ha nincs akkor kell a set top box.
Lehet olyan variáció, hogy a digitális szolgáltatás indításakor a szolgáltató nem kötötte azonosításhoz, de mikor az új csatornákat indítja, ahhoz már megköveteli.
Kérd a szolgáltató segítségét.
(#) szabiika1111 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 5, 2017 /
 
Szolgáltatóm a kábelsatnet2002.
Akkor érdekődök az ügyfélszolgálaton hogy mi a tehendőm
(#) szabiika1111 válasza pucuka hozzászólására (») Feb 5, 2017 /
 
És neked milyen tipusú set top boxod van?
(#) pucuka válasza szabiika1111 hozzászólására (») Feb 5, 2017 /
 
UPC, és ő hozta mind a kettőt, nem tudom milyen típus. (ha a szolgáltató nem ad, és nem szükséges külön azonosítás, megnézem a típusokat, ha kívánod, kicsit macerás) Az első az előfizetéssel együtt jár, a második (de úgy tudom lehet több is) + 1000. A boxokban van a kártya.
Nekem csak két hagyományos analóg TV -m van, meg egy pár kombinált (analóg TV, DVB-T, DVB-C, FM) USB -s TV stick. Az utóbbiakkal szoktam játszadozni, változó sikerrel.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2017
(#) alec-cs hozzászólása Máj 18, 2018 /
 
Sziasztok!

DVB-C kábelhálózat jelerősségi szintje 55-58 dB értékeket mutat a végpontokon, s emiatt a kép minősége nem igazán megfelelő, illetve néha pixelesedik, szakadozik.

A kábelek át lettek nézve, a csatlakozások is. Az elosztások is rendben vannak. 3 TV és 2 db Set-top-Box (2-2 tunerrel) van használat alatt.

Egy jelerősítővel (a koax hálózat bemenetelénél) milyen értékre kellene beállítani a jelerősséget, hogy megfelelő legyen a jelerősség és ne legyenek az előbb említett problémák?

80-90 db közötti érték, vagy esetleg más (gondolom, ha túl sok az se jó, de ha alacsony az se jó)?
(#) Massawa hozzászólása Máj 18, 2018 /
 
Mivel méred? Mert ha már mérni tudod, akkor ahhoz általában jár némi tudás is, hogy hol mekkora szintnek kell lennie.
Miután nem tudjuk milyen az a "gyenge" hálozat, ahhoz kellene több info, vagy ami jobb, beszéld meg a szolgáltato emberével, mielött beleturkálsz valamibe amihez csak ennyit értesz.
(#) kristikoma válasza alec-cs hozzászólására (») Máj 18, 2018 /
 
Szerintem ezzel a kábelszolgáltatót kell megkeresni, biztos nem nyúlnék bele.
(#) Joe_001 válasza alec-cs hozzászólására (») Máj 18, 2018 /
 
Üdv!
Mihez mérted? Általában egy tuner alapérzékenysége 1 mV, max 10 mV. Egyéb használatos mértékegység a dBm, dBuV dBmV. Ezek, amit írtál csak arányszámok, sőt írásod alapján darabra gondolunk, márcsak a névadó Bell miatt is. Az utóbbiak nullája 1 mikronvolt, és 1 millivolt. A 10 alapú logaritmikus decibel skála miatt a 3 nulla az -60 dB. Gyanítom dBuV- ról beszélsz, itt a minimum jelszint a 60 dBuV. Ha erősítőt hasznánál akkor azt minél előrébb kell felhelyezni az optimális jel-zaj viszony miatt, és a szerepe a mögötte lévő hálózat csillapítási viszonyainak korrigálása, Manapság a nagy sávszélességen mért egyetlen mérési eredmény nem mérvadó. Ezért "tiltes" erősítőt szerezz be, ha odáig jutsz. Egyébként 10 dB mínuszt gondolnék, mivel az általam tervezett hálózatoknak az előfizetői végpontján 68 dBuV-t határoztam meg, de az általam épített T-s hálózatokon is ennyi az előírás. Ez 3-as osztót tud dugóval a kábel végén. Ja a 80-90 dBuV-ot sokallom, mivel ez túl van a megengedett 10 mV fesz szinten ami 80 dBuV-t jelent. A nagy erősítésű erősítésével azért nem érsz sokat mert ha az erősítő "potiját" tekered nagyra, akkor ugyanott vagy.
Egy szóval javaslom a szolgáltató kihívását, oldja meg a 3 settopboxra, hogy elegendő jelet kapjon, elvégre fizetsz értük.
Bocs, hogy nemigen segíthettem.
A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2018
(#) Joe_001 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 18, 2018 /
 
Talán settopboxxal, vagy modem honlapjáról. Én se hiszem, hogy mérőeszköze lenne.
(#) dbase válasza Joe_001 hozzászólására (») Máj 19, 2018 /
 
Főleg hogy a modem DS iránya mindig kevesebb mint a normál analog jelszintek.Meg a digitális tvk is alacsonyabbak. Felénk alcor 3000-res elmegy még 50dBuv is.
(#) Massawa válasza dbase hozzászólására (») Máj 20, 2018 /
 
Ha ilyen értékeket bátorkodtok nyilvánosan emlegetni irjátok már oda mivel és hogyan mértétek, mert ez nagyon nem mindegy....
(#) dbase válasza Massawa hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Van egy Acterna meg két Unaohm műszerünk, meg a modembe is lehet olvasni.
(#) Massawa válasza dbase hozzászólására (») Máj 23, 2018 /
 
Csak azért kérdeztem, mert csak hangzanak el itt számok, amiröl senki sem igen tudja honnan jöttek elö.
Ilyen müszerekkel mérve a csatin 60-74 dBuV között kellene jelszintnek lennie ( nem a spektrum analizátorral mérve.)
A digitális jel 4-6 dB alacsonyabban mint az analog TV ( ha még van).
(#) nedudgi hozzászólása Dec 4, 2019 /
 
Most a Digitől kapom optikai szálon a tévéműsort. A körülmények úgy hozták, hogy egy másik szolgáltatótól (Telekom/flip) is szeretnék tévészolgáltatást. A lényeg az is szócskán van. Megoldható, hogy a két szolgáltató műsorát egy tévékészüléken nézzük? (El szeretném kerülni a kábeldugdosást.)
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2019
(#) Massawa válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 4, 2019 / 1
 
Sajnos nem. Föleg nem ha klassszikus DVB-C az átviteli jelforma. IPTV esetében egy kicsit más a helyzet, ott több mindentöl függhet.
(#) nedudgi válasza Massawa hozzászólására (») Dec 4, 2019 /
 
Ebben az esetben megjártuk. Köszönöm a választ!
Következő: »»   6 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem