Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PS2 Port /USB
 
Témaindító: patexati, idő: Jan 18, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) barkacsi hozzászólása Aug 13, 2012 /
 
Én A4 Tech WOP-35 (5 gombos) PS/2 egeret szeretném átalakítani, hogy USB-n működjön minden gombja funkciója az egyénileg bekonfigurált program szerit.

Nem kéne vmi Plug N' Play IC féle elektronika az USB csati elé a PS2 kimenet után vagy közvetlen a nyákról a soros foglalatból levezetni, hogy felismerje?
Mer ugye a PS/2 azt csak rá kell kötni a PC-re aztán egy egér vezérlő programot elindítani és működik elvileg, akkor is, (aztán van hogy néha nem, de ez lehet inkább kábelének a gondja.)

De eddig akár mennyi féle USB-s eszközt kötöttem a gépre mindegyikhez volt egy megtervezett Vezérlő driver.

Szóval vmi olyan kapcsolás érdekel, hogy USB-n Felismerje a PS/2 höz gyártott drivere az egeret, és a gombokra beprogramozás is működjön. illetve a schroll irány és léptékek beállítása is. Szóval ahogy egyébként ps/2-vel működik rendesen.

Kábel gondom lehet most evvel, mert van hogy a gép elfelejtené, hogy van egér, és így (2 joy-os/ egyébként 2 gamepad 1USB-vel, így 4 Joy osszesen) game paddal ami uSB-s, azzal irányítom, de csak a buttonokat tudom használni vele, meg az x,y tengely vezérlést. (mellesleg ez az egérpótló Joy-os Gamepad nem a legjobb megoldás, csak ideiglenes.
simán nem akarnék csak kábelt cserélni (ekkor kéne egy PS/2-es dugó is ezért is, inkább átalakítani és megépíteni az elektronikát rá, mert az ööm bódottá...
USB amúgy is szimpatikusabb.
Nem vaj ha az USB-s vezérlő PIC-es de akkor kéne hozzá prg is amit bele kell égetni..., legalább ki tudom próbálni a szilva féle PiCkit2clone-t.

És az ilyen hibákat hogy kimarad az egér mozgás egész hosszú időkre, vagy a kép ijjabb bekapcsolására, mert egér programjára nem reagál. Talán mert már viseltes a kábel, úgyis új kábellel lenne megoldva USB-vel.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem