Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Régi számítógép
 
Témaindító: szuperman2007, idő: Jún 23, 2007
Lapozás: OK   5 / 11
(#) elektroncso válasza kallaci hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Semmi rendellenes, csak az elem miatt van mizéria, de az is holnap megoldódik. Illetve lassan kapcsol be, viszont bekapcsolós után ha nem is mint a szélvész de a winXP-t megszégyenítő gyorsasággal dolgozik. Kipróbáltam a programokat is, szépen mennek a számológép megy, a szövegszerkesztő is, a rajzprogram is talán, de ezt egér nélkül nem tudtam kipróbálni. Egeret majd holnap nézek a suliban, ha nincs küldöm a nagy felbontású képeket.Lehetséges amúgy hogy a 1,2 Gigás HDD-nek kicsivel kevesebb mint a felét a Windows foglalja el? Talán valami irodából jöhetett, kísérőlevelek voltak a memóriában.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
(#) kallaci válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Igen lehetséges, bár a win 98se beéri 250mega vinyóval is, de ha alaposan megtömöd programokkal, akkor akár még kicsi is lehet a tiéd. Mennyi memóriád van? (szerintem azért "száguld a windows)
(#) elektroncso válasza kallaci hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Nem szándékozom megtömni programokkal, valójában jórészt arra kell amire eddig használtam, vagyis tanulni rajta a számítógépek belvilágát, felépítését, működését. Meg szerintem zenelejátszói feladatokat fog kapni, CD-ről illetve USB-ről zene lejátszása. Esetleg könyvek olvasása, filmnézés. De ez majd kiderül. A HDD 1,2 Gigás, a RAM-ra nincs ráírva. Ha lesz nagyobb HDD akkor belerakom, de nem olyan fontos.
Utólag belegondolva szoftverből meg lehet nézni a RAM kapacitását, de el is felejtettem.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
(#) kallaci válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Arra tökéletes ez a gép, csak az usb-vel gondba leszel.
(#) elektroncso válasza kallaci hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Van a hátulján USB aljazat, ebből gondolom, hogy megy. Amúgy a dokumentumok jórészt 2005-ösek. Nem is olyan régi mint gondoltam. Amúgy soros portról PS2-re átalakítót nehéz építeni, vagy ez is olyan mint a billentyűzet. Holnap azért megérdeklődöm a suliba hátha lesz egér is. Illetve van rajta internet is. Csak a hálókártya nem biztos hogy fogadja azokat a jeleket amik ma vannak.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
(#) kallaci válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
w98-nál az usb ezközöket külön kell telepíteni, nem olyan, mint az xp. Igen, nekem is van olyan átalakítóm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
(#) elektroncso válasza kallaci hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Jó, ezért kérdezem meg a tapasztaltabbakat, hogy okosodjak. Azért egy próbát megér hátha. A HDD-hez is így álltam hozzá és mi lett a vége? Működött.
(#) kallaci válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Észlelni fogja az ezközt, csak drivert fog hozzá kérni.
(#) elektroncso válasza kallaci hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
De az USB kulcson rajta van a driverje nem? Elvben ha jól tudom rajta kellene lennie. Más nem keresek hozzá az interneten. Csak erről az egy kulcsról van szó.
(#) kallaci válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Talán igen, de ki kéne próbálni. Én nagyon sok számítógépet használtam 286-ostól kezdve. W98-at egy 486dx2-vel kezdtem. De a 366-os cerkán is w98-nál digit fényképezőtől a telefonokon és a nyomtatón át mindenhez kellett driver, akkor még a pendrájvot nem ismertünk, de például a korai mp3-asokhoz is kért drivert. Szerintem a W 2000 és az xp, az már ezekre is ki lett hegyezve, mert például a mobilnetem, és a wifim- is csak w2000-től működnek. Amúgy van egy 486dx2-es laptopomon és azon is van ps2-es csati a soros port mellett. Amúgy a nettel is gondban leszel a korai explorer miatt úgyhogy inkább linux, de hát az xp is már elavult. Például most egy p4-es laptopról írok, ami szintén elavult, de hát a számítástechnika már csak ilyen
(#) didyman válasza kallaci hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Nem. kell hozzá egy USB mass storage illesztő 98 alá, onnét kezdve az összes ilyen eszközt pontosan ugyanúgy, automatikusan telepíteni fogja.
(#) didyman válasza kallaci hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Operát fel lehet eszközölni alá, és mehet a net.
(#) didyman válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
De ha nem tudja telepíteni, hogy olvasson róla illesztőt? Flopin kell odaadni neki, vagy letölteni rajta. Az első felrakás trükkös, onnan kezdve minden USB MSD működni fog simán: Bővebben: Link
Ja, nyelvvel nem kell törődni, mennif og az angollal is.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
(#) kallaci válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Szia! Már írtam, hogy megy az xp 233-on is, de ő w98- at akar.
(#) elektroncso hozzászólása Ápr 13, 2014 /
 
Köszönöm a hozzászólásokat. Utánanézek a dolgoknak. Pont ezért kellett ez a gép hogy ilyen dolgokat megtanuljak. Floppym mint írtam nincs, de próbálkozok CD-vel. Internet gyanánt Explorer és Mozilla van rajta. 2005-ben még használták, holnap kipróbálom az internetet is.Mégvan az eredeti hálókártyálya, azon ott van már a lan is. Ha megy a net akkor könnyebb az USB-vel szórakozni. Amúgy szlovák Windows van rajta, egyik oldalról nem baj, legalább gyakorlom azt a nyelvet is. A barátom azt mondta hogy talán tud szerezni a sulijából floppyt, ha igen akkor elkéri nekem. Én meg körülnézek az én iskolámban hátha adnak egy-két ilyen régi kacatot. Ők úgy se használják semmire.
(#) Inhouse válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Zajlanak az események, végignézegettem. Nehezen jutottatok el odáig, hogy elem nélkül nem szeretnek menni a gépek. Eddig 2 gépnél még olyan is előfordult, hogy nem indult a gép, semmi hibaüzenet, merült elem, csere, gond nélkül üzemelt tovább.
Természetesen a freeDos-t is, mint bármelyik másik oprendszert kiírhatod CD-re is, csak a floppy tűnt reálisnak a minimálkoncepcióhoz. Bootolható CD-t ISO-ból írj, képfelírással!
Ha a bootsorrendet úgy állítod be, hogy optikai meghajtó->HDD, akkor bootolhaó lemez esetén azzal kezd, ha nincs, akkor HDD-ről. A HDD-t inkább hívjuk merevlemeznek, vinyónak, mint memóriának.
(#) kallaci válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Szia!(a memóriát én kérdeztem a sráctól, mert xp-re akartam "rátéríteni",csak nem válaszolt) Nekem is vannak "régi" gépeim, ezért én is kérdezek valamit tőled: Mekkora a vinyó igénye a freedosnak? Köszi:Laci!
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014
(#) Inhouse válasza kallaci hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Igazából ne tervezz sokat a FreeDos-sal, csak próbára ajánlottam. Nem fogsz találni olyan kicsi HDD-t, hogy ne férne el rá. Floppyról is futtatható, mint írtam...arra jó, hogy túljuss a bios-on.
Leszedhetsz Linux ISO-t is, pl. liveCD-set és akkor CD-ről bebootol egy Linux, akár netezhetsz is vele.
(#) kallaci válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Csak nosztalgiából kérdeztem, mert még néhány parancs az ujjaimban van. A cd-ről futó linux-ok meg nagyon bejöttek netezni, mert nem szednek össze minden szir-szart mint az xp. Köszi!
(#) didyman válasza Inhouse hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Ez általában nem így van. A CMOS elem és a tápellátás közösítve van, normális lapoknál egy-egy ellenálláson, diódán keresztül (ATX lapoknál a készenléti 5V, AT-ATX kombinál az üzemi 5 V felől, itt is lehet bonyodalom), így nem fordulhat elő, hogy elem nélkül nem indul meg, még a CMOS alapértelmezett beállításai is arra valók, hogy elinduljon a gép akárhogy is. A Tomato, PCChips és hasonló "neves" gyártók sajátossága, hogy a közösítésnél spóroltak, ott a merülő CMOS elemmel kb. 2,7 V alatt a legtöbb elkezd valami marhaságot művelni. No, ez is ilyen.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014
(#) didyman válasza kallaci hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
A CD-ről futó XP sem szed össze semmit, ez nem is meglepő-nehéz lenne a rendszerbeállításait megkotorni a CD-n, mint ROM-on.
(#) kallaci válasza didyman hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Szia! A válaszodra csak bólogatni tudok, mert nekem is idult minden lap telep nélkül tápról. Sőt ha elbaltáztam valamit akkor tápcsati ki, telep ki egy cigi.... egy kávé, és volt olyan lap, aminek több idő kellett a felejtéshez. Már megint tanultam valamit cd-ről futó xp? Kell nekem, honnan tudok szerezni? Köszi:Laci!
(#) pittti válasza kallaci hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
(#) kallaci válasza pittti hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Szia! köszi, mindjárt leszedem (és ki is próbálom).Már csak a srác hiányzik(elekroncso) kíváncsi lennék, hogy mire jutott.
(#) elektroncso válasza kallaci hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Emlegetett szamárkén be is futottam végszóra.Volt egy kis dolgom, nem voltam gépközelben. Hát nem sokra, elemet nem sikerült szereznem, de kivettem egy zseblámpából, most egyenlőre ezzel megy. A gép panaszkodik minden bekapcsolásnál az egér hiányára, de elindul. Stabilan megy. Iskolában kérdezősködtem, holnap beszélnem kell az informatika tanárral, ha a gépek nincsenek leltárban akkor vihetem őket. 98 százalék esélyem van arra, hogy nincsenek leltárban. Papámhoz kellett menni segíteni, mire végeztünk becsuktak az üzletek. Holnap megnézem az átalakítót is hátha lesz nekik az üzletben. Egyenlőre különböző számítógépes dolgoknak olvasgatok utána.
Viszont kipróbáltam, audióCD-t lejátszik a gép, viszont a hátlapon nem kapok hangot, csak az előlapon lévő lejátszóba beépített csatlakozón van jel. Lehet hogy hiányzik egy kábel? Arra gondolok, amelyik a CD lejátszót köti össze a hangkártyával a másik gépben. Ebben alaplapra integrált hangkártya van, de lehet hogy ehhez is kell kábel. Nem tudom.
Hú de hosszúra sikerült ez a hozzászólás.
(#) kallaci válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Szia! CD audió kábel, ami neked kell, de mp3-hoz nem kell, próbáld ki akár egy régebbi winamp-al, nekünk vígan ment p1-esen is, de a te géped már p3-as. Ha nem érne kevesebbet mint a posta, akkor küldenék neked mindent, ami kell a gépedhez. De általában sulikban nem veszik leltárba az apróbb dolgokat, csak a monitort meg magát a gépet, próba szerencse!
(#) elektroncso válasza kallaci hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Akkor ez lesz a gond, nem MP3-as CD-t tettem bele, hanem hagyományos audiót. Kerítek kábelt. Gondolom valahova az alaplapra kell becsatlakoztatni. Winapot nem láttam, viszont valamilyen audió lejátszót, illetve videolejátszót igen. Szövegszerkesztőből kettő is van, valamilyen wordos képszerkesztő is van. A suliban nem csak egérről van szó, lehet hogy régi fajta CRT monitor is lesz, de 5 évvel ezelőtt már biztos hogy fizika szertárba voltak egy szekrény tetejére dobva, a porrétegből ítélve legalább 10 éve selejtezték le őket. Talán már dobtak is ki belőle párat, ezért bizakodom.
(#) kallaci válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
A hangkártya környékén keresgélj egy cd aux vagy aux feliratú csatlakozót. Ha eddig nem dobták ki őket, akkor még nem selejtezték, de egy jelképes összegért odaadják, hogy le tudják írni. (legalább nálunk cégeknél úgy volt)
(#) elektroncso válasza kallaci hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
CD1 illetve CD2 feliratú csatlakozókat találtam, lehet ezek lesznek azok?
A képen a jobb felső sarokban a tekercs alatt.
A bal alsó sarokban a széles fekete a hangcsatlakozóké, a citromsárga pedig az USB-é.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2014

CD.JPG
    
(#) kallaci válasza elektroncso hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Igen valószinű, de így elsőre a fehér lesz az. Nincs véletlenül melléjük írva, mint a cd meghajtókon, hogy: L G R G ?
Következő: »»   5 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem