Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   147 / 251
(#) kegyetlen19 hozzászólása Márc 13, 2018 /
 
Sziasztok.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha egy eBay-es eladónak a terméke megérkezett és utána az értékelésemet ( + / semleges / - ) leadtam, az meg tudom-e változtatni később?
Válaszokat előre is köszönöm.
(#) attika válasza kegyetlen19 hozzászólására (») Márc 13, 2018 /
 
Szia.
Nem tudod utána már megváltoztatni.
(#) kegyetlen19 válasza attika hozzászólására (») Márc 13, 2018 /
 
Az eladó meg kereset és ezt írta:
We can resend you a new one or refund you the payment, please make a choice.
Can you revise the neutral feedback for me?
Mintha arra utalna, hogy meg tudom változtatni.
(#) attika válasza kegyetlen19 hozzászólására (») Márc 13, 2018 /
 
Na akkor erre én is kíváncsi vagyok mert nekem még sehogy se sikerült megváltoztatni.
(#) kegyetlen19 válasza attika hozzászólására (») Márc 13, 2018 /
 
Nos itt valami ilyesmiről ír. Csak én nem tudok angolul, sajna.
(#) david10 válasza attika hozzászólására (») Márc 13, 2018 /
 
A neutral/negatívot meglehet vàltoztatni, xinxcsillától vásároltam Passat kulcs házat, de nem jött meg, a határidő lejártakor caset nyitottam, utolsó nap megjött, 2 kulcsból 1 összekarcolva, egyikbe se lehetett az elektronikát beletenni, beletevéskor nyomta meg a gombokat, írtam az eladónak (hétfőn), szerda estéig semmi válasz, felmergelődtem, negativ feedback, 5 perc múlva (azt megjegyzem, nála éjfél után lehetett) jött az üzenet, hogy hogy képzelem ezt, másnak a munkahelyével játszom ... ... ... ... ... 30 soron át osztotta a semmit, füt, fát, bokrot mkndent megigért csak változtassam meg a feedbacket, ő küldött egy talán "feedback revision" form-ot (ha szeretnétek akkor megkeresem a pontos nevét) ami hasonlított arra amikor feedback-et adok, azt kitöltve megváltozott a feedback pozitívra.
(#) Kovidivi hozzászólása Márc 14, 2018 /
 
Sziasztok!
Jó üzletnek tűnt ez a lipo 2S 2.2Ah 8C akksi Bővebben: Link, 7-9$-ért meg lehet szerezni. Kép alapján nagyobbnak tűnt, nem ellenőriztem a megadott méreteket. Amikor megérkezett, akkora, mint egy csoki, vagy egy nagyobb öngyújtó 8C van ráírva, tehát 16A-rel lehetne terhelni, 2A (1C) hatására melegszik a pakk, a feszültség is beesik 8.4V-ról 7.4V-ra... 1A-es terheléssel 360mAh-t szedtem ki, 2A-rel 300mAh körül. A cellák között is nagy a különbség, második merítésnél egyik cella 3.2V-on van terhelés közben, a másik 3.66V-on, tehát tudna nagyobb kapacitást is, de az egyik cella szinte döglött...
Sebaj, ebből biztosan refund lesz.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
(#) StMiklos válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 14, 2018 /
 
Szevasz!
A kici kínai vissza fog szólni, mert a 2200mAh kapacitás sem 1 sem 2C kisütőáramra, hanem jóval kevesebbre vonatkozik.
Itt spec nem tudom, de autóakkunál C/20-ra van megadva, holott terheléskor kap az 8-10C-t is.
De akkor nem is az a kapacitás!
Ezzel a kapacitásméréssel nagy valószínűséggel nem leszel nyerő.

Üdv: StMiklos
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
(#) proba hozzászólása Márc 14, 2018 /
 
Sziasztok!
AlieEpress-en rendeltem , sajnos az áru eltűnt valahol. Ami számomra kérdésként felmerült, a visszatérítés hogyan történik. Mivel nincs Alipay fiókom, bankkártyával fizettem.
Az Ebayen tudom, ott a Paypal intézte a dolgokat eddig, de itt visszakapom a bankszámlára? , vagy jön a válasz , nincs Alipayem, és így jártam?
(#) proba válasza attika hozzászólására (») Márc 14, 2018 /
 
Meg lehet változtatni, én is belefutottam már. Megvan hogy hány pozitív eladás után lehet felülbírálatot kérni (egész magas szám) . Az eladó indítja, te meg ha úgy gondolod módosíthatod az értékelésed . Ami miatt féltem, azt az ígéretet adta, hogy újra küldi a szerkezetet, cserébe javítsak, de igencsak ki bízik a másikban jobban eset volt. De aztán jól zárult.
(#) nedudgi válasza proba hozzászólására (») Márc 14, 2018 /
 
A bankszámlára visszakapod.
(#) Tiggey hozzászólása Márc 14, 2018 /
 
Üdv! ebay-os félvezetőkkel mi a tapasztalat? Konkrétan IRF640/9640, 2SC5200/2SC1943? Vagy ha már rendelt valaki, és jók lettek, megosztaná kitől, mifélét vett? 20-20db. minimum kellene belőlük. Köszönöm.
(#) Kovidivi válasza StMiklos hozzászólására (») Márc 14, 2018 /
 
A cellák feszültségdriftje is bőven elég. Az egyik cellát 2A-rel terhelve melegedett rendesen, a másik cellát 4A-rel tudtam terhelni, az csak langyosodott. Lipo akkunál ha 8C van ráírva, az azt jelenti, hogy 8x2.2-rel (kb. 16A) lehet rövid (csúcsokban akár mp-ig) ideig terhelni. Ha a cella 2A-nál már megsül, és ejti a feszültséget, akkor 16A-nál lyukat éget az alatta levő asztallapba. A másik 30C-s 5.2Ah-s lipot nyugodtan terhelhetem 30-60A-rel is (akár folyamatosan), langyos sem lesz. Ez pedig az engedélyezett 30C helyett 10C körüli. Ettől a kicsitől is elvárnék 2-3C-t, vagyis 6A-t, de nem tudja még a 2A-t sem.
A hozzászólás módosítva: Márc 14, 2018
(#) cimopata válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 15, 2018 /
 
Kuka szemét. Ha már a kapacitása sincs a közelében akkor nyílván a belső ellenállása sem annyi így jó hogy melegszik. Refundot kérnék jó szívvel.
(#) cimopata válasza StMiklos hozzászólására (») Márc 15, 2018 /
 
Idézet:
„A kici kínai vissza fog szólni, mert a 2200mAh kapacitás sem 1 sem 2C kisütőáramra, hanem jóval kevesebbre vonatkozik.”


Akkor sem lehet közel 10x-es különbség azért gondolkozz már.
(#) cimopata válasza Tiggey hozzászólására (») Márc 15, 2018 /
 
Jók lettek alatt mit értesz? Működhet de nem azokkal a paraméterekkel. Pl csatornaellenállás a közelében sincs a gyári értékekenek.

Lehet hogy értkelésnél valaki azt írja hogy ok működik de vedd figyelembe a legtöbb ilyen vevő pl csak 1A-en használ egy 20-30A-es fetet és észre sem veszi hogy pl mennyi a csatorna ellenállása.

ebay-aliről mosfetet szerintem senki se vegyen.

Volt olyan kínai fetem ami szimplán kikapcsol állapotban elkezdett füstölni. Katasztrófa hidd el a végén drágábbra jössz ki.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2018
(#) Bakman válasza Tiggey hozzászólására (») Márc 15, 2018 /
 
Ezek azok a dolgok, amelyeket nem szabad távolkeletről rendelni.
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 15, 2018 /
 
Mit vártál? Mini reaktort? Köztudott, hogy az ilyen oldalakon lévő akkuk nagy hányada jó, ha a ráírt paraméter harmadát, negyedét tudja.
(#) Kovidivi válasza Bakman hozzászólására (») Márc 15, 2018 /
 
Azt vártam, ami a termék leírásában volt. Ez lipo akksi volt, nem lithium ion 18650 cella. Eddig 2db lipo-t rendeltem, tökéletesek voltak. Most, a 3. sajnos nem az. 7$-ért annyira mégsem olcsó. 20$-ért vettem 2S lipot 30C 5.2Ah, és tökéletes az elvárásaimnak, kapacitásban is, belső ellenállásban is! Ugyan ebből a márkából választottam kisebb kapacitásút, kisebb C értékűt. Nincs itt semmi gond. Kért az eladó videót/képet, küldtem neki. Visszautalja a pénzem, én meg kidobom a kukába az akksit. Ha nekem lenne 10000db ilyen akksim, és nem tudja a specifikációt, amit rámatricáztam, akkor fogom, és újramatricázom mindet a valós értékekkel. Ha sok benne a selejt, akkor pedig beszerzési áron elszórom, majdnem ingyen. Kell szelektálni az Ebay eladókat is, ha szemetet küldenek, szólni kell nekik.
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2018
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 15, 2018 /
 
Idézet:
„Azt vártam, ami a termék leírásában volt.”
Értem én, de az is köztudott, hogy az eBay-en lévő eladók kb. 80 % azt sem tudja, mit árul, egymástól lopják a leírásokat, fotókat. Tekintsd egyfajta zsákbamacskának.
(#) Kovidivi válasza Bakman hozzászólására (») Márc 15, 2018 /
 
De a refund akkor is jogos! Akár zsákbamacska, akár nem! Egyébként eddig tényleg szuper lipo pakkokat kaptam, és ezért bizakodtam, különösen a ZOP márkában. De sebaj, szerintem csak ez az egy fajta pakkjuk sikerült rosszul, a nagyobb pakkjaik tényleg szuperek!
A hozzászólás módosítva: Márc 15, 2018
(#) Bakman válasza Kovidivi hozzászólására (») Márc 15, 2018 /
 
Nem is azt mondtam, hogy jogtalan a reafund. Arra próbáltam finoman utalni, hogy vannak dolgok, amiket az ember biztosabb forrásból szerez be.
(#) StMiklos válasza cimopata hozzászólására (») Márc 15, 2018 /
 
Szevasz!
Én gondolkoztam... Megmondanád, hol állítottam, hogy jó az?
Csak azt mondtam, jó eséllyel az első körben a kici kínai kifogásolni fogja a mérési metódust.
Üdv: StMiklos
(#) Tiggey válasza cimopata hozzászólására (») Márc 15, 2018 /
 
Hát, én nem 1A-n használnám... Ezért dobtam be a kérdést mielőtt rendeltem volna. Nagyon szépen köszönöm a segítsédedet!
(#) Tiggey válasza Bakman hozzászólására (») Márc 15, 2018 /
 
Ez az a tanács, amit megfogadok. Köszönöm válaszod!
(#) kegyetlen19 hozzászólása Márc 16, 2018 / 1
 
Sziasztok. Nemrégiben feltettem egy kérdést, amire nem tudtatok pontos választ adni.
A kérdés az volt, hogy ha egy eBay-es eladónak a terméke megérkezett és utána az értékelésemet ( + / semleges / - ) leadtam, az meg tudom-e változtatni később?
Tehát kiderült a válasz: Ha a leadott értékelés (semleges / - ) nem tetszet az eladónak, ő kezdeményezhet egy újbóli, értékelés kérést az eBay-rendszerétől. (Persze ezt lelevelezitek az eladóval előtte, hogy meg tudja oldani a problémádat).
Majd az eBay megkeres azzal, hogy valóban akarsz-e egy új értékelést adni, vagy visszautasítod az eladó kérését. Ha elfogadod, tehetsz egy új értékelést.
(#) nedudgi válasza kegyetlen19 hozzászólására (») Márc 16, 2018 /
 
Ezt jó tudni. Igaz, eddig szerencsém volt, eddig csak pozitívot adhattam.
(#) papus51 hozzászólása Márc 18, 2018 /
 
Sziasztok!
Rendelt már valaki NYÁK-ot az allpcb2016 ebay-es eladótól?
Néhány napja leütöttem a kínálatát 10db 10x10cm-es nyák legyártására, de az ebay oldalán semmi lehetőséget nem találok arra, hogy hová és miként kellene feltölteni a Gerber fájlokat.
Írtam neki levelet majd mégegyet, aztán egy harmadikat, de egyikre sem válaszolt.
Azt látom, hogy többen rendeltek már tőle. Vajon ők hogy csinálták?
Tud valaki tanácsot adni?
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2018
(#) Massawa válasza papus51 hozzászólására (») Márc 18, 2018 /
 
Mi lenne ha a hülye E-bay helyett direkt az oldalukra tolnad az egeredet allpcb.com.
(#) Ivan93 válasza papus51 hozzászólására (») Márc 18, 2018 /
 
Üdv! Ennél a terméknél a leírásban írják, hogy először el kell nekik küldeni email-ben a gerber fájlokat, megnézik, majd adnak egy linket, melyik termék vásárlásával fizetheted ki. Végül legyártják és postázzák.
Következő: »»   147 / 251
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem