Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   3 / 251
(#) iamrob hozzászólása Nov 11, 2008 /
 
Sziasztok!

Tapasztalt e-bayerektől kérnék néhány gyakorlati tanácsot LED vásárlás ügyben.
Szeretnék Hong-kongból LED-eket rendelni, elvileg "egyenesen a gyártótól". 80db 56$ lenne (szállítással, viszont biztosítás nélkül - és nem is ajánl ilyen opciót).
Az alapvető kérdés persze, hogy az áfa és vám elkerülésére mi a legjobb módszer. A szokásos "gift" ilyen esetben szerintem már elég elcséplet, főleg, ha nem tudja/akarja magánszemélyként feladni. Arra gondoltam, hogy a számlára pl. ráíratom, hogy 29$ és esetleg, hogy "free sample". Nem tudom, hogy egyáltalán belemegy-e a dologba, de szerintetek ez elég meggyőző a sóhivatalban? Vagy milyen egyéb (működő) eljárás javallt ilyen esetre?
A másik, egyszerűbb kérdés, hogy érdemes-e biztosítást megbeszélni a csomagra, vagy ilyen kis küldeménnyel nem szokott gond lenni. Gondolom egy normál méretű pufi borítékban simán elfér az áru.

Esetleg milyen általános tudnivaló van alkatrészek vásárlása kapcsán EU-n kívülről?
Köszi
(#) Collector válasza iamrob hozzászólására (») Nov 11, 2008 /
 
Szerintem néhány LED vámmentes. Sok dolgot rendeltem már EU-n kívülről, és nem is fillérekért, de még semmire sem fizettem vámot. Az is igaz, hogy futárszolgálat ha hozza, az vámoltat keményen. Az eladóval szerintem megbeszélhetsz akármit, hogy ráírja a csomagra, de ezt tőle kéne kérdezni, nem mástól.
Ilyen kis küldeményre nem érdemes biztosítást kötni, főleg hogy szerintem ugyanennyibe kerülne.
Ha lehet, kérd meg, hogy ajánlva küldje. Abból nem lehet baj.
Amúgy meg ha vámoltatás van, akkor kapsz róla levelet és be kell menni érte (roszabb esetben)
(#) iamrob válasza Collector hozzászólására (») Nov 11, 2008 /
 
Köszi. Tőle fogom megkérdezni, nem is erre keresem itt a választ, de amíg nem vagyok biztos benne, hogy mire kérjem, addig tárgytalan.
Inkább az elektronikai alkatrészek vásárlásának speciális eseteire lennék kíváncsi, mert általánosságban vannak erre fórumok, de alkatrészekkel itt foglalkoznak/unk igazán.
Mondjuk a vámmal kapcsolatosan is lehet mindenfélét hallani. Pl: teljesen véletlenszerű; 28 EUR felett vámköteles; az elektronikai alkatrész vámmentes stb.

Ezek alapján esélyes, hogy cégtől rendelve 56$ értékben (trükkök nélkül) megsarcolják. Ennek elkerülésére keresek valami relatíve biztos módszert. De, ha te azt mondod, hogy nem, akkor nekem jó.
(#) Collector válasza iamrob hozzászólására (») Nov 11, 2008 /
 
Rendeltem 250$-ért is elektronikai alkatrészeket, és arra sem volt vám amcsiból. Rendeltem xenon ívlámpákat Ausztráliából, arra sem volt. Persze minden EU-n kívüli termék vámköteles, még a csokipapírnak is van vámtarifaszáma, elvileg az alapján történik a vámolás, de valószínű nincs elég munkaerő arra, hogy minden egyes csomagot vámoltassanak, inkább csak szúrópróbaszerűen működhet a dolog, de erről egy vámost kéne megkérdezni inkább.
A csomagra igazából mindegy mit írsz, mert a vámon is ismerik ezt a bizonyos 'írjunk rá giftet aztán átjut simán' elvet. Valószínű az érték dönt inkább.
Szóval neked meg kéne nézni ezeknek a vámtarifaszámát, és hogy mik vonatkoznak ezekre az alkatrészekre. De én ki merem jelenteni, hogy nem fognak néhány LED miatt vámot fizettetni veled. Nem tudom, mennyire mérvadó ebben az esetben a 'kereskedelmi mennyiség', szvsz nem fognak balhézni.
(#) tourer válasza iamrob hozzászólására (») Nov 11, 2008 /
 
Szinte hetente rendelek valamit az eBay-ről. Rendeltem már ledet, led paneleket 2-3000HUF értékben. soha semmi baj nem volt a vámmal. Szinte mindig gift a jelölés. Egyszer volt commercial sample, de az sem vámolták.
Ha nem bízol a postában, akkor biztosítsd. Ez szinte minden kereskedőnél lehetséges. Ha akit kinéztél kereskedőt nem ajánlja fel a biztosítást, akkor keress mást. Biztos van aki ugyanazt árulja jobb szállítási feltételekkel. (Bár én kinéztem egy rgb ledmátrixot, amit csak egy kereskedő árul... De megtaláltam a gyártót és szállít magánembernek is. Paypallal...)
Online LED áruház.
(#) iamrob válasza tourer hozzászólására (») Nov 11, 2008 /
 
Köszi mindkettőtöknek a segítséget. Az USD-HUF arány ugyan nem kedvez a boltolásnak, de egy ideig nem lesz jelentős javulás (sőt), és szeretném még az idén realizálni a terveimet a ledekkel.
Azért ha valakinek van még valami infója, ne tartsa magában - nem csak magam miatt
(#) iamrob hozzászólása Nov 18, 2008 /
 
Na, gyerekek, nem vagyok nagy barátja a postának, de most le a kalappal. Szerdán éjszaka fizettem ki az ebay-es cuccot (ami ugye Hong-Kongban már csütörtök), és ma hozta is a postás. Ez 4 azaz négy munkanapot jelentett Hong-Kongból ajtótól ajtóig.
Ezúttal grat a magyar (és hongkongi) postának.

ui: $10 értékkel címkézve küldte ajándékként, így szerencsére a vámon se szórakoztak vele - mondjuk sima borítékban jött.
(#) Collector válasza iamrob hozzászólására (») Nov 18, 2008 /
 
Ritka, hogy ilyen kis csomag bármi problémát okozna.
(#) sound.man hozzászólása Nov 24, 2008 /
 
Valaki rendelt már innen a német ebay-ről? Mert lenne egy két kérdésem.
(#) tourer válasza sound.man hozzászólására (») Nov 25, 2008 /
 
Speciel én még nem rendeltem Német o.-ból. De azért Tedd fel a kérdést. Hátha tudunk segíteni...
(#) Collector hozzászólása Nov 29, 2008 /
 
Na, most besz**tam a vámot. De közzéteszem azt a semmirekellő, használhatatlan papírt, amit ilyenkor küld a vám, csatoltam róla képet. Azon kívül, hogy érthetetlen mennyibe is kerül a vámoltatás, ráadásul még át is akarják verni az embert, jellemzően maffiózó stílusban. Aki figyelmesen elolvassa, láthatja, hogy ott van ez a szó, hogy előreláthatólag, ami azt jelenti, hogy utána annyit mondanak, amennyit akarnak. Aki ilyen papírt kap, ne írja alá, be kell menni személyesen a vámhoz, és ott kell elintézni. Ha egy ilyen papírt aláír az ember, később akármennyit kérnek tőle vám címen, meg kell fizetnie.

vam.jpg
    
(#) Norberto válasza Collector hozzászólására (») Nov 29, 2008 /
 
De itt nem az van, hogy ki van húzva a vám előtti rész? Azaz nem kéne rá vámot fizetni? Ez nem azt jelenti?
(#) Collector válasza Norberto hozzászólására (») Nov 29, 2008 /
 
Nem, ez azt jelenti, hogy ők sem tudják mit írnak, csak kinyomtatják amit ad a gép, független attól, érteme van-e vagy nincs, aztán elküldik az embernek, hogy hajtsa végre, vagy elbúcsúzhat az árujától. De még azt is sejtem, hogy felszámolnak tárolási díjat, kezelési költséget (meg persze a postát, ami oda is van írva), meg mindenre +ÁFÁ-t, meg amit kocsmában elittak előző nap, meg a jó isten tudja mit. Szóval, ilyen a vám
Ja, ha vámmentes lenne, akkor nem a vámnál lenne most, hanem nálam, ahogy eddig az összes cucc, amit rendeltem. Jövő héten bemegyek hozzájuk, és majd elmesélem, mi lesz a fejlemény (ha lesz).
(#) Collector válasza Collector hozzászólására (») Dec 3, 2008 /
 
Hétfőn voltam a vámhivatalba, lerendeztem gyorsan. Jó volt, mert vagy 4x küldik az embert más ablakhoz (először 5-ös, majd 1-es, majd megint 5-ös majd 8-as). Ahogy számítottam, tök mást kellett fizetni, mint amennyi a papírra volt írva. Vám külön nincs rá, de a 'honosítás' miatt áfát kell rá fizetni, és véletlen sem arra, ami a vámérték (a rendelt alkatrészek ára) hanem a rendelt alkatrészek, és a szállítás együtt! És ha megnézitek a papírt ismét, látni, hogy 108$ vámérték után kéne fizetni, de mikor bent voltam a hivatalba, a 108$-t áthúzta a vámtiszt, és odaírta, hogy 131$ után fizetem az áfát. Így máris több. 'Vámletét' (ha jól olvasom) 2x 1700 ft+ áfa, ami még hozzájött. Szóval kb. még az eredeti ár 1/3-át fizettem ki. De nekem eddig sem ezzel volt a problémám, hanem az áttekinthetetlen, érthetetlen papír tömkelegből, amit kiküldenek az embereknek, és semmi haszna nincsen. De legalább gyorsan le lehet rendezni személyesen, gyorsan megvan az adminisztráció, a csomagomra vártam egyedül sokat, kb 10 percet. De így az 1500 forintos posta megspórolható. 2 előadás közt elgyalogoltam, mert volt egy kis időm, és ott van közel a sulihoz, legalább ez a szerencsém.
Másnak is tanácsolom, hogy inkább személyesen intézze el, a postaköltség miatt is. Persze aki messze lakik a legközelebbi vámhivataltól, az is más.
(#) laci6662 hozzászólása Dec 11, 2008 /
 
Sziasztok!

Most készülök rendelni külföldről Nichicon FG (Fine Gold) audio 100µF 50V-os ELKO-kat (direkt audió célokra kifejlesztett nagyon jó minőségű kondik adatlap: http://www.nichicon.co.jp/english/products/pdf/e-fg.pdf )

csak az a probléma, hogy 12db-ot árul az eladó, nekem csak 6db-ra lenne szükségem, ha valakit érdekel a másik 6db (390Ft/darab áron, tudom, hogy kicsit húzós az ár, de nagyon jó minőségű kondikról van szó) jelentkezzen és a részleteket megbeszéljük.

Üdv: Laci
(#) Mickey5 válasza Collector hozzászólására (») Dec 17, 2008 /
 
Idézet:
„...véletlen sem arra, ami a vámérték (a rendelt alkatrészek ára) hanem a rendelt alkatrészek, és a szállítás együtt!”

Na ez bosszantott fel engem is rettenetesen. Belgrádból rendeltem egy EasyPIC készletet és -amint írod- nekem is kiküldték a papírt arról, hogy a vámalapba beletartozik a postaköltség is (ami ebben az esetben $25 volt!). Ajánlott levélben tájékoztattam őket, hogy talán ezt mégsem kellene, de szó nélkül megtették. Mivel én 300 km-re lakom a fővárostól, be kellett érnem ennyivel. De ez akkor is rablás!
Aki ilyesmire adja a fejét, számoljon ezzel a problémával is!!!
(#) Collector válasza Mickey5 hozzászólására (») Dec 17, 2008 /
 
Hát, a jó ízlés határain belül nem tudnék a mostani magyar adórendszer, és politikája terén nyilatkozni. De elvileg, mivel vámunió van, aki rajtunk kívüli EU tagállam, és magához rendel, nem EU tagállamból, annak pontosan ugyanannyit kellene elméletileg fizetni vám címén, mint amennyit mi is fizetünk érte. De szerintem ez nagyon nem így van.
(#) san398 válasza Mickey5 hozzászólására (») Dec 18, 2008 /
 
Sajnos én is így jártam amikor szkópot rendeltem, azt mondták a postaköltség érték növelő, hát ezt még most se tudom megemészteni.Minál drágább a csomagolás és a szállítás annál értékesebb a csomagban lévő cucc!?Ez kész vicc!
(#) feki00 válasza san398 hozzászólására (») Dec 18, 2008 /
 
Heló

Én tanultam szállítmányozást és egyéb hasonló tárgyakat. Az áru címzetthez való eljuttatásának költsége valamint az áru minőségének/mennyiségének megőrzése miatti költségek (az a csomagolás) bele számítanak az áru értékébe.

Tulajdonképpen azt vámolják el amit kifizetsz, ebben posta, csomagolás meg az egyéb szolgáltatások is benne vannak és természetesen az áru értéke.

Semmi vicc nincs benne, ezek a jogszabályok!

A következő nem tuti mert már régen volt de ha olyat rendelsz amit utólag üzembe kell helyezni (nagyobb gép, gyárak), akkor az üzembehelyezés is benne van az árba amit szintén elvámolnak. Ránk hobbistákra szerencsére nem jellemző hogy gyárakat rendelünk.
(#) Collector válasza feki00 hozzászólására (») Dec 18, 2008 /
 
Csakhogy azok a vámtisztek, akik a postai kiküldéssel foglalkoznak, rosszul tüntetik fel a vámértéket.
(#) Mickey5 válasza feki00 hozzászólására (») Dec 20, 2008 /
 
Ez azért tényleg felháborító: mindenre lehet törvényt hozni, ami nekik jó!
(#) Mzolee hozzászólása Jún 8, 2009 /
 
Sziasztok!

Immáron több mint 3 éves HE tagsággal a hátam mögött megnyitom első témámat, amivel elsősorban a külföldi vásárlásokat - főleg az ebaY-en való tevékenykedést - szeretném részletesen kivesézni a jelenlévő, segítőkész, tapasztalt, angol tudását nem szégyellő fórumtársakkal; egyszóval veletek.

Sokan tudjuk szerintem, hogy pl. az ebaY kincsesbánya az olyan embereknek akik nem mindennapi dolgokat keresnek, mint például ritka IC-k, régi nyugati HIFI cuccok, retro és Magyarországon sosem forgalmazott eszközök stb.

A topic céljául azt tűzném ki, hogy ide gyűjtsünk minden olyan észrevételt, tanácsot, leírást, javaslatot, kérdést és problémát, ami az ebaY-el kapcsolatos.

Remélem sokaknak segít majd ez a téma és azt is, hogy mégtöbben fejtik ki saját tapasztalataikat!
(#) Sir-Nyeteg válasza Mzolee hozzászólására (») Jún 8, 2009 /
 
Én 3 terméket tudnék mutatni, mindhármat meg is rendeltem netről.
Számoljunk árakat, és gondolkodjunk:
Kapcsolók
72ft/darab... Itthon kb a háromszorosa. Nekem 22db-ra van szükségem, kicsit jobban megérte innen rendelni.
Kis LCD
1500ft... Itthon 2-3000ft, használtan/itt az apróhirdetés rovatban 1800ft-ért láttam.
Nagy LCD, kedvencem!
2400ft!!! Itthon 4-5-6000ft, és nem is találtam sok helyen.
Nah, megéri?
Manapság meg már nem is kell tudni angolul hogy eligazodj a külföldi paypal rendszerekben, vagy a regisztrációnál.
Én csak ajánlani tudom a külföldi hasonló oldalakat.
A Vaterának is kb jó 10%-a arról szól, hogy pl a fent linkelt termékeket hirdetik, de úgy, hogy a magyar számlaszámra fizetsz 4000-t és két hét múlva külföldről megkapod a 2400ft-s LCD-t. És még így is megéri!
(#) bbb válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Jún 8, 2009 /
 
Idézet:
„Manapság meg már nem is kell tudni angolul hogy eligazodj a külföldi paypal rendszerekben, vagy a regisztrációnál.”


Ezt nem egészen értem. Ahhoz, hogy rendesen megértsd mégis miről van szó, mik a feltételek, üzletszabályzat... Ahhoz igenis kell tudnod angolul (vagy spanyolul, franciául, esetleg kínaiul)!
Tény, hogy egyszerű regisztrálni és használni, de ha valamit kér tőled, akkor igenis meg kell értened, hogy mit akar.
Egy alapvető nyelvtudás nélkül külföldi oldalon a pénzeddel játszani szerintem felelőtlenség.
(#) NeoCorteX válasza bbb hozzászólására (») Jún 8, 2009 /
 
Kedvenceim az ebay és focalprice.com, ha hihetetlenül olcsó kínai cucc kellene. (Már alkatrészi drágábbak mint az egész szállítással együtt!)

Relatíve tűrhető angol értési képesség és a webforditas és a sztaki szótár segítségével 30 vásárláson túl vagyok.
98%-os tökéletességgel. A maradék kettő olyan volt hogy noszogatni kellett az embert hogy adja már fel, meg információ cserebere.

Ha az ember szerencsejátéknak fogja fel (mert sokat nyerhet vele, ha meg bukik - hát belefér.)

Személy szerint buzdítanék mindenkit hogy törjön ki a kislátókörűségből, és ne féljen venni valamit onnan ami nem ponthu-ra végződik. Lehet ám spórolni...
(#) bbb válasza NeoCorteX hozzászólására (») Jún 8, 2009 /
 
Én is vásároltam már külföldről, nem erről van szó. Egyszerűen csak az szerintem igen nagy bátorság, ha nyelvtudás nélkül próbálsz licites oldalról szerezni bármit is.

Szóval a lényeg, hogy inkább a nyelvtudást szerezzük meg minél előbb, és úgy vegyünk külföldről bármit is
(#) Mzolee válasza NeoCorteX hozzászólására (») Jún 8, 2009 /
 
Épp ezaz amit én is osztok!
Na csak áttették a hozzászólásomat végül.

Szóval én most regeltem be és már ki is néztem egy gyöngyszemet amire nagyon régen fájt már a fogam:Casio DB-520 !Vintage Watch! megőrülök a 80's hatású és az eredeti 80's dolgokért.

Meg mintha úgy emlékeznék, hogy a PayPal-ra már regeltem, csak nemtalálom a reg. e-mail-t és nemtudom a user/pass kombinációmat, mert ilyenből lehet vagy 10

Na mindegy. Bepróbálom énis ezeket a dolgokat. Remélem sikerül és akkor készítek egy nagyon alap képes magyarított beszámolót amolyan "eBay vásárlás az elhatározástlól az áru kézhezvételéig" gondolattal.
Üdv: Zoli
(#) magitor hozzászólása Jún 8, 2009 /
 
Énis Bayről vámolom be kilóra a dolgokat, mert megéri, én aannyit fűznék hozzá ha olyan árusítótól veszel aki 95% felett van az tuti mindig, power sellerek meg főleg!
Viszont jó hogyha tudsz angolúl, bár én egy Moldova úriemberrel oroszul beszélgettem el pontosítás miatt, mert kis hiba csúszott mindkét oldalt XD de mind egy én idáig 100% rendeltem közel 200 tételt, szinte hetente vezsek, pl egy ptxxxx echo chip 1 dolcsi és egy a szállítása itthon meg 1500 alatt esélytelen szerezni, de volt már pl 3 dolláros e88cc csö rendelésem 4 darab 0km es ami ingyen jött. Nagyon rá lehet találni dolgokra!
Ha nem akarsz vásárolni akkor is érdemes bogarászni!
(#) MaSTeRFoXX hozzászólása Júl 8, 2009 /
 
Igaz, nem Ebay-es téma, de szerintem ide tartozik..

Vásárolt már valaki közületek közvetlen a gyártótól? Igazából a MAXIM-tól szeretnék rendelni, mert rengeteg olyan IC-jük van amit Mo-on nem lehet beszerezni, és náluk meg igencsak olcsó. Ráadásul ahogy néztem küldenek 1-2 darabot is. Igen, létezik a minta küldés, de ilyen fincsibb IC-ket nem küldenek Arról nem találtam semmi érdemi információt hogy mennyi lehet a posta költség tőlük...
Jelenleg konkrétan a MAX5406-os IC-vel gyűlt meg a bajom, hogy beszerezhetlen itthon...
(#) feki00 válasza MaSTeRFoXX hozzászólására (») Júl 8, 2009 /
 
Nem tudom hogy kis mennyiséget lehet-e venni tőlük, és azt sem hogy mennyi a posta költség. Azt viszont tudom hogy a nagy vállalatoktól "quote" azaz árajánlatot kell kérni, hogy mi mennyibe kerül az adott esetben.

A másik lehetőség, amit valószínűleg javasolnának is ha meglátják hogy hova szeretnéd az icket (a gigantikus méretű a postaköltség miatt), hogy a disztribútoriakon keresztül rendelsz ic-t. A disztribútorok terítik egy egy országban/régióban az áruikat, a postaköltség csak a töredéke az előzőnek, aminek a nagy része a hazai posta lesz. Ebben az esetben is árajánlatot kell kérni.

maxim disztribútor lista
Következő: »»   3 / 251
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem