Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   209 / 251
(#) Kovidivi válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 18, 2021 / 1
 
Nagyon kíváncsi leszek, hogyan fog az egész működni. Jelenleg nem merek rendelni semmit, mert egy 1$-os dologért nem fogok fizetni 3$-t, főleg úgy, hogy a bevásárló listámon jelenleg rengeteg ilyen 1-6$-os tétel szerepel... És ezek pont azok a tételek, amiket nem árulnak az üzletekben, sehol sem.
(#) tbarath válasza morgo hozzászólására (») Jún 18, 2021 /
 
A boltostól nem kapsz a blokkon/számlán külön soron egy olyan tételeket, hogy ez itt az árrése, ebből ennyi a profit, ennyi az alkalmazottak fizetése, ennyi a bankkártyás fizetés jutaléka, stb. De ezek még vannak akkor is, ha nem látod külön soron. Pont mint ahogy a free shippinges termékeknek is van valamiféle csomagolási és postaköltsége, csak nincs külön feltüntetve.
Semmi sincs ingyen.
(#) tbarath válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 18, 2021 /
 
Amíg le nem zajlik a vámeljárás, addig nem tudja, hogy vámmentes. És ugye ÁFA fizetési kötelezettség van attól függetlenül, hogy vámmentes, és ez is a vámeljárás során történik.
(#) morgo válasza Kovidivi hozzászólására (») Jún 18, 2021 / 3
 
Nagyon sokan ki fogjuk fizetni a 3$-t az 1 $-os termékért. Figyelembe véve, hogy az 1$-os termék hazai ára minimum 1000 ft, (ha lehet egyáltalán kapni hazai boltban) erre rájön még 1000-1500 ft hazai postaköltség. Egy időre biztosan visszaesik a kínai megrendelések száma, később jól meggondoljuk, hogy mennyire fontos az a bizonyos termék, aztán ugyanúgy vásárolunk, mint a boldog áfamentes időkben.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2021
(#) eyess hozzászólása Jún 18, 2021 / 1
 
És akkor itt lenne a nagy átverés.Hol van akkor az a nagy közös európai unió , ahol minden egyforma mehet mindenki mindenhová stb .

Igazuk volt az angoloknak , hogy kiléptek , akkor ő rájuk mondták azt , hogy már eun kívüliek lesznek nem tartoznak az euhoz , és minden adó stb fogja őket sújtani , amiért kiléptek.És most meg jön ez a vám , és stb adóbehajtás.Akkor most mi értelme van ennek az egésznek , ha ugyan úgy bevezetnek ilyen olyan adókat .Ez egy szemfényvesztés , és az emberek átverése , semmi egyéb.
(#) tbarath válasza eyess hozzászólására (») Jún 18, 2021 / 4
 
No offense, de elég szép sületlenséget írtál. Alapvetően EU-n kívüli dologról van itt szó (főleg Kína), szóval a nagy euzásnak pont nincs itt semmi keresnivalója. Azt meg majd meglátjuk, hogy a briteknek "igaza" volt-e a kilépéssel, hosszú távon legalábbis. Rövid távon annyi látszik, hogy a britek eddig főleg buktak, és nyilvánvalóvá vált, hogy kb. minden populista hazugság volt, amivel a brexit tábor kampányolt.
(#) Bakman válasza eyess hozzászólására (») Jún 18, 2021 /
 
Gondolod, hogy az angolok azzal, hogy kiléptek az EU-ból, lemondanak a VÁM-ról és ÁFÁ-ról?

Becsuktak egy kiskaput. Ennyi történt, nem több.
(#) eyess válasza tbarath hozzászólására (») Jún 18, 2021 /
 
Dehogy nincs , csak nem látsz a szavak mögé.És nem csak Kínáról van szó hanem az eun kívülről érkező dolgokról.És itt nem csak műszaki dologról van szó bármit magába foglal ez a mondat.

Viszont itt nem az az érdekes , hogy most az eun belül ez lesz a szabály , hanem az , hogy meglehet nézni a kereseteket , hogy egy német mennyiből fogja azt a vámot stb kifizetni , meg te mennyiből.A sületlenséget te írtad , mert nem jól forgattad ki a szavaimat.Én nem azt írtam , hogy az eun belül lesz ez ezt te írtad senki más .Én azt írtam , hogy ez a nagy unió ahol mindenek egyformának kellene lennie, azért közös európai uniónak indult, aztán sok sok éve csak az embereket verik át semmi egyéb nincs.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2021
(#) tbarath válasza eyess hozzászólására (») Jún 18, 2021 /
 
Az oldalon tiltott a politika, szóval a továbbiakban a szálra inkább nem válaszolok asszem. Amit írtam korábban, azt tartom továbbra is.
(#) eyess válasza tbarath hozzászólására (») Jún 18, 2021 /
 
A sületlenségedre gondolsz azt tarthatod is.Én meg azt tartom , hogy nem írtam olyat , hogy az eun belüli áruforgalomra vonatkozna majd a törvény.
(#) tbarath válasza eyess hozzászólására (») Jún 18, 2021 /
 
A kommented elolvasható. Nem tudom miért keverted ide az EU-t, de nem is érdekel annyira, szóval rád hagyom inkább.
(#) eyess válasza tbarath hozzászólására (») Jún 18, 2021 / 1
 
Elárulnád hol van ebben arra utalás , hogy az eun belüli áruforgalomra lesz a vám , és az adózás ???

Ha mondatbeli problémáid vannak az csak a te bajod , de nem kell olyat állítani más hozzászólására amit te teljesen a saját magad szája íze szerint kreálsz , és úgy adod elő , mintha az adott hozzászóló, írta volna azt.Ez hiba volt a részedről , de ha te ezt nem látod be akkor ott gond van a toronyba sajna. Az eut pedig ha akarod , ha nem akkor is emlegetni fogja bárki is mivel az eu egész tagországában bevezetik ezt.Úgy hogy megint mellé fogtál koma.Az meg hogy ennek az egésznek megint a szegényebb országok lesznek a vesztesei az egészen biztos.
A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2021
(#) Janszi válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 19, 2021 /
 
Bő egy éve jártam posta-szomszéd céghez dolgozni,amikor útközben barátném lett a postásnéni,sokat beszélgettünk,akkoriban fulladtak bele a sok csomagba,hetesszáz,azaz 700 Huf-ot kaptak egy kis csomi átcimkézéséért,nagy volt a verseny a konkurenciákkal.
Tehát az egy dolláros csomagok ára és statisztikai értéke ez volt,a mennyiség és az érte járó pénz.Ezért öltek csilliárdokat a rendszerbe,hogy beszedhessék ezeket a pénzeket a vevőtől,csak az maradt ki az egyenletből,hogy azért van sok csomag,mert most megéri.Én sem fogok kockáztatni egy hibás-hiányos rendelést,zsákbamacskáért utoljára Rajkó bácsinál fizettem gyerekkoromban...
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2021
(#) Bakman válasza eyess hozzászólására (») Jún 19, 2021 / 2
 
Ahhoz képest, hogy te hozakodtál elő az EU-n belüli VÁM-mal, beszélsz BREXIT-ről miközben a jelenlegi témának semmi köze hozzá, érdekes dolog mondatbéli problémákra hivatkozni, jelentsen ez bármit is.

Az EU-ban mindenki sportot űzött abból, hogy elsumákolja a VÁM-ot és ÁFÁ-t. Nem, ezt nem idehaza találták ki. Vannak ismerőseim több EU tagállamban, ott is az ment, mint itthon.

Fura hozzáállás, miszerint ha becsuknak egy kiskaput, akkor szemétláda mindenki.
(#) eyess válasza Bakman hozzászólására (») Jún 19, 2021 /
 
Igen ez így van ahogy írod viszont nem azt írtam , hogy EUN belüli kereskedésre vonatkozik , és rátukmálni valamit valakire , mert csak azért is ez nem állja a helyét. A jelenlegi téma is szorosan kapcsolódik bármilyen olyan intézkedéshez , ami úgy érinti a tagállamokat , hogy az is például nem fer.És az angolok is ezért léptek ki , mert már elegük volt abból , hogy csak lehúzzák őket.A becsuknak egy kiskaput nem az én tollamból íródott megint csak, úgyhogy címezd annak aki azt írta.És nem kell összemosni más hozzászólásával.

Itt a fő probléma az , hogy hoztak egy olyan rendelkezést , amely minden tagállamra ugyan úgy vonatkozik , csak hát ne felejtsük el azt , hogy a minden tagállamba nem egyformák a bérek.Egy olyan tagállamban ahol 2-3000 eurót keresnek , vagy még többet havonta az pont tojik erre a vám, és adózásra , mert röhögve kifizeti , akár kis tétel , vagy nagy tételről legyen szó.Itt megint a szegényebb országok járnak rosszul , mint például mi .Itt minden országhoz megfelelő tarifát kellett volna bevezetni , és itt jönne a posta által olyan nagyon megkreált sávos rendszer , hogy azon országok ahol nagyobb jövedelemmel rendelkeznek ott legyen nagyobb a vám , és áfa , ahol meg kisebb jövedelmek vannak , ott arányába kevesebb adózás lenne.

És itt jön az be , hogy miért is az EU , hát ha mindig olyan törvényeket hoznak , ami nem segíti azt elő , hogy bizonyos szegényebb tag államok feltudjanak zárkózni, akkor ezek az országok sohasem lesznek egyenértékű tag államok. Amit egyébként az EU bizonyosan nem is akar valószínű.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2021
(#) NGY válasza eyess hozzászólására (») Jún 19, 2021 /
 
Szerintem kár ebbe belekeverni az EU-t, másként vannak itt az összefüggések.


Amit itt alább írok, nem direkte neked címeztem, ezért ne vedd magadra benne az egyes szám második személyt, csak az EU-s megjegyzésed volt az apropója.

- - - - -

Ami jelen - minket zsebbevágóan érintő - probléma okait illeti, ezeken érdemes elgondolkozni:

1./ Elavult államközi szerződések Kínával a nemzetközi postai szolgáltatások elszámolásáról
Ez nemcsak minket (Mo.) érint. A kínai párdolláros aprócikkek ingyen szállítással elöntötték a világot. Több oka van, ebbe ne menjünk bele. Viszont az európai (és más) országok hócipője rendesen megtelt az utóbbi pár évben ezzel. Kína - államilag dotáltan - idedönti konténerszám a cuccot valamelyik tengeri/légi kikötőig, onnan meg az adott államok saját postájának a feladata a szállítás/kézbesítés, értelemszerűen a saját költségükön. Elméletileg ezen költségek kölcsönös elszámolására szolgálnak ezek a megállapodások/szerződések, csakhogy amikor ezeket kötötték, nem volt ekkora a küldeményforgalom, és nem volt ennyire durván felborult egyensúly Kína "javára", valamint ezek gyakorlati okból nem tételes elszámolások, hanem "átalány" számításokra alapulnak, amelyek rég nem (de amúgy sem) fedik a valóságot.


2./ M.Kir.Posta monopolhelyzete
Mo. méretéből adódóan nincs igazi piaci helyzet, hogy a lakossági levél- és csomagküldemények továbbítására versenyképes szolgáltatók gazdaságos megoldásokkal álljanak rendelkezésre. A Magyar Posta - monopol helyzetével visszaélve - jónéhány arcátlan rendelkezést/korlátozást/tarifát vezetett be. (És ami a durva, hogy bevallottan a lakossági "feladatok" számának radikális csökkentése érdekében. Ez a törekvésük explicit le van írva a posta.hu odalon.)
Néhány szösszenet: pl. az ajánlott levél vastagságának limitálása (azzal a röhejes indoklással, hogy a szabvány levélbedobó mérete ennyit enged meg... !BAKKER! Az ajánlott levél azért ajánlott, hogy személyesen, aláírva vegye át a címzett, semmi köze a levélbedobó nyílásához!!!). Vagy pl. nemzetközi küldeményt ajánlottan csak akkor tudsz feladni, ha kötelezően kifizetted az elsőbbségi felárat is - ami 0-át ér, mert nem lesz tőle semmivel gyorsabb, csak szimpla lehúzás.
És persze ott vannak a szokásos állatságok, mint pl. hogy a sima nemzetközi postacsomag díja magasabb, mint az - elvben magasabb szolgáltatsi tartalommal bíró - Európa/Európa+ csomag. Sorolhatnám, de a lényeg gondolom érthető. Akinek nem, az lapozza át az aktuális postai ÁSZF-et, tanulságos.

3./ M.Kir.Posta korszerűtlen, hatékonytalan, biztonságtalan működése
Ezt talán nem kell részletezni. Mindenki gyakorlatában akad rá példa, hogy egy küldeménye több napos/hetes késéssel érkezett meg (belföldi is), netán elveszett, avagy "megrongálódott" (értsd: "értő" kezek értéket keresgéltek benne, és akár találtak is), vagy pl. hányszor kellett a szabadidejében a postán sorbaállnia, mert napközben munkában lévén nem tudta otthonában várni és illően fogadni a postást. Nézzünk szét kicsit a sokak által szidott EU országaiban (ez alatt nem elsősorban a visegrádi/balkáni viszonylatot értem), ott hogyan működik a posta. Ők már megértették, hogy a 3. évezredben nem lehet 19...20. századi módon szolgáltatni.

4./ A regnáló politikai elit arcátlan mohósága
****************************


Mod: Ha tudod, hogy tilos a politizálás, akkor miért teszed szándékosan?
A hozzászólás módosítva: Jún 20, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) Bakman válasza NGY hozzászólására (») Jún 19, 2021 /
 
Már jelentem is a moderátoroknak, nem sunyin, nyíltan. Ugyanis itt a fő kérdés az, hogy mennyi extra költség/idő jön rá a csomagra, nem pedig az, hogy miért. Utóbbi politika, ami szerencsére ezen a fórumon tilos, még ha nyílvánvalóan van összefüggés, akkor is.

szerk.:
Legalább ezen a fórumon hagyjuk már az üres sírást/rívást politikára hivatkozva.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2021
(#) eyess válasza NGY hozzászólására (») Jún 19, 2021 / 1
 
Teljes mértékben elfogadom a válaszod , és korrekt volt .
(#) Janszi válasza NGY hozzászólására (») Jún 19, 2021 / 2
 
Én is érdeklődve olvastam a hozzászólást,eképp látom én is,köszönöm.
(#) Electronix válasza NGY hozzászólására (») Jún 19, 2021 / 1
 
A politikai rész nyilván mindenkinek a magánvéleménye, de az első három pont szerintem teljesen jogos, nekem például több esetben egybeesik személyes tapasztalataimmal. Ráadásul a postai díjak mindezek melllet vetekednek a nyugati hasonló díjakkal...
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2021
(#) sany válasza NGY hozzászólására (») Jún 19, 2021 /
 
És amikor nem a postás hozza a csomagot? Gondolok itt, különböző futárszolgálatokra, csomagpontokra. Szerintem lehet ráfogni a postára, de szerintem az elkövetkező helyzet nem a postai "hibája".
(#) pipi hozzászólása Jún 28, 2021 / 1
 
Hali!
Úgy látom a posta szándékosan visszatartja a cuccokat, hogy vám/áfázhasson. Régóta a kicserélőben virágzik több cuccom.
(#) eyess hozzászólása Jún 28, 2021 / 1
 
Ezek a döntések sok ember munkahelyébe fog kerülni.Majd amikor nem lesz már annyi forgalom a postán , illetve mondhatjuk akár a futár szolgálatokat is , hogy tömegével mint ahogy volt korábban egy egy ilyen helyen ment , illetve a kiszállítás , és a szortírozás is ,akkor azt fogják illetékes munkáltatók mondani , hogy nincs munka , és elbocsátások lesznek.Ez mire volt jó , csak arra , hogy még több embert tegyenek tönkre.
(#) nedudgi válasza pipi hozzászólására (») Jún 28, 2021 /
 
Vagy a Posta, vagy a NAV. Valószínű, hogy az átállás miatti szoftver frissítés tesztelése folyik. Az is lehetséges, sőt, a legvalószínűbb, hogy a népek az utolsó pillanatban leadtak egy rahedli rendelést, emiatt iszonyatos mennyiség érkezett. A NAV nem arról híres, hogy támogatja a nyomkövetést, így látszólag a Posta sara.
(#) SzilCsong válasza eyess hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
Akkor ezt ennyi erővel már a vételkor lehetne külömbséget tenni, hát én csóringer vagyok, nekem adjátok olcsóbban!
Vagy pl a termék érték teremtő mivoltát is lehetne vizsgálni, mondjuk egy zacsi 47µF kondi, amivel megjavítok több százezres panelt, ergo pénzt csinálok, ergo nem megyek ki külföldre gipszkartonozni és oda adózni, szembe mondjuk egy hajsütő vas hajcsavaró betétjével, ami mondjuk semmi értéket nem képvisel a mi szemünkbe
(#) helektro válasza pipi hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
Nekem is ott áll jó pár csomagom. Korábban azt írták a posta honlapján, hogy ha a posta kicserélőbe beérkezett jún. 30-ig a csomag, akkor arra még a régi rend érvényes. Tegnap ismét megnéztem mit írnak, mert gyanús volt a dolog, most már az van, hogy nem elég, hogy beérkezett, hanem el kell kezdeni a vámolást és a NAV-nak a kiszállítást jóvá is kell hagynia.
A változásból én arra következtetek, hogy simán benne van, hogy már ezekkel a csomagokkal is meg akarják vágni az embereket.
(#) StMiklos válasza pipi hozzászólására (») Jún 29, 2021 1 /
 
Szevasztok!

Nekem 1 csomagom 11-én beérkezett, 1 másik 24-én.
Nem győzi a Posta (nem akarja)?

Üdv: StMiklos
(#) pipi válasza StMiklos hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
Miért akarná? Nem ellensége a saját jövedelmének
(#) eyess válasza SzilCsong hozzászólására (») Jún 29, 2021 /
 
Nem jól értelmezed a dolgot .Vételkor van egy ár, ami mindenkinek ugyan az bár némelyik dologra licitálni is lehet ugyebár.Na már most a most bevezetésre kerülő unión belüli adő , és vám tarifáknál már bizony kellene azt alkalmazni , hogy arányában azok az országok ahol kisebb jövedelmek vannak kevesebbnek kellene lenni ezeknek az adó nemeknek.Ez újfent a szegényebb országok kizsákmányolása semmi egyéb.

A kondis zacsis hasonlatod sem jó .Mert ugyebár azt a kondit fel lehet használni egy olcsó kütyüben is nem csak több százezres tv ben. A több százezres panelt megcsinálva igen pénzt csinálsz de csak magadnak , és annyiért csinálod amennyire a hasadra ütsz .De ha nagyot ütsz , és sokat kérsz érte , akkor legközelebb már nem lesz munkád , mert inkább újat vesz a delikvens, és akkor már nem hogy külföldre adóznál , de már ide haza sem fogsz tudni még azt a keveset sem aminek ráadásul a felét letagadod , hogy ne keljen annyit adóznod.
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2021
(#) nedudgi válasza StMiklos hozzászólására (») Jún 30, 2021 /
 
Miért a Posta a hunyó?
Ha a NAV nem rögzíti, hogy nála van a pakk, akkor mi van? (Nem szokta rögzíteni.)
Következő: »»   209 / 251
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem