Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   221 / 250
(#) helektro válasza pipi hozzászólására (») Okt 28, 2021 / 1
 
Ha 1-nél több ember használja egy időben, akkor az már támadás.
(#) sany válasza pipi hozzászólására (») Okt 29, 2021 /
 
Még jó, hogy szóltak.
Nekem a múltkor nem szóltak, pedig az elérhetőségeim rajta voltak a csomagon. Sokat nem kellett fizetnem, de azért az nem volt szép tőlük, hogy nem értesítettek az online fizetés lehetőségéről és mégis kihozták.
Most már mindig így kell várni a postást? Ha nem szólnak, tényleg akkor mi van?
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2021
(#) Ódenka hozzászólása Okt 29, 2021 /
 
Múltkorában azt gondolhatta bárki, ez egy eltúlzott kitaláció.
Vajon hányan vennék örömmel, ha annyival megúsznák...?
(#) pajesz66 hozzászólása Okt 30, 2021 /
 
Sziasztok!

Nektek mi a tapasztalatotok a mostanában rendelt csomagokról? Nekem két csomagra is duplán kellett áfát fizetnem... egyszer az ebay-en, utána meg itthon....
Megoldódott már ez a dolog, vagy még mindig duplán kell fizetni?
(#) niedziela válasza pajesz66 hozzászólására (») Okt 30, 2021 /
 
Egyén és vásárlásfüggő lehet, mert nekem még sosem kellett egy vesszőt sem tennem sehova ha a vétel ár tartalmazta az áfát. Megvettem a posta vagy futár meg idehozta.
(#) img válasza mohinger hozzászólására (») Okt 30, 2021 /
 
Meglepődtem, mert 1 csomag kivételével semmire sem kellett fizetnem, ráadásul mindenem megjött, olyan csomagjaim is, amikre decemberi érkezést prognosztizáltak.

Egyetlen csomagom lebeg valahol a semmiben (már az is az országban van 20-a óta, valahol a vámolás előtt vagy után, mert már itthon egy új, csak számokból álló azonosítót kapott, amiről semmit sem talál semelyik rendszer: az Aliexpress és a Parcelsapp oldala csak annyit látnak, hogy beérkezett az országba, a Cainiao oldalán van egyedül, hogy új trackinget kapott, azt beírva a Parcelsappba is csak ugyanaz van, hogy beérkezett az országba). Remélem nem járok úgy mint mohinger, mert nem rendeltem meg őket duplán.
(#) Placi84 hozzászólása Nov 3, 2021 /
 
Sziasztok!

Ti milyen doksit küldtök be a Postának "Számla" címszóval?
PayPal-lel fizettem, de onnan sehogyan sem sikerült számlát letölteni, csak nyugtát (amin persze nincs rajta, hogy már megfizettem az ÁFA-t).
Az eladó, akitől vettem IOSS-ben regisztrált.

Üdv.: Laci
(#) merlingerin válasza Placi84 hozzászólására (») Nov 3, 2021 /
 
Szia!

Az attól függ, honnan rendelted. Pl aliexpressnél a rendelések között minden egyes rendeléshez ott a letölthető számla.
(#) Placi84 válasza merlingerin hozzászólására (») Nov 3, 2021 /
 
Nem Aliról rendeltem.
Viszont írtam az eladónak (UK webshop) és már meg is küldte a számlát.

Ezt is külön feltöltöttem a Postának, remélem elfogadják, hogy két részletben töltöttem fel a doksikat.
(#) pipi hozzászólása Nov 3, 2021 /
 
Hali!
A vámkezelést okt 28-án fizettem onlány a postának. Ezután mikor szokott történni "valami" ?
Köszi
(#) bbb válasza pipi hozzászólására (») Nov 3, 2021 / 1
 
Lassan. Egy hetet nyugodtan rászámolhatsz és még az is kijöhet, hogy neked kell érte bemenned a postára.
(#) KBal76 hozzászólása Nov 6, 2021 /
 
Sziasztok, Farnell UK raktárból most vámolnak vagy futárnál elakad vagy semmi, mi a tapasztalat? Mert az oldaukon az van 15ezer felett ingyen hozzák, és ha tényleg annyinál megáll amit a termék áránál látok az tök jó volna.
(#) mcc válasza KBal76 hozzászólására (») Nov 6, 2021 /
 
Ha van a Mousernél is, akkor onnan rendeld meg! Ők is ráteszik az ÁFÁ-t, de ezen kívül garantáltan semmi mást, ha a 15000Ft-ot eléred. Eddig legalább 5-ször rendeltem tőlük, amióta az új rendszer van. A FEDEX futár a kezedbe nyomja a jelzett időpontban és ennyi.
(#) KBal76 válasza mcc hozzászólására (») Nov 6, 2021 /
 
Sajnos nincs, ez egy "csak náluk multiméter".
(#) mcc válasza KBal76 hozzászólására (») Nov 6, 2021 /
 
Akkor gondosan utána kell járni. A Digikey is ingyenes szállítást ígér 15000Ft fölött, ami igaz is.
De a DHL itthon levámolja az árut, ami után ugyan vámot nem kell fizetni, de 6000Ft+ÁFA vámkezelési díjat és 27%-os ÁFÁ-t igen....
(#) bandika válasza mcc hozzászólására (») Nov 7, 2021 /
 
Én még nem fizettem vámot se Digikey se Farnell rendelés esetén (októberi rendelések ill. kiszállítás céges rendelés).
(#) erzsé hozzászólása Nov 13, 2021 /
 
Sziasztok!
Nekem tetszik ez az új rendszer. Október 29-én rendeltem az Aliról 6 féle terméket, 6 különböző kereskedőtől. Figyeletem a szállítás útját. S most találkoztam először a kombinált szállítással. 4 csomagomat összevonták egybe, és egy nagy tasakban tegnap hozta is az E.... One futárszolgálat. Semmit nem kellett fizetnem neki. Kb. 85 $ értékű volt a 4 termék. Ilyen hamar csak az első rendelésem jött meg a bevezetett új szabályok óta. Azt is az említett futár cég hozta ki. Szintén nem kellett fizetni semmit. Kimaradt a Posta a szállításból? Nem tudom mi történt, de ez így jó.
(#) mraulajos válasza erzsé hozzászólására (») Nov 13, 2021 /
 
Ez már velem többször előfordult.
(#) pipi válasza erzsé hozzászólására (») Nov 13, 2021 /
 
Ha a követésed BE végű, akkor nem kell posta vámkezelést fizetni. Jellemzően ez az Ali saver shipping szállítás
(#) Kovidivi válasza erzsé hozzászólására (») Nov 13, 2021 /
 
Ez csak szerencse volt. Legközelebb majd az 1$-os csomagra kell fizetned. Én tegnap át se vettem egy csomagot, 55€-t fizettem érte ali-n, postával, Áfával együtt, ahogy kell, a postás pedig szeretett volna plusz majdnem 10€-t elkérni. Mivel a vámhivatallal már régebben leveleztem, és ők és a posta mindent jól csinált, ezért ők nem fognak fizetni, ez biztos, az ali volt a hibás, mert nem tette elérhetővé az adatokat, neki kellene fizetnie. Úgyhogy inkább azt választottam, hogy a csomag visszamegy az eladóhoz... Ha nem muszáj, nem fogok duplán fizetni.
(#) GPeti1977 válasza erzsé hozzászólására (») Nov 13, 2021 /
 
Nekem is, ha olcsót veszek nem vészes az áfa, ha drágát akkor meg nem kell papírozni mint régebben, meg időben megérkeznek a csomagok. Bár volt már meglepetés hogy az áru csehországban volt de rendeléskor valahogy hozzáadódott az áfa (VAT).
(#) erzsé válasza pipi hozzászólására (») Nov 13, 2021 /
 
Volt, aminek CH végződése volt, de volt aminek semmi, csak egy hosszú számsor. Az összevonás után ezeket áthúzták, s kapott helyette egy tizen-huszon jegyű sima számot.
(#) erzsé válasza Kovidivi hozzászólására (») Nov 13, 2021 /
 
Az áfát már a vásárláskor kifizettem. Ezt láttam a letőlthető számlán.
(#) erzsé válasza GPeti1977 hozzászólására (») Nov 13, 2021 /
 
Igen. Én is ennek örülök. Nincs utánajárás, időben megérkezik. Nyomkövetés szerint vámolás után a harmadik nap a kezemben volt a csomag.
(#) Kovidivi válasza erzsé hozzászólására (») Nov 13, 2021 /
 
Én úgyszintén, minden alkalommal!
(#) bbb válasza erzsé hozzászólására (») Nov 13, 2021 /
 
Az expressone futárszolgálattal nekem is csak jó tapasztalataim vannak, de a posta megint megmutatta, hogyő a begyepesedett nézetei szerint él továbbra is. Még mindig csak az általuk megfelelőnek ítélt számokat nyomkövetik és elhagyják azt a csomagot, amit szerintük nem kell nyomkövetni...
Kiábrándító, hogy a nyomkövetés szerint a postahivatalnál átvehető, az itteni postán nem találják (csak egy laza fél órát túrt utána a hölgy, láttam, hogy nézelődik az elzárt részben és huzogatja ki a fakkokat, meg keresgél). Szóval már kettőnknek ment el rá legalább fél órája (valamivel több, de mindegy), s a posta szuper rendszerében semmi nincs a csomagról. Az eladó persze mutogatja, hogy de ott van, vegyem át, én meg mutogatom a posta nyomkövetőjét, hogy de értsd meg nem találják... Alig várom mit mond erre az Ali és a dispute milyen eredménnyel zárul, mostanában nem vagyok róluk túl jó véleménnyel.
(#) Lamprologus hozzászólása Nov 16, 2021 /
 
Aliról rendelve egyből hozzáteszi az ÁFA-t ... a beszedett ÁFA-t, majd az Ali utalja "magyarországnak".
Aztán valaki kihozza a csomagot, amit valami úton-módon megkerülve a vámolási eljárást további költségek nélkül megkapok ... tehát nincs is nyoma, hogy vásároltam valamit EU-n kivülről ... Akkor az Ali mit csinál a beszedett ÁFA-val?
(#) img válasza Lamprologus hozzászólására (») Nov 16, 2021 /
 
"Akkor az Ali mit csinál a beszedett ÁFA-val?"

Biztos az EU-s ÁFA rendszert megkerülő rendszerük fejlesztésére fordítják. Biztos...
(#) Kovidivi válasza Lamprologus hozzászólására (») Nov 16, 2021 /
 
Nem így működik a rendszer. Ali beszedi az Áfát. Feladja a csomagokat. Amit a posta átenged ingyen, az átcsusszant a kezük között (kisebb csomagok, EU-n belüli feladó, stb). A többit ugyanúgy "megbírságolják". Megkapod a csomagot, kifizetsz mindent, majd rákérdezel a vámhivatalra, miért fizettél duplán. Ők elmagyarázzák neked, hogy minden rendben ment, kérdezd a postát. A posta válaszra sem méltat, vagy azt válaszolja, hogy az Aliexpress nem adta át az adatokat időben, így ők nem tudták, hogy te már fizettél Áfát. Tanácsolják, hogy kérd vissza a pénzed az Aliexpress-től. Mikor őket kérdezed, ők sem fognak segíteni. Így működik ez a rendszer!
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2021
(#) img válasza img hozzászólására (») Nov 16, 2021 /
 
Nos, meglepő (vagy a hazai viszonyokat figyelembe véve nem is annyira meglepő) fordulatot vett a 20-a óta lebegő Alis csomagom története: elunván a várakozást, Csütörtökön felhívtam a Cainiao oldalán megadott telefonszámot (3337777), ami a Magyar Posta telefonszáma volt, és ahol semmiről sem tudtak, de adtak egy másik telefonszámot (4217235) ahol szintén semmit sem tudtak, csak azt, hogy a Magyar Posta nem áll szerződésben a Cainiao-val. Azt mondták, várjak türelemmel. Másnap, Pénteken este találtam egy értesítőt a postaládában, hogy "közönséges küldeményem érkezett" (mint megtudtam, ez azt jelenti, hogy nem nyomon követett küldemény). Tegnap bementem a postára és egy levél méretű, bubis borítékban végre átvehettem a két kijelzőt.

A csomag egyébként 2x lett átmatricázva és Frankfurtban került be az EU-ba.
Következő: »»   221 / 250
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem