Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   141 / 244
(#) sound.man válasza compaqamplifier hozzászólására (») Szept 9, 2012 /
 
Azt se írta le, hol akarja használni mire stb.. Így segíteni se lehet. Maximumot egy tölcsér hozza ki belőle viszont nem egy 5x5ös szobába..
(#) WaRL0 válasza sound.man hozzászólására (») Szept 9, 2012 /
 
Bocsánat. Hangosíttani szeretnék vele kissebb bulikban. 2Kissebb top mellé lenne amit kb. 100hz-tól inditanák. Erősítőnek pedig tda7294 hidvakötve.
(#) skero válasza mraulajos hozzászólására (») Szept 9, 2012 / 1
 
A hangszóró átlag impedanciája 8 Ohm ,de ez különböző frekvenciákon más és más érték. A hangváltó váltási frekvenciájának egyik meghatározója a hangszóró impedanciája. Hangváltó tervezéséhez szükség lenne egy impedanciamenet mérésre ,hogy tudd a váltani kívánt frekvencián milyen ellenállást mutat a hangszóró. Profi váltókhoz kell a frekvenciamenet is.
(#) p1go válasza mraulajos hozzászólására (») Szept 10, 2012 /
 
A keverő erősítő milyen gyártmányú és tipusú?
Egyébként szép lett a kárpitozás.
(#) mraulajos válasza p1go hozzászólására (») Szept 11, 2012 /
 
Behringer PMP3000 2x600W 4 ohm on. Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2012
(#) adapter hozzászólása Szept 13, 2012 /
 
Sziasztok!

Beleolvastam a topicba, és csak guvadt a szemem.... Ez a hangfal/hangszóró/hangdoboz téma külön tudomány, és ráébresztett hogy tök dilettáns vagyok ebben is.
Szóval, a kérdésem is ebbéli minőségemben fogalmazom meg:
Mit ajánlanátok, milyen hangdobozt vegyek , vagy inkább építenék ha lehet , garázsba kellene amikor ott "szöszmötölök"....
Amire kellene: Koromnál fogva inkább diszkózene menne telt basszusokkal (nyugodtan ki lehet ezért nevetni ) viszonylag szerény teljesítmény mellett. (15-25W- nál jobban nem hallgatnám mert a feleségem kiborulna.. ) Van egy régi HS-280-as hangdoboz páram, valami hasonló tudású (ha lehet inkább jobb!) jó lenne mert azzal elégedett voltam, de az a szobában van fenn, azt nem akarom levinni, amúgy is nagy lenne oda (méretileg)..
Szóval mi a véleményetek?
Üdv: L
(#) reloop válasza adapter hozzászólására (») Szept 13, 2012 /
 
Szia! Látogass el erre az oldalra. A fórumába is érdemes beleolvasni.
(#) compaqamplifier hozzászólása Szept 13, 2012 /
 
Üdv, van egy hangkártyám, minden jó vele, csak rack-esetíni szeretném, nagyon olcsón u1-es rack-et hol lehet kapni? Egyébként usb-s és az usb kivezetést is meg kéne oldani ami olyan 4 szög szerű de 2 éle levan csapva, informatikába már nem vagyok ennyire jártas. 8 mono jack és 2 mono jack lesz a ki és bemeneteknek. Azon még gondolkozom hogy a hangerő gombokat kivezessem-e az elejére stb...
(#) mraulajos hozzászólása Szept 15, 2012 /
 
Sziasztok!
Alkalmazható e, a rajzon látható módon egy hangváltó bekötése? Arról lenne szó, ha a hangsugárzót adott esetben aktív hangváltóval akarnám használni, a beszerelt passzív váltót le tudnám választani. Nem tudom mennyire érthető a rajz. Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2012

HV.JPG
    
(#) Moderátor hozzászólása mraulajos hozzászólására (») Szept 16, 2012
 
Képet, képként csatolj, s ne doc-ba ágyazva. Lecseréltem.
(#) Action2K válasza compaqamplifier hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Szia! És ennek mi az értelme?
(#) Action2K válasza mraulajos hozzászólására (») Szept 16, 2012 /
 
Jó ez a bekötés.
(#) AD Razglas C.S.S hozzászólása Szept 17, 2012 /
 
Sziasztok, kulterre bandpass vagy inkabb tolcseres szub valo?1850 tolcser rcf band pass sub belterre is hasznlanam...
A hozzászólás módosítva: Szept 17, 2012
(#) p1go válasza AD Razglas C.S.S hozzászólására (») Szept 17, 2012 /
 
Mekkora a beltér? Reflex nem jó?
(#) AD Razglas C.S.S válasza p1go hozzászólására (») Szept 17, 2012 /
 
Kiszoktam adni a hang(falakat)sugárzókat ,szoval valtozo, teremtol fugg, nem minden disco egyforma. A technika (eddig ami van) 4x18" martin visman szub 2darab electro voice (hang)szorval szerelt hazilag keszitett kozepmagas tolcser... 104 decibeles magassal.Yamaha 1000W os (w)vegfokkal hajtom a szubokat kozepmagasat 2x 300W qsc vel..
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2012
(#) Massawa válasza mraulajos hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Egyszer egy profi, vadonutuj 60000-es sportcsarnok hangositását kellett teljesen átkabelezni, mert az eredeti állapotban az összes erösitöt (mintegy 80 db) berakták egy helységbe és innen mentek a hangszoró kábelek a hangszorokhoz (darabonként 300W). Hát nem szolt a sportcsarnok, de nagyon gerjedt minden........
(#) pucuka válasza Massawa hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Erre van kitalálva a 100 V -os hangrendszer, vagy az aktív hangsugárzóból felépített rendszer. De abban biztos vagyok, hogy nem attól gerjedt. Egy nagy teret hangosítani elég kunsztos mutatvány, az nem úgy van hogy összedugdosunk pár 1000 W -os erősítőt, meg pár jó nagy hangládát, aztán hajrá.
(#) Massawa válasza pucuka hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Ja igen, csak azzal nem igen lehet ekkora teljesitményt átvinni.... akkor 10x annyi hangszoro kellett volna.

Elektromosan gerjedt, mert a több mint 100méteres hangszorokábelek gerjesztették a HH erölködöket.
Ekkor kerültem a képbe, némi tapasztalattal (sok 100 koncert hangositása) a hátam mögött......

Szoval azt a projektet valaki nagyon elbaltázta, elöször nem is tudtunk mit kezdeni az egésszel.
(Aztán a tulaj belement, hogy kivihetjük az erösitöket a hangszorokhoz, amit megoldotta a problémát.)
(#) pucuka válasza Massawa hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Ez, az aktív hangsugárzók esete. A 100 V -os hálózattal azért elég nagy teljesítményt lehet átvinni, pláne többkörössel. Mondjuk koncertet nem hangosítottam, de színház, szabadtéri színház, stadion hangosításban már közreműködtem. Pont ez a gond a "koncertek" hangosításával. Van néhány bazi nagy hangláda, és üvölt mint az á. . ., aztán lőn iszonyú környezetterhelés, és a lakók felháborodása. (nekem is ugrált már az ágyam a parkettán, mert a szomszéd sportpályán rave koncert volt, vagy akár a sziget koncert) 10 × annyi hangszóróval megoldható, hogy csak a célterület legyen hangosítva, ugyanolyan, vagy jobb minőségben..
(#) Massawa válasza pucuka hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Van néhány bazi nagy hangláda

Pontosabban néhány kamionnyi....


(#) pucuka válasza Massawa hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Igen, de az a néhány kamionnyi csak néhány kupacba van összerámolva.
(#) Massawa válasza pucuka hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
másképp nem nagyon lehet megoldani.....
(#) pucuka válasza Massawa hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Lehetni éppen lehetne, csak érteni kellene hozzá. Vannak példák is hogy lehet.
(#) Massawa válasza pucuka hozzászólására (») Szept 29, 2012 /
 
Egy rockkoncertet aligha lehetne máskép hangositani, eddig legalábbis senkinek sem sikerült....
(#) Haliapu hozzászólása Szept 30, 2012 /
 
Sziasztok, lenne egy kérdésem, a jel átvitelhez használt csoport kábel erenként árnyékolt, vagy egyben az egész köteg vezeték és csak a kötegből kilépő erek árnyékoltak?
(#) Massawa válasza Haliapu hozzászólására (») Szept 30, 2012 /
 
Alapjában páronként, és az egész köteg még egyszer.
Az individuális árnyékolás el van szigetelve a külsö árnyékolástól.
(#) Haliapu válasza Massawa hozzászólására (») Szept 30, 2012 /
 
Köszönöm.
(#) Action2K válasza Massawa hozzászólására (») Okt 1, 2012 /
 
Tök mindegy, hogy rockkoncert, vagy house. A lényeg az, hogy a több kamionnyi cucc mindig vándorol az együttessel. Ezt hívjuk turnénak. A stadionok meg nem koncertekre szakosodott intézmények, ezért is elég csak a 100V-os bemondói hangosítás bele, aztán ha kibérlik, akkor hozzon a bérlő cuccot, legyen az ő gondja s ilyenkor jönnek a kamionok. De amúgy hiába is lenne egy tökéletes koncertekre is alkalmas hangosítás a stadionban, a fellépő "sztár"nak, vagy managerének úgysem felelne meg, mert akkor nem villoghatnak a saját méregdrága cuccukkal. Magyarországon megtörtént eset, hogy egy bulikra, koncertekre szakosodott, külföldi hangmérnök által tervezett hangrendszer nem felelt meg a vendég fellépő "XYZ"-nek, vagy nem tudom kinek, de ez most mindegy. A lényeg hogy a fellépésre bepakolták a saját hangtornyaikat. Már a beállás is nehézkesen ment, majd a koncert elkezdődött és szörnyű lett az eredmény amikor a nép betöltötte a teret. Állandóan gerjedt, alig lehetett a szöveget érteni... A koncert felénél már nagyon füttyögött a tömeg. A fellépők managere idegesen kérdezte a házi technikust, hogy mit leget ilyenkor tenni? Az csak kajánul azt mondta: Toljátok át a mestert az én rendszeremre. Két szám között kicsit nagyobb szünet, lázas kábelezés, röpke hangpróba és lőn csoda. (Ha érdekel elárulom a titkot, ami anyira nem is titok.) A fellépők eme húzásuk miatt kénytelenek voltak fél gázsival hazamenni.
(#) Massawa válasza Action2K hozzászólására (») Okt 1, 2012 /
 
Nyilván a stadion hangositása sem koncertre lett tervezve, de valaki azt, akkor, ugy megtervezte, nekem már csak az jutott, hogy szakértsek és valamit csináljunk vele, mert nem ment (még félhangon sem lehetett használni).
Egy koncert az egész más kérdés, ott sok mindent elöre ki kell probálni (legalábbis amig ezt csináltam, mi igy tettük), nagyon nehéz idegen berendezésen zenélni (manapság még playbackkel itt-ott elmegy, de hangos élö zene az más kategoria). Ezért ott általában ragaszkodnak a saját technikához.
Sajnos mindenütt vannak stadionok, amit lehetetlen jol behangositani, és igen nagy baj, ha az adott városban az az egyetlen terem, ahol koncerteket lehet rendezni.
(A sipolás elleni védelmet már több évtizede kitalálták, igy az nem lehet a gond, de még igy is marad egy sereg, ami meg tud szivatni bárkit......tavaly is voltam egy open air Presser stb. koncerten, ahol a legujabb hangfalak és technika ellenére elképesztöen rossz volt a hang . Ez már nem a technika baja volt. )
(#) bankimajki válasza Massawa hozzászólására (») Okt 1, 2012 /
 
Én idén Nyírpazonyban tapasztaltam hasonlót, mint amit te a végén írtál. Ott a zenekar saját hangtechnikusa próbálkozott jobban belőni, mint a hangosítási cucc gazdája. (Nos miután majd 1 órát szerencsétlenkedett. És az emberek kezdtek ingerültek lenni a sok próbától, visszaadták az eredeti hangosítónak. Ő kb. 5 perc alatt belőtte és indult is a buli. (Az igazat megvallva nekem nagyon nem tetszett az együttes. De nem a hangzás miatt, hanem a zenék és a stílus miatt, de ez saját vélemény.) Egyébként a hangosító srác is ott végzett ahol most én tanulok. És elég jól összehaverkodtunk. Mutatott pár alap dolgot a keverőn. (Nem rossz cucc. Roland M-480)

Üdv.: Miki
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2012
Következő: »»   141 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem