Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » RF adatátvitel, FEC, ECC hogyan?
 
Témaindító: Prosatanos, idő: Jún 22, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 2
(#) ptibi78 válasza pucuka hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Szia!

Tegnap már egy kicsit fáradt voltam és kimaradt, hogy vezeték nélküli hálózattal kell megoldanom a problémát.
Köszömüm a segítséget, a ZigBee első ránézésre jónak tűnik, de még egy kicsit jobban utána kell néznem...
(#) pucuka válasza ptibi78 hozzászólására (») Szept 10, 2009 /
 
Én mégis azt javasolnám, hogy az összes (vezetékest is) megoldást vizsgáld meg, a vezetéknélküli megoldások drágábbak mint a vezetékesek (ilyen távolságra)
(hálózattervezés díja, engedélyeztetés költségei, berendezések, telepítések, energiaellátás, építési engedély, tervezés stb.)
Kevésbé drága GSM modemeket használni, de itt is van előfizetési díj.
A ZigBee nél pedig az adatszállításról neked kell gondoskodni (zsebben, autóval)
(#) n_yálastrubadúr hozzászólása Okt 4, 2011 /
 
Sziasztok!
Végre kitaláltam egy egyéni kódsorozatot 8bit adress és 8 bit command kóddal, amit a tx4msil és a bcnbk 433,92 Mhz-en küldök át az adó oldalon egy 16f628a-val a vevő oldalon egy 16f887-van. Teljesen jól működik, és de kb 1 méter után már elfogadhatalan. Lehetséges lenne, hogy az évek alatt a fiókban széthangolódott a rádiórész és ettől éppen veszi közelről? Mert az anno működő ht12 e és ht12 d párossal is ugyanezt csinálja.
(#) watt válasza n_yálastrubadúr hozzászólására (») Okt 4, 2011 /
 
A rádiófrekis kérdésed nem PIC téma és nem vagyunk látók.
A kódodról, amit fejlesztettél semmi infónk nincs és igazából nem valószínű, hogy egy rádiós kommunikációs átviteli feladatot itt fogunk veled együtt kifejleszteni.
Persze az egy jó kérdés, hogy minek fejleszteni, ha van készen(manchester code).
(#) n_yálastrubadúr hozzászólása Okt 5, 2011 /
 
Sziasztok!
Biztosan a rádió a rossz mert anélkül egy szál vezetéken a két pic tévedés nélkül átveszi a már 4096-ig bővitett parancskódokat. Ez egy nagyon hosszú kétséges kimenetelű projekthez kell, ami félig önnálló. Egy léghajó, jah nagy a fa. Rentgeteg funkció az összes szelep magasság irány stb írható olvasható értékekkel 100ezer biztonsági programmal. Compare módban még az adó jel erősségén gondolkodom, hogyan lehetne megvalósíható, a beméréshez. Mivel mostmár biztos hogy a 433,92 mhz-es rádióm ment gajjra. Nemtudom ha vennék ilyen tesznyós cb rádiót, ami adó-vevő nem járnék jobban, az már eleve oda vissza kommunikál, és a hatótáv is állítólag max 3km.
(#) trudnai válasza n_yálastrubadúr hozzászólására (») Okt 5, 2011 /
 
Idézet:
„Nemtudom ha vennék ilyen tesznyós cb rádiót, ami adó-vevő nem járnék jobban, az már eleve oda vissza kommunikál, és a hatótáv is állítólag max 3km.”


Ezeket a frekvenciakat nem adatatvitelre tartjak fent! Egyreszt serti a tavkozlesi torvenyeket, masreszt etikatlan is lenne egy ilyen savot lefoglalni huzamosabb ideig, raadasul egy masok szamara zavaro pruttyogo hangot hallato ketyerevel...
(#) n_yálastrubadúr válasza trudnai hozzászólására (») Okt 5, 2011 1 /
 
Jó rendben!
De, ha újravásárolom a leendő rádiómat, ami 100-300méterig visz. Az lehet kevés és akkor ebből kell még egy szett az oda vissza kommunikációhoz. Nemtudom lehet e és ha igen mekkora teljesítményig erősíteni. Vagy van egy okosabb ötleted?


-Jah most beszéltem öcsémmel mesterdiplomás programozó, elég sok nyelvet vág. Kértem írjon a telómra egy .jar alkalmazást amivel egy nagykijelzős telón írhatom olvashatom a különböző értéket ami blootohon keresztül kommunikál a mikroszámítógépekkel és viszont ő velük..
így mindent láthatok egyszerre.
(#) watt válasza n_yálastrubadúr hozzászólására (») Okt 5, 2011 /
 
A rádiós átvitel és a vezetékkel való összekötés között fényévnyi az eltérés! A Manchester kód rádiós átvitelre készül, ha nem így viszed át a jeleket, nem fog működni. Nincs annak a rádiónak semmi baja. De ismétlem, ez nem PIC téma!
(#) n_yálastrubadúr válasza watt hozzászólására (») Okt 5, 2011 /
 
Manchester kóddal megy, és írtam hogy az annoi enkódere dekódere is ugyanugy 1 méterig sem hat.
(#) watt válasza n_yálastrubadúr hozzászólására (») Okt 6, 2011 /
 
Teszteld le az adóvevőt egy 10KHz-es négyszögjellel! Szkópon kéne ellenőrizni a kijövő jelet. Ebből kiderülhet, hogy a rádiókal van-e a baj.
(#) pucuka válasza n_yálastrubadúr hozzászólására (») Okt 6, 2011 /
 
Antennákat tettél rájuk? Ha igen milyet?
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem