Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   21 / 85
(#) hbal válasza dB_Thunder hozzászólására (») Dec 30, 2013 /
 
728 helyett tökéletes, szerintem nem nyűgös, hacsak nem a babyware...
Nyilván célszerűbb kicsivel többet adni, én is inkább egy MG5050-et vennék, ha 728-at akarnék lecserélni.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2013
(#) dB_Thunder válasza hbal hozzászólására (») Dec 30, 2013 /
 
Engem szívatott a kicsike, ráadásul a sziréna is pozitív indítású, de ezt nem közlik a bekötési rajzon, mert az a SP5000ről és nagyobbak bekötéséről szól, ahol negatív az indító...
Jó cucc a magellán széria de nem mindenkinek szükségesek a rádiós cuccok.
Árban ezért jobb az SP széria...
Szóval mi egyszer 2 napot szívtunk vele a riasztó szerelő haverommal, mert egyszerűen nem csinálta amit kell. Aztán 100dik visszaállítás, firmware update, meg egyéb varázslatok után életre kelt. Hozzátenném hogy már majdnem átszúrtam csavarhúzóval, mert előtte pár hónapig nálam ment a központ hibátlanul. Szerintem gyerekcipőben van még a legkisebb SP testvér, ezért is ajánlanám a korban is idősebb 5000est.
(#) six válasza hbal hozzászólására (») Dec 31, 2013 /
 
Én is nézegettem a Magellan sorozatot, de akkor miért nem elég egy MG5000? Az árban ott van, ahol az SP4000. HBal kérdésére, "10 zóna mindenre elegendő" hogy Bill Gates mondását ferdítsem kicsit.

Üdv, six
(#) hbal válasza six hozzászólására (») Dec 31, 2013 /
 
Miért nem MG5000?
Az MG5000 alapkiépítésben "csak" 2 (duplázva 4) vezetékes zónát tud, az MG5050 pedig 5 (duplázva 10) zónát.

Bővebben: MAGELLAN
(a kettő közti árkülönbség bruttó ~5.000Ft)

Gondolom az itt fórumozgatók az olcsóságra törekszenek, vagyis alapvetően vezetékes rendszerekben gondolkodnak. Persze én szívesen rábeszélek mindenkit a 3-5x árú vezetéknélküli érzékelőkre is
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2013
(#) Parad hozzászólása Jan 1, 2014 /
 
BÚÉK!

Szeretnék egy kis támogatást kérni már rögtön az év első napján...
Összeszereltem egy SP4000+ZX8SP bővítő+4xDSCLC100+PS-128 és apróságokból álló rendszert. Az érzékelők mind külön zónán vannak. Babyware-rel nagyjából sikerült felprogramoznom többek között a fórumban olvasottak segítségével.
Még nem mertem a külső és belső szirénákat rákötni. DEOL-ban kötöttem az érzékelőkben 2 ell., az ajtónyitón egy, valamint a központ doboz tamperén egy ellenállással. A külső sziréna 6 vezetékes a service-kötéssel együtt és abban is van egy ellenállás, pluszos indítású, valamint BELL+t kap. A BELL+on van a belső sziréna is.

Ha valakinek lesz egy kis ideje egy amatőrrel foglalkozni, kérem segítsen az alábbiakban:

A bővítőt alapból felismeri a központi panel vagy valamit kell konfigurálni? A Baby látja...
A bővítő Z1-re nem tudtam programozni semmit. A Z2-n van a doboz tampere, a Z3-ra a Sziréna report van kötve.

A központi panel PG1 -én van a külső sziréna flash. A PG1- et hogy kell beállítani? Illetve, ha nem akarom hogy flash-eljen a sziréna, akkor be sem kell kötnöm?

Egy Tell COMPACT GSM modul II.-t szeretnék még rákötni. Ennek még egyáltalán nem néztem utána, hogy ha ki-be szeretném kapcsolni távolról a riasztót, akkor hogy kell kötnöm.

Előre is köszönöm ha valaki válaszol!
(#) Syn7h37ic válasza hbal hozzászólására (») Jan 1, 2014 /
 
Azért egy vezetékes és egy rádiós rendszer között jelentős működésbeli különbségek vannak. Ahol a vezetékes rendszernek jóval több az előnye, mint a hátránya. Én, ahol csak lehet mindig a vezetékes rendszert ajánlom, a jóval nagyobb megbízhatósági tényező, és az azonnali reakcióidő miatt. Ugyanis az esetek 90%-ban az a tapasztalat, hogy kiépül a riasztó, és utána magára van hagyva a rendszer. Ez egy vezetékes rendszernél jóval kisebb gondot okoz, mint egy rádiósnál. Ugye ott eleve jelentkezni fog bizonyos idő múlva az elem merülési gond, főkép, ha a kezelő is rádiós. Ez azért jó néhány szériánál azért jelzi is a rendszer. De ott is csak akkor, ha kifejezetten saját és egységes rádiós rendszer lett kiépítve. Pl. Magellan. Abban az esetben, mikor valamilyen "idegen" vevő és egy a vevővel kompatibilis eszköz van vezeték nélkül összeépítve, máris ott az elsődleges gond, az elemállapot és a zavartság normális visszajelzésének problémája. Találkoztam olyan hiperszupernek mondott, borzalmasan túlárazott gyári hulladékokkal is, ami még jóindulatúan sem nevezhető vagyonvédelmi rendszernek.
A vezetékes rendszerek másik nem elhanyagolható előnye, hogy jóval olcsóbb, mint egy ugyanolyan rádiós. A hátrány persze maga a kábel. Ha egyáltalán nincs lehetőség kábelezni, akkor természetesen csak a rádiós jöhet szóba.
A Magellan központra térve, nekem is az egyik favorit paneljeim közé tartozik az MG5050.
(#) Syn7h37ic válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 1, 2014 /
 
Nem rossz az a 4000-es széria. rengeteget raktunk fel belőle. Igaz, mindig úgy kezdtük, hogy egyből HW reset, majd, ha nem a legújabb firmware van rajt, akkor frissítés. De ez igaz az összes MG-SP szériára nálunk. Ezek után problémamentes volt mindig. Arra azért figyelni kell, hogy alapvetően egy belépő modell, és ezért a tápegysége is eléggé gyenge. Nem is illik kihajtani a maximális zónaszámra. Persze elbírja, de, ha több zóna van, mint 4, akkor erősen javasolt a 5500, 6000, vagy az MG5050 panel használata. A Babyware-ből pedig szintén javasolt az aktuális legújabb, rengeteget javítottak rajta a megjelenés óta. Most tartanak a 2.2.11-nél, ez egész stabil win7 64 biten is.
Úgy is stabil a kapcsolat, hogy nem a gyári adatkábellel programozom, hanem egy saját építésű kábellel.
(#) Syn7h37ic válasza Parad hozzászólására (») Jan 1, 2014 /
 
A bővítőt felismeri a panel. A szoftverben is látnod kell a sorozatszámát. A sziréna flash-t csak akkor kell bekötni, ha külön akarod villogtatni, a lámpát, szirénázás nélkül. Ha megszólal a sziréna, tehát a start bemenetről indítod, akkor villog is a hanggal együtt, külön nem kell indítani. Ha GSM modult is akarsz rákötni, akkor a tápegysége a 4000-es panelnek eléggé ki lesz terhelve. 500mA felett tartós terhelésnél letilt. Így célszerű vagy önálló tápról működtetni, vagy az akkumulátor töltőkábeléről, de ez nem igazán szerencsés. Ugyanis ezzel zavarod az akku normális töltési és ellenőrzési folyamatát, mivel ezt is figyelik a riasztók. Ezt egy olcsó segédpanellel elegáns megoldani. Ezzel a panellel érdemes az akkura kötni a GSM modult.
Ha a riasztót akarod vezérelni a GSM modulról, akkor a GSM kimenetet kell egy szabad zónára rákötni, úgy mint egy normál érzékelőt, és a riasztón megadni azt a zónát impulzusos kulcsos kapcsolónak.
A GSM kompakt modul kimenetét is természetesen konfigurálni kell, azt is lehet USB-ről. A szoftver elérhető a TELL honlapján is.
(#) Wgabo hozzászólása Jan 2, 2014 /
 
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. A rendszer egy Sp7000 ehez szeretnék egy hősebesség érz. bekötni .
DSC Thorn 601H-R /2 vezetékes / Nem kötöttem még be riasztóhoz tűzjelzőt.
A központ telepítői rajzán Aux+ és az 1-es közé kell kötni 1K ohm lezáró ellenállással.
Én úgy értelmezem hogy a Aux + és a Z1 közé kell kötnöm. Azért gondolom mert a tűzzónát is erre a Z1-re kell programozni.
Azért vagyok bizonytalan mert nem tudom hogy nem okoz e bajt ha + kerül egy jelzésnél a Z1-re.
Köszönöm a segítséget .
Ha lehet sürgős lenne a válasz.
(#) abalazs válasza Wgabo hozzászólására (») Jan 4, 2014 /
 
Neked a "DSC 5B RV" relés aljzat kellene. A relés aljzat a kimenet segítségével behatolás jelző központhoz illeszthető. A csatlakozó pontok (L2 és M) NC vagy NO kapcsolást is lehetővé tesznek, beállítástól függően (J1 jumper). A tápot az L és L1 pontok közé kell kötni. A J1 jumper szabályozza a kimenet alapállapotát, mely gyárilag NO (nyitott).
(#) cspeto hozzászólása Jan 4, 2014 /
 
Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.
Van egy működő Digiplex DGP-48-as központ. Nekem szükségem lenne két szabad PGM-re.Ezen a központon összesen kettő van.
Az enyémen (előző tulaj által szereltetett) csak a PGM2 szabad.
A PGM1-re van kötve valami, de nem értem/ nem tudom mi lehet.
- A Bell (+) és (-) között van egy 2,2K ellenállás.
- A Bell (-) és PGM1 lábakra be van kötve 1-1 ér. (Ez látszólag egy x eres kábel két vezetéke...)
- A Bell (-) lábon még egy vezeték van ami a GSM távadóba/kommunikátorba megy át. (Ez látszik hogy később lett odaillesztve mert a vezeték végén nincs érvéghüvely)

A kérdés: mi lehet a PGM1-re kötve?

WinLoad szerint semmire nincs felprogramozva a PGM1.
Ha kézzel aktiválom akkor a sziréna fényjelzése villog. Hangot nem ad!

Szabályos riasztáskor természetesen van hang és fényjelzés is, de ekkor sem látom a WinLoad-ban a PGM1-t aktívként.

Hogy is van ez?
Mi lehet ennek az oka/értelme?

Köszi
Csaba
(#) abalazs válasza cspeto hozzászólására (») Jan 5, 2014 / 1
 
Szoktunk olyat csinálni, hogy az egyik PGM-re rákötjük a sziréna villogtatást, ha távvezérlős ki/be kapcsolás van, azzal jelzi a központ a tulajnak, hogy éles vagy nem éles. Gondolom itt is ki lett építve, csak nincsen használva, ezért nincs az a PGM felprogramozva.
(#) Syn7h37ic válasza cspeto hozzászólására (») Jan 5, 2014 / 1
 
Elképzelhető, hogy eredetileg volt egy olyan elképzelés a rendszeren, hogy fényjelzést ad, ha ki, vagy bekapcsol a riasztó. A PGM-ről kössed ki a sziréna villogó bemenetét ,és programozd át arra, amit szeretnél vele működtetni.
(#) cspeto válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Jan 5, 2014 /
 
abalazs,, Syn7h37ic köszi a válaszokat. Sokat segítettetek...
Csak érteni szeretném...
A Bell (-) lábon mi lehet? Miért megy át innen jel a GSM távadóba?
Mi indítja a szirénát?
Köszi
(#) abalazs válasza cspeto hozzászólására (») Jan 5, 2014 / 1
 
Valószínű hogy a központ negatívra indít ezért megy onnan a GSM-be, mert riasztáskor ez a legegyszerűbb módja az átjelzésnek. A bell+ és bell- ban azért van ellenállás, mert a központ felügyelni tudja a sziréna hurkot, és mivel nincsen rajta kisebb ellenállású eszköz, mondjuk beltéri hangjelző, így azt le szoktuk zárni ellenállásal, ( mondjuk mi 1k-val) hogy ne jelezzen hibát.
(#) Wgabo válasza abalazs hozzászólására (») Jan 5, 2014 /
 
Köszönöm!
(#) levaitamas válasza abalazs hozzászólására (») Jan 5, 2014 /
 
Csak ezt a lezárást a szirénában kéne megtenni, nem pedig a központban.
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2014
(#) bb_ban hozzászólása Jan 5, 2014 /
 
Sziasztok
Solution 844 riasztóm van.
A készülék le lett reszetelve, majd újraindítást követően a késleltetési zóna automatikusan az 1 zóna lett. Ez így nekem csak részben jó, mert szeretném a 4 zónát is késleltetni, mert a garázs felől ott járok be.
Valaki tudna segíteni, mert sehol nem találok rá a programozására.
Köszönettel:
S.A.
(#) hbal válasza bb_ban hozzászólására (») Jan 5, 2014 /
 
Bővebben: Solution 844 Telepítői Kéziköny
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2014
(#) cspeto válasza abalazs hozzászólására (») Jan 5, 2014 /
 
Köszönöm.
(#) bb_ban válasza hbal hozzászólására (») Jan 5, 2014 /
 
Szia

Köszönöm a segítségedet, de ebbe sajnos nem találtam, itt más kerestem. Nem írja benne, hogy mi a beállítás sorrendje.

Azért köszi.
(#) abalazs válasza levaitamas hozzászólására (») Jan 6, 2014 /
 
Hát, igen.
(#) abalazs válasza bb_ban hozzászólására (») Jan 6, 2014 /
 
22. oldal, 4. pont onnan van leírva, hogyan tudsz belépni telepítőibe. Ez pedig a NAGY könyv. Ami ebbe nincsen benne, azt nem is tudja a központ. Tény, hogy a Bosch-nak van egy külön lelki világa.
(#) bb_ban válasza abalazs hozzászólására (») Jan 7, 2014 /
 
Szia

Köszi a segítséget, de sajna még most sem vagyok előbbre. Biztos az én átolvasásom a felületes, de nem tudom a konkrét bajomat megoldani. Amit leírtál, a telepítésbe való belépés, ami nekem is ment eddig is. Nekem a konkrét leírás kellene, hogy a 4. zónámat hogy tudnám beállítani, hogy a riasztás ott késleltetett legyen.
Erre konkrét választ eddig nem találtam.
Köszönettel
S.A
(#) kisninja válasza bb_ban hozzászólására (») Jan 7, 2014 /
 
Mi szinte csak Bosch szerelünk/szereltünk
Belépsz a programmenübe beírod a 4 zóna címét tehát beírod 288
ekkor mivel alapállapotban van 0 ír ki ezt átíród 1 re innentől kezdve késleltet lesz a 4. zónád.
* íród át és # - lépsz a köv memória címre.
Elvileg.
(#) promess hozzászólása Jan 8, 2014 /
 
Sziasztok!Segítséget szeretnék kérni.Sp sorozatnál miket kell a kommunikátorban pontosan beállítani/Winload-ban,hogy a jelentések "korrektek"legyenek.
Köszönöm!!
(#) Fész válasza promess hozzászólására (») Jan 8, 2014 /
 
Helló.A formátum legyen helyesen beállítva(én pl. Ademco CID-et használok),minden jelentéshez "FF".Helyes tel. szám,kb ennyi.
(#) promess válasza Fész hozzászólására (») Jan 8, 2014 /
 
Ez rendben is lenne,de amíg nem írtam át az "FF"kódot,addíg nem hívta a számot..
Most hívja a számot,de ha hívják a vonalas készüléket,két csörgés után bont!!Nem tudom mi okozza.Hova írjam a tel számot, a táv.felügyeleti,vagy a személyes rublikába?
Köszi!!!
(#) thecyrus válasza promess hozzászólására (») Jan 9, 2014 /
 
Szia! Attól függ hogy hová szeretnél hívást indítani! Távfelügyelet vagy saját szám? Ha saját számra akkor válaszd a kommunikátor fület azon belül telefonos jelentés személyes telefonos jelentés 1,2,3,4,5 ha távfelügyelet akkor azt is ott találod fentebb! Magán telefon jelentésnél csak beleszirénázik a telefonba VDMP3 modul esetén el is mondja mi miatt telefonál!
(#) kendre hozzászólása Jan 9, 2014 1 /
 
Ha nincs cégem, vállalkozásom, honnan tudok szerezni alkatrészeket? Megvan a rendőrhatósági igazolványom, tehát nem villanyszerelőként akarok ilyesmit csinálni. Lenne egy-két ház amit be kéne riasztózni, meg kamerázni. Nameg a sajátom is. Ahogy nézem nemnagyon adnak a cégek magányszemélynek ilyesmit. Paradox riasztóról lenne szó. Első körben...
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2014
Következő: »»   21 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem