Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rossz Videoton TV
 
Témaindító: Lac, idő: Jan 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 15
(#) Eblisz válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 19, 2008 /
 
Próbáltam TV üzemben is nem csak AV-ben. A "fehér" képernyőt úgy érted, hogy tényleg fehér? Mert ez nem az.
Szerintetek ha a tuner rossz, azt én mint abszolút elektro-analfabéta ki tudom cserélni?
(#) sound.man hozzászólása Dec 3, 2008 /
 
Sziasztok!

Videoton 3362 osd tv-be kellene nekem sorkimenő. Ami most benne van: OREGA DST 286B 243 47310049C de ez már nem az eredeti mert már volt javítva. Nem tudja valaki, hogy hol lehet hozzá kapni sorkimenőt vagy hogy hogy keressem? Bővebben: Link elvileg itt van, csak nem tudom hogy hogy keressem.

Válaszotokat előre is köszönöm.

Üdv.: Gábor
(#) Master_of_the_web válasza patexati hozzászólására (») Feb 2, 2009 /
 
Helló!

A poti egy műanyag házba bepattintott porcelán lemezke volt, amire fel volt nyomtatva a poti pálya valami szénféle anyagból. E fölött rugóból készült csúszka forgott. Egy kis kontakt-spray-t fújtam rá és utána beállt szépen az élesség.

Kaptam javításra ismét egy TS6354 TXT-s TV-t. Ennek elég sok baja volt, rengeteg hideg forrasztás és döglött elkó. A sorvég tranzisztor is elszállt körülötte a nyák eléggé megsült olyannyira, hogy ledobta a fóliát.. Miután mindent átforrasztottam és minden elkót és a sorvégtranyót is kicseréltem, már hajlandó volt elindulni. Lett hang is meg lehetett váltani adók közt de képet nem adott. Képcsőnek nem nagyon volt fűtése, talán csak épp, hogy egy picit pislákolt. A nagyfesztrafóból a cső nyakán lévő nyákra (focus potihoz) menő piros kábel viszont baromira melegszik, aminek szerintem nem szabadna.

Egy kis szakmai segítségre lenne szükségem ezzel kapcsolatban. Mi okozza ezt? Mit érdemes még megnézni?

Esetleg ha segít valamit, tehetek fel holnap képeket.
(#) LP-1985 hozzászólása Márc 13, 2009 /
 
Ezt írtad:

Helló!

Van egy kis gondom egy Videoton Infracolor 2000 típusú TV-vel. (A TV most jelenleg nincs itt, emlékezetből írom a dolgokat.) A készülék tavaly előttig használva volt, majd mostanáig el lett rakva. Mikor most nemrég újra bekapcsoltam, azt tapasztaltam hogy nem lehet befogni a csatorna képet rajta rendesen. A hang oké, de a kép függőlegesen fut, mint amikor be akarunk fogni egy csatornát és kissé "mellé hangoljuk". Először azt hittem, hogy szállítás közben a hőmérséklet-különbség miatt ez a jelenség, de annak el kellene múlnia egy-két nap után, nem? Vagy kezdjem egy alapos kiporolással, majd az elkók cseréjével? Még a hátlapot se vettem le róla, nem volt időm meg eszközöm hozzá.

Egy kis kiegészítés, hátha van valami köze a problémához: A készülék eredetileg TXT-s volt, de aztán szervizben át lett alakítva úgy, hogy lett egy SCART bemenete, de kivették a teletextet belőle. A TV nagyjából 20 éves lehet, megkímélt állapotú. Az utóbbi 1-2 évben az oldalára állítva volt tárolva helyhiány miatt (attól tartok ennek lesz köze a hibához), de zárt, igaz fűtetlen emeleti szobában.

Segítségetektet előre is köszönöm!
(#) csizmasreky hozzászólása Márc 30, 2009 /
 
Sziasztok van egy VIDEOTON TS 3302 SP nagyon tartok a tv-hez mert fa burkolat es nagyon jol nez ki de kell minden aron a kapcsolasi rajza tudom hogy regi tartok hozza koszonom elore(bocs az irase de angol windowsom van)
(#) oregtamas0202 válasza csizmasreky hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Üdv. Küldeni csak postán tudok mert a scannerem hibás. Az elektrotanyán megtalálod. Alkatrészt viszont tudok adni bármi kell. Öreg
(#) Sebi válasza csizmasreky hozzászólására (») Márc 30, 2009 /
 
Szerencséd van, épp most scanneltem be az egyetlen megjelent - nagyon részletes - leírást róla. djvu-ban 2,7 mega, csak mail-ben mehet.
(#) redloaf hozzászólása Márc 30, 2009 /
 
Üdv! Adott egy TS 5316 SP típusú "öreg harcos". Működik, de vagy a kép jó és búg a hangja, vagy fordítva. Mit lehet tenni vele? Esetleg egy kapcsolási rajz is jól jönne. Köszi a segítséget, ha van valakinek valami ötlete!
(#) pisti666 hozzászólása Máj 17, 2010 /
 
Ősrégi Videoton Super Color TV üzemel 10-15 percet majd a kép eltűnik róla de a fény megmarad és a képernyőn visszafutási csíkok.

A készüléket kikapcsolva majd 2-3 perc múlva visszakapcsolva a kép újra kifogástalan de 10-15 perc múlva az előbb említett hiba ismét megjelenik.
(#) petemazi válasza pisti666 hozzászólására (») Máj 17, 2010 /
 
Lehet, hogy az ezeréves kondik nem bírják a meleget, én ezzel kezdeném a javítást. Kukába mindegyiket.
(#) kadarist válasza pisti666 hozzászólására (») Máj 17, 2010 / 1
 
Forrasztások az RGB-panelen jók? A katódtápfeszültség (kb. 200V) megy el ilyenkor. Lehet szakadozó ellenállás is a hiba oka.
(#) pisti666 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 17, 2010 / 1
 
A forrasztásokat átnéztem azok jók!
(#) kadarist válasza pisti666 hozzászólására (») Máj 17, 2010 /
 
Mi a típusa? TS...?
(#) pisti666 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 17, 2010 /
 
Típusa: TS4326
(#) kadarist válasza pisti666 hozzászólására (») Máj 17, 2010 /
 
Ezeket nézd meg.
(#) pisti666 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 17, 2010 /
 
Köszi megnézem!
(#) pisti666 válasza pisti666 hozzászólására (») Máj 19, 2010 /
 
Az impulzuspanelon C14,C11,C34,C1 kondit kicseréltem, a gép megjavult. Köszi a segítséget mindenkinek!!
(#) Tóth Albert hozzászólása Máj 26, 2010 /
 
Hello !
Van egy TS4327 Txt Videoton típusú tv-m.Hang van de képet nem ad csak kék fény .A videó jel nem jut el a képcső előtt elhelyezkedő videó jel erősítőhöz.Mi lehet a baj?
(#) jenci2010 hozzászólása Szept 11, 2010 /
 
Sziasztok

Adott egy Videoton-ts3341.tv. Hang van távirányitora is reagál. De a kép erősen fegér csikos és nem lehet látni az adot csatornát . átnézegetem de nem látok semmi hibát. Megkőszőném ha megtudnátok mondani .
Hogy mi lehet a baja. hpé keresem a hibát .

Jah és bocs a hejes írás hibáért de angol windowsom vann.
(#) kadarist válasza jenci2010 hozzászólására (») Szept 11, 2010 /
 
Szia!
Ez egy viszonylag gyakori hiba.
Ha ilyen világos, és fehér csíkos képernyőt látunk akkor az első dolog: ellenőrizni a video-végfokozat 200v körüli tápfeszültségének meglétét (katód tápfeszültség).
(#) jenci2010 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 11, 2010 / 1
 
Bocs de merre keresem . nem nagyon értek az elektronikához főleg tv-- k hez nem .

a képcső nyakánál a penelon vagy a sorkimenő kőrűl ? nézem meg ?
(#) kadarist válasza jenci2010 hozzászólására (») Szept 11, 2010 / 1
 
Csinálj képeket a készülék belsejéről, és megmutatom.
(#) Sebi válasza jenci2010 hozzászólására (») Szept 11, 2010 / 1
 
Megpróbálhatod a sorkimenőn az alsó potit (SCREEN, G2) megmozgatni, hátha kontakthibás. Ezzel le kell tudnod venni a hatalmas fényt, esetleg a kép is előjöhet. Amúgy nagyobb az esély arra, amit kadarist írt.
(#) bazsamasza hozzászólása Szept 11, 2010 /
 
sziasztok
nekem van egy Videoton Super Infracolor tvm és az a gond vele hogy megy és kattog kb egy óráig utána abbahagya nem tudjátok a baját? előre is köszi.
(#) zolika60 válasza bazsamasza hozzászólására (») Szept 11, 2010 /
 
Amikor kattog nézz bele nem látsz-e szikrázást a nagyfesz tekercs környékén.
(#) mugab hozzászólása Okt 6, 2010 /
 
Egy videoton ts ... tv-n a nagyfesz áthúzott a sorkimenőnél. Elszigetelése után viszont a hang nem szabályozható csak a kijelzőn változik az érték. (Valamint kép is van)
Tönkrement, vagy csak valami reset kéne neki? És ha tönkerement akkor mi, és kapható e olcsón?
(#) BarnaPili válasza mugab hozzászólására (») Okt 7, 2010 /
 
TS ? A tipusszám fontos lenne,esetleg egy kép a sassziról.
István
(#) BarnaPili válasza mugab hozzászólására (») Okt 7, 2010 /
 
Típusszám? Bár ha látod a számokat pörögni hangerőszabályzáskor,akkor az egy precision lesz.
Ebben az esetben sérült a memória IC tartalma.A szikrázástól átállt egy másik hangnormára.A típusnak megfelelő EEprom tartalmat bele kell tölteni újra,vagy opciós távval helyretenni a megfelelő biteket.
István
(#) mugab válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 7, 2010 /
 
A tv sajna nincs a közelemben mert anyámnál romlott el és csak pár hetente megyek hozzá. Ha sem epromégetőm (meg eprom tartalmam) sincs sem opciós távirányítóm (olyat még nem is hallottam) akkor van teendőm? Mert szerelőt hívni szerintem nem érné meg a több mint 20 éves tv-hez, viszont sajnálnám kukába iktatni míg van lehetőségem.
(#) Sebi válasza mugab hozzászólására (») Okt 8, 2010 /
 
Az opciózós távszab. ugyanolyan, mint az eredetileg hozzáadott (szerkezetileg), csak plusz nyomógomb(ok) is találhatók rajta (az opciózáshoz). Kis ügyeskedéssel tehát a megfelelő IC lábakon a normál távszabnál is beforraszthatók.
Az opció funkció aktiválása után a kijelzőn látható szegmensek ki-be kapcsolgatásával lehet a kívánt működést elérni. A leírást persze be kell szerezni hozzá, hogy tudd: mi mit jelent.
Következő: »»   3 / 15
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem